Şimdi Ara

Güneş enerjisi fiyatları rekor seviyelere düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güneş enerjisi fiyatları rekor seviyelere düştü
    Birkaç yıl öncesine kadar güneş enerjisinin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engellerden biri olan yüksek maliyeti, artık tarihe karışmış durumda. Zira bu alana yapılan dev yatırımların ve teknolojik gelişmelerin ardından neredeyse tüm dünyada güneş enerjisi fiyatları rekor seviyelere gerilemiş durumda.
     
    Geçtiğimiz yıl Şili'de kullanıma hazır güneş enerjisi fiyatlarının kWh başı 3 sentin altına düşmesinin ardından, şimdi de ABD'nin Arizona eyaletinde güneş enerjisi fiyatları 3 sentin altına düşüyor. Güney Arizona'ya elektrik sağlayan Tucson Electric Power şirketi, imzaladığı yeni anlaşma sonrası Tuscon bölgesindeki evlere kWh'ı 3 sentten az tutan güneş enerjisi sağlayacağını duyurdu.
     
    NextEra Energy Resources ile 20 yıllık bir anlaşmaya imza atan şirket, bu anlaşma kapsamında NextEra tarafından kurulacak ve işletilecek 100 megawatt'lık yeni güneş enerjisi tesisinden elektrik satın alacak. Bu tesis tamamlandığında Tuscon bölgesindeki 21 bin eve enerji sağlayabilecek. Güneş enerjisinden elde edilen elektriğin fiyatı ise kWh başı 3 sentin altında olacak.
     
    ABD'de fosil yakıtlardan elde edilen elektrik kWh başı ortalama 4.8 sente satılıyor. Yani Tuscon bölgesinde kurulacak bu yeni güneş enerji tesisi sayesinde bölgedeki insanlar hem temiz enerji kullanacak hem de elektriğe daha az para ödeyecek.
     
    Gerekli yatırımlar yapıldığında güneş enerjisinin ekonomik olarak da fosil yakıtlardan daha iyi bir alternatif olduğu artık kanıtlanmış durumda. Güneş enerjisi fiyatlarının düşmeye devam etmesiyle birlikte bu gerçek daha da belirgin bir hal alıyor.







  • Türkiye'ye gelip kursalar 4 kat fazla kazanabilirlerdi halbuki..

  • "Akkuyu için 12.35 sent olan alım garantisi, Sinop için 11.80 sent olacak" Bizi sağlam kazıklıyorlar galiba.

  • bizde milletin bi yerine koyan herif para kazansın diye nükleer santral yapılıyor, devlete elektriği 12.3 cent/kwh fiyattan 20 yıl alım garantisi ile satacaklar. şuan bile elektrik 9 cent/kwh, 1 centlik fark 20 senede 4 miyar dolar ediyor, aynı elektriği kullanıp her 1 centlik fark için ruslara 4 milyar dolar fazla ödeyeceğiz. kaldı ki bu ihale yapılırken dolar 2 lira bile değildi.
    hadi onu geçtim, geçen sene yüzüklerin efendisi olan damat meclisten geçirdiği yasa sayesinde 50 liralık elektrik yakarsan faturan 100 lira geliyor. bu milleti soymaya doymadı bu 15 senedir kene gibi yapışanlar.

  • Burda güneş kullanma bedeli eklerler.

  • 0cak 2017 fiyatıyla 1kw yaklaşık 44 krş 3 cent ise 11krş yapıyor 4 te 1 fiyat :)

  • bizim ülkede güneş yok, o yüzden bize gelmez böyle şeyler.

  • Verimlilik artarsa panellerde çok güzel gelişmeler bizi bekliyor. Şuan için panel verimliliği için düşük seviyedeler. Fosil yakıtların tam alternatifi olması için verimliliğin artması lazım.

  • Alıştırın kendinizi, Coni ortalama 5 6 kat fazla kazanır, üstüne de sen herşeye 2 3 kat fazla ödersin. Yarın Türk evladı gidip 3D printer ile ucuza güneş paneli basıp çatısını kaplasa ve yaygın kullanılmaya başlasın güneşlenme vergisi alırlar...

  • Ülkeye yatırım yapmanın tam zamanı aslında.

  • deveye diken ...

  • bu ülkeye yatırım neden yapsınlar ki paranın değeri yok adamalar yatırım yapıyor
    para çöp oluyor adamın bütün yatırımı eridiği gibi kazandığı paranında bir değeri olmuyor.

    Bu kadar oynak ekonomi ile yatırım beklemek zor
  • "rekor seviyelere düştü" nedir editör?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: corpixx


    bu ülkeye yatırım neden yapsınlar ki paranın değeri yok adamalar yatırım yapıyor
    para çöp oluyor adamın bütün yatırımı eridiği gibi kazandığı paranında bir değeri olmuyor.

    Bu kadar oynak ekonomi ile yatırım beklemek zor

    Paranın değeri nasıl eriyor ? TL ile mı yatırım yapıyor adamlar? Dolar yatırıp dolar alıyorlar kwh başına 10 cent diye anlaşma yapsan bizde para pul da olsa alacağı para 10 cent tır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkında fikri olmayanların ülkesini kötülemek için yaptığı yorumlar yine almış başını gitmiş.

    YEKA projelerini takip edin, Ülkede istihdam sağlamak için Türkiyede fabrika açılması, panellerin yerli üretim olması gibi bir çok şart ile Konyada ve sonrasında Burdur,Kayseri,Denizli gibi illerde faaliyette olacak projleri yukarıdaki bilgisizlerin yorumlarından değil kaynağından okuyun. En azından bu acizler kadar gülünç duruma düşmezsiniz.

    Bu formun en büyük sorunu bilmediği konularda atıp tutanlar yüzünden konuda hakkında uzmanlaşmış insanların da şevkini kırıyor olması.

    Bu haberin altında daha iyi nasıl bir maliyet düşümü sağlanabilir, olası fikirler, yapılması gerekenler gibi metinler okumamız gerekirken biz bu boş ülkesini yermek için fırsat kollayanların yorumlarını okuyup forumdan uzaklaşıyoruz.

  • ''Güneş enerjisi fiyatları..'' biraz yanlış olmamış mı?

    Güneş enerjisini kullanmak için gerekli ekipmanların-malzemelerin vb. bir başlık olsa sanki daha iyi olur :S
  • Editörün başlıktan dolayı maaşına zam, işine son.

  • türkiyede kwh başına 13centten devlet alıyor vatandaştan ama siz yine de muhalif yorumlar yapın aman tayyipçi filen olursunuz

  • yaygınlaşsın artık
  • Güneş enerjisi üretim maliyeti rekor oranda düştü.
    Başlık böyle olsa daha anlaşılır değil mi? Sadece İngilizce bilen adam değil, biraz da Türkçe bilen adam alın. Millet işsizlikten kırılıyor.

    Bu forumun haberlerde hem anlamca hem de harf bazında tashih yapacak adama ihtiyacı far. Alın edebiyat fakültesi mezunu bir kişi tüm haberleri gözden geçirsin, haber kalitesi artsın. Çevirenin eline bırakınca böylesi garip başlık ve içerik sıradan hatta hatalı hale geliyor ve kalite düşüyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.