Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
601.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bi sorum olacaktı guneş enerjili powerbankım/ var modeli
    -- powerdex pd 8032-- içini açtım buyuk yuvarlak pil var biraz araştırdım 26650 lityum pil imiş ama galıba ömrü dolmuş telefonu bi kere zor sarj ediyor.ben bunu söküp kuru akü veya baska birşey baglasam nasıl olur sıkıntı cıkar mı? sonucta lityum baska kuru akü bildigim kadarıyle ni mh pekte bilgim yok açıkcası yardımcı olursanız sevinirim veya elimde 18650 piller var onlarıda 26650 ile beraber bağlasam olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joseph1453 -- 17 Mart 2020; 6:15:55 >
  • şok maerketten seneler önce set almıştım bunda ufak 9v-3.5w güneş paneli var,buna bir çevirici yada kablo vb yaparak,elimdeki powerbank'ları doldurabilir miyim? kendi aküsünü gün içinde dolduruyor içinden çıkan led lambaları geceleri kullanıyorum.
    elimdeki ürün şurda incelemesi yapılan ürün:https://www.youtube.com/watch?v=uByjOTWSKsQ
  • Çatıya 2 tane 275wattlık panelle ufak çaplı bir sistem kuracağım. İlerde ilave yapabilirim.

    Fakat tecrübeli arkadaşlara montaj ile alakalı sormak istediğim bir konu var.

    Çatı kaplaması ondulin diye geçen sistem.
    Bunun üzerine yatay olarak 5 metre boyunda 30x30x3 mm köşebentler uzatarak (Bu köşebentleri çatıya sabitleyerek) panelleri alt ve üstten bu köşebentlere sabitlemeyi düşünüyorum. Genelde gördüğüm paneller ortadan montajlanıyor. Bunun bir sebebi var mı? Alt ve üstten köşebentlerle havuz oluşturup bu havuza panelleri sabitlemenin bir sakıncası var mıdır? Bir sıkıntı oluşturur mu?
  • Merhaba,

    275 Watt Panel Ebatları 164cm x 99 cm dir. Ağırlık: 19.5 kg dir.

    30x30x3 köşebent kullanarak güneş panel sehpası yapabilirsiniz.

    güneş panellerini yan yana koymanız durumunda Sehpanızın ebatları 164 cm x 198 cm olacaktır.

    Örnek Sehpa: 30x30x3 köşebent kullanılmıştır. Paneller köşebentlerin içerisine oturtularak montaj yapılmıştır.

     GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım


     GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım




  • Merhaba bizim de bu konuda biraz desteğimiz olsun istedim. Şöyle bir video bulmuştum, paylaşmak istedim

  • Arkadaşlar ben evden uzakta olan bahçeme ip ptz kamera bağlamak istiyorum görüntüyü de cpe antenle eve aktarmak istiyorum 1 adet 12 volt 2a 30w kamera anten 12 v 6w nasıl bir sistem yapmam gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dc input değeri 48vdc 118a olan inverter'e 4 adet 12v aküyü seri bağlarsak 48v 100 amper ile çalışmış oluyoruz. kafamı kurcalayan soru daha fazla akünün nasıl bağlanabileceği çünkü; seri bağlayarak daha fazla akü bağlarsam volt değeri yükseliyor, paralel bağlayarak daha fazla akü bağlarsam amper değeri yükseliyor bu durumda ne yapmak lazım?

    bir diğer merak ettiğim şey de şudur; diyelim ki rüzgar ve güneş'i birlikte kullanacağım; rüzgar şarj kontrol cihazından gelen kabloları invertere mi sokacağım yoksa direkt olarak aküye mi bağlayacağım?
  • Merhabalar,
    Bahçemde 6 v, maks. 5 w çıkışlı solar modülüm ve ona bağlı gerilim 6 v, maksimum 0.75 w gücünde küçük bir su pompası var. Depolama özelliği yok. Akşam saatlerinde 5-6 saat çalışması için nasıl bir aküleme sistemi kurmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cliffsofgallipoli C kullanıcısına yanıt
    Akü arttırmak istersen 4 seri bağlı aküyü paralel bağlantı yapman gerek yani aldığın 4 akünün aynısından bir 4 lü daha alman lazım. Rüzgar konusuna gelince araya bakır bara kullanmanda fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantar_1991 -- 2 Mayıs 2020; 5:52:2 >
  • i.halil27 İ kullanıcısına yanıt
    Kamera olduğu için kesintisiz çalışacak olduğunu varsayıyorum.1 adet 325w veya 330w panel -1 adet 200 amp jel akü tavsiyem ama 120 amp kadar inebilirsin. 1 adet mppt kontrol cihazı.
    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantar_1991 -- 9 Mayıs 2020; 16:24:48 >
  • Merhaba arkadaşlar; 2500 watt enerji harcayan bir cihaz için, ongrid kaç adet ve kaç watt panel almam gerekiyor? Mono veya polikristal farklılığı şartmıdır, panel seçimi yaparken? Buna uygun inverter, ne kadar büyüklükte olması gerekir? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
  • aktug82 kullanıcısına yanıt
    Ongrid olacağı için, çok kısa ve bir dolu eksiklik barındıran kısa cevap,
    2500w lık panel ve 2500w lık on grid tie inverter ihtiyacınız olur.

    Gelelim detaylara;
    -Mono veya poli seçimine çok takılmayın, aralarında dramatik bir performans farkı yok, yeter ki doğru düzgün bir panel olsun.
    -2500w lık bir panel seti asla sürekli 2500w lık bir enerji üretimi sağlamaz.Hatta ultra nadiren bu değeri görme şansınız olur. Bu doğrultuda tavsiyem sistem kayıplarını ve doğal şartları gözönüne alarak daha büyük bir sistem kurmanızdır.

    Bununla birlikte ongrid sistemlerin en büyük avantajı sistemin yetersiz kaldığı noktada şebeke ile açığın kapatılması olduğu için, Örneğin kapalı /yağmurlu bir anda sadece 300w ürettiğinizi varsayalım.Cihazınız 300wattı solar sistemden, kalan 2200wattı şebekeden otomatik çekeceği için bir sorun yaşamazsınız. Hatta cihazınız motorlu/kompresörlü bir cihaz olup ilk kalkışda ani ve yüksek amper ihtiyacı çekse bile bu pik durumdaki enerji açlığı şebekeden halledilir. Yani daha büyük inverter maliyeti gereksiz olur.

    İhtiyacınız olandan fazlasını üretmediğiniz zaman, elektriği çift taraflı sayaç ile satmaya çalışırken pratikte karşılacağınız stopaj, sözleşme mahsuplaşma vb gereksiz kağıt kürek işlerinden kurtulursunuz. Akü kurulum maliyeti ve yenileme dertleri de hiç olmaz. Aylık elk. faturası ödemeye devam edersiniz ama Örneğin aylık 250 TL öderken bu rakam 40 TL ye düşer.

    Bana göre Şebekenin olduğu /kesintilerin nadir olduğu bölgeler için optimum sistem Ongrid sistemlerdir.Yıllardır kullanıyorum, bir gün bile akülü sistem düşünmedim.Aküye vereceğim paraya ilave mikro inverter ve solar panel almak bana daha mantıklı geliyor




  • Bir yayla evimiz var ve yazları kullanıyoruz ağırlıklı olarak ve elektrik gelme ihtimali düşük görünüyor.

    Aslında amaç ufak bir buzdolabı ve çok yük getirmez ise çamaşır makinesi çalıştırmak .. kışları neredeyse hiç kullanılmayacak gibi bu yüzden akülere bir zarar gelir mi? bu işte minimum kullanmamız gereken sistem nedir? Çok fazla da bütçe ayırmak istemiyoruz..

    · 2 ADET 170 WATT SOLAR GÜNEŞ PANELİ

    · 1 ADET 12 V / 100 AH SOLAR JEL AKÜ

    · 1 ADET 12 V / 30 A SOLAR ŞARJ REGÜLATÖRÜ

    · 12 V DC / 220 V AC ÇIKIŞ PRİZLERİ

    · 1 ADET 12 V / 1200 WATT SOLAR İNVERTER

    · 20 METRE 4 MM SOLAR KABLO

    3600 tl civarı hazır bir sistem iş görür mü ?
  • elel E kullanıcısına yanıt
    Konu hakkında pek bilgim yok ama ,,, 12v 220v priz diye bir malzeme yok,,,
    1200 w çamaşır makinesinin rezistansina bile yetmez bence , 1-2 lt su ısıtıcısı bile 2500w ,,,, motoru çalışsa bile sadece motor çalışırken makine beyni sistemi sapıtır.
    1000w tam sinüs inverter 1100 TL , 2000w 1700 TL.
    Buz dolabı gibi tam sinüs isteyen sistemler için bunlar.
    Lambada telefon şarjında modemde falan 400-500 w lik 150-200 TL lik ler iş görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savascantek kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı size, çok teşekkür ediyorum. Siz ongrid sistem ile tüm şebekeye destek olarak mı kullanıyorsunuz? Ben sadece Bulaşık çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi gibi belli zamanlarda kullanılan bir kaç sistemi bağlamayı düşünüyordum. Fakat tüm şebekeye bağladığım zaman gündüz, panel üzerinden tüm tesisat çalışır, yetmezse şebeke takviye yapıyor herhalde. Doğru mu anladım?
  • aktug82 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur,tüm evin elektriğine bağlı.Devamlı çalışır durumda ve tüm gündüz saatlerinde enerji üretiyor. Yetmediği noktada şehir şebekesinden kalan kısmını alıyor.

    Ürettiğiniz enerjiyi tüketmediğiniz anlarda şebekeye "kaçak elektrik verme" gibi absürd bir durumunuz oluyor. Ben böylesi bir durumda kendimi enayi gibi hissetmemek için yaz kış bir klimayı sakin modda açık bırakıyorum. Yani bana, o an evde enerji gerekli değilse, şebekeye verme yerine evin ısıtma soğutma işini bedavaya getiriyorum.
    Sonuçta yeter ki bedava elektriğiniz olsun, kullanılacak yer bulunur.

    Sormamışsınız ama bir ek bilgi olarak, nasıl oluyor da ongrid inverter öncelikli enerji kaynağı oluyor derseniz.
    Bu cihazlar sürekli şehir şebeke voltajını ölçüyor ve mutlaka onun üzerinde bir gerilimle üretim yapıyor. Diyelim voltaj o an 234Volt ise, inverter 235 ile evin sistemine enerji aktarıyor.Bu durumda da fizik kanunlarına uygun olarak ilk kullanılan enerji inverterden gelen sizin ürettiğiniz enerji oluyor. Şehir şebekesini kes , solara çevir gibi bir iş yok. Solar Panelin çıkışını ongrid invertere bağlayıp, onun çıkışını da evin içindeki hatta bağlayıp unutuyorsunuz.
    Ekte aslında sistemin ne kadar basit olduğunu gösteren bir foto bırakıyorum. Elalem bütün dünyada (eğer şebeke elektriği var ise) bu yönde yatırım yapıyor. Akü işi ayrı bir dünya, yok çevrim sayısı, yok kullanım ömrü, yok akü şarjı yaparken olan kayıplar, DC voltaj için kullanılan kablo bile özenle seçilmeli. Eğer başka çare yoksa elbette çözüm full paket bir yatırım ama onun haricinde hem evinde elektriği olup hem faturasından illallah edenler için ongrid en mantıklı olanı GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım




  • savascantek kullanıcısına yanıt
    Sizin kullanmış olduğunuz panel adet - watt değeri ile hangi inverteri kullandığınızı öğrenebilir miyim? Faturanızda aylık ne kadar civarında bir düşüş oldu? Bu sisteme gerçekten çok meraklıyım, yakın zamanda kendi evime yapmayı istiyorum. Ayrıca elektrik kurumuna ödediğim her faturada kendimi enayi gibi hissediyorum.
  • Fatura düşüşü örneklemesi sizi yanıltmasın. Bulunduğunuz bölgenin güneşlenme miktarına göre büyük sapmalar gösterir. Buna ilave havanın bulutlu veya güneşli olması da aynı şekilde. (yine çok kabaca) 1000w lık bir sistemle günlük 35 kuruş ile 4 TL arasında tasarruf yapabilirsiniz.

    Ongrid-tie inverterlerde fanlı ve pasif soğutmalı modeller var. Fan sesinin verdiği mini rahatsızlık haricinde aralarında bir performans farkı ve büyük fiyat farkları yok. Bugüne kadar 4 farklı marka ve model kullandım. Ne yazık ki bizim memlekette bunları tedarik etmeniz zor . Adresiniz Aliexpres veya diğer yurtdışı siteleri. Maalesef Türkiye'de "Solar bizim işimiz" diyen bir dolu yer ongrid off grid inverter farkından bihaber veya micro model yerine smart tiplerini satmaya çalışıyorlar.

    O zaman hangi marka modelin siparişini vereceğim sorusuna cevabı google da on grid veya grid-tie araması ile ulaşabilirsiniz. Ama önce panelinizi seçin , panelinizin değerlerine uygun Volt girişine uygun modellerden bir tane seçersiniz

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascantek -- 29 Mayıs 2020; 20:24:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: savascantek

    Doğrudur,tüm evin elektriğine bağlı.Devamlı çalışır durumda ve tüm gündüz saatlerinde enerji üretiyor. Yetmediği noktada şehir şebekesinden kalan kısmını alıyor.

    Ürettiğiniz enerjiyi tüketmediğiniz anlarda şebekeye "kaçak elektrik verme" gibi absürd bir durumunuz oluyor. Ben böylesi bir durumda kendimi enayi gibi hissetmemek için yaz kış bir klimayı sakin modda açık bırakıyorum. Yani bana, o an evde enerji gerekli değilse, şebekeye verme yerine evin ısıtma soğutma işini bedavaya getiriyorum.
    Sonuçta yeter ki bedava elektriğiniz olsun, kullanılacak yer bulunur.

    Sormamışsınız ama bir ek bilgi olarak, nasıl oluyor da ongrid inverter öncelikli enerji kaynağı oluyor derseniz.
    Bu cihazlar sürekli şehir şebeke voltajını ölçüyor ve mutlaka onun üzerinde bir gerilimle üretim yapıyor. Diyelim voltaj o an 234Volt ise, inverter 235 ile evin sistemine enerji aktarıyor.Bu durumda da fizik kanunlarına uygun olarak ilk kullanılan enerji inverterden gelen sizin ürettiğiniz enerji oluyor. Şehir şebekesini kes , solara çevir gibi bir iş yok. Solar Panelin çıkışını ongrid invertere bağlayıp, onun çıkışını da evin içindeki hatta bağlayıp unutuyorsunuz.
    Ekte aslında sistemin ne kadar basit olduğunu gösteren bir foto bırakıyorum. Elalem bütün dünyada (eğer şebeke elektriği var ise) bu yönde yatırım yapıyor. Akü işi ayrı bir dünya, yok çevrim sayısı, yok kullanım ömrü, yok akü şarjı yaparken olan kayıplar, DC voltaj için kullanılan kablo bile özenle seçilmeli. Eğer başka çare yoksa elbette çözüm full paket bir yatırım ama onun haricinde hem evinde elektriği olup hem faturasından illallah edenler için ongrid en mantıklı olanı
    Dış ortam IP67 Micro inverter den değişik olarak iç ortam ve orta kalite bir cihaz gibi duruyor. Bu konu hakkında ne söylersin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • savascantek kullanıcısına yanıt
    Elektrik kesilince ne oluyor bunda? Ufak tefek şeyleri çalıştırır mı?
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.