Şimdi Ara

Güneş panellerinin verimlilik tablosu geldiğimiz noktayı gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş panellerinin verimlilik tablosu geldiğimiz noktayı gösteriyor
    Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL), güneş panellerinde kullanılan hücrelerin onaylanmış en yüksek dönüşüm oranlarını içeren interaktif bir tablo sundu. NREL yaptığı açıklamada yeni interaktif grafik sayesinde kullanıcıların onlarca yıllık araştırma verilerini toplayabileceğini ve bunları kıyaslayabileceğini belirtti.



    Güneş hücrelerinin verimlilik oranları



    Güneş panellerinin verimlilik tablosu geldiğimiz noktayı gösteriyor
    Paylaşılan tablo verilerine göre mor renkte gösterilen en verimli güneş paneli hücresi türü yüzde 47,1 dönüşüm oranıyla dört katmalı multi-junction olmakta. Multi-junction hücreler farklı yarı iletken malzemelerden yapılmış çoklu p-n bağlantılarıyla dikkat çekiyor ve bu sayede ışığın farklı dalga boylarını yakalayabiliyor. Daha yüksek dalga boyu aralığının en büyük katkısı da hücrenin, güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştürme verimliliğinin artması.



    Ayrıca Bkz.Şeffaf güneş hücrelerinde verimlilik rekoru kırıldı: Bir gün evinizin penceresine gelebilirler



    Çok katmalı hücrelerin ardından ise mavi renk ile gösterilen geleneksel kristal silisyum tabanlı güneş hücreleri yer alıyor. Bu hücrelerin yüzde 27,6 seviyelerine erişebilmekte. Ancak dikkatinizi çekmek istediğim bir güneş hücresi türünün hızlı yükselişi de görülmekte. Perovskite olarak bilinen nispeten yeni güneş hücresi türü ucuz ve verimli yapısıyla dikkat çekiyor. Öte yandan perovskitenin günümüz elektrikli araçların bataryasında da kullanıldığını belirtelim. Perovskite ve silikon tabanlı monolitik hücrenin verimliliği yüzde 31,3 düzeyine çıkmış durumda.



    Grafiğin en altında ise 2000’li yıllarından başından beri geliştirilen organik güneş hücreleri bulunuyor. Bu alanda gelişen teknikler sayesinde yüzde 17’nin üstünde verimlilik elde edilebiliyor. Esnek, düşük maliyetli ve organik kimyasındaki gelişmelere paralel olarak potansiyel verimlilik artışlarının yaşanabileceği organik güneş hücrelerinde gelinen nokta neredeyse geleneksel güneş panellerine yetişmiş durumda.




    Kaynak:https://www.pv-magazine.com/2022/11/21/nrel-updates-interactive-chart-of-solar-cell-efficiency/
    Kaynak:https://www.nrel.gov/pv/interactive-cell-efficiency.html



  • Ücretlerini de sıralasaydınız iyiydi.

    Çünkü tüm işler paraya bakar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 22 Kasım 2022; 3:38:31 >
  • Güneş panellerinin üretimi eğer ucuzlar ise yazın en yoğun güneş ışığına maruz kalan güneydoğuya güneş panelleri döşenebilir. Böylece yaz kış harcayacakları elektriği bedavaya getirirler en azından kaçak kullanmaz elektrik dağıtım şirketlerinin elemanlarını dövmezler.

  • Dyson küresi lazım acilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü harcanan parayı 7-8 yılda amorti ediyor. Lisedeyken de hesaplamıştım böyleydi 17 yıl sonra da hesapladım durum böyle. Panellerdeki bu uçuk rakamlar neden kaynaklanıyor acaba?

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    o taraflardan sayısızca bu panelleri taşıyan tır geçmesi gerekiyor ki dediğiniz mümkün olsun Bedavası varken para verirler mi? Yağmalayacaklar ki bunu anca öyle he bide elemanlarını da yağmalamaları lazım kurmakla kim uğraşacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    başka bir sebep bulurlar hocam Güneş panellerinin verimlilik tablosu geldiğimiz noktayı gösteriyor 

    alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçilmez doğuda

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.