Şimdi Ara

Hacettepe İnsaat yazilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bolum yeni oldugu icin internette bolum hakkinda bisi bulamadim desem dogrudur, ama burasi DH bana yardicmci olabilecek illaki birileri vardir. Hacettepede okuyan birilerini taniyorsaniz lutfen konuya cagirmisiniz, simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ytu tutuyorsa yazilmaz bence

• Aynen ytu varken israf etme puani.

• Ailem istanbula accayip koyu yaklasiyor, bu yuzden istanbul yazdirmazlar heralde

• YTÜ nün kampüsünü görüp allah kahretsin diyen o kadar çok kişi var ki.
  • Daha geçen sene açılmış bir bölüm. Yani tam yerleşmemiş bi sistemi var. Bence puanı riske atmış olursun.
  • Peki hacettepe bilgisayar icin ne dusunuyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkiyede mekatronik okunur mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben selçuk inşaat'tayım eğer inşaat yazacaksan ve hacettepeyi kazanacak puanın varsa (422+) ve istanbul hariçse ege yada gazi yaz hacettepenin inşaatta bir yeri yok yeni açıldı eksiği çoktur (benim öngörüm), Gir urapın sitesine ODTÜ tarafından hazırlanıyor en iyi üniversiteler bak oradan sen karar ver

• Hacettepe otomotivdeyim(henüz başlayamamış olsam da). İnşaat hakkında fazla bilgim yok ama şunları söyleyebilirim. Ytü burada daha tercih edilesi duruyor. Köklü ve piyasada tanınırlığı olan bir bölüm. Ama hacettepe bildiğim kadarıyla 25 kişi alıyor ve yüzde yüz İngilizce. Dil gerçekten mühendislikte önemlidir. Ben dışarıdan ingilizce öğrenirim demeyin gördüğüm kadarıyla bunu gerçekleştiren çok fazla kişi yok. Az kişi olmanın avantajı var tabiki. Bunları düşün derim.Gazi ve ege ile kıyaslanırsa Hacettepeyi kesinlikle önerebilirim (eğitimleri hakkında bir fikrim yok benim düşüncem) . Facebookda bir sayfaları var bildiğim kadarıyla onlarla kesinlikle iletişim kur. İyi tercihler
  • AET119 A kullanıcısına yanıt
    Hocam otomotivi bende düşünüyorum hacettepede iş imkânı çok , mercedese mühendis yetiştiriyor diyorlar doğrumu??
    Birde hem almanca hem İngilizce hazırlık zorunlu mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 27 Haziran 2015; 4:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Hocam otomotivi bende düşünüyorum hacettepede iş imkânı çok , mercedese mühendis yetiştiriyor diyorlar doğrumu??

Ben elektrik elektronikteyim hacettepede geçen sene girdim. Ancak sorunun cevabını verebilirim. Hacettepe otomotivin mercedes benz ile anlaşması var genelde staja almanya ya gidiyormuş almancası yeter düzeyde olanlar. Ayrıca ingilizce ve almanca zorunlu ve 2 yıl hazırlık var giripte atlayamazsan.

• quote:

Bölümümü ezmek gibi olmasın ama Mercedes-Benz öyle her Hacettepeden çıkan mühendisi istihdam edecek kadar boş bir kurum değil (staj yapılabiliyor ama) . Yıllık alımlar gayet düşük bildiğim kadarıyla. En nitelikliler alınır. Almanca bilmek burada büyük avantajdır. Hala almanca hazırlık var(ingilizce de var tabi bölüm yüzde yüz ingilizce) ve ben onunla uğraşıyorum . Almanca genelde unutuluyor kullanılmadığı için malesef. İş imkanları şimdilik güzel gibi görünüyor.Sonuçta ülkede sadece Mercedes yok ve de mezunlar sadece otomotiv mühendisi değil makina mühendisi. 5-6 yıla ne olur bilinmez.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
    Peki hazırlık zormu sence bir bilgin varmı ?

• Ben Yıldız da elektrik okuyorum.Yildiz Teknik Köklü bir üniversite,piyasada mezunlari cok etkin.Bolum olarak Inşaatta okuyanlar bölümünden memnun gözüküyor.Ben de kendi bölümümü önerebilirim is ilanlarında aranan bir bölüm.Kampus icin diyebileceğim seyler,kampüs içi olanakları iyi,geniş yesil sayılabilecek,öğrencilere Yönelik kafe seçenekleri fazla.Bunun yanında kampüs etrafı kotu,Esenler Güngören civarinda olması sebebiyle .Ancak ulaşım konusu bence Şanslı bir yerde cogu yerden 20-40 dakika aralığında kampüse ulaşılabilir.Yani seçilebilecek bir üniversite diyebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkür ederim
    Peki hazırlık zormu sence bir bilgin varmı ?

Hazırlığın zor olduğunu düşünmüyorum. Azıcık ciddiye alır çalışırsan geçersin lisede temelin varsa. Zaten okulun yeterlilik için istediği seviye intermediate sonu. Ancak %100 ingilizce oldugunu düşünürsek bölümlerin kesinlikle daha iyi düzeyde olmak gerek. Bizi sene ortasında toplayıp adam gibi öğrenin demişlerdi :).
    Ytü ile hacettepe çok yakın puan dilimleri açısından. Ankaradaysan hacettepe , İstanbuldaysan ytü yü yaz. Sen inşaatı düşündüğün için ee konusuna hiç girmiyim. Hacettepe inşaat daha geçen yıl açıldı ve otomotiv mühendisliğinin 3. Katında eğitim görecekler. Bina tabiki yapılacak ancak yavaş yavaş oluyor bu işler. Ben yeni açılmış bir bölüme gitmezdim. Bu sebeple ytü inşaatıda araştırırsan iyi olur.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim hocam ilgin için saol

• Bende gazi ve hacettpe inşaat arasında kararsızım arkadaşlar tam ne önerirsiniz bana yoksa bir sene daha mı kalsam tam da güvenemiyorumda
  • Ne önerirsiniz bana kardeşlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Den4es

Bende gazi ve hacettpe inşaat arasında kararsızım arkadaşlar tam ne önerirsiniz bana yoksa bir sene daha mı kalsam tam da güvenemiyorumda

Benim anlayamadığım eğer ki inşaat mühendisliği ile ilgili konuşuyorsan puanlar arasında ciddi fark var. Gaziyi düşünme derim.http://www.derszamani.net/insaat-muhendisligi-taban-puanlari.html
    Birde herkesin hayalinde taban puandan girmek var ancak genelde istediğiniz bölüm uğruna daha düşük puanlı da olsa tercih ediliyor. Bende bu durumu yaşamıştım. Demek istedigim sıralamanız mesela kendimden örnek vereyim . 12.700 idim 17.000 tabanı olan yere girdim ki bu durumu çoğunuz yaşayacaksınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.