Şimdi Ara

Güvercin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvercin, muhtemelen 5000 yıl kadar eski bir tarihte, evcilleştirilen ilk kuş türü olabilir. Bazıları onları şehir hayatının sevimli bir parçası olarak görüyor, bazıları ise tabiatın güzel birer ferdi, ancak herkes bu vahşi komşuyu tanıyor. Mısırlılar, güvercinleri, 4000 yıldan fazla bir süre önce, 3.Ramses’in taç giyme töreninin haberini taşımak için kullandılar. Güvercin ırkları, saatte 30 ile 60 km uçuş hızlarına ulaştıkları için bu iş için iyi bir donanıma sahiplerdir.


    Güvercinlerin Genel Özellikleri

    Kaya güvercini, en çok tanınan türdür. Bilindiği gibi, Avrupalı ​​bir göçmendir. Güvercin cinsleri, erken Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından tüm dünyaya dağıtılmıştır. Kıtadaki hemen hemen her şehir, kasaba veya banliyöde güvercinler bulunmaktadır. Diyetleri esas olarak tahıllar ve tohumların yanı sıra böcekler ve bazı yeşilliklerden oluşur – ancak güvercinler aşırı derecede seçici değildir ve mümkün olduğunda insan yiyecek artıkları ve artıkları memnuniyetle kabul ederler.

    Bir güvercinin bakış açısından, şehir yaşamı yüksek derecede besin içerir. Yiyecek ve su kolayca temin edilebilir. Yırtıcılar çok az ve çok uzaktır. Ayrıca, pek çok ücretsiz barınma vardır – güvercinler, tüm sürülerin dinlenmesi veya yakınlarda barınması için yer sunduğundan, pencere kenarlarında, çatılarda, köprülerde ve ambarlarda büyük gruplar halinde yaşamayı severler.

    Sürü Hayatı

    Güvercin ırkları “sürüler” adı verilen gruplar halinde yaşarlar. Her sürü eşit sayıda erkek ve dişi üyeye sahiptir. Kur yapan bir erkek, boynundaki tüyleri şişirilmiş ve kuyruğu her zaman eğilerek ve soğuyarak etrafta dolaşarak hedeflenen eşinin peşine düşer. Güvercin cinsleri ömür boyu çiftleşir, ancak bir partner ölürse hayatta kalan genellikle başka bir eş bulmaya çalışır.

    Güvercin ırkları, insan yapımı yapılara güçlü bir ilgi gösterir. Dallar, yapraklar ve birkaç tüyün gelişi güzel bir kombinasyonu olan yuvalar, pencere çıkıntılarına, işaretlerin arkasına ve köprülerin altına inşa edilmiştir. Ebeveynler sırayla bir veya iki beyaz, işaretsiz yumurtayı 17 ile 20 gün arasında kuluçkaya yatırırlar. Yumurtalar çatladıktan sonra, her iki ebeveyn de yavru güvercinleri “güvercin sütü” adı verilen bir ürün salgısı ile besler. Kuşun yemek borusunun altında bulunan kese benzeri bir yiyecek saklama odası bu iş için benzersizdir.

    Güvercin cinsleri gündüz saatlerinde yiyecek aramak için yuva ve tüneme alanlarını terk ederler, ancak geceleri ve ayrıca gündüzleri yavru yetiştirirken periyodik olarak geri dönerler.



    Site Adı: Güvercin Sever

    Site Adresi: https://www.guvercinsever.com/

    güvercin, güvercin hastalıkları, güvercin cinsleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.