Şimdi Ara

güzel bir hayat yaşamanın ölçüsü nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kişisel gelişim kitaplarında daha kaliteli, daha mutlu, daha güzel bir hayat yaşamanın formülleri sıralanır. Fakat hangi kişisel gelişim kitabına bakarsanız bakın aşağı yukarı aynı bilgileri verdiklerini göreceksiniz. Sanki dünya üzerinde tek tip insan yaşıyormuş gibi. kitaplar ve bu konuda yapılan araştırmalar genel olarak düzenli spor yapmaktan, sosyalleşmekten, sağlıklı beslenmekten, düzenli uykudan, doğayla iç içe olmaktan ve kendini geliştirmekten bahseder.Peki biz bu etkinliklerden hoşlanmıyorsak güzel bir hayat yaşamamış mı olacağız? Sürekli bilgisayar başında geçen yalnız bir ömür dışardan acınası görünebilir. fakat kişi bununla mutluysa mutlu bir hayat sürmüş olmayacak mı? Çok yemek yiyen birisi içinde bulunduğu durumdan mutluysa mutlu bir hayat yaşamış olmayacak mı ? ya da kendini geliştirmek istemeyen sevdiği aktivitelerle zamanı öldüren bir insan mutlu bir hayat yaşamış olmayacak mı ? Sosyalleşip mutlu olan bir insanın hayatıyla yalnız kalıp mutlu olan bir insanın hayatının, güzel hayat yaşama noktasında farkı nedir?








  • Her şeyde önemli olan dengedir, ve bununla beraber insanın kendi kendini tanıma ve tatmin etme yöntemleri ikinci konu, ne yaparsanız yapın genel yasalarınıza aykırı hareket etmek bir yana, bir aktiviyeti gereğinden fazla tüketmeniz, ikincil planlarınızı ve temel ihtiyaçlarınızı olması gerektiğinden uzak tutacak. Örneğin bilgisayarda vakit geçirmekten hoşlanabilir ve sanal başarılarınızla tatmin olabilirsiniz, ancak bunlar bir süre sonra gerçeklikten uzak olduğu için sizi tatmin etmeyecek. Bu insanın sosyal yapısını sanala dökme gayreti bir süreye kadar tatmin edicidir ancak daha sonra yeterli gelmediğini hissetmek olağan bir durum olacak. Aynı şekilde yemek yemek mutlu eden bir aktivite olabilir ancak ağır yaşamlar programına bir göz atın, yemekten çok memnunlar onların hayatı bu, ama hayatlarından memnunlar mı? Dediğimiz gibi bir aktivitenin sizi mutlu edebilmesi için diğer ihtiyaçlarınızla çakışmaması gerekir. Her insan dediğiniz gibi farklıdır ve farklı yönelimleri olabilir, ancak bunlar temel hayatınızla paralel hareket etmez ise depresyon denilen psikolojik sorunlarla karşılaşılacak. Bir diğer nokta hayattan beklentiniz ve tatmin olma seviyenize bir sınır çizebilmektir. Aksi taktirde en yüksek hazzı veren aktiviteler bile size monoton ve sıradan gelecek, aykırı fantaziler ya da hep daha fazlası için bitmez tükenmez bir döngüye girmek kaçınılmaz olacak. Yalnızlık sevilen bir durum olabilir ancak bu durumun sebebi, asosyal insanların diğer insanlardan istediği etkileşimi almamasından kaynaklanır. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi her insan için geçerlidir, sadece, farklılık, istenilen durumun miktarıdır. mutluluk veren yalnızlık aktivitelerinin bir çoğu sanal sosyalliktir, kitap okumak, film izlemek, online oyun oynamak vb. aktiviteler, insanların yine bir sosyal olma çabasından kaynaklanır. Başka bir insanla etkileşim ihtiyacını doldurmanın farklı yolları sadece. Atıyorum sahanın diğer bir ucundan basket atıyorsunuz, kimse bilmeyecek ve duymayacaksa bundan mutlu olurmusunuz? Olsanız bile kısa bir süre tatmin edecek sonra göstermek isteyeceseksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mutlu olmak, hayattan tat almak.

  • Guest-ED4010EAB G kullanıcısına yanıt

    hayatta hep mutlu olamıyoruz. zorluklar hayatımızın daha büyük bir kısmını kaplıyor.

  • Kanka senin bu dediklerin anlık mutluluk yapar dopamini basarsın mutlu olursun ama ilerde başına büyük belalar açacağı için paket olursun mutluluk hakkında en ufak bir fikrin bile kalmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kişinin aldığı bireysel zevk en önemli ölçülerden olabilir.

  • İslam dininin tüm kurallarına uymak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçgüdü ve ihtiyaçların tam tatmin edilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şey yanılgı.hormonlara bağlı hisleri olan,ilkel içgüdüleriyle hareket eden canlı topluluklarıyız aslında.güzel bir hayat için dopamin,seratonin falan üretirse beyin zaten iyi hissedersin.bugün isveçte intihar oranları hatrı sayılır iken afrikanın ücra köşelerinde daha az.çünkü isveçli doymuş dopamin üretemiyor her şeye sahip örneği verilebilir.insan da irade kontrolü,sağlıklı beslenme ve spor ile çok zengin olmadan orta halli olsa bile dopamin reseptörü sağlam olacağından mutlu olabilir.

    Güzel ise görecelidir.Hobilerle ilgilenmek falan ile geçiştirilebilir belki ama sevdiğin iş + hayatı paylaşabileceğin biri + umut olursa çok kötü olmaz o kişinin hayatı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.