Şimdi Ara

Güney Amerika'ya Göç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 22 yaşındayım ve İTÜ'de ekonomi (iktisat) okumaktayım.
    2 yıl sonra mezun olacağım (2022). Mezun olana kadar buralardayım tabii.

    Mezun olduktan sonra Güney Amerika' ya gidip orada yaşamak ve çalışmak istiyorum. Türkiye'den pek bir umudum yok. Burada bırakacağım çok bir arkadaşım, anım vb. yok o yüzden kaybedeceğim çok bir şey de yok.

    İngilizcem gerçekten iyi düzeyde, bunu abartmıyorum. Orta düzey diyebileceğim (B1-B2) bir İspanyolcam da var. Maalesef çok spesifik bir deneyimim ve yeteneğim de yok ki en çok bundan çekiniyorum.

    Bunu gerçekten çok istiyorum, fırsatım olursa diplomayı aldığım gün giderim ancak internette benim gibi birisi için çok ayrıntılı bilgilere ulaşamadım.

    Lafın kısası mezun olunca Güney Amerika'ya, özellikle de Peru'ya gitmek ve orada kalmak istiyorum. Bu konuda bir bilgisi, tecrübesi, ekleyebileceği herhangi bir şeyi olan var mı acaba? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

    Konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim, bu foruma yeniyim. Konuyu doğru yerine taşıyabilir veya gerekirse silebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • dünyanın hiçbir yeri cennet değil. güney amerikadaki en zengin ülkeler uruguay ve arjantin. arjantinde ekonomik olarak türkiye ayarındadır. bu noktadan kuzeye doğru gidersen fakirlik ve suç oranı artar. kolombiya ve orta amerika civarı en yüksek yoksulluk ve suç oranına sahip. panama istisna olarak biraz daha iyi. meksikadada yine ekonomi iyi olsada suç oranı fazla.

    googleye world hdi map yazarsan hemen hemen bi fikir ediniyorsun. ekonomileri türkiyeden daha kötü. bu yüzden suç oranı fazla.

    insanlardan uzaklaşmak istiyorsan bence avusturalya ve yeni zellandayı düşün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Amerika'da yaşam planlanıyorsa Uruguay olabilir.

    Avrupa'da ki Hollanda gibiler. etliye sütlüye karışmayan, 9 köyle barışık, eğitim, sağlık, adalet ve ekonomik anlamda sorunları olmayan, modern ve ileri seviyede bir ülke
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3DCA2A8C8

    dünyanın hiçbir yeri cennet değil. güney amerikadaki en zengin ülkeler uruguay ve arjantin. arjantinde ekonomik olarak türkiye ayarındadır. bu noktadan kuzeye doğru gidersen fakirlik ve suç oranı artar. kolombiya ve orta amerika civarı en yüksek yoksulluk ve suç oranına sahip. panama istisna olarak biraz daha iyi. meksikadada yine ekonomi iyi olsada suç oranı fazla.

    googleye world hdi map yazarsan hemen hemen bi fikir ediniyorsun. ekonomileri türkiyeden daha kötü. bu yüzden suç oranı fazla.

    insanlardan uzaklaşmak istiyorsan bence avusturalya ve yeni zellandayı düşün derim.
    + kanada
  • Madem daha iki seneniz var bu süreçte daha iyi düşünebilirsiniz. Başka bir ülkeye gidip yaşama fikri güzel bir fikir. Çok kültürlü olduğunuzu gösteriyor. Gittiğiniz ortama adapte olmakta zorlanmayacağınız anlaşılıyor. Ama madem başka bir ülkeye gitme fikri var mesleğinizde de buna göre bazı ilerlemeler yapabilirsiniz. Mesela akademisyen olarak başka ülkelerde iş bulmak her zaman daha kolaydır. Lisans eğitiminizden sonra Peru'da lisans üstü yaparsanız ve sonra akademik ilerleme sağlarsanız başka ülkelere de geçme şansınız olur.
  • Güney Amerika'da yasam hic kolay degil. 4 tane aralarinda en zengin sayilabilecek Latin Amerika ülkesine gittim ve cok sayida latin arkadasim var. Yasam standardi olarak Türkiye'ye yakin diyebilirim. Ama özellikle Venezuela, Peru ve Bolivya gibi ülkeler inanilmaz fakir. Buradaki insanlar da zaten cevre latin ülkelerine kacmaya calisiyorlar.

    Bunun yaninda latinler genellikle cok tatli, sicakkanli, hayati basit yasayan insanlar. Arkadas edinmekte, adapte olmakta hic zorluk cekecegini sanmiyorum.

    Birkac ay/sene orada yasamak cok güzel bir tecrübe olabilir ama uzun vadede yerlesmek icin ideal yerler oldugunu düsünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.