Şimdi Ara

GÜVENLİ ÖDEME İSTEĞİ DOLANDIRICILIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizleri yeni çıkmış ya da bir süredir varolan bir sistemle tanıştırmak istiyorum, bu yöntemi dikkatim sayesinde son anda fark ettim Allah'tan.

Sistem şöyle çalışıyor; benim sahibinden sitesi üzerinden satış yaptığım bir ilana bir kişi mesaj bırakıyor, işte saati beğendim kaça satıyorsunuz kargoya verir misiniz telefonum da budur diye

Sonra siz o telefonla iletişime geçiyorsunuz size dümenden indirim soruyor siz de 3-5 bişeyler daha inip söylüyorsunuz alıcı hemen kabul ediyor. Sonra size adres bilgilerini atıyor ve istekli şekilde IBAN bilgilerinizi isteyerek parayı ödeyelim diyor, siz de IBAN bilgilerinizi atıyorsunuz. Daha sonra alıcı hayırlı olsun size parayı abim gönderecek diyor.

Daha sonra sizi başka bir numara WhatsApp üzerinden arıyor kardeşiyle konuştuğunuzu ödemeyi yaptığını ama geçip geçmediğini kontrol etmenizi istiyor.

Sizi yönlendirmeye başlıyor asıl kritik nokta burada başlıyor, "güvenli ödeme iste" sekmesine gidin orada ben size ödeme gönderdim onaylamanız lazım diyor. Sizi telefonda acele ettirerek dikkatini dağıtmaya çalışıyor.

İşte ben de burada uyandım, ekranda "Samet ACER sizden 18990 tl ödeme talep ediyor" yazıyordu bu kısmı fark eder etmez karşı tarafa söyledim telefonda ama o diretti öyle değil vs sonra baktı olacak gibi değil bir yanlışlık var ben düzelteyim diyip kapattı sonrası derin sessizlik :)

Eğer onaylasaydım hem param gidecekti hem de saatimi kargo ulaşınca para düşecek herhalde güvenli ödeme diye kandırılarak kargolayacaktım saatim de gasp edilecekti. Kısacası Allah korudu.

Bu yöntemi etrafınıza yayın ki böyle kan emici haramzadelerin ağına düşmeyin bilinçlenin.

• Ben şu kısmı anlamadım guvenli odemeyi kabul etseydiniz para nerdeki hesabınızdan çekilecekti ? Sahibindene tanımlı kredi kartı falan mı var?

para doğrudan banka uygulaması üzerinden kendi hesabımdan gidecekti çünkü dolandırıcı isteği kendi banka uygulamasından benim banka uygulamama gönderdi

Ne kolaylıklar varmış da kimsenin haberi yok, olta atıyortsun YES'e basarsa hayırlıişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Temmuz 2026; 21:11:34 >

bu şekilde, gidip onaylasam samet acer diye birine para gidecekti. Ödeme yapıyorum ayağına para talebi gönderiyor haramzede

GÜVENLİ ÖDEME İSTEĞİ DOLANDIRICILIĞI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anlaşıldı teşekkürler. Bankalarda varmış o özellik,

benim bankalarımda varsa kapatayım hemen

Bence de kapatın hocam ben kapattım dolandırıcılar en ufak boşluktan girmeye çalışıyor

alici koruyorum satici koruyorum ayagina yillardir milleti carpiyorlar, site aradan cekilip komisyonunu alma derdinde zaten

bazen alici saticiyi, bazen de satici aliciyi dolandiriyor bir de ne alici ne satici olan dolandiricilar var o da bu ornek

alimi da satimi da kendini garantiye almadan yapma. saticiysan once parayi al sartlari kabul etmeyeni ilk kelimeden sonra engelle, aliciysan hic bulaşma zaten ikinci el urun pek satin almam kullanmam ve tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Temmuz 2026; 10:30:28 >

Buradaki güvenli ödeme sistemi sitenin değil bankaların özelliği

Konuya girince bu anlaşılmıyor. Baştan ben de ilgili satış sitesinin güvenli ödeme sistemi sandım.

Bu arada dolandırıcıların klasik taktiğidir: seni acele ettirip telaşa sokup dikkatini dağıtıp sana hata yaptırıp seni çarpmak. Zaten basit bir alışverişte doğrudan kişinin kendisi ve hesabı değil de akrabası ve farklı tel numaraları, farklı kişiler komşular(?) olaya dahil oldu mu orada bir kere kıllanmaya başlamak gerekiyor. Basit bir iş dolambaçlı yollara gidiyorsa dolanıyorsa (adı üstünde dolanmak, dolandırmak) orada bir dolandırıcılık kokusu almak gerekiyor. Geçmiş olsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Temmuz 2026; 13:13:19 >

Tamam o zaman bankalarla da öyle bir şeye girme.

Shbn com kullanmasa daha da isabetli olur hatta. O siteden en son 4 sene önce mi ne, bir Mac Mini M1 satmıştım. Parayı IBAN hesabıma istedim. Bir sürü börtü böcek geldi, "param güvende aç" diyor. Olmaz diyorum, goygoy yapıyorlar. En son aradığım alıcıyı buldum, transferi yaptı, bilgisayarı aldı.

Fakir adama, "ya dolandırılırsam? bibibibi vik vik" diyen adama mal bile satılmaz, özetle. Eee, %90 öyle olduğu için en güzeli siteyi kullanmamak ya da ilanı yayınlarsın, satılırsa satılır, satılmazsa satılmaz.

Not: Dolandırılırım korkusu elbette normal, normal değil demiyorum ama herkes kendi çıkarını düşünür. Alıcıya ve site param güvende sistemine de ben güvenmiyorum ve güvenmemeye hakkım var. Bu şekil is yapmam, olmuyorsa cihazı satmam, o paralara uğraşmaya değmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Temmuz 2026; 12:30:24 >

Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

Aynen öyle bankaların para transferlerinde para isteme yöntemini adı da güvenli öde şeklinde olduğundan karışıklık oluyor dolandırıcılar en ufak dikkatsizliğini kullanıyor her zaman olursa olsun dememek lazım 2 kez okumak lazım. İşin oluru eft-havale ise onu yapmayanla ipleri koparmak lazım

• bu bankalar da iyice sacmalamaya basladi. odeme istemek nedir yahu? para gondermek isteyen gider transfer eder, bana odeme gonder de gondereyim mi der. boyle bir sey varsa bile bunu ekstra acmak isteyen acmali. default olarak acik olmamali.

gecmis olsun.

Orijinalden alıntı: voodoo child

bu bankalar da iyice sacmalamaya basladi. odeme istemek nedir yahu? para gondermek isteyen gider transfer eder, bana odeme gonder de gondereyim mi der. boyle bir sey varsa bile bunu ekstra acmak isteyen acmali. default olarak acik olmamali.

gecmis olsun.

Heee kontor ister gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kesinlikle kendiliğinden açık olmamalı bu ayar para isteyen her şekilde ister yani bu insanlar yaşlı insanlara da random istekler gönderebilir fark etmeden onaylarsan paran gidiyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.