Şimdi Ara

Güneş paneli gereken akü ihtiyacı (Yanlış hesap yapıyorum sanırım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ufak bir çantanın içine acil durumlar için ve kamp için bir Güneş paneli sistemi yapayım dedim fakat evdeki hesap çarşıya uymuyor ya da ben hesabı beceremiyorum. Aşağıya günlük kullanmayı planladığım aletleri ve benim hesabımı ekliyorum. Umarım bir yerde hata yapıyorumdur zira benim hesabıma göre büyük bir batarya gerekiyor. Hadi bataryayı halletsem bu sefer de o batarlayaları doldurmak için (İdeal Güneş ışığı ortamı sağlandığında bile) büyük paneller gerekiyor.


    Sormak istediğim şu: Kayıplar hariç hesabım doğru mu sizce? Kayıpları hesaplamadan bile portatif olması zor bir sistem ortaya çıkıyor ve bu mantıksız geldi.


    Ampuller gerçekten bu kadar çok enerji harcıyor mu?

    Güneş paneli gereken akü ihtiyacı (Yanlış hesap yapıyorum sanırım)


    Hesabımda hata var mı? Varsa nerede var arkadaşlar. Yardımınızı beklemekteyim, sevgiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Pillerin kapasitesini yazar mısınız ? AAA VE AA OLANLARI ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilleri seri bağlayıp güç hesabı yapmak yanlış değil. Yanlış olan akımı artırmak. Seri bağlantıda sadece gerilim artar. Akım sabit kalır. Bunu gözden geçirip tekrar hesap yapın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ampullerin güç hesabı doğru. Çok çıkmasının sebebi ampul sayısı ve kullanım süresi. 9 wattlik 4 ampul 8 saat çalışıyor sonuçta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşınabilir olarak en fazla tel şarj ve 1 lamba olarak hesaplamak doğru olacaktır.
    Diğer senaryolar pek taşınabilir olmuyor.Şarj olayı sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı telefon ve tablet bataryaları ile pillerin şarj şarj prensibine göre (batarya kapasitesinin yarısı kadar akımla şarj edilmesi):

    Telefon ve tablet gereken güç; 4,2V x 7A (max) = 29,4watt

    AA piller için gereken güç; 6V x 1,3A (max) = 7,8watt

    AAA piller için gereken güç; 18V x 0,8A (max) = 14,4watt


    Batarya şarjları için yaklaşık 52watt güç ihtiyacı var. Tam şarj olabilmeleri için bataryaların bu gücü 2 saat çekmeleri gerekiyor. Akünün her dolum periyodunda bataryaların 1 kez şarj edileceğini dikkate alırsak; 52 x 2 = 104Wh enerji ihtiyacı bulunur. Bataryaların daha hızlı şarj edildiğini düşünsek de enerji ihtiyacı değişmez, bu kez devreden daha yüksek akım çeker ancak daha kısa sürede şarj olurlar.


    Toplam ampül gücü 36watt ve 8 saat çalıştırılması isteniyorsa; 36 x 8 = 304Wh enerji ihtiyacı, yani toplamda; 304 + 104 = 408Wh enerji ihtiyacı bulunur. İnverter verimini %80 olarak düşünürsek, bu değeri 500Wh alabiliriz.

    60Ah bir araba aküsü; 60 x 12 = 1200Wh enerji verebilir. Sizin sisteminiz için hesaplanan ihtiyacın 2,4 katıdır. Yani böyle bir akü ampülleri; 8 x 2,4 = 19,2 saat süre ile yakabilir, bütün bataryaları 2 kereden daha fazla şarj edebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.