Şimdi Ara

Güney Kıbrıs, UEFA Sıralamasında Türkiye'yi Geçmek Üzere..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her konuda biz birbirimizi yiye duralım, her alanda küçümsediğimiz hatta yok saydığımız o Güney Kıbrıs Rum Kesimi, futbolda son yıllarda toplandığı puanlarla Türkiye’nin önüne geçmek üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperEGO_ -- 1 Ağustos 2012; 20:25:40 >

• biz avrupa maçlarında bile kendimizi olduğumuzdan daha iyi görüyoruz hep. mesela bar maçı kötü oynayarak kaybetsek bile haketmedik mağlubiyeti diyoruz. çok örneği var bunun.

örneğin hırvatlarla eşleştiğimizde ntvspor bizim avrupa şamp.sındaki hırvat maçını anlatan bi klip yapmış; klipte şunu söylüuo: "aslında 120 dakika boyunca iki takımda da harika oynamış ve iki takım da galibiyeti fazlasıyla haketmişti" evet aynen bunu söylüyo ntvspor, inanılmaz, inanılmaz bi saçmalık bu. bunu söyleyen kördür, bunu söyleyen at gözlüğü takmıştır. avrupa şampiyonasındaki hırvatistan maçında açık ve net bi şekilde galibiyeti halkeden taraf hırvatlar idi, futbol kalitesine göre yorum yaparsak bizim hakettiğimiz tek şey elenmekti.

çok kötü oynadığımız maçlarda bile iki pas yapsak, iki tane dandik pozisyon yakalasak maçtan sonra lşu muhabbetler kaçınılmaz oluyo: "çok şanssızdık be abi, ne paslar yaptık ama..."

bizim için iki tür maç yorumu var:
    1- hiç pozisyon yakalayamadan ezilerek yenilmek -->> normal yenilgi (ezilme değil normal)
    1- futbol kalitesi ve pozisyon sayısı olarak ezilip yenilmek ama yenilirken de bir iki göstermelik pozisyon yakalayıp ara sıra da 3-5 pas yapabilmeyi becermiş olmak -->> yenilgiyi haketmemek, çok iyi futbol oynamış olmak, şanssızlık...

gerçekleri göremiyoruz, nekadar kötü olduğumuzu göremiyoruz. en ufak parlama gösteren oyuncumuzu dünya starı olacak diye ortaya atıyoruz. tuncay zamanında middlesbrough da oynarken manutd'a transfer olur yok arsenale gider diyenlere tuncayı çok abartıyosunuz, tuncay türkiyede yıldız ingilterede sadece iyi oyuncudur demiştim, futbol cahili ilan edilmiştim.

bizim asıl sorunumuz dünya futbolunu izlememek. sadece kendi futbolumuzu izlediğimiz için dünyada nekadar kaliteli oyuncular olduğundan bihaberiz.

birde şu var, iyi oyuncu şık-estetik gol atan değil, yakaladığı az sayıdaki pozisyonda bunu yapabilendir. FB nin bi maçı vardı adanaspor ile, rakip 10 kişi, maç saracoğlunda. tuncay tonla pozisyon kaçırdı, zaten rakip bitmiş sürekli saldırıyo fb. en sonunda şık bi gol attı tuncay. ve herkes şu yorumu yaptı: "bu gol atan düünya yıldızı olur" olamaz abi, aç bak adam avrupada iki pozisyon yakallayıp atıyo o golleri, sen burda 10 kiş adanaspor a otoban gibi saldırırken tonla gol kaçırıp bitane şık gol atınca atınca ilerleme kaydetmiş olmuyosun.

gaza gelmemiz cabası, örneğin bu sene gs nin şamp.ligi şampiyonluğu kovalayacağını iddia edenler var. zamanında fb de bi transfer yapsa hemen bunlar konuşulmaya başlıyodu.

zamanında steva bükreş i küçümseyip turu garanti görmüş ve elenmiştik, elenmeden sorna da birçok kişi halen daha steva bükreşin berbat bi takım olduğunu ve şanssızlıkla elendiğimizi ve aynı turun 10 kere daha oynansa hepsinde bizim eleyeceğimizi düşünür. bunu düşüneceğimiz yerde o kurra ilk çekildiğinde rumen basını ne yazdı buna bi bakalım; adamlar kurranın harika olduğunu, steva bükreşin gs den çok daha üstün olduğunu ve turun garanti olduğunu yazdılar. hatta takıma hitaben şu yazıldı: "gidin ve turu alıp gelin! elenmenin bahanesi yok!" ve çıkıp futbollarını oynayıp turu geçtiler. biz ise dış dünyaya kör olduğumuz için kendi kendimize avunuyoruz. acınacak haldeyiz.

şunu da eklemek gerek, çıkın sokağa sorun, birçok türk halen daha fb nin young boys u elemiş olsa şamp.liginde olduğunu zanneder. young boys u elese tothenam ile bir eleme turu daha oynayacağını bilmez. söylesen busefer de tothenam kim yauvv eleriz abi derler.,

zamanında real madrid e lenediğimiz çeyrek finalde arkadaşım şunu söylemişti: kupa ellerimizin arasındaydı, elerimizin arasından kaydı. abi dedim kupa nasıl ellerinin arasında oluyo? çeyrek final bu daha? cevap: abi ibizm gs real i elese gaza gelecekti ve elesek kupa garantiydi. tamam da abi bırak elemeyi, farkla elendik farkla, 3-0 yendi addamlar, 90+3 de yediğin golle son saniyede elenmiş olsan anlarım da adam farkı koymuş, nasıl oluyo da kupa ellerimiz arasından kaçtı diyosun?

aynı durum fb için de geçerli. kupa elimizden kaydı gitti, chelsea yi elesek kupa bizimdi diyen fb li radyo programcıları gördüm. ben bunlara gülüyorum sadece, gülüyorum.

• tesisatçılar bizi geçecek bu gidişle
    son yıllarda bariz bir çöküş oldu futbolumuzda, futbol dışında herşey konuşuluyordu, inşallah eski günlere geri döneriz ve bu sene artık bir takımımızin şamp.liginde en az çeyrek final oynamasi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2017 TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
    FENERBAHÇE

• Geçen yıl APOEL çeyrek final oynamıştı ve her yıl düzenli olarak şampiyonlar ligine takım yolluyorlar.

Sonrası...

Orijinalden alıntı: Rapator

Lokum gibi kura...Kolay rakip...Biz bunları geçeriz...Bize rakip olamazlar...vs...

Sonrası...

sonrası ne mi? Fb:1 vaslui:1

Orijinalden alıntı: Chelsea FC

Türkiyede futbolmu oynanıyor ? Neyinize güvenipte başka ülkelerin takımını küçümsüyorsunuz. Rezil bir halde Türk futbolu.

Katılıyorum.Aynı şekilde milli takımız her şampiyona katılamadığında ne yapacağımızı şaşırıyoruz.Kısacası beklenti çok büyük.
  • yuh be bir de o kadar para harcıyoruz futbola, çok büyük paralar dönüyor.ona rağmen bu haldeyiz.
    Bu emekler diğer olimpiyat sporlarına harcansa kesinlikle çok daha başarılı olurduk sporda.

-Ölüm Ne Zaman ve Nereden Gelirse Gelsin; Mezarıma Siyah Beyaz Güller Atılacaksa, Mezar Taşıma BEŞİKTAŞ Yazılacaksa, Böyle Ölüm Hoş Gelsin Sefa Gelsin…
  • Apoel geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı bu sıralamalarını yükseltti.

Orijinalden alıntı: Gianluigi Buffon

Neftçi Bakü geçen sene şl'de çeyrek final oynayan Apoel'i madara ediyor şuan.

Link filanda yok izlemeye elimiz boş oturuyoruz öylesine

Şuna bak kimlerle uğraşıyoruz,ülke futbolu resmen yerlerde.

12.Belçika; ŞL: 1 - AL: 2
    13.Danimarka; ŞL: 1 - AL: 1
    14.İsviçre: ŞL: 0 - AL: 2
    15.Avusturya; ŞL: 0 - AL: 1
    16.Kıbrıs R.K.; ŞL: 0 - AL: 1
    17.İsrail; ŞL: 0 - AL: 2
    18.İskoçya; ŞL: 1 - AL: 0

En ciddi tehlike Belçika şu anda...

http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

Orijinalden alıntı: Rapator

Helal olsun Azeri kardeşlerimize...Kendileri içinde bir ilk olucak...İlk defa bir Azeri takımı Avrupa ligi gruplarında mücadele edecek...

Tesekkurlerbkardes bu arada serefsizler stadyuma ermeni bayraklari getirmisdiler sirf giciklik olsun diye

70 milyonluk ülkeyiz genç nüfüs oldukça fazla diğer branşlara hiç bakmadan olimyatlardan hüsranla dönüyorz ama en azından futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz ve en önemlisi bakın avrupada demiyorum iyi okuyun dünyada futbola en fazla PARA HARCAYAN 6. ÜLKEYİZ

İSPANYA
    İNGİLTERE
    İTALYA
    ALMANYA
    FRANSA

BU 5 ÜLKEDEN SONRA lig değeri ve transfer parası harcamada fransa ile yarışıyoruz

Klup ve milli takım bazında bize ezici üstünlük kuran

RUSYA
    HOLLANDA
    PORTEKİZ
    UKRAYNA

gibi ülkelerden daha fazla para harcıyoruz

ama nedense millet 10 milyon euroluk takımla avrupada adından söz ettirirken 100 milyon euroluk takımlarımız aciz ezik demode futbollarıyla bizi rezil ediyorlar

diğer branşlarda zaten yokuzda (biraz basketboda varız l) BU kadar futbolu seviyoruz ama onunda içinde yokuz örnek
    son avrupa şampiyonası
    son dünya kupası

sorun genetiğimizde desek bizimle aynı iklime sahip yunanistan en azından her şampiyonaya katılıyor

anlamadım gitti ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 31 Ağustos 2012; 20:55:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.