Şimdi Ara

gurren lagann hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşla kimse kusura bakmasında bu anime neden bu kadar abartılmış ya da ben 20 yaşında izlediğim için mi artık kafam çocukluktan mı çıkmış nedir ulan lanet ettim animeye bundan sonra spoiler verecem

    1-Bazı seriler o kadar kaliteli olur ki kendi içinde mantık hatası bulmak neredeyse imkansız olur örneğin izleyin bir cowboy bebop bulabileceğiniz tek mantık hatası milletin venüste nefes falan alabilmesi olur heralde ama aksiyonlar olaylar olayların psikolojik yönleri çok mantıklı garipsemiyorsunuz gerçekliğiniz oluyor anime ya da code geass te bence mükemmel dünyasına girdiğiniz zaman code geassın bu ne ya demiyorsunuz eleştirebileceğiniz nokta yok akıllı adam akıllı davranıyor animede.
    2-Gelelim gurren lagann'a bana göre 17e kadar çok güzel giden bir animeydi sonra bir sıçtı ki gözüm de inanamazsınız yani bana burda bunları yazdıracak kadar heralde yazmasaydım bu gece uyayamazdım düşünmekten. Misal Simon abimiz milleti kurtarıyor millet yer yüzünde yaşamaya başlıyor sonra istemeden 3-15 ev yaktı diye bütün halk isyan ediyor ulan bir halk kahramanını sadece 10-15 kişimi savunur 10 kişi hariç herkez öldürülsün diyor isyan ediyor psikolojik olarak çok saçma geldi yadırgadım.
    3-GEMİYE YOĞUN UZAY BASTI NEDİR ARKADAŞ YOĞUN UZAY DİYE BİR ŞEY Mİ VAR MANGAKA FİZİK ÖZÜRLÜ ARKADAŞLAR UZAYIN SONSUZ OLDUĞUNU BİLMEYEN BİR ADAM.
    4-tengen toppa gurren lagann modundayken villianımız frizbi gibi galaksi fırlatıyor daha komiği bu galaksiler bir birine saplanıyor falan allah belanı versin o ne öle.
    5-İşin artık doruk noktası yine villianımız ulti olarak big bang atıyor BİG BANG arkadaş onuda 2 galaksiyi karıştırıp attı orası ayrı.
    6-Bu galaksilerden büyük olan mechalarımız dünyadan izlenirken 10KM falan yüksekliğinde 3D hologram olarak görünüyor ama aslında farklı boyuttalar.
    7-Tüm bölümler gördüğümüz o boktan köstebek en güçlü 2. iyi adam çıkıyor kafama sıkacaktım.
    8-Kazanma ihtimalleri göya %0 ulan düzgün at ulan at kafası %0.000000001 falan de 10 üzeri -gogoplex falan de %0 ne

    böyle uzayıp gidiyor yemin ediyorum her şeyi yazsam varya 100 maddeyi bulur psikolojik ve matematiksel analizlerim sizi bilmem ama ben 17. bölümden sonra izlerken o hayal dünyam yavaştan yıkılmaya başladı seride mantık falan yok artık daha da abartmak istese mangakanın abartabileceği bişe kalmamış big bang atıyor diyorum.

    Peki bence nedir bu seri derseniz orta okula giden yada düz liseli ve aşası diyeyim fizik 0 bilen yoğun uzay okyanusuna eyw diyebilecek 13- çocuklarımızın gaz vere vere piknik tüpüne hatta okdr gaz veriyor ki sanayi tüpüne bile çevirebilir tam bir gaz anime. Ana fikir biz insanız asla yılmayız uleeeen tarzı bişe.

    Beklentimde çok yüksekti aha bir şahaser izliyorum diyordum bak ne oldu şimdi.







  • "" UZAYIN SONSUZ OLDUĞUNU BİLMEYEN BİR ADAM. ""

    Ayiptir sormasi sonsuz oldugunu kim soyledi size? Nerede gecti? Evrenin surekli genislemekte oldugunu duymadiniz mi? Ayrica animelerde (?) veya cizgi romanlarda tek bir evren yoktur.

    saydiklarinizdan hata olarak gozuken (suanlik) 4., 5. Ve 6. Madde gibi duruyor (8. Madde hakkinda yorum yapamam). 5. De dediginiz gibi farkli bir boyutta olarak gormeliler. Big bang in de o sekilde olustugunu ilk.kez duydum Hele de 2 galaxy i birlestirerek. Ne cizgi romanlarda ne anime de ne de baska birsey de boyle bir olay duymadim.

    Zaten hayalgucu urunleri olduklarindan dolayi gercekle pek iliskisi bulunmak zorunda degil. İsterlerse birbirlerine evren firlatsinlar fakat big bang olayi cidden o sekilde olamaz. Hayal gucunun bile bir siniri var yahu Tabi Galaxy ileri tutacak kadar buyuk olmarini saglayan bir hayal gucunden bahsediyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 20 Aralık 2013; 6:25:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tengen Toppa zaten ciddi bir anime değil, aynı adamın son animesi olan Kill la Kill'den de anlayabilirsin bunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drakai

    Tengen Toppa zaten ciddi bir anime değil, aynı adamın son animesi olan Kill la Kill'den de anlayabilirsin bunu.

    Orada ne oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 bölüm izledim daha mantıklı hiç bir şey olmadı. İzle de kendin gör, hoş gayet.
  • Şimdi:

    1-Bahsettiklerinden Cowboy bebop'u izlemedim daha ama Code Geass favorilerimdendir.Code Geass da da absürd sahneler bulmak mümkün eğer bu bakış açısından bakarsan.Misal Nina nın Euphemia'nın resmine bakarak mastürbasyon yaptığı kısa bi yerde görülüyor.Bana sorarsan bunu ancak akli dengesi yerinde olmayanlar yapar (dikkat edersen karakterin cinsel tercihini eleştirmiyorum.Normaldir kızlara ilgi duyabilirsin ama resmini alıpda öyle yapıyorsan sende psikolojik bir sakatlık var demektir).Shirley,Lelouch ve Suzaku'nun binadan düşerken ki bir sahneleri var oda öyle.Suzaku'nun demir,çelik demeden herşeyi kırıp döken meşhur tekmeleri.Hatta her adamın 2 metre boyunda sırık gibi olan çizimlerini bile eleştirebilirsin.Demek istediğim animede hayalgücü sınırsız.Gerçeklikle asla bağdaştırmamalısın.
    2-Millet 7 yıldan süregelen bir rahatlığa alışkın olduğundan bir anda böyle birşeyin olmasını garipsemiş olabilir.O korkunun da beraberinde getirdiği bi eylem.
    3-Çeviri hatası olabilir orda ben izlerken yoğun uzay bastı diye birşey hatırlamıyorum.Basınç olabilir.Okyanus gibi bir yere batmışlardı.Uzayın sonsuz olduğu kesin değil.İnsanlık daha Mars'a bir de Ay'a uzay aracı gönderdi tüm galaksiyi tam olarak bilmiyoruz bile.Bu mantıkla ortaçağdaki ''dünya tepsi gibi düzdür,fazla açılırsanız uzay boşluğuna düşersiniz'' aynı şey.Mangaka burda yine hayalgücünü kullanmış yani.
    4-Yine daha önce verdiğim örneğe ilişkin benzerlik burda da var.Bu bizim yaşadığımız yer,zaman kavramına göre saçma bir şey tabi ki.Ama bilmem kaç yıl önce de Dünya nın döndüğünü savunan birine gülerlerdi burda senin güldüğün gibi,hatta bu nedenle idama mahkum ettiler onu.
    5-Üstteki ile aynı
    6-Burayı tam hatırlamadığımdan pek bi şey yazamıcam ama eğer aynı boyutta olupda böyle bi görüntüyle karşılaşmak saçma bence de.
    7-Boktan dediğin yaratık çok sempatikti,yanlış hatırlamıyorsam Simon'a Laganı dönüştürmek için yeterli enerjiyi yine o vermişti bir bölümde.Sonunda en güçlüde olması ihtimali sıfır mı? Çok düşük olsa bile sıfır değil.
    8-Herkesin dediğine inanma kardeşim.2x2=4 eder gibi bir şey değil ki bu.Karşındakine kazanmak için göz dağı vermiş olabilir.Ama orda asıl anlatılmak istenen hatırladığım kadarıyla 0 bile olsa insanoğlu 0 ın bile içinden bir ihtimal çıkartıp tüm güçlükleri yenebilir denmek istenmiş.

    TL;DR:

    Bilimkurgunun içinde mantık aramak sağlıklı değildir

    Fizik kurallarını yıkan bir şey olsa da benim gözümde 10 numaradır.Ben izler eğlenirim gerisi beni bağlamaz.Mantık aranması gereken animelerde ararım ama bu onlardan biri değil belki de.
    Bunu da ben ekleyeyim.Aziz Nesin'in bu sözünü bilirsin.Türkiye'de adalet aramak Kerhane de bakire aramaya benzer gibi.Yanlış yerde mantık ararsan bunun gibi binlerce şey daha çıkartırsın buraya.Animeyi anime yapan da bu değil midir zaten? Gerçekte olmayan şeyleri var gibi gösterip izleyiciye birşeyler göndermek amacı değil midir? Anlatılmak istenilen mesajı kabul edersen böyle tahlillerde yapmayacaksın eminim.Ama saçma demek çoğu zaman göreceli bir kavram oluyor.Bana göre de SAO saçma derim başkası hayır değil der (her ne kadar öyle olsa da).Bana hitap etmiyor dersin daha realist şeyler izlersin.
    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 20 Aralık 2013; 7:11:16 >




  • Dostum uzayda dovusuorlar sankı duvrmıs gıbı galaksilere çarpıyorlar hemde dibindede deniz var
  • KanameSama kullanıcısına yanıt
    Animede mantık kendi içinde olur yani daha önce verilen bilgilerle çelişmeme durumu gibi bir şey. Nina zaten Euphemia ya obsesifti yani öğle bir şeyi görmesemde yapsa bana anormal gelmez şuan ayrıca suzaku denen bebe anime boyunca çok iyi dövüşüyor dendi ve bunu kanıtladı ben senin dediğin gibi küçük şeylerden bahsetmiyorum.

    Bu anime bence halen sözümün arkasındayım tam bir gaz animesi mangaka ilk okul terk fizik bilgisiyle yazmış boyut uzay galaksiler hakkında hiç bir bilgisi yok sadece gaz vermeyi iyi biliyor ayrıca o köstebek istediği kadar sempatik olsun ulan nedir o öyle simon kadar spin enerjisi falan üretmeler falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    Dostum uzayda dovusuorlar sankı duvrmıs gıbı galaksilere çarpıyorlar hemde dibindede deniz var

    yok artık
  • Bakın başlayalım

    Bir eleman bigbang oluşturmak için iki galaksiyi maddesel boyuttan arındırıp saf enerji haline getiriyor yüksek kütleli maddeyi saf enerji haline getirdiğimizde ortaya muazzam bir enerji açığa çıkacaktır bunu quantum mekaniği dersinde gördüm.

    Galaksiler boşluktan oluşmaz galaksiler toz bulutlarıdır ve bizim boşluk olarak belirlediğimiz her şey aslında tozdur ve galaksilerin birbirine saplanmayacağını kanıtlamak imkansızdır çünkü devasa kütlelerle ilgili hesaplamalarda normal mantığı kullanamayız Bkz karadelik ışığı emer

    Yine söylemiştim uzay tozdan oluşur fakat bunun yanında belirli teorilere göre uzay karanlık madde tarafından kaplanmışta olabilir ve bu karanlık madde bizim normal madde olarak tanımlayacağımız özelliklerden farklı bir durum içerecektir yani bu kadar geniş bir uzayda bir uzay denizi hiçte saçma değil.

    Evren sonsuz olayına gelirsek hocam bilimsel açıdan düşünüldüğünde eğer ki evren genişliyorsa bir sonu vardır ve bu büyük bir ihtimalle 14 milyar ışık yılı yarıçapında büyük bir dairedir.

    @mahmutzahitcelik @Lazeran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yondaime Hokage -- 20 Aralık 2013; 16:22:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

    Bakın başlayalım

    Bir eleman bigbang oluşturmak için iki galaksiyi maddesel boyuttan arındırıp saf enerji haline getiriyor yüksek kütleli maddeyi saf enerji haline getirdiğimizde ortaya muazzam bir enerji açığa çıkacaktır bunu quantum mekaniği dersinde gördüm.

    Galaksiler boşluktan oluşmaz galaksiler toz bulutlarıdır ve bizim boşluk olarak belirlediğimiz her şey aslında tozdur ve galaksilerin birbirine saplanmayacağını kanıtlamak imkansızdır çünkü devasa kütlelerle ilgili hesaplamalarda normal mantığı kullanamayız Bkz karadelik ışığı emer

    Yine söylemiştim uzay tozdan oluşur fakat bunun yanında belirli teorilere göre uzay karanlık madde tarafından kaplanmışta olabilir ve bu karanlık madde bizim normal madde olarak tanımlayacağımız özelliklerden farklı bir durum içerecektir yani bu kadar geniş bir uzayda bir uzay denizi hiçte saçma değil.

    Evren sonsuz olayına gelirsek hocam bilimsel açıdan düşünüldüğünde eğer ki evren genişliyorsa bir sonu vardır ve bu büyük bir ihtimalle 14 milyar ışık yılı yarıçapında büyük bir dairedir.

    @mahmutzahitcelik @Lazeran

    Galaxy ler kati degil ki elle tutulsun cok fazla yildizi, gezegeni icinde bulundurur galaxyler. Cogu bosluktur. Elle tutulamaz. Bumlar masallah basket topu gibi tutuyorlar

    Evren zaten sinirsiz degil. Bundan dolayi universe, multiverse gibi kavramlar var ve ben hala galaxy leri birlestirerek Big bang olusmasini anlamadim Arkadas gorende İmperiex prime sanacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O mantıkla bakarsak bütün animelerde olan ki, çakra, reyatsu, yaşam enerjisi gibi şeyleri de elle tutmak mümkün değil ki bütün animeler aşırı saçma oluyor izlemeyelim en iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakiphan

    O mantıkla bakarsak bütün animelerde olan ki, çakra, reyatsu, yaşam enerjisi gibi şeyleri de elle tutmak mümkün değil ki bütün animeler aşırı saçma oluyor izlemeyelim en iyisi

    O kiside bulynan bir sey. Bununla ne alakasi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezegenler ve galaksilerde uzayda bulunan birşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakiphan

    Gezegenler ve galaksilerde uzayda bulunan birşey

    Galaxy ler ici dolu kurecikler degildir. Cogu bosluktur. Zink diye elle tutulamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakrada öyle elle tutulur birşey değil ama millet elinde tutup suya elektriğe oduna falan çeviriyor . Kaldı bir galaksiyi tutmak o kadar da abzürt birşey sayılmaz çakra ve türevlerini tutanların yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık aranacak anime değil zaten ya fazla düşünmüşsün üzerinde. Kurgu olarak bakacaksın, yoksa mangakaların nobel fizik ödüllü olmaları gerekmiyor yani. Yaratıcı olmaları yeterli.
    Bence eğlenceliydi, galaksi fırlatma kısmına iyi gülmüştüm
  • Zaten Gurren Lagann mantıksızlıktan mantık yaratmak üzerine kurulmuş bir anime. Taa en başlardan beri Kamina'nın Simon'a söylediği kendine inan gerisi gelir zaten mantığını en sonuna kadar zorluyor. %0.00000000001 ihtimal olsa da yeterince kendine güvenip gaza gelirsen ne olursa olsun yaparsın diyor, vermek istediği mesaj bu animenin. Animeyi yapanların dediğin şeyleri bilmemesi gibi bir ihtimal olduğunu sanmıyorum, lise okumuştur adamlar en kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annihilan -- 20 Aralık 2013; 20:34:55 >
  • İzlediğim en kötü 2. Animeydi. Tarzım değilmiş diyebilirim. Mantık aramak yanlış birşey ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.