Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (258. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
601.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O fanlar farkındaysanız gece çalışmaz o fanlar gündüz enerji depolarken çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cym247 C kullanıcısına yanıt

    O fanlar farkındaysanız gece çalışmaz gündüz enerji depolarken çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bağ evimiz için bir şebeke bağımsız sistem kurmayı planlıyorum. Evde 1 led tv, 1 büyük buzdolabı, 3 4 adet led ampul mevcut olacak düşük güçlü bir elektrik süpürgesi ara sıra çalışabilir. TV günde 4 saat led ampuller 4 5 saat ve buzdolabı 24 saat çalışacak. Bunu kesintisiz 24 saat yapmak için kaç amper aküye ihtiyacım olacak? Ankarada bu aküyü doldurmak için kaç wattlık panele ihtiyacım olacak yardımcı olursaniz sevinirim. Fiyat performans olarak ideal bir sistem onerisi istiyorum bütçem cok fazla değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PREDATOR066 P kullanıcısına yanıt
    Konuda uzman değilim fakat akü ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum.

    12 V ve 70 A akü 12*70:840 bir değişle 800 w ortalama 1 saat civarı gider. Akü yeni ve tam dolu olduğunu varsayarak.

    Buzdolabı ve diğer cihazların güçlerini düşünerek hesaplama yapabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mini buzdolabı 500w günlük led tv 8 saatten 520watt 2 adet led ampul 5 saatten 200w sanki bunlar için güç ihtiyacım 1220w yani 1 adet 12v 100a aküyü %100 bitirmem lazım. Akü sağlığını göz önünde bulundurursak 2 adet 100a akü benim işimi görecek gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PREDATOR066 P kullanıcısına yanıt
    Bu hesap teknik teorik bir hesaptır , pratikte farklı sonuçlar çıkabilir. Yanıltmış gibi olmayayım.

    Sebep,12 VDc aküden - 220 Ac ye dönüşürken invertör üzerinde kayıplar yaşanıyor. Aküde belli voltajın altına düşünce invertör kendini kapatıyor.
    Bu sebeple evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.

    Bende araştırdım daha önceleri , böyle bağ evleri gibi yerlere 2-4 adet jel akü kullanmaktalar.
    Youtube da güzel videolar var, faydalanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullandığım 5kw akıllı inverter 250 ah 48v akü ve 1250 w panelli şebekeden bağımsız bir sistemim var ben bu sistemi sürekli uzaktan izliyorum raspberry pi 4/2gb cihazıma windows 10 kurdum watchpower isimli program ile izliyorum fakat program hiç stabil değil bazen bağlanmıyor sisteme donuyor vs. ben raspberry ile bu sistemi nasıl izleyebilirim acaba yabancı sitelerde bazı imajlar var raspberry e direk kurulan öyle birşeyle izleyebilirsem benim için çok yararı olur

    inverterin üzerinde marka yazmıyor oem bir cihaz fakat voltronic olduğunu düşünüyorum cihazın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bag evimiz için bir gunes paneli sistemi kurdurdum dün kullanımdan sonra aküler bitti bugün sabahtan aksama kadar icindeki fan calisiyor hic durmadi akülerde doluyor hava kapali oldugu icin dolum suresi uzadi onceden boyle degildi fanlar aralıklarla calisir sonra dururdu suan 12 saattir kesintisiz calisiyor sorun ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba



    Güneş enerjisinin bu şekilde paylaşılması çok hoş olmuş. Aradığınız soruların cevapları için güzel bir makale ekliyorum. Hesaplamalar konusunda bana da mesaj atabilirsiniz.


    https://www.sma-sunny.com/tr/solar-inverter-nedir//

  • !90 watt 2 adet monokristal panel, 2 adet 12 volt 100 Amp Orbus Jel akü ve tommatech 1kw tam sinus akıllı iverter bir sistemim var. Kablolar solar kablo. İnverterde aküler şarj oluyor gozukuyor ama şarj olmuyorlar. Nerde hata yapılmış olabilir. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

  • 800watt, günde 16 saat çalışan cihazım var, sadece onun için bir güneş enerji sistemi kursam maliyeti ne olur? İnternette montaj hariç 15bin liraları gördüm. şu haliyle yıllık maliyeti 2bin lira elektriğimin ortalama, ancak 7 yılda amorti eder ki aküler ölüyor sanırım zamanla onların da değişim maliyeti var. Tavsiye eder misin, güneş enerji sistemi kurmak mantıklı mı?

  • Yaşadığınız yerde elektrik varsa hiç mantıklı değil, bağ evi gibi elektrik olmayan yerlerde zorunlu olarak kullanılır.

  • refreshing kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında diğer bir endişem de elektrik fiyatlarının seneye kw başı 2 lira sonraki sene de 3 lira olması ihtimali. Çünkü öyle olursa şu an kurmak biraz da mantıklı geliyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 lira elektirik faturam var, sistem kurmak mantık li mıdır? Tavsiye verebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartallar Yuksek Uçar K kullanıcısına yanıt

    Sisteminiz 24 volt mu 12 volt mu? 24 ise panel ve aküler seri 12 ise paralel bağlı olmalı. Bir de inverteriniz 24 ü destekliyor mu ona bakmak lazım. Herşey tamamsa güneşli havada şarj olması gerekiyor.

  • borayegin B kullanıcısına yanıt

    Selam ortak bende bir sistem kurmak istiyoeum. Öz tüketim anlık tüketeceğim aküsüz 5kw civarı. Benim sorum şu şebeke elektiriğini beslemek istemiyorum. Gölge olduğunda yada gecede ptomatik şebeke evi beslesin nasıl bir inverter almayılıyım. Yardımcı olursan sevinirim.

  • Bir araç içinde 9v / 0,85A ve 5v / 3A 2 adet cihaz çalıştırmak istiyorum. Cihazlar kesintisiz çalışmalı. Bu konuda Solar çözüm önerisi rica ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalaraz kullanıcısına yanıt

    hocam ongrid inverterlerde limiter denen bi alet var. sigota kuruna takıyosun eve de kullanılan elektriği ölçüyor pens ampermetre mantığı aynı. invertere bağlanıyor. ordan tüketime göre elektrik üretimini ayarlıyor. örnek, evde 5kw kullanıyor senin sistemin 3kw ise 3kw güneş + 2kw şebekeden alıyor. yada evde tüketim yok ama çatıda 3 kw sistem var. üretimi kesiyor akü olmadığı için depolama durumu da yok. yada 100watlık tüketim var diyelim sadece 100w lık elektrik üretimine izin veriyor inverter. ben deye 3kw lık aldım inverteri limiteri içinde çıktı başka markalarda da var goodwe , grott filan bunlarda haricen satılıyor.

  • Arkadaşlar Ben internet cafem için Güneş paneli sistemi düşünüyorum 3-4 kwa yeterli çünkü 10 tane bilgisayarım var eskisi gibi işlerde yok elimde 6 kwa ve 3 kwa olmak üzere 2 tane online ups var

    ben aküsüz kullanmak istiyorum yada aküyü çok yormayacak şekilde güneş gidince veya azalınca otomatik normal şebekeye geçecek şekilde bir sistem kumak istiyorum mantığını anlatabilecek yada yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı

  • Merhabalar 3kw 2 akü 2 panel seklinde bi sisteme sahibim güneş panellerinin üzerine kar yağmıştı temizledim sabahları dolum oluyor elektrik var çalışıyor fakat aksam gidiyorum elektrik yok 4 numaralı ariza isigi yaniyor yeterli guc yok seklinde acaba sorun ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.