Şimdi Ara

Gürcistandan araba alıcaz bazı sorularımız var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • konuyu dolandırıcılar başmış silin lütfne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNTIWIRUS -- 31 Ekim 2016; 10:42:02 >



  • Dün forumda görmüştüm , Sanırım 6 ay dolunca git giriş yap gel devri bitmiş.
  • peki kaç ay kalmalı ve şartları nedir ? her yeri araştırdım ama kimse bu konu hakkında açık konuşmuyor ?
  • Konu güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettigim soru şu orada alınan bi aracı burda perte ya da hurdaya nasıl çıkarırız
    Kasko ya da sigortadan para almak değil maksat maksat parçasını değerlendirmek.
  • mert107 kullanıcısına yanıt
    arabayı götür boş bir araziye sonra başla tornavida ile sök herşeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gürciler kanun çıkarmış gir çık devri kapanmış 6 ay orda kalacak araban .


    ha onada çözüm bulmuşlar 6 ayda bir takas ediyon arabayı :)
  • arabanın plakasını değiştiriim bir daha 6 ay girerim sorun olmaz :D
  • öncelikle yardımız için teşekürler ama hiçbir şey anlamadım daha doğrusu eklediklerinizle aydınlanamadım

    araç 6 ay burda 6 ay orda mı kalmalı yoksa her 6 ayda bir gir-çık mı ?
  • öncelikle yardımız için teşekürler ama hiçbir şey anlamadım daha doğrusu eklediklerinizle aydınlanamadım

    araç 6 ay burda 6 ay orda mı kalmalı yoksa her 6 ayda bir gir-çık mı ?
  • Keşke okullar açılsa lise 3 geçmişsin audi almaya kalkmışsın ve daha ilginç yanı gürcistandan alacakmışsın bla bla bla yarum geçiniz bunları okulunuza bakın yaşınız küçük kendi vaktinize acımıyorsanız size zaman ayırıp yazanlara acıyın

    http://forum.donanimhaber.com/m_96275898/f_//tm.htm#96275898



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niirvana -- 8 Eylül 2014; 15:56:50 >
  • Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlara verilen sürelerin 2 yıla çıkarılacağı şeklinde bir bilgi duydum doğru mu?
    Hayır. Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlara 180 gün, yurtdışından emekli olanlara 360 gün süre verilmektedir. Bu sürelerin 2 yıla çıkarılması ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.

    Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından nasıl otomobil getirebilirim?
    Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Tebliğ (Seri No:1) gereğince turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından geçici olarak taşıt ithal edebilmek için yurtdışında yerleşik olmanız gerekmektedir.

    Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?
    Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.

    1 yıl hesaplanırken takvim yılı mı esas alınır/hesap nasıl yapılır?

    1 yıl hesabı yapılırken kişinin Türkiye’ye geliş tarihinden 1 yıl geriye doğru gidilerek, son 1 yıl içerisindeki durumuna bakılarak hesap yapılır. (Örneğin kişi 05.04.2010 tarihinde Türkiye’ye giriş için başvurmuş ise 05.04.2010 ile 05.04.2009 tarihleri arasındaki 1 yıl içerisinde nerede bulunduğuna bakılır.)

    Turistik kolaylıklar kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?

    Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye’de kalabileceği azami süre 180 gündür. Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 360 gün süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir. Kesintisiz 185 gün yurtdışında kalmadan Türkiye’ye giriş yapılmak istenilmesi halinde “Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?” sorusunda anlatıldığı şekilde hesap yapılarak, kişinin Türkiye’de kaldığı süreler düşülerek kalan süre verilir.

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim taşıtım için verilen süreyi geçirirsem ne olur?
    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 1 (bir) ay içerisinde yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/3-l maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 2 (iki) ay içerisinde yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/4-g maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 3 (üç) ayı aşmayan sürede yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/5-b maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 3 (üç) ayı geçen sürede yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 238.maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ (dörtte biri) oranında para cezası,
    Tahsil edilir.

    Turistik kolaylıklar kapsamında geçici taşıt ithal ederken ibraz etmem gereken belgeler nelerdir?
    Taşıtın mülkiyet belgesi (taşıt, giriş yapacak kişiye ait değil ise geçerli bir vekâletname), taşıta ait Türkiye’de geçerli sigorta poliçesi, kişinin pasaportu, yurtdışından emekliler için emekli olduğuna ilişkin konsolosluktan onaylanmış Türkçe tercümeli emekli olduğunu gösterir belgelerin ibrazı gerekir.

    Getirdiğim taşıt pasaportuma kayıt edilmek zorunda mı?
    Evet. Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlar pasaportunuza kaydedilmektedir.

    Türkiye’de yaşıyorum yurtdışından geçici araç getirebilir miyim?
    Türkiye’de yerleşik birisinin yurtdışından geçici olarak araç ithal etmesi mümkün değildir.

    Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi?

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Tekrar ne zaman araç getirebilirim?
    Kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunmanız halinde yeniden taşıt getirebilirsiniz. Aksi halde taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Sınır kapısından giriş çıkış yapsam tekrar 180 gün süre verilir mi?

    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Belirli bir süre yurtdışında kalmadan adıma kayıtlı başka bir taşıt ile giriş yapabilir miyim?
    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan başka bir taşıt da olsa yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Aracımı orada bir başkasına satsam, aracımı satın alan kişi bu aracı Türkiye’ye getirebilir mi?
    Satın alan kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Satın alan kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün kalarak yurtdışında yerleşik hale gelmiş ise taşıt getirmesine izin verilir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak taşıtımı yurtdışına çıkardım. Taşıtsız olarak Türkiye’ye gelebilir miyim?
    Taşıtsız olarak Türkiye’de bulunma süreleri hakkında gümrük mevzuatı açısından bir kısıtlama bulunmamaktadır.

    KAYNAK




  • niirvana kullanıcısına yanıt
    abiii! güzel abim ! Canım abim!!! ben değil babam alacak e haliyle audi benim çocukluk hayallerim yani hayallerini kurduğum arabanın verdiği heyecanıyla bu duruma kadar geldim tekrar özür dilerim...
  • ozaman bizim iş yalan oldu ? ama bizim orda çalışan gürcü uyruklu bi abi var onun adına getirsej olurmu ? herşey onun adına olucak sadece biz arabayı kullanıcaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜRCİSTAN'DAN ARAÇ ALMAK İSTEYENLER !!!!!!!

    Merhaba arkadaşlar , her kafadan farklı sesler , serzenişler , çok bilmişlikler hepsini unutun . Birinci ağızdan sizlere Gürcistandan araç almanın yasal olan ve olmayan yönlerini belirticem . 8 yıldır Gürcistan Batumda profesyonel olarak tatil koçluğu yapmaktayım yani işim rehberlikten öte psikologluk.

    Gelelim önce vekalet muhabbetine ; Abi vekaletli araç diye bir şey artık kalmadı . Türkiye şuanda ruhsat sanamı ait değilmi sadece buna bakıyo , bu doğrultuda da Gürcistandan aldığın aracın ruhsatta sana ait olması gerekiyor .

    Ve gelelim Gürcistana ; Gürcistan yaklaşık 20 yıldır , Türkiyede yakalanması olan vs adam öldürmüş , kardeşini yaralamış , hırsızlık yapmış vs dolandırmış insanların hapse girmemek için bulunduğu sığınak bölge . Batuma gerek tatile gelen gerekse araç almaya gelen arkadaşlarım da bu doğrultu da çarpılıp çarpıldıktan sonra benimle iletişime geçiyorlar . Ya arkadaş her yerde harıl harıl yazıyor , Gürcistanda Türklere güvenme . Ama yok milletimiz o kadar aç gözlü ve bu talep doğrultusunda o kadar kör ki 2 3 tane adamın facebook sayfası açıp '' hayırlı olsun ahmet beye araba sattık '' tezgahlarına inanıp koyuluyor yollara . Lafım meclisten dışarı , doğru yapan varmı var , yasallığa uyduran varmı var ama % 20 . O yüzden o kadar uyarıya rağmen kimse kimseyi dinlemeyip kendi kafasına göre yapıp daha sonra bana ulaşıp '' ya abi beni dolandırdılar '' . Yaw kardeşim , oğlun gelse yanına dese ki '' baba 20 lira versene '' o parayı versende bir fırça kayarsın . Ama bizim akıllı milletimiz , Gürcistanın yalaka kesimine yakalanıp '' tamam abim yaparız abim , sen bana bırak abim , problem yok abim , hallederiz abim '' lere inanıp parasını hiçmişçesine ortaya koyup patlıyor .

    Kimseyi yadırgamak istemiyorum da demiyorum , herkesi yadırgıyorum abi , herkeste akıl var fikir var .

    Yurt dışından Türkiyeye araba sokabilmeniz için yasal şart '' son 1 yılda 180 gün ikamettir '' . Ama Gürcistan ekonomisinin çoğunu fuhuştan sağladığı için parayla açamayacağınız kapı yok . Çünkü herkes ekmek yiyor , şeffaf olalım . Bu doğrultuda da Türkiyenin neredeyse 3te 1 fiyatına araçları gelip Gürcistandan alıp Türkiyeye sokmak umuduyla bakın abartmıyorum 1 günde yaklaşık 2000 Türk bu yollara başvuruyor . Ama kaçı dolandırılıyor bunun istatistiği hiçbir yerde yok .Sözde galerici adama güveni veriyor '' bak benim ne kadar arabam var , ben böyle birşey yaparmıyım '' vs vs . Bizim garip Türk bilmiyor ki araçlar başkasının , milleti dolandırıp aldırdığı daha sonra arabayı çıkartamıyoruz abi dediği araçlar . Her galerici mi böyle , şansınıza kalmış .

    Şimdi bana çok akıllı arkadaşlar içinden söylüyodur . Sen ne yapıyorsun reklammı ?

    Abi benim işim belli adım belli kimliğim belli . 8 yıldır batumdayım . İlk 2 yılım araştırmak ve alem yapmakla sonraki 2 yılda olumsuzluklara karşı kurduğum rehberlik sisteminde kazandığım bütçelere dayalı , son 4 yıldır da asıl mesleğim olan casino menejerliği ama artık o kadar sıkıldım ki gelen mesaj ve şikayetlerden , acıyorum abi giden paranıza gerçekten acıyorum , siz mağdurken adamlar aşık atıyo alemlerde gecelerde ve içlerinde en ufak bir vicdan azabı yok . Yedirmeyin kendinizi . Gürcistandan Türkiyeye araç gidiyor mu gidiyor yalan yok hem yasal hem değil . Çünkü olay yasal değil ama yapılan işlemden sonra herşey yasal . Türkiyenin size ne hesap sormaya ne de orda burda yazan olumsuzluklar gibi arabanızı bağlamaya hakkı yok . Çünkü aranan şart şu ; araç senin üstüne mi ? , Gürcistanda aracın asıl sahibi senmisin ? , sigorta poliçesi 6 ayın sonunda senin üstünemi ? .

    Umarım yararlı bilgiler verebilmişimdir . Gürcistan casino , rehberlik , organizasyon ve araç konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için whatsapp +995 593 41 09 79




  • Merhaba arkadaşlar , çok fazla arkadaşımız yanlış bilgilendirilip deyim yerindeyse dolandırılıyor . Son 1 yılda 185 gün yurt dışında yaşamazsanız yurt dışından araç almaya hakkınız yok fakat yurt dışı ülkelerinde ki genellikle gürcistan ve bulgaristan ekonomisini fuhuştan sağladığı için parayla her türlü prosedürü halledebiliyorsunuz . Zaten vekaletle artık aldığınız aracı Türkiyede kullanamazsınız onun için aldığınız aracın sizin üstünüze olması gerekiyor ve bu doğrultuda da gerekli prosedürler sağlıklı bir şekilde halledilmesi gerekiyor . Heryerde denk geliyorum Tifliste ve Batumdada yaşadığımdan galericilerden uzak durun net olarak bu hele birde Türkse o galerici sadece üstüne soğuk bi su için . Detaylı bilgi ve Gürcistan hakkında herhangi bilgilendirme için whatsapp yada sesli görüşme +995592746161
  • çok fazla insan dolandırılıyor, bende hiç deymez uğraşmaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.