Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.034
Cevap
137
Favori
570.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tüketiminiz evin büyüklüğüne göre çok iyi hocam. Bizde ot yok, odaların hepsinde trv var salon hariç hepsi 23 derece olacak şekilde ayarlı. Salon soğuk olduğu için 5 kademeye aldım kombi kazan sıcaklığını da salona göre belirlemek zorunda kaldım. Salonu 23 derecede 40 derece kazan sıcaklığıyla tutabiliyorum. Diğer odaların petekleri ılık veya soğuk oluyor genelde çünkü odalar güzel ısınıyor bu güzel ama tüketim bana biraz fazla gibi geliyor şuan. Çünkü hem bizim ev sizinkine göre küçük (ısıtılan alan 95m2 ) hem de petek metrajı olarak 7,5 metre. Sadece sizin oda sıcaklığı bir kaç derece düşük bizden belki de ordan eşitleniyor tüketimler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Bende de TRV var o nedenle hiçbir oda 23 derece üzerine çıkamıyor, yatak odası ise 21.5 illa 22 arası olacak şekilde ayarli, kombi kazan sıcaklığı 50 derece benim. Ancak ot modulasyonlu olduğundan kafasına göre takılıyor, geçtiğimiz haftalarda ki -10 larda kombinin parametresi gereği 55 derecelere kadar çıktığı oldu. Zaten daha yukarısına çıkamaz çünkü hem kombi üzerinden hem de termostat üzerinden kazan sıcaklığını 50 yaptım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    23 derece ortam sıcaklığına ayarlı olacak şekilde kullanmak şartıyla acaba ben de bir ot alıp taksam tasarruf ettirir mi bize ? Alırsam salona takmayı düşünüyorum çünkü peteği küçük geliyor o yüzden diğer odalara göre soğuk oluyor alt boşalınca şimdi daha çok belli etti peteğin oraya küçük geldiğini. Önceden 32-34 arasında yanan kombi havalar güzel gitmesine rağmen şuan daha 40 tan aşağı düşmedi salon soğumasın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Ot den önce eğer reglaj ayarı yapmadiysan reglaj ayarı yap bu sayede suyun çoğu salonda dönüp tasarruf edebilirsiniz, denemesi bedava, gerçi TRV nedeni ile zaten bir nevi reglaj olmuş oluyor, ama TRV ler çok hassas olmadığı için sizin 23 diye düşündüğünüz TRV nin kapattığı değer daha fazla olabilir. O nedenle reglaj ayarı yapmayı ihmal etmeyin, TRV tam açsa bile bu sayede suyun çoğu salonda donecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 11 Şubat 2019; 22:29:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Reglaj ayarı yapılı hocam, trvlerde de kutunun üstünde belirlilen numaraya karşılık gelen sıcaklık hiç tutmuyor. Bu yüzden hepsini odaya derece koyarak ayarladım. Aslında gönlümden geçen salonun peteğini büyütmek. 25m2 salonda 50x160cm petek var. 220cm lik bir petek rahat iş görür gibi geliyor yalnız şuan bu kadar masrafa girmeye değer mi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar.
    Forumda sorun var alıntı yapamıyorum ve Tablet formatında giremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, Siemens REV24 KABLOLU Oda termostadı kullanmaktayım,(CARES PREMIUM

    KOMPAKT YOĞUŞMALI KAZAN) ile beraber, öğrenme modu aktif,



    oturduğum il:Bingöl merkez



    Oturduğum bina 3 yılıık binaya taşınma işlemi yeni, zemin + 4 kat, her kat 4 daire ,alt zemin(dükkanlar) tamamı ile boş, 1 kat sadece bir ev dolu, ikinci kat sadece ben oturuyorum benim alt kat boş, 3 kat iki daire dolu benim üst dolu yani, en üst tamamen boş,



    EV 3 + 1 140m² 3 oda sabahtan öğlene kadar ful güneş alıyor, Salon ise öğleden sonra güneş alıyor, Oturduğumuz alan Salon, oda termostatını kullanmadan sadece Kombi ile 55 derecede iki gün fulla açık halde çalışması ile salonun sıcaklığı 21.1 dereceye kadar cıkıyordu, Termostad ise bu halde 20.4 dereceye kadar ulaştıktan sonra Termostadı devre soktum ve Termostad ayarını 20.2 ayarladım, termostad 20.00 gelince çalışıyor, 20.4 yada 20.2 gelince kombi devre dışı kalıyor. bu çalışma sisteminde problem yok,



    ama termostad 13 ila 15 dakika arası çalışıyor, yarım saat duruyor, (Güneşli havalarda 08;00 dan gece 23:00 a kadar yakıt tüketimi 4-4,5m3 arası ama gece 23:00 dan sabaha kadar yani 08.00 kadar ise 4,5 ila 6 m3 arası yakıt harcıyor, kısaca havanın güneşli olduğu dönemde günlük 10m3, havanın soğuk yani -4 ila -7 derece olduğu dönemlerde ise 12 ila 13m3 yakıt harcıyor,(Gece daha soğuk olduğu içinmi, günün 3/2 den daha fazla harcama oluyor)



    Kombi sürekli 55 derecede çalışıyor, salonun ısısı ise 20.8 ile 21.00 derece arası değişiyor,



    Salonda 2m tül, Mutfak 1, oturma odası 1, yatak odası 1, çocuk odası 1, banyo ise 0,50m tül toplamda 6,5m tül petek bulunuyor.

    evin cephesi Doğu ve Güney istikameti



    sizce tasarruf neresinde bunun ben pek anlamadım ama bildiğim aylık ortalama 11.66m3*30= 350m3 civarı yakıt harcaması oluyor. Millet 4,ila 6 m3 arası ısınıyor gelde kıskanma ben 7 ila 8 bile razıyım ama nerde.



    Ne yapmam gerekiyor... (Peteklerdeki sıcak suyu uzun süre sıcak tutabilmek için ayrıca bi yöntem varmı (Kombi gün içinde yarım saate bir çalışıyor gece ise sanırım 15 dakika aralıkla çalışıyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • n_ansin N kullanıcısına yanıt
    Alt katınızın boş olması yakıt tüketimini arttırır. Ayrıca o metrekareye göre petek boyunuz oldukça az. 9-10m civarı olursa daha kolay ve düşük derecelerde ısınabilirsiniz.

    Gece sıcaklığı düştüğü için kombi daha uzun süre çalışarak o ısıyı koruyabilecek. Kazan sıcaklığını 55 değil de 50 derece de deneyin birde. geceleri 15dk bekleme süresi olduğuna göre ısı kaybınız çok fazla. Pencereler fln kontrol edin, pencere altı mermer denizlikler içeride soğuk ise dışarıdan üzerini strafor köpük ile kaplayın (Ben yaptım çok faydası oluyor).
  • Sn:ezumuse, İlginiz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n_ansin -- 16 Şubat 2019; 13:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün gelen fatura 571 TL oda termostatı 21.5 derecede kombi 50 derecede 2 katlı müstakil alt kat da doğal gazlı orda oda termostatı yok bana 571 TL aşağıya 360 TL nasıl oluyor anlamadım oda termostatını söktüm faturayı görünce nasıl tasarruf edecem anlamadım gitti geçen ayda 580 TL geldi artık gına geldi vallahi
  • emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Emre bey çatı veya damınızda yalıtım sorunu var galiba. Üst katın boş olması, alt katın boş olmasından daha çok etkiliyor. Üstünüze yalıtım yaptırın acilen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki ay daha az gelir artık havalar ısınıyor.

    Geçen internette bi yazı okudum ama yapmak cesaret ister ben cesaret edemedim herhangi bir ustaya da sormadım. Adamın biri internette yazmış kullandığınız doğalgazın %40 fazlasını ödüyorsunuz demiş ve bunu açıkladıktan sonra saatin daireye geçiş tarafında bi balon var onu iğne ile delerseniz tam yaktığınız kadar ödersiniz ve bu yasaldır kimse bi hak iddia edemez demiş bununla ilgili bilgisi olan var mı.
    Yapmaya kalkmayın havaya uçmayasınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öğrenciyim ve kiralık evimdeki kombi çok eski olduğundan oturduktan bir süre sonra arıza verdi ben de ev sahibi ile anlaşıp kombi aldım. Kendim satın aldım kiradan düşüyorum. 2900 tl ye Buderus U072 aldım konvansiyonel hermetik. (Petek uzunluğu 5.5 metre idi yoğuşmalı almadım o sebeple.)

    Şimdiki kombim çok sessiz ve iyi çalışıyor. 200₺ye General HT400 akıllı OT almıştım, 00.00 dan 17.30 a kadar 20.7 derecede, 17.30 dan 00.00 a kadar 21.2 dereceye ayarladım.

    Birkaç gündür takip ediyorum yaklaşık 9 günde 39 m3 harcamış ki bu da günde 4 küsüre denk geliyor.

    Nasıl sizce tüketim değerlerim?

    Not: Ev 100 m2 2+1 apartmanın en üst katındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir de oturuyorum,ortalama tüketim kışın 8 metreküp,Pazartesi İzmir gaz sayacı değiştirdi(9 yıl olmuş) tüketin 4 günde havalar ısınmasına rağmen günde 10 metreküpe çıktı.Ben bu sayaç kalıprasyon işinden şuphelendim.Aynı sorunu başka bir arkadaşımdan da duydum.Kombi çalışma aralıklarını vs. durumlarıda kontrol ettim,bana sayaç fazla gösteriyor gibi geldi.
  • hascan34 H kullanıcısına yanıt
    Ankara da 11 yıldır ön ödemeli kartlı sayaç kullanıyorum.
    Bir kez pil değişimi için çağırdım ücretsiz değiştirdiler.
    9 yılda neden değişiyormuş, yasal dayanağı var mı araştırmak lazım.

    Edit:
    Şubat ayı çiğli hava sıcaklıkları.
    En düşük ve en yüksek değerler.
    Grafiğe bakılırsa son 4-5 gün şubatın en soğuk olduğu zamanlar olarak görülüyor.
    Bunu da göz ardı etmemek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 2 Mart 2019; 1:14:20 >




  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu gaz işine akıl sır erdiremiyorum. 3 gün boyunca gündüz 6-7 derece 40 da akşam gece 3-5 derece 45 te yakıyorum 9 m3 harcıyor. Sonraki 3 gün gündüz 12-14 derece 38 de akşam gece ise 8-10 derece 43 te yaktım 7m3 harcıyor. Naparsam yapayım 7 m3 ün altına düşüremiyorum. Anlam veremiyorum bu m3 işine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alperkurucu A kullanıcısına yanıt
    O.T. yok anlaşılan.
    Kombi yoğuşmalı mı?
    Ev durumu nedir? Kat,yalıtım v.b.
    Bu havada 7 m3 nedir?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    OT yok
    Kombi 050W yoğuşmalı
    Ev üst kat çatı izocamlı alt dolu. 3 cephe açık mantolama yeni yapıldı.
    Hava ısınıyor kombiyi kısıyorum 7 yakıyor. Hava soğuyor kombiyi açıyorum 9 yakıyor. Gündüzleri 2-2,5 m3 yiyor gece sabaha kadar 7m3e ne yapıp edip tamamlıyor :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkurucu -- 3 Mart 2019; 13:22:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alperkurucu A kullanıcısına yanıt
    Kombi ayarını değiştiriyorsunuz. Şu kadar yakıyor. İyi de ev sıcaklığınız hangi aralıkta .
    Önemli olan kombinin ev sıcaklığına göre çalışmasıdır.
    Sizinki dönüş suyu sıcaklığına göre çalışıyor.
    Yani yazın bile çalışır.
    En kısa zamanda bir termostat edinin.
    Kombi gerektiğinde yansın.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Ev 21-22 derece arasında gidip geliyor. Acaba yoğuşmadan daha çok verim alabilmek için 43 ya da 45 de sürekli sabitlesem mi diye düşünüyorum. Siz nasıl düşünürsünüz?

    Ot almayı istiyorum ama 050W de hep arıza yaşanmış. Cosa mı honeywell mi ya da santek mi alsam karar veremiyorum. Birde kış bitiyor seneye alayım diyorum bazen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.