Şimdi Ara

Güneş enerjisiyle merkezi kalorifer sistemini ısıtma (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
23
Favori
74.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle çalışmalarınızdan dolayı tebrik etmek isterim, üniversitede tez olarak sunuyormuş gibi gözlemsel ve özenli yapmşsınız. bende geçen sene ısı pompasımı taktırsam diye düşünüyordum, güneş enerjisini ısı pompasına bağlı bir sistem kurmak için araştırma yapmıştım ama maliyeti çok yüksekti.

    şimdi otomatik temizlemeli yüklemeli prina-pellet tarzı katı yakıt kazanlarına bakıyorum. bir sistem kurarsam ilerde sizin gibi güneş nerjisine bağlamayı düşünebilirim.

    edindiğiniz bilgilerle sisteminiz kendini ortalama kaç senede amorti ediyor acaba ?
  • Selam yaklaşık 5-6yıllık amortisman süresi var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün çalışmanızı sonuna kadar okudum, biliyorsunuz benimde çatımda güneş panelleri ve ısı pompasıyla ısınmaktayım. sorun sıkıntı yok şükür. yıllık ürettiğim elektrikle evin bütün ısınma+sıcak Su+mutfak ve aydınlatmalarının karşılıyorum. yaklaşık yıllık 16MWh tüketim olmuş, Yaklaşık 15.5MWh üretim olmuş, ancak sizin siteminiz bana kışın ısı pompasına destek olarak çok cazip geliyor. özellikle kışın sıcaklıkların - değerlerde olduğunda ısı pompasına faydasının çok olacağını düşünüyorum. Yalnız benim asıl ısınmam gece oluyor malüm Kayseri gündüz sıcaklı 0-5 arasıdaki iken gece -15 dereceleri görüyorum buda ısı pompasının verimini çok düşürüyor gündüz güneşle ısıtıp depolayacağımız suyu gece ısı pompasına takviye olarak kullansak sizce kaç m3 lük depo ve kaç tane kollektör işimizi görür. En soğuk havalarda ısı ihtiyacımız yaklaşık 120.000kcal




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan081

    bütün çalışmanızı sonuna kadar okudum, biliyorsunuz benimde çatımda güneş panelleri ve ısı pompasıyla ısınmaktayım. sorun sıkıntı yok şükür. yıllık ürettiğim elektrikle evin bütün ısınma+sıcak Su+mutfak ve aydınlatmalarının karşılıyorum. yaklaşık yıllık 16MWh tüketim olmuş, Yaklaşık 15.5MWh üretim olmuş, ancak sizin siteminiz bana kışın ısı pompasına destek olarak çok cazip geliyor. özellikle kışın sıcaklıkların - değerlerde olduğunda ısı pompasına faydasının çok olacağını düşünüyorum. Yalnız benim asıl ısınmam gece oluyor malüm Kayseri gündüz sıcaklı 0-5 arasıdaki iken gece -15 dereceleri görüyorum buda ısı pompasının verimini çok düşürüyor gündüz güneşle ısıtıp depolayacağımız suyu gece ısı pompasına takviye olarak kullansak sizce kaç m3 lük depo ve kaç tane kollektör işimizi görür. En soğuk havalarda ısı ihtiyacımız yaklaşık 120.000kcal

    Evet hatırladım. Sizin on grid sisteminiz var değilmi? Açık konuşmak gerekirse, bu sistemin Kayseri gibi aşırı soğuk bölgelerde çok verimli olmayacağını düşünüyorum. Bunun yerine hava kaynaklı ısı pompanızı satıp su kaynaklı ısı pompasına dönün bence.Bu şekilde artezyen suyu 19-20 derece civarında ve bu doğal yolla ısınan suyu az bir enerjiyle ısıtıp tekrar kullanacaksınız ve veriminiz ciddi anlamda yükselecek. Böyle bir projeye odaklanmanızı tavsiye ederim. Bizim sistem daha çok güney bölgeleri için anlamlı....

    Ancak illaki denemek istiyorum diyorsanız,

    250 metre karelik bir ev için 40 metre kare kollektör(24 adet), yaklaşık 3 tonluk bir akümülasyon tankı ile anti frizli açık sistemli bir destek sistemi işinizi görebilir. Burada anti frize de gerek olmayabilir çünkü yeni nesil diferansiyel termostatlar,belli bir sıcaklığın altında anti-friz sirkülasyonu yaparak kollektörlerin donmasını engelliyor..

    Bu şekilde ekim- kasım ve şubat mart nisan aylarında ısınma sağlayabilirsiniz ama aralık ocaktan çok birşey beklemeyin.




  • çok teşekkür ederim yukarıda da söylediğim gibi çokta zorunlu değil üretim tüketimi karşıladığından dolayı
  • hocam tam da istediğim sistem.

    Bu yıl arsayı satın aldım. Hayalimdeki müstakil evi yaptığımda her şey olabildiğince ekolojik olsun istiyorum. Zemin(bodrum) dahil 3 katlı bir ev yapabiliyorum. Evin zemin kısmına tamamen yerden ısıtma sisteminden oluşmasını planlıyorum.Bahsi geçen ev Boluda olduğundan ister istemez doğalgaz kullanımı da gerçekleşecek. Amaç olabildiğince zemin ısıtmasıyla(güneş enerjili) daha az doğalgaz harcamak.

    Neyse bunlar benim büyük hayallerim. :)

    Ben sizin emeğinize saygı duyarak sabırla takip ediyorum. Hocam var ol bilgi paylaşımı için.
  • Hocam bu siteminizi okudum lütfen cevap verirmisiniz?Sistemi kurdunuzmu?Sistem başarılı oldu mu?....Size soracak çok sorum var.Lütfen cevap verirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozan Artun

    Selam yaklaşık 5-6yıllık amortisman süresi var..

    Hocam mesajıma cevap veresiniz diye alıntı yaptım.Kusura bakmayın.Biz tübitaka bir proje göndereceğiz.Bunun için sizden bilgi almak istiyorum.Eğer bu konularda bilgili olduğunu düşünen varsa lütfen onlarda cevap versin...Çok ihtiyacımız var...
  • Sistem kurulu ve çalışıyor. Bu soruyu sorduğunuza göre paylaşımlara göz atmadınız herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 metre kare panel, günde 45-50 kwhlık enerji üretiyor.

    Ancak geliştirmelerle 70 kwh ya kadar çıkar diye düşünüyorum. İdeal sistem çizimlerini de yapmıştım.

    Eğer hibrit sistem kullanılırsa aynı anda hem su ısıtma hem de elektrik enerjisi üretilebilir. Benim sistem yazın boşu boşuna enerji üretiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 23 Mart 2017; 0:19:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bu sistemi düşündüm burada ki yazılanları okumadan önce , dubleks doğalgaz bağlantılı evime güneş enerji sistemlerini entegre etmeyi planlıyorum, hazır paket sistemler var eca firmasında ama burada ki bilgiler çok değerli kendimiz bile yapabiliriz.
  • Üretilen enerji şehir şebeke sine satılabilir diye biliyorum güneş enerjisiyle elektrik uret yazın sat kışın satın al böyle bir uygulama yapan biri var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertan081 E kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmit için düşünürsek güneş enerjisinden faydalanmak kârlı olur mu? Dediğiniz gibi tüm ısınma aydınlatma vs. olarak? Bu sistemin ortalama maliyeti ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit daha kuzeyde kalıyor. Eğer hibrit sistem yani hem su ısıtan hem de elektrik üreten bir sistem kurdurabilirseniz faydalı olabilir.



    Fun coilli Isıpompası+hibrit sistemle ısıtma ve soğutma giderleriniz ciddi anlamda azalabilir. Ancak böyle bir sistemin en az 40.000 tl maliyeti olur. Eğer elektrik üretimi şebeke bağlantılı çift sayaçlı olursa pil-akü maliyetiniz de olmaz ve şebekeye fazla üretimi satarak sistemin maliyetini düşürebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ozan bey, gunes panellerinin urettigi elektrigi direk sebekeye vermek nasil oluyor..yani voltajdir gerilimdir yada nekadar uretilmis bunu gosteren duzenekler nasil calisiyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift yönlü saatle .. ürettiğiniz tüm enerjiyi şebekeye veriyorsunuz tükettiğiniz tüm enerjiyi şebekeden alıyorsunuz ay sonunda saat artıdamı yoksa eksidemi olduğunuzu söylüyor buna göre ödeme yapıyorsunuz ya da ödeme alıyorsunuz . Bunu konuda yazan ertan081 bey uyguluyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çalışma, bu azim, bu kafa patlatma ve aydınlanma, ufuk genişlemesi, alınan sonuçlar, insanların istifadesine sunulması. Gerçekten başarılı, tebrikler. Sizi canı gönülden alkışlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sag_serit

    Bu çalışma, bu azim, bu kafa patlatma ve aydınlanma, ufuk genişlemesi, alınan sonuçlar, insanların istifadesine sunulması. Gerçekten başarılı, tebrikler. Sizi canı gönülden alkışlıyorum.



    Teşekkür ederim.



    Hibrit sistemi var solimpeks firmasının. Hem elektrik üretiyor hem de sıcak su. Bu sistemi kuracak olanların dikkatine... panel fiyatı 1600 tl civarındaymış. Bu şekilde yaz kış enerji almak mümkün... üstelik panel , sıcak sulu olduğu için fazla ısınmıyormuş bu şekilde çok daha verimli elektrik üretiyormuş. Bildiğiniz üzere sıcaklık artınca direnç de artıyor ve panellerden alınan verim düşüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://yadi.sk/i/IDRHF9VD3PW4EG

    Alarkonun radyatör hesap programı.. Isı ,enerji, kalori kilowatt hesaplamayla ilgili daha sonra konu açacağım.Bu program gerçekten de hesap yapma açısından çok faydalı.Burada dursun..
  • 25/12/2017 tarihinde hava sıcaklığı 16 derece günlük kazanımımız 43,9 kwh olmuş.Hava %100 güneşli
    27/12/2017 tarihinde hava sıcaklığı 15 derece günlük kazanımımız 42,79 kwh olmuş.Hava %95 güneşli

    Bu tarihlere ait istatistiğimiz yokdu. Günlük kazanım hava sıcaklığıyla doğru orantılı ... Bu sebeple kuzey bölgelerde sistem verimli çalışmayabilir...kayda geçsin..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.