Şimdi Ara

'günlük süt' fırsatları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
30
Favori
29.447
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Köyde çalışıyorum köylüler sabah sütü sağıyor onlardan 5 litresini 7 liradan alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReNeCaN R kullanıcısına yanıt
    Hocam, bilgilendirme için teşekkürler. Biz UHT tekniğinde bakteri üremesi geçikiyor diye değil de, bakteri üremesini tamamen engelleyici kimyasal karıştırılıyor diye korkuyoruz daha çok uzun ömürlü sütlerden.

    Bir de çocuk olduğu için soruyorum. Sütü sağlıklı besin yapan 2 unsur:
    (1) besleyici değeri,
    (2) "Faydalı bakterileri" değil mi?

    UHT'de faydalı bakteriler de öldüğü için bu fayda yok olmuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plumbium1 P kullanıcısına yanıt
    Isıl işlem süresi 2-20 saniye arası kadardır( sıcak su dolu plakalarla olur bu işlem ). Yani şoklama olarak yapılır. Bu sayede yararlı bakteri yada besin maddesi kaybı çok çok düşük seviyede gerçekleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sutu soğuk içerim genelde sorun olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apollon

    Ben sutu soğuk içerim genelde sorun olur mu ?

    Bahse konu günlük sütler ve diğer pakette olan sütler, paketlenme esnasında kısa süreli olarak işlem uygulanıp yüksek sıcaklıklarda kaynatılıp hemen düşük sıcaklıga geçirildiği için içlerinde hernangi bir zararlı organizma olmadıgını duymustum. Bu yüzden aldıgımız sütler soğukta tüketilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReNeCaN

    Isıl işlem süresi 2-20 saniye arası kadardır( sıcak su dolu plakalarla olur bu işlem ). Yani şoklama olarak yapılır. Bu sayede yararlı bakteri yada besin maddesi kaybı çok çok düşük seviyede gerçekleşir.

    yok denecek kadar bir kayıp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, itimat süt hangi marketlerde satılıyor.
    İstanbul-Beylikdüzünde oturuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munans kullanıcısına yanıt
    Kendi satış lokasyonları var:

    ****/1g4eo03

    Edit: Niye link veremiyoruz ki? Her link girip gönderdiğimde harfler yıdıza dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 6 Mayıs 2014; 8:12:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fds14


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReNeCaN

    Isıl işlem süresi 2-20 saniye arası kadardır( sıcak su dolu plakalarla olur bu işlem ). Yani şoklama olarak yapılır. Bu sayede yararlı bakteri yada besin maddesi kaybı çok çok düşük seviyede gerçekleşir.

    yok denecek kadar bir kayıp

    alakası yok uht süt tam anlamıyla bir çöp çoğu kişi kabul ediyor bunu
    bimdeki süt ve cogu yer uht ve resmen süt bile kokmuyor
    pastorize süte biraz daha iyi diyorlar bu konuda ama en iyisi kaynatıpda içmek çiğ sütü fakat ondada hayvanın antibiotiği süte geçer korkusu var.
    uhtye ban günlük sütle yola devam
  • bu yazıyı yazarkende en güvendiğim marka TORKU uht sütü içerek yazıyorum fakat bu bile süt kokmuyor
  • migros'ta yarım lt sek süt 1.50 ama depozitolu ,iade yaparsanız 45 kuruş veriyorlar, yarım ltsi 1.05 liraya geliyor
  • banım varken buralar baya boş kaldı , yazan yazana
    yazdıklarınız günlük süt değil,konuyu kirletmeyelim lütfen
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Maalesef hayır hocam. Depozito iadesiyle başta ödediğiniz 1.95'in 45'ini iade ediyorlar, öyle 1.50'ye geliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plumbium1

    Maalesef hayır hocam. Depozito iadesiyle başta ödediğiniz 1.95'in 45'ini iade ediyorlar, öyle 1.50'ye geliyor...

    ben 1.50 verdim diye hatırlıyorum ,bi dahaki gidişte bakarım
  • açık süt konusunda tecrübe sahibi arkadaşlara bir kaç şey sormak istiyorum.



    yoğurt yapmak için açık süt alıyorum. çeşitli yerlerden aldığım sütlerde karşılaştığım durumlar şöyle;


    1. Tip süt : Uzerinde çok az kaymak oluşuyor. Kaymak katman şeklinde, yani yoğurdun üstünü örtmüş biçimde.Yoğurdu çok sulu oluyor. tencerenin yarısı bittiğinde , kalan yarısı yoğurdun suyuna karışıp ayran haline geliyor. Tat olarak güzel



    2. Tip süt : Üzerinde sarı sarı fakat katman şeklinde değil , küçük küçük yuvarlaklar şeklinde oluyor. Yoğurdu çok sulu değil.. Kütle halinde kalabiliyor. Fakat 1. tip sütün tadı yakalanmıyor. Tat hazır yoğurtlar gibi oluyor.


    3. Tip süt : Bu tipin kaymağı bir enteresan. Üzeri kaymak oluyor fakat kaymak sapsarı ve jöle gibi birşey. Renk olarak aşırı sarı. Tat olarak orta , kıvam olarak sütlaç gibi.



    bu açık süt olayı son zamanlarda yüksek talep görüyor. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa süt alırken neye dikkat etmek lazım,?
    gerçek katışıksız süt ilk alındığında, kaynadığında ve ya yoğurt şeklindeyken nasıl anlaşılır.


    teşekkürler
  • Ben de denk geldikçe a101'den sütaş günlük süt alıyordum, fakat evvelki gün sütaşın yanına torku günlük süt koymuşlar 1.75'ten karton kutuda, denemek için aldım gerçektende tadı çok güzel sütaşa hiç benzemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -kain-

    Ben de denk geldikçe a101'den sütaş günlük süt alıyordum, fakat evvelki gün sütaşın yanına torku günlük süt koymuşlar 1.75'ten karton kutuda, denemek için aldım gerçektende tadı çok güzel sütaşa hiç benzemiyor.

    vay ciddi mi çıkarmış günlük sütü çok iyi oldu bu bide kaymağı çıksa
  • İstanbul'da A101'de Torku süt hiç görmedim, buraya da gelirse çok güzel olur
  • Migorsta sütlerde ikincisi %50 indirimliydi dün gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU arada sütçüler MOOVA üretimi durdurmuş
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.