Şimdi Ara

günümüz türkiyesinde mütevazilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • insanlarla iletişiminizde son derece mütevazi, alçakgönüllü karşınızdakini üzmemek isteyen bir tavrınız varsa yeni türkiyede bundan vazgeçseniz iyi olur. artık herkesin herşey hakkında fikir yürütebildiği, cahillerin sınırsız cesareti olduğu bir ülkede kendinizi düşük göstermek sizin düşük görülmenize neden olur. cahil hadsiz kişiler de sizi kendisinden düşük gördüğünde de size üstünlük kurmaya çalışır. etrafınızdaki insanları üzmemek isterken cahil çevreniz sizi üzer. sözü fazla uzatmadan internette bulduğum sözü alıntılayım herşeyi özetliyor.

    quote:

    buradaki mutevazilik, karsidaki algisi kit kisinin yargıları dogrultusunda kendini kucuk gostermis olmakla alakalidir. insani ozellikler bakimindan karsinizdaki insandan kat be kat ustunuzdur fakat o kisiyi sevdiginiz icin o kisinin gercek karakterine/karaktersizligine gore degil, ona insan gibi davranirsiniz, o da sizi kendisi gibi biri sanir, sizin degerinizi algilayamaz. oldugu gibi kabul edilmeyi hazmedemeyecek(şımaracak, sacmalayacak, negatif yonde degisim gosterecek) kisilere[cunku alismamistir buna, herkes yeri gelip siktiri cekmistir kendisine, ve kimse de onu anlamaya calismamistir o da artik kendi karakterinden sapmis acinilasi bir insan evladidir] gereginden fazla tevazu gostermek, dupeduz sizin salakliginizdir, benim salakligimdir, hepimiz salakligi olabilir. eh basinda dedigimiz gibi soz konusu birey, sizin anladiginiz turde bir vicdana, karaktere, insanliga sahip degildir. bunlari gorup bi de ekstra iyi ekstra anlayisli ekstra mutevazi falan olmaya kalkarsaniz, karsinizdaki iyice komplekse girer, neye bunaldigini anlamadan sadece cok bunaldigini hisseder, kapasitesini aşmışsınızdır, kaldıramaz agir gelir vs.
    bu kisilere gerektiginde haddini bildirmeniz onlarin gozunde degerinizi arttirir, bunu guc gostergesi sayarlar, kendilerinin kolay yol'larindan cok daha zor bi yoldan gectiginizi ve zaten gucunuzu kiranin kendileri oldugunu gormezler. karsisinda mutevazi ve hosgorulu oldukca o seni eksik bir insan sanir ve gozunde degersizlesirsin cunku bu birey, insani deger yargilarindan ve adil yargi mekanizmalarindan, kendi vicdanindan, kisacasi insanligindan uzaklasmis, kisiligini bulamaca cevirmis, olaylara da mumkun oldugunca dar bir acidan bakmaktadir. isin en kotu yani ise, bunlarin hicbirinin bilincli olarak farkinda olmamasidir..


    yani mütevazilik bu millete fazla geliyor. mütevaziyseniz değerinizi biraz daha ön plana koymaya çalışın, kendinize saygı duymuş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 31 Mayıs 2017; 23:26:11 >







  • Bu millete fazla gelmiyen ne var hocam ?
    Bu milletin kötüye kullanıp istismar etmediği ne var ?
  • Mütevazi değil mütevazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef katılıyorum. Adamına göre muamele etmek gerekiyor. Bunu bizzat işyerinde yaşadım yani. İş hayatına atılmadan önce, üniversiteydi, arkadaş ortamıydı, yurtdışıydı derken, genel olarak benim gibi insanlarla muhatap oldum, kendimi asla üstün görmem, biz insanoğlu neyiz ki? Fakat aklı başındaki insan aradaki farkı görebiliyor, bunu da inkar etmek insanın kendisine yapabileceği en büyük saygısızlıktır.

    Fakat iş hayatına atıldık, tabi hertürlü insan var. Müdürüydü, şefiydi, muhasebecisiydi, ustasıydı, ustabaşıydı, patronuydu, işçisiydi vs herkes farklı dünyaların insanı. Ben tabi nasılsam öyle davranıyorum, herşeyi konuşarak, insancıl yollarla çözülebileceğini sanıyorum. Öyle de yapıyorum. Ama sorunlar çözülmüyor. İş anlatıyorsun, bi kulağından girip bi kulağından çıkıyor. İş veriyorsun, kaytarıyorlar. 45 yaşında artık bu işte uzmanlaşmış müdür hemen farketti durumu, zaten meslektaşım oluyor kendileri. Beni çekti kenara, 1 saat falan muhabbet ettik. O biraz gözümü açtı. Yani insanoğlunun bir kısmının sadece şiddetten anladığını ifade etti, şiddetten demek istediği de dayak değil. Psikolojik baskı, üstünlük gösterme, hakaret etme vs.

    O firma olmadı zaten sonra başka firmaya geçtim. Orada ise artık farklı davranmaya başladım daha ilk günden. O müdürün dediği şeyleri yapmaya başladım. İşte gülmüyorum, kibar konuşmuyorum, yeri gelince sesimi yükseltiyorum, sigara alıp sigara vermiyorum, gerekmedikçe muhatap olmuyorum falan. Ulan bi baktım ismimle değil, ''oğuz bey'' diye hitap ediyorlar. Babam yaşındaki adam ''oğuz bey'' diyor. Önceki firmada ''abicim'' derlerdi. Haaa dedim, demek ki böyleymiş. Fakat burada da abartmamak lazım. Dengeyi sağlamalısınız. Bu ise hiç kolay bişey değildir.

    Şimdi haftaya askere gidiyorum, oradan gelince editlerim bu konuyu unutmazsam. Muhtemelen askerden dönünce bu konu hakkında edeceğim birkaç laf daha çıkacaktır. 5.5 ay sonra görüşürüz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazla tevazu kibirdendir.

    B*kunu cikarmadan minik minik hissettireceksin, ama havalarda da ucmayacaksin. Bu isin kurali budur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.