Şimdi Ara

Gürcistan'daki otomobiller (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
46.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ÖTV'NİN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ!

    .
    .
    .

     Gürcistan'daki otomobiller

  • Yıllardan beri bilindik bir şey zaten..

    Orda ki maaşlar ile burda ki maaşları kıyasladınız mı? Hayat şatlarını?

    Araç ucuz diye de Türkiyenin çok gerisinden gelen ülkelerin konuşulması bence boş..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asas1200

    Saray bosnada böylesmis eski model audi-merso-bwm doluymus...

    Biz mostara gitmiştik, orda almir abi vardı, yogoslavya dağılmadan önce dünyanın en iyi arabasını yugo zannederdik demişti. Valla biraz güldüm biraz üzüldüm, bizi de kandırdılar vaktiyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: V.K.

    yaşar buraya bikaç gündür bakmamıştım.yaptığını yeni okudum ve çok sevindim açıkcası.
    dış ülkelerde kafalarda ki Türk imajı oldukça kötü çünkü.bende bir anı anlatayım.
    babamın çalıştığı firmanın amerikan ortağının üst düzey bir çalışanı...biz babamı ziyaret için yanına gittiğimizde annemi görmüş ve oldukça şaşırmış,babama Türkler başı kapalı olmuyor mu diye.bizde oturduk adama uzun uzun ülkemizi anlattık,bizler öyle değil böyleigördüğün gibiyiz diye.daha sonra da kendisine eşinide alıp bir tatilini ülkemizde geçirmesi konusunda ısrar ettik.biz babamın izninde onun için türkiyenin çeşitli yerlerinden resimler çekip gönderdik,oldukça hoşuna gitti ve kabul etti.arada sırada mailleşir babam kendisiyle ve hala istanbul'u Türk insanının sıcak kanlılığını unutamadığını söylüyor,arkadaşlarına da tavsiye ediyormuş mutlaka gitmelisiniz diye
    bizimde bir sorumuz oldu tabi kendisine peki dedik gelmeden önce ülkemizi nasıl biliyordunuz?yanıt tam olarak iran,ırak gibi arap ülkeleri gibi zannediyorduk dedi.

    ne yazık ki tanımayanın gözünde imajıız bu şekilde!
    yurt dışına durum el verdiğince gitttimizde bireysel olarak biz kendi adımıza payımıza düşeni yapmaya devam edelim,bence birkaç kişinin kafasında imajı değiştirebilirsem ne mutlu bana.

    birde sanırım dergi kapaklarından rahatsız olanlar olmuş.ne diyeyim devam edin 3 maymun oynamaya!

    Onlar çok iyi biliyo Türklerin ne kadar medeni olduğunu da işlerine gelmiyo. Yazın tatil köylerinde ve otellerde avrupalı turistlerden midem bulanıyo, görmemiş gibi saldırıyolar yemeklere, herşeye




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sscasta
    quote:

    Orjinalden alıntı: asas1200

    Saray bosnada böylesmis eski model audi-merso-bwm doluymus...


    Biz mostara gitmiştik, orda almir abi vardı, yogoslavya dağılmadan önce dünyanın en iyi arabasını yugo zannederdik demişti. Valla biraz güldüm biraz üzüldüm, bizi de kandırdılar vaktiyle.


    Bizi de kandırdılar vaktiyle... 1990'da (!) beraber çalıştığım Adnan Bey'le Adana Tofaş Bayi TORMAK'a gittik, "ithal" bir otomobil gelmiş diye (o zaman bir ilkti), FIAT TIPO duruyordu, sadece 1 tane, futbol sahası kadar hangar gibi showroomda 1 tane otomobil, 1 tane satış temsilcisi. Kurumsal ve Pazarlama sözcüklerinin anlamını o zamanlarda daha kimse bilmiyordu. Hulusi Kentmen, Kenan Pars ve Hüseyin Peyda'nın canlandırdığı "fabrikatör" kılıklı tiplere benzeyen bir hıyar oturmuş, TAN gazetesi okuyordu. İddia ederim, orada zaman durmuş, çalışanların aklında sadece tek bir şey vardı: tez emekli olmak.

    30 yıl boyunca Fiat 124 ve Fiat 131 yapıp satan, hiçbir otomobili iade almayan, garantiyi patlak sinyal ampulünü değiştirmek olarak algılayan, durmadan malzemeden çalan, daha 2 sene önce "radyo almazsanız 500 YTL düşeriz" diyen bir şirket.

    2. otomobilim FIAT Grande Punto, ithal, 22.500'e sıfır aldım, sadece 1 (bir) defa periyodik bakıma gittim, orada bile kazıkladılar, kandırdılar, hemen gelip hemen gitmem (beni göndermek= benden kurtulmak) için çok uğraştılar. 4 Adet YEPYENİ (daha 5.500 km yapmış) ORJİNAL FIAT BUJİ söktüler ve yerine YENİSİNİ TAKTILAR (tanesi 7,50 YTL). 195,00 YTL tutmuştu, bu parayı ne için ve neye verdiğimi halen anlamış değilim. Paspas da hediye etmediler, onu 2 yıl sonra kauçuk olanını 30 YTL'ye başka bir yerden aldım.

    Tabii araca LPG de taktırdım.

    Murat 131, Şahin, Kartal, Tempra, hepsini kullandık, tamir ettirdik, sattık. Tamirciden çıkmadık çoğu zaman. Araç bedelinin % 25'i kadar daima tamirine ödedik. Tempra'nın eksozu her yıl değişirdi, bazı parçalar o kadar pahalıydı ki, yedek parçasını almadım (havalandırma fanı rezistansı).

    Unutulmaz zamanlardı.

    T.G.




  • nedense alın yazısı daha bi derin yazılıyor ülkemizde...........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JCRSO

    merhaba arkadaşlar burda muhabet baya güzel,sizlere katılıyorum yılarca yüksek vergilerle uyuz eşek modunda olan şahini geçirdiler,yüzde yüz türk malı olsa yine gam yemezdim valada bilada en azından kendi türk firmamı ayakta ttutuk derdim ama elin italyanına elin fransızına o dandik araçlar için dünya para verdik sırf ülkemizde türk işçisi çalıştırabilsin diye,sonuçda neoldu fransız sözde ermeni muhabeti,italyan bebek katili apoyu saklar ve daha neler neler,türkiyede türk olmak suç oldu herkes haklı biz ler haksız,nedir kardeşim bu çektiğimiz ya nedir ya biri dersim bld bugün olsa atamızı yargılayacakmış nedir bu ya,yeter yav kafam attı artık,sabır mabır kalmadı kardeşim,her yönden geçirirler ,dünyanın en çok faizi ödeyen ülkesi olarak bu yükü taşıyacak takatım kalmadı,ben yoruldum,cahilere yenildim ne yazıkki


    Katılıyorum.Türk'üm demek ırkçılık.Varolma ilkelerimiz artık siyaset malzemesi, tartışma konusu.Gidişat iyi değil.




  • İnsan 1-2 foto koyar


  • Kesinlikle katılıyorum Avrupada belki Türkleri çok kötü gösteriyorlar ancak adamlar ATATÜRK gibi bir önderin önünde sasygıyla eğiliyorlar ve bizden daha çok seviyorlar. Bende yurtdışında ikamet etmekteyim. Kesinlikle dediğiniz şeyler geçerli. Mesela örnek vermek gerekirse Almanyada, Mercedes c220 cdi yada c200 comprs. 2007-2008 modelleri 18-19 bin euro civarında. Mesela hastası oldugum İnfiniti fx serisi ve Chrysler 300 C serileri sırasıyla infiniti yaklaşık 15-17 bin euro civarında 2004-2005 modelleri ve 300 C ki o bir gemi ( : 12-13 bin eurodan başlıyor ancak iyi birşey düşünürseniz 15 bin euro. E peki Türkiyemizde bu saydıgım araçlar minimim 100-120 bin YTL. Peki neden ? Avrupa bize pahalıyamı satıyor? Hayır sadece ülkemize giren bu araçlara araç değerinden fazla yani yaklaşık yüzde 150-200 lere varan bir vergi alınması. Sadece bununlada bitmiyor. İranda, arabistanda, ırakta vb. birçok ülkede benzin 0.10-0.15 cent. Yani 20 kuruş felan. Arabalar 100 km de 100 litre harcasalar ne olacak. Heralde biz burada 3 ytl ve üstü verdiğimiz 100 km de 10-12 lt benzinle orada uçak kullandırırız. Elin binlerce km uzagında ülkesinden çok az petrol çıkan amerikasında bile benzin 0.60 cent yani 1 ytl bile değil :S Durum böyle olunca maalesef halkımız küçük, az yakıt tüketen araçlar kullanıyorlar. Amerikaya gitmiş arkadaşlarım var ve diyorlar ki 3 litre motor orası için bizim 1000 cc miz gibi birşey. Araçlar genelde 4-5-6 ve üstü motor hacimlerine sahip. Bazıları Benzini 1 dolar yapacaklarını vaat ettiler ama benzin şu anda 2 doların üstünde ki dolar 1.23-1.25 lerdeyken benzin 3.4 ytl idi. Varın gerisini siz hesap edin


    Amerikada boyunun ölçüsünü aldı merak etmeyin ford-gm-chrysler çok kötü durumdalar hisseleri suzuki ye satılacak.artık suv ve pick-up araçlar eskisi gibi satılmıyormuş.ee 4-5-6 motorlu araçlarla petrol ucuz diye har vurup savurdular.şimdi alışsınlar bakalım toyota yarıslari kullanmaya.Kimse amerikaya özenmesin bence bakın en buyuk bilgisayar zincir magazalarından circuit-city de iflasını ertleme peşinde keza city bank binlerce işçi çıkarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 18 Kasım 2008; 7:40:29 >




  • Evet Biz Türkleri yanlış biliyorlar,daha doğrusu Türklerin standart bir tipinin olmadığını bilmiyorlar.
    Turistik bir gezi amaçlı arkadaşlarla gittiğimiz Romanya' da Türk olduğumuza inandıramamıştık, bıyık yok, esmer ve göbekli değilsiniz diyorlardı. Neyseki daha sonra ikna oldular :)


    Benim memleket Karadenizde, Gürcistana giden otoları hemen hemen hergün görüyorum, Son model BM-Merco ve diğerleri, 10-15 dakika bir en az 3-4 araç grup halinde geçiyor hepsinde de birer şoför.
  • son gidişimde gürcistana vize yoktu yani pasaportu görevliye veriyorsunuz ve bir damga vuruyorlar o kadar sanki Kıbrıs'a gider gibi olmuş.Birkaç sene evvel yine kolyadı ama kapıda vizeye para alıyorlardı .yeni lider hepsini kaldırmış .Bugunkü durumu bilmiyorum ama savaş çıkmadan 2 hafta önce oradaydım ve gerçekten ülkeye giriş çıkış süper olmuş.Avrupadaki vize sıkıntıları düşününce bize en büyük kolaylığı sağlayan yetkiliklere teşekkkür etmek lazım.

    Araç kalitesi çok yukarlarda ama ilginçtir belki 20-25 BMW gördüm hepsinin bir yanı vuruk öyle dolaşıyorlar.Bizde hemen aracı yaptırılar ama sordum 2-3 yıl öyle binip satıyorlarmış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: V.K.


    quote:

    Orjinalden alıntı: edebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: V.K.

    ilk mesaj yerli yerinde duruyor!


    Ben genelde ilk mesajdan sonrakileri de okurum forumda. Sen sadece ilk mesajı okuyup bırakıyorsun galiba!

    bende okurum merak etmeyin ama ilk mesaj vereceğini vermiş zaten ondan sonraki kısımlarıda okuyup bende eklemeler yaptım konunun gidişatı rahatsız ettiyse "şikayet et" butonunu tıklayınız

    saygılar

    Arkadaşım ben senin mesajının üzerine bir mesaj yazdığımı veya senin mesajın üzerine "konu nerelere varmış" dediğimi hatırlamıyorum. Üzerine alınmana da şaşırdım. İlk mesajdan sonrakileri okuyunca baştaki bir mesajla da alakasının olmadığını görüyorsunuz herhalde. Ben de genel olarak bu rahatsızlığımı belirttim. İnsanların nasıl mesajlara özgürce ve ilgili ilgisiz yorum hakkı varsa benim de bunlarla ilgil fikrimi belirtme hakkım olmalı herhalde. mesajım rahatsız ettiyse "şikayet et" butonunu siz de kullanabilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: edebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: V.K.


    quote:

    Orjinalden alıntı: edebi


    quote:

    Orjinalden alıntı: V.K.

    ilk mesaj yerli yerinde duruyor!


    Ben genelde ilk mesajdan sonrakileri de okurum forumda. Sen sadece ilk mesajı okuyup bırakıyorsun galiba!

    bende okurum merak etmeyin ama ilk mesaj vereceğini vermiş zaten ondan sonraki kısımlarıda okuyup bende eklemeler yaptım konunun gidişatı rahatsız ettiyse "şikayet et" butonunu tıklayınız

    saygılar

    Arkadaşım ben senin mesajının üzerine bir mesaj yazdığımı veya senin mesajın üzerine "konu nerelere varmış" dediğimi hatırlamıyorum. Üzerine alınmana da şaşırdım. İlk mesajdan sonrakileri okuyunca baştaki bir mesajla da alakasının olmadığını görüyorsunuz herhalde. Ben de genel olarak bu rahatsızlığımı belirttim. İnsanların nasıl mesajlara özgürce ve ilgili ilgisiz yorum hakkı varsa benim de bunlarla ilgil fikrimi belirtme hakkım olmalı herhalde. mesajım rahatsız ettiyse "şikayet et" butonunu siz de kullanabilirsiniz.



    peki ben yanlış anlamışım."olay nerelere gitmiş" i "konu nerelere varmış" gibi algılamışım.

    mesajınızdan rahatsızlık duymadım aksine açıkladığınız için memnun oldum.

    teşekkürler ve saygılar!




  • konuyu hortlatmak gibi olmasın ama gürcistanın satılık araçlarına hangi siteden bakabiliriz?
  • türkiye sonuçta ne beklersin
  • Yıl 2015,Durum daha da vahim..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.