Şimdi Ara

H298a Köprü Modu sorunu ve Ax50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Tt fiber kullanicisiyim 2aydır aşağı yukarı. İlk önce tplinkc5v router vardı ve eziyet gibi birşeydi. 50 mbit internet sanki adsl kullanıyor gibiydi. Cihaz değişimi istedim ve h298a getirdiler. Bu yine bir nebze iyi ama yine de arada sıkıntılar çıkarıyor maalesef.


    Bir arkadaş vasıtasıyla elime tplink ax50 geçti. Ancak ne yaptıysam h298a yi bridge mode köprü modda çalıştıramadım.


    Köprü moda alınca internet gidiyor router da.


    Az çok bilgisayardan anlarım ama bu ağ işleri pek kafam basmıyor.


    Yardımcı olabilecek var mi acaba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam köprü moduyla falan niye uğraşıyorsun. Direkt bağla wan portundan ax50'yi. Kullanıcı adı-Şifre gir. Birde vlan id Tamamdır hazırsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Hocam köprü moduyla falan niye uğraşıyorsun. Direkt bağla wan portundan ax50'yi. Kullanıcı adı-Şifre gir. Birde vlan id Tamamdır hazırsın.

    Teşekkürler cevabınız için. Sonra hallettim köprü modunu ancak direkt olarak bağlayamadım maalesef. Ne yapsam olmadı. PPPoe falan vs gece 4 müydü artık hatırlamıyorum. bir türlü ekleyemedim ax 50 yi h298a yerine. ben de mecbur bridge olarak kurdum.


    NAsıl yapacağım ya da yanlış yaptığım bir yer mi var anlatırsanız sevinirim.


    Fiber ONT cihazına bağlıyorum ax50yi. Kolay kurulumdan PPPOE bağlantı üzerinden kullanıcı adı şifre ve VLAN ID 35 olarak giriyorum ama maalesef IP almıyor cihaz. Mac Klon da denedim olmadı. Kafayı yiyecektim artık. Sonra Bridge aldım öyle kullanıyorum ki o bile çok uğraştırdı.





  • Hocam vlan id'niz 35 olmayabilir. 35 değerini siz mi buldunuz yoksa genelde 35 oluyor diye mi öyle girdiniz? Benim vlan id 174 mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Hocam vlan id'niz 35 olmayabilir. 35 değerini siz mi buldunuz yoksa genelde 35 oluyor diye mi öyle girdiniz? Benim vlan id 174 mesela.

    35 hocam. girip baktım zaten h298a nın arayüzünden. h298a telekom sistemine kayıtlı olduğu için izin vermiyor sistem

  • Çok ilginç telekomun böyle bir uygulaması yoktu normalde. Ben mesela kullanıcı adı şifre ve vlan id girmem yeterli oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Çok ilginç telekomun böyle bir uygulaması yoktu normalde. Ben mesela kullanıcı adı şifre ve vlan id girmem yeterli oldu.

    Aslında vardı. İnsanlar yıllardır ne çekti Tilgin router dan. Verilen router in mac adresini sisteme kaydediyorlar. Başka cihaz kullanılamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleri kullanıcı her zaman kendi cihazını kullanıyordu hocam zaten. Bu tilgin harbiden işkenceydi ama. Ama sizin vlan id girip mac klonlama yapmanıza rağmen ip alamamanız çok enteresan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    İleri kullanıcı her zaman kendi cihazını kullanıyordu hocam zaten. Bu tilgin harbiden işkenceydi ama. Ama sizin vlan id girip mac klonlama yapmanıza rağmen ip alamamanız çok enteresan.

    4 5 saat uğraştım beceremedim maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.