Şimdi Ara

Gurbetçiler Tren Garında: Gençler Avrupa’ya Özenmesin Hayat Şartları Çok Zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gurbetçiler Edirne Tren Garı'nda: Gençler Avrupa’ya özenmesin, hayat şartları çok zor
    https://www.ensonhaber.com/yasam/gurbetciler-edirne-tren-garinda-gencler-avrupaya-ozenmesin-hayat-sartlari-cok-zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hala Türkiye'de alamancıların neden bu kadar ciddiye alındığını anlayamıyorum. Almanya'daki Türk diasporasından örnek vereyim. Çorum, Konya, Sivas, Kayseri, Ordu gibi illerden 1960'larda trenlere binip Almanya'ya gelen ilk okul mezunu bile olmayan cahil insanların. Almanya'da 'aman bozulmayalım, aman kirlenmeyelim, aman Almanlaşmayalım, ahlakımızı kaybetmeyelim' kisvesi altında ne Almanlarla muhabbet ettiler, ne Alman televizyonu izlediler, ne de Alman gazetelerini okudular. Çoğu Almanca bile öğrenmediler. Yani 1960'ların eğitim görmemiş köylüleri kendi öz kültürlerini korumak için cahilliklerini de korudular. İşte şimdi sokak röportajı verenler de onların yetiştirdiği nesil.

yalan benim bir sürü arkadaşım gitti düz işçi.ekim ayında gitti arkadaş 11 bin avro para biriktirmiş.

maaşı 2000 avro kirası yok patron karşılıyor iki bekar kalıyorlar aynı evde.uçak bileti parasını veriyor patron .traktör fabrikası

bu gurbetçilerin yalan söyleyenlerine inanmayın.zaten kötü olsa gelirler buraya.avrupa gayet iyi çok güzel .bir sürü örnek verebilirim.arkadaşlarım hep gitti.

Abicim senin gibi düşünenlerin kaçırdığı bir şey var maaşın yarısı kiraya gidiyor demeye getirmişsin. Bizde nasıl 11 bin alıp 5 bin liraya veriyorsun ne değişti

Sen şuna bak bir şeyleri açıklamak istiyorsan asgari 2000 euro alan (asgari ücret var mıdiri yok mudur bilmem sen yazmışsın diye örnek verdim) biri 5 ay bilemedin 6 7 ay çalışsa kendine buraya göre muhteşem sayılacak araba alabilir

Burada 11 bin ile çalışan adam 5 sene yemese içmese yine o arabayı alamaz.

Aradaki fark budur. Bunun yansımalarıdir.

Araba nedir be aq deme her şeyde böyle.

Almanyanin turkiyeden geri olduğunu söylemeyi bırak düşünmek için ağır mental retarde olmak gerekir.

• Ya , ülkecek 11 de 12 de kalkıyoruz.
    Gel sende 11 de 12 de kalk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 19 Temmuz 2023; 20:15:5 >

maaşı 2000 avro kirası yok patron karşılıyor iki bekar kalıyorlar aynı evde.uçak bileti parasını veriyor patron .traktör fabrikası

bu gurbetçilerin yalan söyleyenlerine inanmayın.zaten kötü olsa gelirler buraya.avrupa gayet iyi çok güzel .bir sürü örnek verebilirim.arkadaşlarım hep gitti.

Neyse Hindistanda bok içinde de yaşıyor olabilirdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hahhaa. Efsane olmuş.

Çifte vatandaşlığı kim kaldırırsa oyum ona. Bu tiplerden başka türlü kurtulamazsın.

• Ben hala Türkiye'de alamancıların neden bu kadar ciddiye alındığını anlayamıyorum. Almanya'daki Türk diasporasından örnek vereyim. Çorum, Konya, Sivas, Kayseri, Ordu gibi illerden 1960'larda trenlere binip Almanya'ya gelen ilk okul mezunu bile olmayan cahil insanların. Almanya'da 'aman bozulmayalım, aman kirlenmeyelim, aman Almanlaşmayalım, ahlakımızı kaybetmeyelim' kisvesi altında ne Almanlarla muhabbet ettiler, ne Alman televizyonu izlediler, ne de Alman gazetelerini okudular. Çoğu Almanca bile öğrenmediler. Yani 1960'ların eğitim görmemiş köylüleri kendi öz kültürlerini korumak için cahilliklerini de korudular. İşte şimdi sokak röportajı verenler de onların yetiştirdiği nesil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

"almanya neden okumuş Türkleri almıyor da böylelerini, arapları vs alıyor" ...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Temmuz 2023; 21:18:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.