Şimdi Ara

gurbetçiler sizi kandırıyor. burada hayat harika.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 yıldır fransa'nın orta halli bir şehrinin iyi bir semtindeyim

aileden uzak olmak haricinde tek bir eksisi yok

bilirsiniz fransızların namı pek iyi değildir dünyanın geneli pek haz etmez. benim de gelmeden önce beklentilerim kötüydü ama öyle bir şey yokmuş

boomer fransızları pek bilmiyorum ama 1995 ve sonrası nesil (yani benim çevrem) on numara. 5 yılda ne en ufak bir ırkçılık gördüm ne en ufak bir ayrımcılık.

buradaki ilk iş görüşmeme gitmiştim adam beni "merhaba xx" diyerek karşılamıştı. böyle bir sempatiklik yapmak için girip bakmış kelimenin telaffuzunu öğrenmiş vs vs.

buradaki alım gücü beni tekrar "insan" hissettirdi. istediğim yere gidebilmek, istediğimi yiyebilmek, istediğimi giyebilmek ve en önemlisi istediğimi konuşabilmek. ucundan değil tam özgürlük.

ekonomiyi geç, buradaki insanlar da benim moralimi yükseltiyor. herkes daha enerjik, herkes daha dışadönük, herkes daha mutlu olmasa da tatminkar ve yaşamından keyif alıyor. bakışlarına kadar yansıyor bu insanların.

istanbul'da metroya binip yarım saat gidin, herkesin yüzü cenazeden çıkmış gibi. inanılmaz depresif ve bunalım.

ama burada benim gibi odun, sessiz bir herif bile neredeyse dışadönük parti adamı haline geldi.

Arkadaşlar gene uyarıyorum sakın çocuk filan yapmayın insanoğlunun ırkının bitmesini sonu ermesini stiyorum artık nedeni ise işsizlik arttı buda demek tir ki canlı bombalar çoğalacak acılar çoğalacak zaten kıtlık geliyor gelcek İ iyi görmüyorum o yüzden gelecek Nesrin acı çekmememesi için tüm erkek ler kısırlaştırılmalı biran önce zaten çocukda gereksiz bişey hiç de sevmem yok mama al yok bey haydi ordan sen kimsinde sana bez ALAYIM sana bez alacağıma gier Club da disko da tekila vodka Redbull içerim kızlar la daha iyi

• detay vericen diye odun koptu birader

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Böyle bir karşılaştırma ancak paris ile yapılabilir. yaşadığın şehrin karşılığı türkiyede hangi şehre denk geliyorsa, onla kıyaslamalısın. hayat pahalılığı da böyle. ist. en pahalı şeher olarak öne çıkıyor

Sorsana camiye gidebiliyormuymus?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.