Şimdi Ara

Güney Koreli oyun devi Nexon satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Güney Koreli Nexon, oyun endüstrisinin devasa bir oyuncusu. 2017 yılı mali tablolarına göre firma yaklaşık 2,2 milyar dolar gelir ve 550 milyon dolar net kâr elde etmiş. Gelir açısından bakıldığında firma, en çok kazanan ilk 10 oyun firması listesini kıl payı kaçırıyor. Doğal olarak da ana şirket pozisyonundaki NXC AŞ.’nin kurucusu ve sahibi Kim Jung-ju’nun şirketteki bütün hisselerini satacağını duyurması piyasalarda şok etkisi yaratmış.

    Büyük oyuncular satın alabilir

    Edinilen bilgilere göre Kim Jung-ju, eşi Yoo Jung Hyun ve diğer hissedarlar NXC AŞ.’nin %98,64’lik payını satacaklar. Söz konusu satışın yaklaşık 8,9 milyar dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Bu kadar yüksek bir meblağı içeren satış için hemen bir alıcı çıkması beklenmiyor ancak Electronic Arts, Netmarble ve Tencent gibi şirketlerin potansiyel alıcı durumunda oldukları ifade ediliyor.

    Nexon tarafından geliştirilen oyunlar özellikle Asya pazarında inanılmaz bir popülariteye sahip. Maple Story 2, AxE ve Dynasty Warriors: Unleashed bu oyunlardan bazıları. Bu potansiyel de şirketin olası alıcıları için önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde şirketinin yeni sahibinin kim olacağını hep birlikte göreceğiz.

    Aşağıda, denemek isteyebileceğiniz Nexon oyunları videosunu bulabilirsiniz.








  • Netmarble alırsa aynı tas aynı hamam devam eder, EA alırsa elini daha güçlendirir. Tencent?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tencent alır geçer

  • Tencent alırsa, firmanın potansyeli yükselir.

  • Bu adamların yaptığı asya versiyonu CS:GO vardı. Üyelikte aktivasyon için numarayı kabul ettiremedim. Uzak doğundan cep no istiyordu. Felaket bir CS:GO deneyiminden mahrum kaldım.

  • Nexus 4 kullandığım günlerde herkes gibi ben de Clash of Clans oynarken oyunda askerlerin savaş sonrasında ölmese bile yok olması veya askerleri istediğimiz yere yönlendirememe gibi sorunlardan ötürü oyuna sinir oluyordum ve o sırada da daha dengeli bir oyun ararken Dominations'u bulmuştum. Neredeyse 4-5 yıldır da oynamaya devam ediyorum. Strateji oyunlarını seven varsa tavsiye ederim.

    Umarım bu satılma olayından sonra oyunu bozmazlar.

  • Nexon, 2000'li yılların başında temelde f2p'de mikro işlemlerin icat edilmesine ve öncülüğünü yaptı. 2006'da MapleStory gibi oyunlarda sahip oldukları tüm mikro işlem türleri hakkında ayrıntılı bir video veya makale görmeyi çok isterim.
    Sling TV PureVPN TunnelBear



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 9 Ocak 2019; 23:34:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.