Şimdi Ara

Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazımızda Güneş Enerjili Tarımsal sulama sistemleri kurulumunu resimli olarak anlatacağız. Güneş enerjisi ile çalışan pompalar, güneş enerjisi ile tarla sulama ana konularımız olacak.

    Bu yazı Şu Web Sitesinden Alınmıştır Güneş Enerjili Sulama Sistemihttp://www.powerenerji.com/gunes-enerjisi-ile-tarimsal-sulama-sistemi-kurulumu.html

    Güneş Enerjili Sulama Sistemleri; Doğru Ürün Kullanılırsa, Doğru Montaj yapılırsa ve tabi ki doğru firma ile çalışılırsa Günde 10 saat çalışmaktadır. Evet 10 saat. Örneğin; Müşterimizin kurulumunda 2 hp dalgıç pompa 105 metre derinlikten saatte 3,6 Ton su vermektedir. Günde 10 saat x 3,6 Ton = 36 Ton su yapar. Yaz dönemlerinde bu sistem her gün kullanılabileceği için 7 gün x 36 Ton: 252 TON su yapar.

    Üstelik Güneş Enerjili Sulama Sistemi sadece Güneş panelleri ve Solar pompa sürücüsünden oluşmaktadır. Bu nedenle bu sistem 15 yıl boyunca kullanılması mümkündür. Kurulum yaptığımız projelerimizde Güneş panelleri için 10 yıl , diğer sistemler için 2 yıl garanti vermekteyiz. 2 yılda servis garantisi veriyoruz. 2 yıl içinde ürünlerimizde arıza meydana gelirse ÜCRETSİZ DEĞİŞİM yapıyoruz. Üstelik servis ücreti de talep etmiyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. İşimizde iddalıyız.

    Müşterimiz Güneş Enerjili sulama sistemi kurma konusunda bizi tercih etti. Müşterimizin arazisini keşfe gittik. Kurulum yapılacak alanı belirledik.

    Başlıyoruz.

    Müşterimize verdiğimiz randevumuza uyuyoruz ve sabah erken saatlerde Güneş Enerjili Sulama Sistemi kuracağımız araziye geliyoruz.

    Araziye gelirken  kurulum için ihtiyacımız olan bütün araç gereçlerimizi beraberimizde getiriyoruz. Jeneratör, kaynak makinası, matkap, kesici vs.

    İlk işimiz Güneş Panelleri için sehpa hazırlamak. Müşterimizin isteğine göre ister orjinal Güneş Panel sehpası kuruyoruz dilerse maliyeti düşürmek isterse Panel Sehpa ayaklarını kendimiz imal ediyoruz.

    Güneş Panelleri Kurulum Yerine Taşınıyor.


    Bu aşamada Güneş Panelleri için hazırladığımız sehpalarda dayanıklı olması için 2.5 mm 40 x 60 Profiller kullandık. Güneşe Karşı Bakı, Güneş Panellerinin maksimum verim için güneşe karşı eğim derecesi çok önemli. Bu işlemleri hazırlıyoruz.
    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri



    Panel Sehpaları montajına başladık. Müşterimizin isteği doğrultusunda Panel sehpalarını çardak biçiminde Yüksek yapıyoruz. Amaç; Güneş Panellerinin zeytin ağaçlarının büyümesi ile gölgelenmesini engellemek aynı zamanda Güneş panellerinin altını depo olarak kullanmak.

    Güneş Panel sehpasının montajı çok önemli işimizin %60 bu. Çünkü güneş panel sehpası Rüzgar, kar, yağmur ve 3. kişilere karşı korunaklı olmalı. Yaptığımız işi Doğru Yaptığımız gibi sağlam yapmayı da severiz.
    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri


    Güneş enerjisi ile sulama sistemi kurulumu
    Görüleceği üzere Güneş Panel Sehpamız Zeytin ağaçlarından epey yüksekçe oldu. Alttaki resimde traktör römorkunu açık vaziyette bile panel sehpasının altına sığdırmayı başardık. Müşterimize kullanabileceği bir alan kazandırmış olduk.


    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri

    Güneş Panelleri güneşin konumuna göre maksimum verim alacak şekilde monte edilmeye başlandı. Burada ölçümler çok önemli. Gönye elimizden düşmüyor. Doğru iş yaparsak müşterimiz Güneş Enerjili Sulama sistemini günde 10 saat civarında kullanabilecek.


    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri

    Güneş Panelleri, standart ölçülere sahip olsa da metre elimizden düşmüyor. Ölçü ve eğim çok önemli. Bu sistemde kullandığımız paneller 265 Watt Talesun Marka İthal güneş panelleri. 1 sınıf hücre ve verimliliğe sahip. Panel ölçüleri 164cm x 99 cm. Neden tam 100 cm değil ki :) Eğer dikkat etmez isek o 1 cm fark bile baş ağrıtabiliyor.



    Panel sehpamızı kurduk. Güneş Panellerimizi sehpamızın üzerine dizdik. Bağlantılar yapıldı. Sistem çalışıyor. 380 Volt elektriği gördük.
    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri



    Eveet, güneş panel sehpalarını hazırladık panellerin dizilimini yaptık bağlantıyı sağladık. Güzel de durdu hani. Bu projemiz 2 hp pompa olduğu için 265 wattlık 12 adet güneş paneli kullandık. Pompamız 2 hp trifaz 380.

    Müşterimiz panel sehpasının tabanına hasır beton atacak. Ayrıca güneş panel sehpasının etrafını duvarla örecek bu sayede kullanılabilir kapalı bir alanı olacak. Ön ayaklar 2 m, arka ayaklar 2.65 m olarak yapıldı.

    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri



    Resimlere dikkatli bakarsanız işçilik, emek görürsünüz. Yaptığımız iş Sağlam olmak zorunda. Yaptığımız sistem çalışmak zorunda. Çünkü ; bir sonraki müşteriyi hedefliyorsak işimizi iyi yapmak zorundayız. Müşteri memnuniyeti önemli.


    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri


    Geldik dalgıç pompa kurulumuna. Dalgıç pompamızı 105 metre derinliğe indirdik. Bizi epey zorladı. Kablo bağlantılarını yaptık. Sistemi Devreye aldık..

    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri


    Ve beklenen an. 105 metre derinlikte 2 hp pompamız 380 volt enerji ile kendine geliyor. Resimde 20 litrelik bidon göreceksiniz. Dakikaya tuttuk. 20 litrelik bidon 19 sn de doldu. Pompamız saatte 3,6 ton su temin etmektedir. Bizim vadettiğimizden fazla oldu. Şükür ki yüzümüz kara çıkmadı.
    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri



    Güneşin enerjisini suyun bereketi ile buluşturduk. Bir projemizin daha sonuna geldik. Müşterimize tahhüt ettiğimizden daha fazla su vermiş olduk. Bir arazi daha suya kavuşmuş oldu. Yazın sıcağından kavrulan toprak artık kana kana sulanacak.

    Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri


    Güneş Enerjili Sulama Sistemi

    http://www.powerenerji.com/gunes-enerjisi-ile-tarimsal-sulama-sistemi-kurulumu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadır.S -- 19 Aralık 2017; 13:35:27 >







  • çok güzel olmuş, başarılarınızın devamını dilerim.
  • tebrik ederim güzel proje. damlama sulama, yağmurlama otomasyon-manuel sistemler (boru,gübre vb) için denizli-uşak-afyon-isparta bölgesinde irtibata geçip forumdan geldiğini söyleyen arkadaşlara yardımcı oluruzhttps://www.karatarim.com.tr/
  • Mesela. Örnek verdiğiniz sistem ne kadar tuttu acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    kurulum örneği verilen proje 2 hp pompa içindir.
    Ürünlerin Maliyeti : 13.300 tl dir.
    Güneş Enerjili Sulama Sistemi Maliyetleri

    :https://satis.powerenerji.com/Gunes-Enerjili-Sulama-SistemleriGüneş Enerjili Sulama Sistemi Maliyetleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.