Bildirim
H Kopru Mosfet Yardim...

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

0 oy
Öne Çıkar
Giriş
-
10k dirençleri 1k ile değiştir. transistör ayak bağlantılarını kontrol et. -
quote:
Orijinalden alıntı: nowanda
10k dirençleri 1k ile değiştir. transistör ayak bağlantılarını kontrol et.
Benim sorumu tam anlamdınız galiba, ne amaçla bu değişikliği yapmam gerekiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: cagrisma
quote:
Benim sorumu tam anlamdınız galiba, ne amaçla bu değişikliği yapmam gerekiyor
quote:
Ama bu devredeki mosfetler anahtalamda +12V ve 0V kullanıyor. Bizim bataryamız max 6,5V-7,5V çıkış veriyor.
Bu durumda N tipi mosfetler bir türlü etkileşime giremedi.
yukarıdaki sorunu çözmek için. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cagrisma
quote:
Benim sorumu tam anlamdınız galiba, ne amaçla bu değişikliği yapmam gerekiyor
quote:
Ama bu devredeki mosfetler anahtalamda +12V ve 0V kullanıyor. Bizim bataryamız max 6,5V-7,5V çıkış veriyor.
Bu durumda N tipi mosfetler bir türlü etkileşime giremedi.
yukarıdaki sorunu çözmek için.
malesef bu önerinin bu durum ile alakasi yokki.
10k direncler lojik 1(+5V) ile bc547 transistorleri arasındadir. amac aakimi dusurmek. yani bu kismin mosfetlerin calisma voltajlari ile alakasi yok.
Not: mosfetler voltaji a ve b girislerinden almiyor. a ve b girisleri pic'c baglanan kisimlar. bu kisim her zaman boyle olmalı
http://www.robot.metu.edu.tr/~deniz/?p=9
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisma -- 19 Ocak 2012; 0:37:23 >
-
devre 12V için tasarlandığından transistörleri yeterli saturasyona getirecek direnç değerleri buna göre hesaplanmıştır diye düşündüm. besleme voltajı neredeyse yarıya düşerse ,aynı collector akımını yakalayabilmek için base akımı biraz arttırmak yaralı olabilirdi. burada, eğer görüyorsan , low side mosfetlerin gate voltajı, high side olanların Rds (on) dinamik dirençlerine bağlı. besleme voltajı düşükse ve de biraz da high side iletim kaybı (15A-20A xRds on kadar) yaşıyorsan( ki bu da bc547 VCE voltajına bağlı) , irfz44 ler için yeteri kadar gate gerilimi kalmayabilir. burada ilk bakışta yapılabilecek ilk deneme high side iletim kaybını azaltmaktı. o nedenle transistorleri biraz daha sature et dedim. denemesi bedava. para harcamak istiyorsan, daha iyi mosfet al. high side için irf4905 mesela. low side için alternatif çok , düşük gate seviyeli olanlar vadı (2V) adını hatırlamıyorum. google yardımcı olabilir. kolay gelsin.
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 19 Ocak 2012; 10:35:34 >
-
MERAKTAN TAKİP -
quote:
Orijinalden alıntı: tatanga.1988
MERAKTAN TAKİP
anladim tessekkurler,
ben genede denedim, benim mantigima uygmasa, 1k, 220ohm yada hic direncsiz denedim malesef sonuc aynı.
A:1 ve B:0 iken Q1 acilmasi gerekiyor. Q1 acilinca Q4 de acilca, burda sorun yok, boyle olmasli zaten ama iste sorun burdan sonra basiyor, B:0 oldugunda Q2nin kapanmasi gerekli ama yukardan gelen akim bende 7V oldugunda kapatmaya yetmiyor
Ya pil degitircem ki oda daha masrafli, yada yeni mosfet
birde yukarda belirttigim gibi TC4427 entegresi varmis, daha once kullandinizmi ne kadar ismi gorebilir ?
-
arkadaşlar bır yardım
http://forum.donanimhaber.com/m_81182270/tm.htm -
Konu eski ama yinede yazayim.
fircali motorlarin yonunu cift kontakli bir roleyle basitce kontrol edebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kardesım ben bu dc motoru servo gıbı kullanak ıstıyorum onun ıcın ılk once surucu katını yapmam gerekiyor sonra onu kumandaya bağlamam gerekiyor
lınk i incelersen demek ıstedıgımı anlarsınız
devreyı yaptım ve bıtırdım hersey ıcın saolun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 25 Kasım 2013; 1:50:59 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X