Şimdi Ara

Güney Kore nükleer enerjiden vazgeçiyor: Tüm planlar iptal olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nükleer enerji artık niyadını doldurmuş bir teknolojidir. Evet ülkenin enerjiye ihtiyacı var anacak sanıldığı kadar yok. şu anda yapılacak olan nükleer santrallerle karşılanacak elektrik şu ankinin maliyetinin 2-3 misli olacaktır. bazı aklı evveller nükleer enerji şöyle güveni böyle güvenli diyorlar ancak olay öyle değil. fikuşuma santralide 9 şidedinde depremlere dayanklıydı ancak kimse bu boyutlarda bir tusunami olup sirkilasyon pompalarını devre dışı bırakacağını hesap etmemişti. Türkiyede işletilen bir santral hepisnden daha tehlikeli biz benzin alırken sigara içen bir neslin çocuklarıyız.
    diyelimki santralde sızıntı olddu akkuyu da ciddi bir sızıntıda güney ege ve batı akdeniz ciddi anlamda radyasyon alacaktır. belkide bu bölgelerin boşaltılması gerekecek.

    Neden nükleere ihtiyacımız yok onu da anlatayım. Nükller santral ancak 15- 20 sene sonra çalışmaya başlaacaktır. bu süre uzun bir süre nükleer yatırımı yapılacağına tamamen yenilenebilr rüzgar, dalga, güneş gibi enerji kaynaklarına belli bir yatırım planı dahilinde yatırım yapılmış olsa ve hanelerin kendi elektiriğini üretmeleri teşvik edilmiş olsa 15 sene sonra biz termik santralleri de kapatmak zorunda kalırız.
    Olay tamamen duygusal cuvalla paraya ihae edilen santraller para kazandırmalıdır kime ihalyi aanlara burda malesef halkı düşünen yoktur.

    Sonuç olarak dünya bilim çevreleri yeni enerji kaynakları üzerine harıl harıl çalışıyor özelikle fisyon reaktörleri üzerinde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. bu reaktörler önümüzdeki dnemlerde verimli olarak çalışmaya başladığında malesef bizim inşaa etiğimiz nükleer santraler hanry fordun t modeli araçları gibi kalacaktır.. saygılar.





  • Disimde bir kitle vardi, doktor ameliyat olmaniz gerek dedi.
    Zorundamiyim diye sordum hayir ama kanser riski tasiyor bu risk alinabilecek bir konu degil dedi.
    Bagdastiramayanlar icin:
    "Elimizle kitle yerlestiriyoruz vatanimiza"

  • En az 2 kat pahalı satılacak Türkiye de ayrıca Türkiye %98 deprem kuşağında . Ayrıca bir sızıntı olsa Japonya gibi teknolojiler filan yok orda bile felâket hâlâ etkisini sürdürüyor pratik te binlerce yıl ömür boyu gibi !



    Sızıntı olsa komşu ülkeler de savaş bile açar. Türkiye etrafı düşman devlet yönetimleri tarafından yönetiliyor!.

  • anca PR çalışması

    10 yıla kapatacaklarmış miş etc
  • Nükleer konusunda herkes hemen güvenlik diyor. yahu bu santrallerin sıkıntısı güvenlik değil, asıl sıkıntı atıklar konusu. İsterse %100 güvenli olsun. Milyon yıl kararsız, radyoaktif kalan, sızdıran atıkları ne yapacaz? kaldıki her zaman söylüyorum; bildiğin su kaynatmak için atomu parçalamak kadar ahmakça birşey olabilir mi?
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Nükleer enerji sadece çok daha tehlikeli değil aynı zamanda çok daha pahalıdır. Birim enerji üretimindeki en pahalı yöntemlerden bir tanesidir ve daha önemlisi üretim maliyetleri zaman içerisinde azalmamaktadır. Yenilenebilir enerjide ise her sene maliyetlerde ciddi azalmalar yaşanmaktadır. Bir nükleer enerji santrali kurmak en az 6 yıl hatta 10 yılı bulabiliyor. Güneş enerjisi santrali kurulumu ise 1 yıl içerisinde olabiliyor. Günümüzde bile güneş enerjisi daha ekonomik olmaya başlamışken 10 yıl ardaki fark çok daha açılacaktır. Günümüzde ülkende rüzgar ve güneş potansiyeli varsa onlara değil nükleere yatırım yapmak saçmalıktır.
    Elektrik üretebilen her teknoloji nükleer elektrik santrallerinin alternatifidir.

  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Güvenlik de sıkıntı. Fukushima'da kaza hala çözülemedi ve belki onlarca hatta yüzlerce yıl daha çözülemeyecek. Hala çekirdeğe ulaşamadılar. Çekirdeğin olduğu yerde öyle bir radyosyon var ki en ileri teknoloji ile üretilen robotlar bile yaklaşamıyor. Ve o çekirdekten toprağa ve okyanusa sızıntı olduğu biliniyor. Japon hükümetinin radyasyon kaynaklı hastalıklardaki artışı gizlediği, haber yapılmasını engellediği söyleniyor.
    Nükleer karşıtları dinlerseniz bir çok nükeller santralde kazalar olduğunu ama bunların küçük çaplı olduklarından ört bas edildiklerini söylüyorlar. Nükleer santraller bir çeşit bombadır. Kim evinin altına daha ucuz enerji üretmek için bomba koyar?

  • Bizim de 1977 den beri 25 santralimiz olsaydi şimdi kapatmayi biz de konuşurduk. Alternatif enerji kaynaklarini geliştirmek için bile önce enerjiye ihtiyaç var.

  • Türkiyenin nükleer enerji konusunda geri kaldığı aşikar. Güney Kore gibi bir ülke ki ikinci dünya savaşından çıkmış, yaklaşık olarak Türkiye'nin 8 de 1'i kadar olan ülkede 25 adet nükleer santral çalıştırıyorlar. Gayet güzel işler çıkarmışlar. Türkiye de yapılacak olan santralin 4800MW gücünde olacağı 2023 yılında ilk ünitenin hizmete gireceği (1200MWx4) 1'er yıl ara ile diğer ünitelerin hizmete gireceği açıklandı. Sinop için de 4800MW lık planlanmakta, Çinliler ile bir nükleer santral pazarlığı yapılmakta henüz ayrıntılar belli değil. 4800MW gücündeki bir santralin Türkiye'nin %7 lık enerji açığını kapatabildigi açıklandı. 3 nükleer santral için %21 gibi bir oran meydana geliyor. Tabi bu planlar 10 yıl içinde gerçekleşecek. Bu 10 yıl içinde sadece nükleer de gelişme olmayacak rüzgar ve güneş santralleri de geliştirilecek nükleer gibi ayrıntılı yazmak isterdim fakat hem yorum çok uzadı hem de iftar vakti geldi. Yapilan yorumları da çok beğendim. Okumak keyifliydi.





  • Enerjiyi ben üretmek isterim diyenler 7 - 10 Bin tl gibi fiyata solar sistem yaptırabilir evlerine. Haneler kendi enerjisini kendisi üretebilir solar sistemler ile. Kendi evim olduğunda yapmayı planladığım ilk proje bu olacak inşallah.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yüzde 49u Cengizin olduğu için sözünü tutmuş olacak demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğin video komikmiş yazmaya çalıştığın cevap daha komikmiş.
    Ama söylediklerim gerçek ve gerçekler acıdır. Din adamlarını da astıkları doğru zamanında rayları sökenler memlekette adam bırakmamış. Dinlerini öğrenememiş senin ekte gönderdiğin videodaki gibi orucu kim hangi vakitte acar onu bile bilmez hale gelmiş işte.
  • Turkiye icin tek care ruzgar gunes ve hidroelektriktir



    Nukleer ile bizi cok kotu kaziklayacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.