Şimdi Ara

HACETTEPE-Bilgisayar Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, forumda dolaşırken pek çok kişinin Hacettepe Bilg. Müh. hakkında bilgi almak istediğini fark ettim.Geçen yıl bu bölümü kazanmış birisi olarak bazı konularda yardımcı olabileceğimi düşündüm.
    Henüz bölüme geçmesem de öğrenci kulüpleri sayesinde her sınıftaki arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum ve yeteri kadar bilgi aldım.

    Öncelikle, bölüm dili İngilizce olduğundan 1 sene hazırlık okumanız sizin için çok yararlı olacaktır.
    Hazırlık sınıfları ve sınavları çok zor değildir.Hatta dönemlerin ilk sınavları genelde çok basit olur.Hocaları gayet deneyimli ve profesyoneldir.Dersler, haftada 5 gün ve günde 5 saat şeklinde(2x80dk + 1x40dk) işlenir.
    Upper seviyesindeyseniz; derslerinize 1 yabancı(native) ve 1 Türk hoca gelir. Native speaker haftada 7 saat derse girer, geriye kalan ise Türk hocanındır.

    Bilgisayar Mühendisliği
    Bilgisayar ile ilgili konuşmak gerekirse; her sınıftaki öğrenciler, ödevlerin fazlalığından yakınır.Gerçekten de sürekli uygulamalı ve gerçekten uğraş gerektiren ödevler verilir.Fakat bu ödevler sizlere inanılmaz deneyimler sağlar, sizi iş hayatına hazırlar.Konuştuğum bütün son sınıf öğrencileri, bu ödevlerin çok çok işe yaradığını ve bunu sonradan anladıklarını söylemişti.

    İlk sene Fizik-Lab dersinin çok zor olduğunu söylenir sürekli(EE okuyanlar da bu dersten çok şikayet eder(: ).Onun dışında, alanla ilgiliyseniz alan için de fazla zorlayacak bir ders yok.Programlamayla Python ile başlanır.Dersler,ödevler vs tamamen İngilizcedir.

    Genel olarak, en zor sınıfın 3. sınıf olduğu söylenir(Ağırlaşan alan dersleri+yeni matematik dersi yüzünden).
    Öğrencilerin çoğu, 3. sınıfın bir bölümünden sonra part-time işlere ya da stajına başlar.İşinde iyi olanlar, bu işlerden iyi para kazanmaya da başlar.

    Son sınıf öğrencileri ise, eğer bölümü verimli bir şekilde geçirdiyse şirketler tarafından kapılmaya başlar.Sene içinde yapılan kariyer-staj fuarlarına çok sayıda şirket gelir ve bir çoğu da bilgisayar mühendisi arayışındadır.İlk görüşmeler orada yapılır, uygunsanız süreç ilerler ve işe girmiş olursunuz.

    Ayrıca Hacettepe Teknokent de iş bulma konusunda epey yardımcı olur.Kariyer fuarında kendileriyle konuşma fırsatım olmuştu.Yaklaşık 1000 kadar firma ile anlaşmalı olduklarını ve işe başlamaya hazır öğrencilerin CVleri kendilerine verdiğini söylemişlerdi.
    Bu anlaşmalı firmalarda iş alımı yapılınca; Teknokent, CV'si uygun öğrencileri firmalarla görüştürüyor.

    Akademisyen Kadrosu
    Bilgisayar mühendisliğinin kadrosu her anlamda çok sağlamdır.Proje çeşitliliği, bilgi birikimi ve deneyim anlamında Türkiye'deki en iyi 5-6 bilg. mühendisliğinden birisidir.İlk 10 bindeki bilg. mühendislikleriyle rahatlıkla yarışabilecek seviyede bir kadrosu vardır.
    Henüz 20binde olmasının sebebi ise, bölümün kısa bir süre önceye kadar Türkçe olmasıdır.Bölümün %100 İngilizceye geçmesinin ardından sıralamalar her geçen yıl yükselmiştir.
    Kadro hakkında extra bilgiyi şuradan alabilirsiniz:http://www.cs.hacettepe.edu.tr/faculty_members.html#


    Kampüs
    Çoğunuz Hacettepe'nin kampüsünü duymuşsunuzdur.Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birisine sahiptir fakat kampüse ulaşımı zordur(Merkez/Kızılaya metro ile 20dk + yaklaşık 10 dakika ring)
    Metro ile kampüs girişi epey uzak olduğu için metrodan inilip aktarma otobüse(ring) binilir ve kampüse giriş 10-15 dk sürer)
    2 farklı AVM'si var:City ve BAM(Beytepe Alışveriş Merkezi)...Öğrencilerin çoğu ders dışında buralarda takılır.
    Yemekhane'de yemek 1.75 tl'dir.

    Yurt-Öğrenci Evleri
    Okulun belki de en sıkıntılı olduğu konu bu. Öğrenci sayısına göre kampüs içerisinde bulunan devlet yurdu kontenjanı gerçekten az.Bu yüzden özel yurtlarda/öğrenci evlerinde kalmanız gerekebilir. 2 kişilik öğrenci evleri 900 küsür liradır.


    Bilgisayar Mühendisliği tercihinde bulunmak isteyen arkadaşlara klavuz ve örnek olması için de, Hacettepe-Bilgisayar Mühendisliği mezunu, Microsoft çalışanı Ufuk Şengül'ün röportajını eklemek istedim:
    https://www.youtube.com/watch?v=eryauOpImHQ

    Konu hakkında sorularınızı sorabilirsiniz, ana konuya eklemeler(Erasmus-Yurtdışı imkanları vs) yapılacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caps1ock -- 17 Temmuz 2017; 23:6:38 >



  • Faydalı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Hocam beni yazmaktan alıkoyan şöyle bir durum var. Kariyer.net de bakındığımda çoğu şirketin kalıp olarak "Odtü, iTÜ, sabancı..." mezunları diye gittiğini gördüm ama bu yazılanlar arasında ytü, hacettepe vs yoktu. Yani direk filtreden geçememe gibi bir durum olur mu sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sylvana

    Hocam beni yazmaktan alıkoyan şöyle bir durum var. Kariyer.net de bakındığımda çoğu şirketin kalıp olarak "Odtü, iTÜ, sabancı..." mezunları diye gittiğini gördüm ama bu yazılanlar arasında ytü, hacettepe vs yoktu. Yani direk filtreden geçememe gibi bir durum olur mu sizce?

    Hacettepe'deki eğitim süreci iyi değerlendirilirse iş sıkıntısı çekileceğini sanmıyorum.Kariyer.net ilanlarının çoğu banka+özel sektör ile ilgili oluyor.Hacettepe mezunları ise genelde savunma sanayisine yöneliyor.
    Havelsan+Aselsan ve diğer Ankara merkezli savunma sanayi ve siber alanlarına bakarsanız Hacettepe ve ODTÜ mezunlarının oradaki payın çok büyük bir kısmını aldığını, İTÜ&Sabancı ve diğerlerinin ise payının çok düşük olduğunu görürsünüz.
  • Hocam quantum ya da süper bilgisayarlar üzerine fizik alanında da çalışabileceğim bir kariyer hayalim var. Hacettepe bu yolda bana ne kadar yardımcı olabilir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • whyarewehere W kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz üzere bahsettiğiniz alana geçmeden önce bilgisayar mühendisliğinin her bölümüne hakim olmak gerekiyor.Yöneleceğiniz alan için de, üst sınıflarda "Teknik Seçmeli Dersler" belirliyorsunuz.Sizin çalışmak istediğiniz alan kuantum ve fizik ise bu dersleri ona göre ders programınıza serpiştiriyorsunuz(Danışman hocanızla birlikte belirleyebilirsiniz).
    Bu derslerin listesi ise şu şekilde:
    HACETTEPE-Bilgisayar MühendisliğiHACETTEPE-Bilgisayar MühendisliğiHACETTEPE-Bilgisayar Mühendisliği
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Cevapladiginiz icin tesekkurler fakat bu sefer de kendimizi tek bir alana sinirlamis olmuyor muyuz?Savunma sanayisinde calismak istemeyen birisi dezavantaj yasamaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sylvana

    Cevapladiginiz icin tesekkurler fakat bu sefer de kendimizi tek bir alana sinirlamis olmuyor muyuz?Savunma sanayisinde calismak istemeyen birisi dezavantaj yasamaz mi?

    Hayır, özel sektörde de çok rahat iş bulabilirsiniz.Son sınıfta Microsoft için yarı zamanlı&home office tarzı çalışan öğrenciler dahi bulabilirsiniz bölümde.
    Belirtmek istediğim nokta, Ankara'da okuyanlara Savunma Sanayi daha cazip geliyor.Aselsan gibi kurumlarda Ankara merkezli olduğu için tercihini ODTÜ&Hacettepe'den yana kullanıyor.Bu bir dezavantajdan ziyade ekstra bir iş alanı sunuyor.
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümün sıralamaları ortalama ne kadardır hocam genel bir aralık var mı öğrencilerin geldiği 13 14bin gibi? Hazırlığı muhtemelen geçerim bu sene beraber okuyabiliriz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    Çok fazla 16bin küsür gördüm.Kesin değil ama muhtemelen o civarlarda bir şeydir diyebiliriz.
  • up
  • İlk mesaja eklemeler yapıldı...
  • Haci adın ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercihler öncesi, kararsız&konuyu görmeyen arkadaşlar için son kez up yapalım
  • Yararlı konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yillar sonra foruma girince bu konu aklima geldi. Aradan 6 sene gecmis :) Merak eden varsa suan Munih Teknik universitesinde master yapiyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.