|
Sizleri yeni çıkmış ya da bir süredir varolan bir sistemle tanıştırmak istiyorum, bu yöntemi dikkatim sayesinde son anda fark ettim Allah'tan. Sistem şöyle çalışıyor; benim sahibinden sitesi üzerinden satış yaptığım bir ilana bir kişi mesaj bırakıyor, işte saati beğendim kaça satıyorsunuz kargoya verir misiniz telefonum da budur diye Sonra siz o telefonla iletişime geçiyorsunuz size dümenden indirim soruyor siz de 3-5 bişeyler daha inip söylüyorsunuz alıcı hemen kabul ediyor. Sonra size adres bilgilerini atıyor ve istekli şekilde IBAN bilgilerinizi isteyerek parayı ödeyelim diyor, siz de IBAN bilgilerinizi atıyorsunuz. Daha sonra alıcı hayırlı olsun size parayı abim gönderecek diyor. Daha sonra sizi başka bir numara WhatsApp üzerinden arıyor kardeşiyle konuştuğunuzu ödemeyi yaptığını ama geçip geçmediğini kontrol etmenizi istiyor. Sizi yönlendirmeye başlıyor asıl kritik nokta burada başlıyor, "güvenli ödeme iste" sekmesine gidin orada ben size ödeme gönderdim onaylamanız lazım diyor. Sizi telefonda acele ettirerek dikkatini dağıtmaya çalışıyor. İşte ben de burada uyandım, ekranda "Samet ACER sizden 18990 tl ödeme talep ediyor" yazıyordu bu kısmı fark eder etmez karşı tarafa söyledim telefonda ama o diretti öyle değil vs sonra baktı olacak gibi değil bir yanlışlık var ben düzelteyim diyip kapattı sonrası derin sessizlik :) Eğer onaylasaydım hem param gidecekti hem de saatimi kargo ulaşınca para düşecek herhalde güvenli ödeme diye kandırılarak kargolayacaktım saatim de gasp edilecekti. Kısacası Allah korudu. Bu yöntemi etrafınıza yayın ki böyle kan emici haramzadelerin ağına düşmeyin bilinçlenin. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt