Şimdi Ara

Güzel Yumurta Haşlamanın İncelikleri (Yardımlarınızı bekliyorum) (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2-3 ay bir süredir body yapıyorum ama beslenmem yüzünden daha doğrusu beslenemem yüzünden yaptıklarımın çoğu boşa gidiyor.Yani gerçekten idmanlarda çok iyi çalışıyorum ağrı sızı çok iyi oluyor fakat beslenmem kötü olduğu için yeterli proteini alamadığım için faydasını göremiyorum ..

Çoğu body sitesinde yazılanlara göre yumurta çok faydalıymış.Hergün sabah kahvaltısında artık yumurta yemeye başlamaya karar verdim.Bende bugün yumurta haşlıyayım dedim erkenden uyandım.Fakat yumurtanın içi jöle gibi oldu yani ben biraz daha katı olmasını istiyordum cıvık cıvık olmasını değil ..

Nerde yanlış yaptım acaba ilk önce yumurtanın biraz daha büyüklüğündeki bir cezveye su doldurdum ve suyun altını açtım sonra yumurtayı attım içine 3-4 dk bekletikden sonra herhalde pişmişir bu diyerekten yumurtayı çıkartıp soğuk suda yıkadım fakat kesip ayırınca sarısının tam o katı halde olmadığını gördüm yani ben şu şekilde yemek istiyorum yumurtayı benim yaptığım katıyla sıvı arasındaki gibi bir şeydi yani tam jöle gibi .. Bense şu aşağıdaki gibi yapmak istiyorum

[simage]
    http://i1107.hizliresim.com/2011/7/16/3491.jpg[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pend0s -- 16 Temmuz 2011; 12:33:30 >

Orijinalden alıntı: _oSo_

Ben Kaynamaya Başladıkdan Sonra 140'a Kadar Sayıyorum (Ocağın Orta Boydaki Kısmında) Kayısı Kıvamında Oluyo Valla..Yumurtadan Yumurtaya, Şehirden Şehire, Ocakdan Ocağa Değişir Ama

Hah işte kayısı kıvamı bende bunu istiyordum resimi yükleyememişim ama tıklayınca açılıyor bildiğiniz haşlama yumurta ama benimki cıvık oldu işte kayısı kıvamında istiyorum bende ..
  • Su kaynadıktan sonra 5 dakika beklet katı olması için. Böyle kayısı olsun dersen, yani sarısı biraz cıvık beyazı pişmiş, 4 dk falan idealdir. Süreler değişebilir tabi ocağın altını ne kadar açtığına bağlı olarak. Deneye deneye öğrenirsin. Ama katı için dediğim gibi kaynadıktan sonra 5-6 dk.

Orijinalden alıntı: Pend0s

quote:

Orijinalden alıntı: _oSo_

Ben Kaynamaya Başladıkdan Sonra 140'a Kadar Sayıyorum (Ocağın Orta Boydaki Kısmında) Kayısı Kıvamında Oluyo Valla..Yumurtadan Yumurtaya, Şehirden Şehire, Ocakdan Ocağa Değişir Ama

Hah işte kayısı kıvamı bende bunu istiyordum resimi yükleyememişim ama tıklayınca açılıyor bildiğiniz haşlama yumurta ama benimki cıvık oldu işte kayısı kıvamında istiyorum bende ..

Demekki Biraz Daha Fazla Bekletceksin Kardeş Yapa Yapa Doğru Dakikayı Bulcaksın Artık..Ama Hep Aynı Marka Yumurtadan Yap

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Su kaynadıktan sonra 5 dakika beklet katı olması için. Böyle kayısı olsun dersen, yani sarısı biraz cıvık beyazı pişmiş, 4 dk falan idealdir. Süreler değişebilir tabi ocağın altını ne kadar açtığına bağlı olarak. Deneye deneye öğrenirsin. Ama katı için dediğim gibi kaynadıktan sonra 5-6 dk.

Yok hocam ben sarısının cıvık olmasını istemiyorum işte bugün yaptım öyle çıktı yiyemedim yumurtayı valla sarısının biraz daha pişmesini istiyorum ..
    İyi bir cips bulamadım
    8 yıl önce açıldı
    Bacaklarım güzel mi? SS’Lİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asla buzdolabından çıkardıktan sonra haşlamayın, oda sıcaklığında olması lazım. direkt kaynar suya atmayın, ateşi ilk yaktığınızda yumırta içinde olsun, yavaş yavaş ısınsın. yarım çay kaşığı tuz atın (1 yumurta için) taze ve doğal yumurta kullanın. kayısı kıvamı için kaynadıktan sonra 3,5 (üç buçuk) dakika, katı olması için 5 dakika bekleyin.
    soyup dilimledikten sonra üstüne karabiber dökün ve acı kırmızı biber salçası sürün. hayvanlar gibi tüketin.
    üniversite yıllarında binlerce yumurta haşlamış biri olarak yumurta haşlama ve tüketme deneyimlerim böyle.
  • _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

asla buzdolabından çıkardıktan sonra haşlamayın, oda sıcaklığında olması lazım. direkt kaynar suya atmayın, ateşi ilk yaktığınızda yumırta içinde olsun, yavaş yavaş ısınsın. yarım çay kaşığı tuz atın (1 yumurta için) taze ve doğal yumurta kullanın. kayısı kıvamı için kaynadıktan sonra 3,5 (üç buçuk) dakika, katı olması için 5 dakika bekleyin.
    soyup dilimledikten sonra üstüne karabiber dökün ve acı kırmızı biber salçası sürün. hayvanlar gibi tüketin.
    üniversite yıllarında binlerce yumurta haşlamış biri olarak yumurta haşlama ve tüketme deneyimlerim böyle.

Teşekkürler güzel yöntem biraz daha ısıtırım artık herkes öyle dediğine göre doğrudur ..

@Captor. teşekkürler video için ..

• Elbette bu işi yapmak için formül var ama malesef "100'e kadar say" ya da "5 dakika bekle" vb. basit değil. Pişirilen yumurta sayısı, ocağın alev miktarı, kabın ısı sığası, rakım, vb. bir çok faktöre bağlı pişirme süresi.

Genel olarak tutturduğunuz bir ayar varsa(alev, yumurta sayısı, kap, kaynadıktan sonra bekleme süresi):
    A- Daha büyük bir kapta daha çok yumurta yapmak için bekleme süresini AZALTIN.
    B- Daha küçük kapta daha az yumurta yapmak için bekleme süresinie ARTIRIN
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.