Şimdi Ara

Güneş aniden kaybolsaydı bizleri neler bekliyor olurdu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyaya bir şey olursa Amerika ve Rusya bir şekilde uzaya kaçar bizde ölümü bekleriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Zaten soru da değil ki.

    "5milyar yıl bizimle" diyor ya bende diyorum ki "kaç yıl bizimle olacağını". kimse cevaplayamaz.Demei istediğim buydu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 24 Kasım 2016; 14:53:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    Su yorum ve gelen arti oylar ulkemin özeti resmen. Kimlerle yasiyoruz yazik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Bu hesaba göre big bang olduğunda evren max ışık hızında genişlemesi gerekirdi, ancak saniyeler içerisinde on binlerce galaksi boyunda mesafe kat eden cisimler nasıl bu hızın dışına çıkmış? Bu hesaba göre big bang ağır çekim de dağılmış olmalı ki bu durumda mesafeleri ölçemediğimiz uzaklıktaki galaksiler nasıl olurda 14 milyar yıl gibi kısa bir sürede o kadar uzağa gitmişler.

    cunku mesafe onlarin hareketiyle degil arada yeni uzay, hacim olusmasiyla gerceklesiyor. su analojiyle aciklayim: evreni bir gol gibi dusun, galaksileride golde yuzen toplar. toplara ne kadar enerji verirsen ver suyun direncinden oturu belli bir hizin uzerine cikamazlar, enerji artikca su direnci dahada fazla artar en sonunda sinir hiza yaklasamadan top parcalanir. evrendeki o sinir hiz isik hizi oluyor. ama dagdan asa sel geldigini dusun ve golun cok buyuk bir hizla suyla doldugunu, bu durumda toplar cevresindeki su uzerinde hareket etmezler ama aralari su ile doldugundan birbirlerinden hizla uzaklasirlar. yani kendi cercevelerinde hareket etmeden uzaklasmis olurlar. evrende boyle. iki galaksi arasinda surekli yeni uzay, hacim olustugu icin uzaklasiyorlar, hareket ettikleri icin degil. big bang in ilk safhalarinda inflation teoriye gore bu genisleme isik hizindan bile daha hizliydi. nitekim evrenin genisme hizi artmakda. bu hiz artikca bir yerden sonra galaksiler isik hizindan daha hizli birbirlerinden uzaklasacaklar. buda bir kac trilyon yil sonra samanyolu disinda hic bir galaksinin gorulememesine neden olacak. hic birinin isigi buraya ulasamiyacak.




  • bana teorilerle gelmeyin güneş patlarsa puf diye giderse vay efendim dünya durursa la daha bikaç sene öncesine kadar gezegen dediğinize şimdi gaz kümesi diyorsunuz tutmuş güneşe ömür biçiyorsunuz. insanlığa faydanız sıfır! anca saçma konularda reklam yapıp nobel peşinde koşan akılküpleri. burdada çokmuş onlardan vay efendim orta doğuya bilim uğramamış! sana uğradıysa şu kıtlığa enerji sıkıntısına susuzluğa çağre bulda dağıtalım. lise 1 fizik kitabının konu başlıklarını yazıp artistlik yapmakla olmuyor. bi manyetik hızlı tren icat et bi deniz suyunu içilebilir hale getiren ucuz yollu makina yap da alkışlayak. ama yok 5milyar yıl sonra patlıcaz biliyomusunuz şak şak şak! uranyumu zenginleştirip atom bombasını icad edenin adıyla ödül versin avrupa amerika sen gel ortadoğuya medeniyetsiz geri kalmış de! yerli malıyla dalga geç zırnık desteğin faydan olmasın bütün paranı yabancı firmaların ürünlerine yatır sonra gelişmiyoruz! bilim adamlarının bu işimize yaramaz diye bulduğu ürünleri reklamla bize iteleye iteleye bi hal oldukları dünyada (örnek ufo ısıtıcı) sen gelişmişsin ya o yeter tüm ortadoğuya.





  • guzel bir yazı olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Einstein'a katılıyorum. Bence de dünya direk olarak yok olurdu. 8dk meselesi olmazdı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil

    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    daha manyetik alan nedir,momentum nedir,kütle çekim kuvveti nedir desen bilmezler;sonra da bişey anlamadan Einstein,Hawking gibi dehaların teoremlerine laf ederler."Bir delil ile 40 alimi yendim. Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim." lafı hakkaten bizim ülkedenin acı gerçeği.

    işte bu ortaçağ zihniyeti yüzünden bilim ortadoğuya yüzyıllardır uğramıyor.

    Kainat kurulmuş bir saat gibi değilki Allah ın kudretinden ayrı bir saniye dahi ayakta kaldığını düşünelim.Cenabı hak KAYYUM u ezelidir. Hem bizzat kaimdir ve herşeyde onunla kaimdir. Bir insanı düşünün ve elinde bir ayna ve Güneşe karşı tutmuş. O aynanın ve içindeki yansımanın varlığı ve devamı o adamın kuvvetine ne kadar bağlıysa İşte Bu kainat ve içindekilerde Allaha nihayetsiz bağlıdır.

    Bence sen fikrinin başladığı yere bir nokta koyup çizsen ve sizin ispat noktasında hiç ilerlememenizden hep bir döngü olmasından 0 sıfır çizersiniz yani hep başa dönersin.
    Biz ise Adem a.s. başlayan bir çizgi çizsek ve Her peygamberin gelişiyle her mucizenin gösterilişiyle Her kitapın indirilişiyle İnanmayanların(yani sizin gibilerinin ve fikirlerinin) helak edilmesiyle Her ölümün bizim davamızı ispat etmesiyle ekleme yapsak hesapsız bir çizgi uzunluğu çıkar. Biz herhangi bir zaman değil Zamansız bir fikri savunuyoruz. Toplamada sıfırlar hesaba katılmaz. Çarpmadada sıfır yutan olmasından sizin fikrinizden doğu ile batı arası kadar uzak olmak lazım.
    Bilim insanın hayatını kolaylaştırsın diye keşif yapıyor Fakat bu zamana kadar hayatımız pekde kolaylaşmadı. Acaba sebep Bilim mi yoksa dinsizliği ispat için Bilimi kullananlar mı. Bilim denen şey değil çünkü bilimin kaynağı insan değil.


    bir tane daha.öncelikle yazdıkların yarısı Türkçe olmadığı için anlamaşılmıyor.zaten önemi de yok bilim düşmanları 15.yy'da yaşamaya devam.ben yazdıklarımda inanç hakkında bir yorum yapmışsam hadi göster.benim inancımı yargılamak sana veya kimseye düşmez.nitekim burda bilim konusundayız,bilim konuşuyoruz.aradaki farkı bil de o içerikte yaz yazacaklarını.yaz derken tabi bilim üzerine konuşacak 2 kelime bilgin varsa yaz.yoksa bari oku da bikaç birşey kaparsın.anlamazsan da sor,dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışırız.sormak iyidir,öğrenmeyi sağlar,saksıyı çalıştırır.sorunca kimse terslemez çünkü bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.

    kağıt,matbaa,telefon,elektrik falan icat oldu bu arada okuyup öğrenmeye ve iletişim kurmaya faydası oluyor.gavur icatları falan ama tavsiye ederim.birkaç tane daha vereyim hem de bedavaya... dünya yuvarlakmış,aya gidildi,mars'a yol yakın soran olursa haberin olsun.arada kaçan 600 yılı detaylara girmeden özet geçtim.bu kadar bilgi fazla gelmez umarım.

    Anlamaman senin kusurunu gösterir. Kusuru bakma biraz yüksekten konuştum ve Gerçeği çıplak söyledim. Sizin bu kadar bilimi ağzına almanız beni sizi yüksekten konuşmaya sevk etti kusura bakma.
    Oysa yazıda veya senin anlattıklarının hepsini ben anlamak için orta okul öğrencisi olmak yeterli çünkü ben okulda anlatıyorum.
    Sadece bilim denen şeyi sizin kullanma ve anlama şekliniz ne kadar yanlış onu söyledim.
    Bilim denen şeyin kaynağı sen değilsin hele o avrupalılar hiç değil. Bu icadların çoğunu yapanlar kısmen Allah (Tanrı) inancına sahip kişiler. Rehbersiz olmanın sonucu.
    Size ilerlemiş dediğiniz toplumların nereye ilerlediğini göstereyim
    Şimdi bak o 600 yıllık ileri dediğin toplumun ilk asrı olan
    1400 1500 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE birinci asrın İLERLEMİŞLERİ
    1500 1600 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE İKİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1600 1700 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ÜÇÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1700 1800 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE DÖRDÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1800 1900 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE BEŞİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1900 2000 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ALTINCI asrın İLERLEMİŞLERİ

    Hani o ilerleyenler. Eserleri burada onlar nerede.
    Sizde buradasınız bir kaç yıl veya bir kaç gün sonra ne kadar ilerleyeceksiniz. İlerleyin İlerleyin İlerleyin.

    kusurumu itiraf ettim zaten Türkçe dışında dil anlamıyorum diye.tıpkı senin itiraf etmesen de bilimden anlamadığın gibi.bu kadar yazına rağmen hala bilim adına birşey sunamadığın için böyle görüyorum.bir de anadili Türkçe olan bir ülkede olduğum için yabancı bir dili anlamamam çok şaşırtıcı olmasa gerek.yazdıklarını dil seçiminden dolayı yüksek görüyorsan Türkçe'yi alçak olarak nitelendiriyorsundur.açıkçası anadilimizle gurur duyarız.dil demişken ingilizce ve almanca da biliyorum ama çaktırmıyorum.Türkçe bir ortamdayızya ondan yani.

    bilimi mühendislik eğitimim sayesinde çok az da olsa kullandım.çok az diyorum çünkü öğrendikçe ne kadar az bildiğimi gördüm.rehbersiz bilim olmaz.bilim,teoremler sorgulanarak ya da üzerine bilgi eklenerek kullanılır.mesela manyetik alan teoremi kullanmadan manyetik tren üretilmez.benim gibilerin kullanımı yanlış demişsin de nesi yanlış ispat etseydin iyiydi.insanlar ölmüş ben de ölücem diye mi? bilim adamları kendileri için değil insanlık adına o çalışmaları yaparlar.onlar öldü isimleri,teoremleri sonraki nesillere yazılı miras kaldı.mesela matematik/fizik olmasa bugün beyin tomografisi çekilemezdi,kimya/bijoloji olmasa eczacılık diye birşey olmazdı.o ilerleyenler dünyada büyük güç sahibiler.yüzyılın global ekonomisine yön veriyorlar.yazılım ve silikon teknolojisiyle geleceği yazıyorlar.daha basite indirgersek senin ülkece 1 yılda fındık üreterek kazandığın parayı 40 kişiyle 2 haftada katlıyorlar.

    burda 20 dakikadır 40 tane delil sunuyorum ama hayatında 2 denklem çözmediğini anladığım,bilim hakkında hiçbirşey bilmeyen birinin bilim hakkında fikir vermesini dileyip vaktimi boşa harcıyorum.laf oyunu yaparak konu çarptırıyorsun.önce bilgi sahibi olunur,sonra fikir sahibi olunur.zaten bu zihniyet yüzünden geri kalmışın kibarcası "gelişmekte olan ülkeler" diye geçiyoruz.bunları yazmak için satın aldığın o basit klavye bile 1890'da ölmüş amerika'lı bir gavurun icadıdır hatırlatırım.dünya yerinden oynadı,millet atomu parçaladı,sen hala fikir yağdır havadan sudan topraktan ...

    Lütfen sıkılmadan okuyun uzun oldu ama bence bir bakmaya değer.

    Söylediklerimin hiçbirini mi anlamadın. Ben bilim denen şeyin sizin gibi gençlere yanlış aktarılmasını ve sizinde bunu artık doğru kabul etmeniz eleştiriyorum.
    Şimdi Bir daire düşün ve onun etrafındada daha geniş daireler. Sen merkezdeki dairedesin ve biri seni oradan çıkarmaya çalışıyor. Hangi yöne çekmiş olursa olsun tek amacı seni o dairenin içinden çıkarmak.
    İşte bunun gibi bu bilim denen şeyin, yapılan keşiflerin, bulunan icatların size anlatımının getirdiği sonuç olarak sizi o daireden çıkarmış.
    O daire islamiyet dairesidir. Herşeyi yaratan Rabbinin adıyla oku emridir.

    Bilim sebep sonuç yakınlığını tespit eden bir yoldur. Bu yolda bir sıkıntı yokki.
    Ben senin bilim bilgini eleştirmedim anlayış tarzını eleştirdim ve bu haberi yapanların kaçırdığı büyük noktayı ifade ettim. Ben seninde bu ithamlarını anlamıyorum ne kadar çabuk birşey bilmediği hemen ifade ediyorsun. Eğiticiyim ben bilgin olsun diye söylüyorum. Sizinde bilgili olduğunuzu biliyorum.
    Bu bilgi konusuna girmeyin lütfen çok seviye düşüyor.

    Asıl mevzuya gelelim
    Kimse size bilme demedi anla dedi. Öğrendiklerini tesadüf eseri bu güneş var olmuş gibi anlatış ne kadar saçma. Hem güneşin kaybolması gibi bir ihtimalin sonucunda dünyanın içindekilerin yok olacağını görüyorsunuz
    Fakat bu güneş nasıl dengesinde kalıyor Nasıl patlamıyor Nasıl dökülmüyor Nasıl Saat görevi görüyor Nasıl bizi besliyor Nasıl Mesafesi hikmetli kalıyor bunların hepsini bu gördüğünüz sebeplere bağlıyorsunuz. Hemde biz akıllıyız demek istiyorsunuz.
    Sen birinin bir düzen kurduğunu görmüyorsun herşeyi yerli yerinde tutduğunu görmüyorsun.
    Dünyanın anası olan güneşin onu bir annenin şefkatini vermesi gibi Güneşinde dünyayı yakmayacak bir derece ve mesafede olduğunu okumuyorsun veya bu haberi illaki bu şekilde yapan zatda.

    Herşey kaybolmaya giderken sen ne kadar bu bilimden ölüme çare menfaat bekliyorsun.
    İlerleyenler neredeler, bulduklarından hangisini yanında götürmüş. Böyleleri ancak hamal olur.
    Hakiki müslümana hamallık yapar ancak. Çünkü müslüman burada çalışır toplar gittiği yerde inş. mükafatını görür. Yanlış anlama bilimide kullanır, kafirin bulduğunu da bildiğini de. İnanmayan için bu dünyada herşeyin karşılığı var bizde vereceğiz karşılığını.
    Fakat cennetin kapısının anahtarı olan imanın karşılığı yok.
    Onu ancak aklını veya kalbini kullananarak Yaratanı bulmaya çalışanlara lutfeder verir o Nuru.
    Sende artık onunla bakarsın herşeye.

    40a merdiven dayamışım,ihtiyar bile sayılırım.sıkılmadım okudum ve tekrar ediyorum.fizik,kimya,biyoloji ve matmatik hakkında zerre kadar bilgi sahibi değilsin çok belli çünkü lafı evirip geveliyorsun,toplamaya çalışıyorsun ama çok belli oluyor.felsefe ve din konusunda tecrüben olabilir ama onları konuşan yok burda.yanlış sınıftasın,dersimiz Fen Bilgisi.neden ısrar ediyorsun bilmediğin konuda konuşmaya? bir de öğretmenlik yapıyormuşsun yazık gençlerin de kafasını bilmediğin konularla konuşarak karıştırıyorsan anlamazlar da yetişkinler gibi.yeşermeden köreltiyorsundur genç genç beyinlerini.tekrar ediyorum bilgi sahibi olmadan fikir yürütüyorsun,cehalet akıyor cümlelerinden,inanılmaz gülünç duruyor.sen de sınıfında uzmanı olduğun konuda ders ver,bilmediğin dersleri de uzmanına bırak.




  • Çok fantastik bir makale olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    böyle bir cevap gelmesini umuyordum yanılmamışım. iki boyutlu bir cismin üç boyutlu bir cismi hiçbir zaman algılayamayacak oluşu ile sizin gibilerin gerçekleri hiçbir zaman anlayamayacak oluşu arasında ciddi bir benzerlik var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    Yobazlık kötü bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    belki de Allah zamanı da yaratmıştır?
  • Bu yobaz zihniyeti ile yaşarsak, ki zaten ahiret hayati icin yaşıyoruz... mal gibi çalisip uretmeye, ev almak, araba almak, vb hic bir maddesel seylere gerek yok, sadece magaraya kapan, Kuran oku, namaz kil, su ic, ekmek ye, öl ve cennete hurilerin kucağına git :) ya birakin bu isleri.. Bence bilim, yaratanin ilmini tam olarak bilemesek bile ona ulasmak icin calismak, anlamaya caba sarfetmek baslibasina bir ibadet, maalesef arapci, yobaz, insanlari kolelestirmek belli kaliplara sokmak isteyen bu zihniyetler ile 1 adim ileri gidemeyiz, zaten bu zihniyetlerin tecavuz, hirsizlik, yolsuzluk gibi seylerle ilgili duruslari belli, ulkenin suanki durumu gayet ortada..!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil

    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    daha manyetik alan nedir,momentum nedir,kütle çekim kuvveti nedir desen bilmezler;sonra da bişey anlamadan Einstein,Hawking gibi dehaların teoremlerine laf ederler."Bir delil ile 40 alimi yendim. Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim." lafı hakkaten bizim ülkedenin acı gerçeği.

    işte bu ortaçağ zihniyeti yüzünden bilim ortadoğuya yüzyıllardır uğramıyor.

    Kainat kurulmuş bir saat gibi değilki Allah ın kudretinden ayrı bir saniye dahi ayakta kaldığını düşünelim.Cenabı hak KAYYUM u ezelidir. Hem bizzat kaimdir ve herşeyde onunla kaimdir. Bir insanı düşünün ve elinde bir ayna ve Güneşe karşı tutmuş. O aynanın ve içindeki yansımanın varlığı ve devamı o adamın kuvvetine ne kadar bağlıysa İşte Bu kainat ve içindekilerde Allaha nihayetsiz bağlıdır.

    Bence sen fikrinin başladığı yere bir nokta koyup çizsen ve sizin ispat noktasında hiç ilerlememenizden hep bir döngü olmasından 0 sıfır çizersiniz yani hep başa dönersin.
    Biz ise Adem a.s. başlayan bir çizgi çizsek ve Her peygamberin gelişiyle her mucizenin gösterilişiyle Her kitapın indirilişiyle İnanmayanların(yani sizin gibilerinin ve fikirlerinin) helak edilmesiyle Her ölümün bizim davamızı ispat etmesiyle ekleme yapsak hesapsız bir çizgi uzunluğu çıkar. Biz herhangi bir zaman değil Zamansız bir fikri savunuyoruz. Toplamada sıfırlar hesaba katılmaz. Çarpmadada sıfır yutan olmasından sizin fikrinizden doğu ile batı arası kadar uzak olmak lazım.
    Bilim insanın hayatını kolaylaştırsın diye keşif yapıyor Fakat bu zamana kadar hayatımız pekde kolaylaşmadı. Acaba sebep Bilim mi yoksa dinsizliği ispat için Bilimi kullananlar mı. Bilim denen şey değil çünkü bilimin kaynağı insan değil.


    bir tane daha.öncelikle yazdıkların yarısı Türkçe olmadığı için anlamaşılmıyor.zaten önemi de yok bilim düşmanları 15.yy'da yaşamaya devam.ben yazdıklarımda inanç hakkında bir yorum yapmışsam hadi göster.benim inancımı yargılamak sana veya kimseye düşmez.nitekim burda bilim konusundayız,bilim konuşuyoruz.aradaki farkı bil de o içerikte yaz yazacaklarını.yaz derken tabi bilim üzerine konuşacak 2 kelime bilgin varsa yaz.yoksa bari oku da bikaç birşey kaparsın.anlamazsan da sor,dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışırız.sormak iyidir,öğrenmeyi sağlar,saksıyı çalıştırır.sorunca kimse terslemez çünkü bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.

    kağıt,matbaa,telefon,elektrik falan icat oldu bu arada okuyup öğrenmeye ve iletişim kurmaya faydası oluyor.gavur icatları falan ama tavsiye ederim.birkaç tane daha vereyim hem de bedavaya... dünya yuvarlakmış,aya gidildi,mars'a yol yakın soran olursa haberin olsun.arada kaçan 600 yılı detaylara girmeden özet geçtim.bu kadar bilgi fazla gelmez umarım.

    Anlamaman senin kusurunu gösterir. Kusuru bakma biraz yüksekten konuştum ve Gerçeği çıplak söyledim. Sizin bu kadar bilimi ağzına almanız beni sizi yüksekten konuşmaya sevk etti kusura bakma.
    Oysa yazıda veya senin anlattıklarının hepsini ben anlamak için orta okul öğrencisi olmak yeterli çünkü ben okulda anlatıyorum.
    Sadece bilim denen şeyi sizin kullanma ve anlama şekliniz ne kadar yanlış onu söyledim.
    Bilim denen şeyin kaynağı sen değilsin hele o avrupalılar hiç değil. Bu icadların çoğunu yapanlar kısmen Allah (Tanrı) inancına sahip kişiler. Rehbersiz olmanın sonucu.
    Size ilerlemiş dediğiniz toplumların nereye ilerlediğini göstereyim
    Şimdi bak o 600 yıllık ileri dediğin toplumun ilk asrı olan
    1400 1500 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE birinci asrın İLERLEMİŞLERİ
    1500 1600 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE İKİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1600 1700 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ÜÇÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1700 1800 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE DÖRDÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1800 1900 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE BEŞİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1900 2000 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ALTINCI asrın İLERLEMİŞLERİ

    Hani o ilerleyenler. Eserleri burada onlar nerede.
    Sizde buradasınız bir kaç yıl veya bir kaç gün sonra ne kadar ilerleyeceksiniz. İlerleyin İlerleyin İlerleyin.

    kusurumu itiraf ettim zaten Türkçe dışında dil anlamıyorum diye.tıpkı senin itiraf etmesen de bilimden anlamadığın gibi.bu kadar yazına rağmen hala bilim adına birşey sunamadığın için böyle görüyorum.bir de anadili Türkçe olan bir ülkede olduğum için yabancı bir dili anlamamam çok şaşırtıcı olmasa gerek.yazdıklarını dil seçiminden dolayı yüksek görüyorsan Türkçe'yi alçak olarak nitelendiriyorsundur.açıkçası anadilimizle gurur duyarız.dil demişken ingilizce ve almanca da biliyorum ama çaktırmıyorum.Türkçe bir ortamdayızya ondan yani.

    bilimi mühendislik eğitimim sayesinde çok az da olsa kullandım.çok az diyorum çünkü öğrendikçe ne kadar az bildiğimi gördüm.rehbersiz bilim olmaz.bilim,teoremler sorgulanarak ya da üzerine bilgi eklenerek kullanılır.mesela manyetik alan teoremi kullanmadan manyetik tren üretilmez.benim gibilerin kullanımı yanlış demişsin de nesi yanlış ispat etseydin iyiydi.insanlar ölmüş ben de ölücem diye mi? bilim adamları kendileri için değil insanlık adına o çalışmaları yaparlar.onlar öldü isimleri,teoremleri sonraki nesillere yazılı miras kaldı.mesela matematik/fizik olmasa bugün beyin tomografisi çekilemezdi,kimya/bijoloji olmasa eczacılık diye birşey olmazdı.o ilerleyenler dünyada büyük güç sahibiler.yüzyılın global ekonomisine yön veriyorlar.yazılım ve silikon teknolojisiyle geleceği yazıyorlar.daha basite indirgersek senin ülkece 1 yılda fındık üreterek kazandığın parayı 40 kişiyle 2 haftada katlıyorlar.

    burda 20 dakikadır 40 tane delil sunuyorum ama hayatında 2 denklem çözmediğini anladığım,bilim hakkında hiçbirşey bilmeyen birinin bilim hakkında fikir vermesini dileyip vaktimi boşa harcıyorum.laf oyunu yaparak konu çarptırıyorsun.önce bilgi sahibi olunur,sonra fikir sahibi olunur.zaten bu zihniyet yüzünden geri kalmışın kibarcası "gelişmekte olan ülkeler" diye geçiyoruz.bunları yazmak için satın aldığın o basit klavye bile 1890'da ölmüş amerika'lı bir gavurun icadıdır hatırlatırım.dünya yerinden oynadı,millet atomu parçaladı,sen hala fikir yağdır havadan sudan topraktan ...

    Lütfen sıkılmadan okuyun uzun oldu ama bence bir bakmaya değer.

    Söylediklerimin hiçbirini mi anlamadın. Ben bilim denen şeyin sizin gibi gençlere yanlış aktarılmasını ve sizinde bunu artık doğru kabul etmeniz eleştiriyorum.
    Şimdi Bir daire düşün ve onun etrafındada daha geniş daireler. Sen merkezdeki dairedesin ve biri seni oradan çıkarmaya çalışıyor. Hangi yöne çekmiş olursa olsun tek amacı seni o dairenin içinden çıkarmak.
    İşte bunun gibi bu bilim denen şeyin, yapılan keşiflerin, bulunan icatların size anlatımının getirdiği sonuç olarak sizi o daireden çıkarmış.
    O daire islamiyet dairesidir. Herşeyi yaratan Rabbinin adıyla oku emridir.

    Bilim sebep sonuç yakınlığını tespit eden bir yoldur. Bu yolda bir sıkıntı yokki.
    Ben senin bilim bilgini eleştirmedim anlayış tarzını eleştirdim ve bu haberi yapanların kaçırdığı büyük noktayı ifade ettim. Ben seninde bu ithamlarını anlamıyorum ne kadar çabuk birşey bilmediği hemen ifade ediyorsun. Eğiticiyim ben bilgin olsun diye söylüyorum. Sizinde bilgili olduğunuzu biliyorum.
    Bu bilgi konusuna girmeyin lütfen çok seviye düşüyor.

    Asıl mevzuya gelelim
    Kimse size bilme demedi anla dedi. Öğrendiklerini tesadüf eseri bu güneş var olmuş gibi anlatış ne kadar saçma. Hem güneşin kaybolması gibi bir ihtimalin sonucunda dünyanın içindekilerin yok olacağını görüyorsunuz
    Fakat bu güneş nasıl dengesinde kalıyor Nasıl patlamıyor Nasıl dökülmüyor Nasıl Saat görevi görüyor Nasıl bizi besliyor Nasıl Mesafesi hikmetli kalıyor bunların hepsini bu gördüğünüz sebeplere bağlıyorsunuz. Hemde biz akıllıyız demek istiyorsunuz.
    Sen birinin bir düzen kurduğunu görmüyorsun herşeyi yerli yerinde tutduğunu görmüyorsun.
    Dünyanın anası olan güneşin onu bir annenin şefkatini vermesi gibi Güneşinde dünyayı yakmayacak bir derece ve mesafede olduğunu okumuyorsun veya bu haberi illaki bu şekilde yapan zatda.

    Herşey kaybolmaya giderken sen ne kadar bu bilimden ölüme çare menfaat bekliyorsun.
    İlerleyenler neredeler, bulduklarından hangisini yanında götürmüş. Böyleleri ancak hamal olur.
    Hakiki müslümana hamallık yapar ancak. Çünkü müslüman burada çalışır toplar gittiği yerde inş. mükafatını görür. Yanlış anlama bilimide kullanır, kafirin bulduğunu da bildiğini de. İnanmayan için bu dünyada herşeyin karşılığı var bizde vereceğiz karşılığını.
    Fakat cennetin kapısının anahtarı olan imanın karşılığı yok.
    Onu ancak aklını veya kalbini kullananarak Yaratanı bulmaya çalışanlara lutfeder verir o Nuru.
    Sende artık onunla bakarsın herşeye.

    40a merdiven dayamışım,ihtiyar bile sayılırım.sıkılmadım okudum ve tekrar ediyorum.fizik,kimya,biyoloji ve matmatik hakkında zerre kadar bilgi sahibi değilsin çok belli çünkü lafı evirip geveliyorsun,toplamaya çalışıyorsun ama çok belli oluyor.felsefe ve din konusunda tecrüben olabilir ama onları konuşan yok burda.yanlış sınıftasın,dersimiz Fen Bilgisi.neden ısrar ediyorsun bilmediğin konuda konuşmaya? bir de öğretmenlik yapıyormuşsun yazık gençlerin de kafasını bilmediğin konularla konuşarak karıştırıyorsan anlamazlar da yetişkinler gibi.yeşermeden köreltiyorsundur genç genç beyinlerini.tekrar ediyorum bilgi sahibi olmadan fikir yürütüyorsun,cehalet akıyor cümlelerinden,inanılmaz gülünç duruyor.sen de sınıfında uzmanı olduğun konuda ders ver,bilmediğin dersleri de uzmanına bırak.

    Uzmanı olamadığım bir alan olan teknoloji ile alakalı mesleğim. Sen konuyu daraltıyorsun.
    Benim konuştuğum felsefe değil MANTIK tır.
    Mantığın olmadığı bir şey konuşulmaz, düşünülmez, tartışılmaz.
    Önceki yazılarımda Cevabını Aradığım Mantık Sorusu Sebep sonuç ilişkisindeki sebeplerin, neler olduğunu değil, sonuçlara sebep olmasını gerektiren nedir kısmıdır.
    Çünkü akla geliyor bu Sebepler
    Sonucu bilerek mi ona sebep oluyor,
    Niye kendilerini feda edip o sonuca malzeme oluyorlar?
    Yoksa tohum mu onlardan Faydalanmayı biliyorda onları ele geçirip işini görüyor (ve kendisi de başkasına feda oluyor)?
    Sebep olmaya çalıştığı Sonucun sonunda ortaya çıkanın Sonuc için mi daha çok faydası var yoksa Sonucdan faydalanan için mi faydası var. Örneğin Bir tohumun yeşermesi büyümesi ağaç olup meyve vermesi için gereken ana unsurlar olan HAVA, Su, Güneş, Toprak bilerek mi ya bu tohumun bize ihtiyacı var gidip onun ihtiyacını karşılayalım ve ağaç olsun meyve versin ve insanlar hayvanlar bundan faydalasın da hayatları devam etsin diye yardım ettikleri vakit Akla geliyor
    Ya bunlar ağaç olma sonucunu bilerek mi yardım ediyorlar veya Ağaçtaki meyve sonucunu bildikleri için mi yardım ediyorlar veya
    O meyveden o ağaçtan o yapraktan Hayvan ve İnsanın faydalanma sonucunu düşünerek mi yardım ediyorlar.
    Gerçekten işleyiş böyle değil mi?
    Sen o öğrendiğin bilginle(biz o ona Araç veya Alet diyoruz) söyle hangisini niyet etmiş olabilirler?
    Bilim denen şey bu fayda zincirini tespit etmemiş mi?
    Bu mantıkla alakalı değil mi?
    Bilimsiz bir şey dedimse onu da yaz.
    Mantık problem çözmede bilgiden daha çok gereklidir. Onun için küçük yaştaki çocuklara bilgi yüklemek yerine mantık öğretilmeye çalışılması ne kadar yerindedir ve Küçük Dehaları tespitte mantık soruları daha ön planda olur.
    Sen mantıksız bir iş için yüzbinlerce malzeme kullanılmasıyla elde edilen bir şeyi mi seçersin yoksa Mantıklı az sayıda malzemeyle yapılan işimi?
    Lütfen cevap yazarken Hem Yazınızda bu soruların cevabı olabilecek içerik olsun Çünkü önceki yazılarıma karşılık hiç bir içerik cevabı paylaşmadınız aksine konuyla alakası olmayan noktalardan bahsettiniz Hem de samimi olarak düşünüp yazın zıt bir niyetle yazı yazmanızın hiç bir anlamı olmaz. Madem yetişkinsiniz fayda çıkmalı ortaya buradan yoksa niye yazalım ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli


    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    daha manyetik alan nedir,momentum nedir,kütle çekim kuvveti nedir desen bilmezler;sonra da bişey anlamadan Einstein,Hawking gibi dehaların teoremlerine laf ederler."Bir delil ile 40 alimi yendim. Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim." lafı hakkaten bizim ülkedenin acı gerçeği.

    işte bu ortaçağ zihniyeti yüzünden bilim ortadoğuya yüzyıllardır uğramıyor.

    Kainat kurulmuş bir saat gibi değilki Allah ın kudretinden ayrı bir saniye dahi ayakta kaldığını düşünelim.Cenabı hak KAYYUM u ezelidir. Hem bizzat kaimdir ve herşeyde onunla kaimdir. Bir insanı düşünün ve elinde bir ayna ve Güneşe karşı tutmuş. O aynanın ve içindeki yansımanın varlığı ve devamı o adamın kuvvetine ne kadar bağlıysa İşte Bu kainat ve içindekilerde Allaha nihayetsiz bağlıdır.

    Bence sen fikrinin başladığı yere bir nokta koyup çizsen ve sizin ispat noktasında hiç ilerlememenizden hep bir döngü olmasından 0 sıfır çizersiniz yani hep başa dönersin.
    Biz ise Adem a.s. başlayan bir çizgi çizsek ve Her peygamberin gelişiyle her mucizenin gösterilişiyle Her kitapın indirilişiyle İnanmayanların(yani sizin gibilerinin ve fikirlerinin) helak edilmesiyle Her ölümün bizim davamızı ispat etmesiyle ekleme yapsak hesapsız bir çizgi uzunluğu çıkar. Biz herhangi bir zaman değil Zamansız bir fikri savunuyoruz. Toplamada sıfırlar hesaba katılmaz. Çarpmadada sıfır yutan olmasından sizin fikrinizden doğu ile batı arası kadar uzak olmak lazım.
    Bilim insanın hayatını kolaylaştırsın diye keşif yapıyor Fakat bu zamana kadar hayatımız pekde kolaylaşmadı. Acaba sebep Bilim mi yoksa dinsizliği ispat için Bilimi kullananlar mı. Bilim denen şey değil çünkü bilimin kaynağı insan değil.

    Ne anlatıyorsun tebliğci değişik?

    Madem birşeyler anlatmak gibi bir derdin var bari " Kur'an da yazanlar doğru çünkü Kur'anda doğru diyor " kafasından çıkta kaale alın. Ortalama dinci "herşeyin bir ustası var, sanatlı kalem var mübarek bildin mi?" dışında ne zaman nedensellikten bahsetmiş ki gerçi?


    Nedenin alasından bahsediyoruz.
    Sen Göz ile veya madde ile bulabileceğin nedeni arıyorsun bu dar bakış açısı değilde nedir.
    Oysa biz sizin dar görüşlerinizi Akıl, Beden, His, Ruh kısımlarıyla nedensellikle alakalı cevabı arıyoruz.

    Bunların hiç birini Nedensellik dediğin kısmı anlamada kullandın mı veya kullanılabileceğini?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukrugzdm


    Bu yobaz zihniyeti ile yaşarsak, ki zaten ahiret hayati icin yaşıyoruz... mal gibi çalisip uretmeye, ev almak, araba almak, vb hic bir maddesel seylere gerek yok, sadece magaraya kapan, Kuran oku, namaz kil, su ic, ekmek ye, öl ve cennete hurilerin kucağına git :) ya birakin bu isleri.. Bence bilim, yaratanin ilmini tam olarak bilemesek bile ona ulasmak icin calismak, anlamaya caba sarfetmek baslibasina bir ibadet, maalesef arapci, yobaz, insanlari kolelestirmek belli kaliplara sokmak isteyen bu zihniyetler ile 1 adim ileri gidemeyiz, zaten bu zihniyetlerin tecavuz, hirsizlik, yolsuzluk gibi seylerle ilgili duruslari belli, ulkenin suanki durumu gayet ortada..!


    Senin inancının kaynağı Kuran olamaz veya Hz.Peygamber(a.s.m).
    Sen dinden bahsedildiğinde bilim olmaz, gerek yoktur diye anlayanlardansan sen dinsizlere daha yakın bir görüş paylaşırsın. Etrafında telefon kullanmayan kaç insan var din yüzünden. Üniversite lerde milyonlarca dindar olan genç var. Sen konuşurken hem dindar diyorsun bu dinsizlerin sözlerini kullanıyorsun.
    Yobazlık asıl onların hiçbir şey yapmayıp suçu dindarların ahirete çalışmalarını boşa vakit harcanması görüp onlara yüklemeleridir.
    Dikkat et senin dediğinin aynısını bu paylaşımda kaç tane inançsız paylaşmış.
    Kendine bari dindarım dediğinde az sayıda olan ve çalışmayan dindarları eleştirirken dinsizlere destek olmayacak şekilde ifade et.
    Dünyanın üç yüzünden biri olan eğlenceler, para, mal, ve Allah rızanı kazanmak için vesile olabilecek şekilde değilde sadece kendisi veya ülkesi veya ailesi için elde ettiği bilgi, bulduğu alet, keşfettiği bilmem ne olan bu Yüzünü başta Kur'an ı Kerimin, Peygamber efendimizin (a.s.m.), ve büyük zatların haber vermesinden Dolayı Dünyanın bu yüzüne pistir gereksizdir hiçbir hayrı yoktur dediğini bil veya sen bu yüzünü kastetmiş olabileceğini düşünüp iyi niyetle yaklaş.

    Kendine dindarım diyen öncelikle dinsizlerin olduğu yerde dindara dinsiz gibi vurmaz. Yoksa dinsizlerle aynı ifade kullandığından münafıklık alameti ortaya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berserkbil -- 27 Kasım 2016; 4:17:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkadem

    quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    Bilim adamları hiçbir zaman kesinlikle 5 Milyar sonra Güneş nova patlaması yapıp yok olacak demediler. Sadece bilimsel hesaplamalar bizi o sonuca doğru götürür derler. Yani bilimsel öngörü yaparlar. Bu açıdan bakıldığında bunun neresi din veya Allah ile çatışıyor? Her bilimsel konunun altına zaten Kuran'da bu vardı, Allah ne derse o olur demenin mantığı nedir? Neden din ile bilimi zorla çatışmaya sürüklüyorsunuz ki? İslam dinide Allah'ın ilk emri oku olduğuna göre demek ki Allah düşünmemizi ve yarattığı her şeyi okuyarak, araştırarak anlamamızı istiyor. Sizin mantığınıza göre zaten Her şeyi Allah yapıyor. Bizim hiçbir şey araştırmaya gerek yok. O zaman koskoca evreni boşuna yaratmış oluyor? Ben inanan birisiyim ama sığ düşünceleri kabul etmiyorum.

    Herşeyi Allah yaratmıyor mu, Denge de tutmuyor mu, ?
    Kul diler Allah takdir eder Hikmetine göre isterse yaratır istemezse yaratmaz. Yaratma sonucunda kul mesul olur. Çünkü o yaratmayı fiiliyle talep etmiş oldu. Senin kast ettiğin bu herhalde.Bunun için Allah herşeyi yaratıyor, yapıyor denir.
    Yoksa izleyici gibi olduğumuzu kimse kast etmemişdir. Burada Herşeyin Asıl sebepi olan Allah ın iradesini katmadan hesap yapmanın bir dindar olarak saçma olduğunu söylemiş çokta doğru demiş.
    Ha hiç mi düşünmeyeceğiz.
    Asla.
    Hiç mi düşünmezsiniz, Hiç mi akıl etmezsiniz mealindeki Ayetlerle dinsizlere düşüncesiz, akılsız denmekte çünkü Allah ı görememişler Dindarlara da düşünme, akıl kullanma ile asıl amacımız olan işte bu haberdeki olasılık ile Allah ın kudretinin büyüklüğünü ve onun kudretine ne kadar muhtac olduğumuzu anlamamıza yardımcı olur.
    Ben bu malumatlardan bu konuda faydalandım.
    Sen inanan birisiysen ifadelerinde bu yoksa eksik olur o fayda geçer gider ahirette senin işine yaramaz. Ayete de ters düşersin cevap verdiğin adam senden daha ileri olur Ahirette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berserkbil -- 27 Kasım 2016; 4:2:38 >




  • berserkbil B kullanıcısına yanıt
    Keşke gerçek anlamda dini yaşayan dindar insanlarımız olsa, varlar ama az kaldılar.. şuanki durum dinci, yobaz nesil yetiştiriyor bile bile milli kültürümüz yerine Kuran da yazmayan arap kültürü gelenekleri gencecik beyinlere empoze ediliyor, tecavüz, küçük kız çocukları ile evlilik, oğlan çocuklara fiili livita bunlar basitleştirilip, normalleştiriliyor, yabancı düşmanlardan daha çok bu dinci yobaz kesim ihanet ediyor Müslümanlığa, bide Allah'la kul arasına giren hepsi villalarda yaşayan sözde tarikatcılar var, vay efendim o kılavuz olmadan, aracı olmadan cennete gidemezmiş Müslümanlar, resmen hristiyanlıktaki ruhbanlık.. Allah cc peygamber sav ve kuranı kerim ötesi beni ilgilendirmez diyorum adama, yobaz zihniyet bana kafir diyor

    Şimdi gelelim konumuza Allah cc kudreti ve ilmi bizim bilim ile uğraşmamız, 3-5 milyar zaman vermemiz ile hiç bir şey kaybetmez, zaten herşey sonuç sebep ilişkisi ile uygun görülmüş ve oluyor, dünyanın evrenin yok olmasınibkıyamette Allahın cc takdiri ve sebep sonuç ilişkisi ile olacak, yani evrendeki enerjinin bitmesi, güneşin enerjisinin bitmesi yada yörüngeden çıkan dünyanın yüksek kütleli li ve enerjili bir yıldıza çarpması sonucu, ki tamda anlatıldığı gibi yerin gök ile alt üst olması, depremler, dağların ve okyanusların yarılması ve sarsıntılar içinde yıldızların karmakarışık olması hep bu sebep sonuç ilişkisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil

    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    quote:

    Orijinalden alıntı: berserkbil


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin


    quote:

    Orijinalden alıntı: jad06

    5 milyar ömrü demeleri saçma herşey Allah'ın ol demesiyle olur

    daha manyetik alan nedir,momentum nedir,kütle çekim kuvveti nedir desen bilmezler;sonra da bişey anlamadan Einstein,Hawking gibi dehaların teoremlerine laf ederler."Bir delil ile 40 alimi yendim. Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim." lafı hakkaten bizim ülkedenin acı gerçeği.

    işte bu ortaçağ zihniyeti yüzünden bilim ortadoğuya yüzyıllardır uğramıyor.

    Kainat kurulmuş bir saat gibi değilki Allah ın kudretinden ayrı bir saniye dahi ayakta kaldığını düşünelim.Cenabı hak KAYYUM u ezelidir. Hem bizzat kaimdir ve herşeyde onunla kaimdir. Bir insanı düşünün ve elinde bir ayna ve Güneşe karşı tutmuş. O aynanın ve içindeki yansımanın varlığı ve devamı o adamın kuvvetine ne kadar bağlıysa İşte Bu kainat ve içindekilerde Allaha nihayetsiz bağlıdır.

    Bence sen fikrinin başladığı yere bir nokta koyup çizsen ve sizin ispat noktasında hiç ilerlememenizden hep bir döngü olmasından 0 sıfır çizersiniz yani hep başa dönersin.
    Biz ise Adem a.s. başlayan bir çizgi çizsek ve Her peygamberin gelişiyle her mucizenin gösterilişiyle Her kitapın indirilişiyle İnanmayanların(yani sizin gibilerinin ve fikirlerinin) helak edilmesiyle Her ölümün bizim davamızı ispat etmesiyle ekleme yapsak hesapsız bir çizgi uzunluğu çıkar. Biz herhangi bir zaman değil Zamansız bir fikri savunuyoruz. Toplamada sıfırlar hesaba katılmaz. Çarpmadada sıfır yutan olmasından sizin fikrinizden doğu ile batı arası kadar uzak olmak lazım.
    Bilim insanın hayatını kolaylaştırsın diye keşif yapıyor Fakat bu zamana kadar hayatımız pekde kolaylaşmadı. Acaba sebep Bilim mi yoksa dinsizliği ispat için Bilimi kullananlar mı. Bilim denen şey değil çünkü bilimin kaynağı insan değil.


    bir tane daha.öncelikle yazdıkların yarısı Türkçe olmadığı için anlamaşılmıyor.zaten önemi de yok bilim düşmanları 15.yy'da yaşamaya devam.ben yazdıklarımda inanç hakkında bir yorum yapmışsam hadi göster.benim inancımı yargılamak sana veya kimseye düşmez.nitekim burda bilim konusundayız,bilim konuşuyoruz.aradaki farkı bil de o içerikte yaz yazacaklarını.yaz derken tabi bilim üzerine konuşacak 2 kelime bilgin varsa yaz.yoksa bari oku da bikaç birşey kaparsın.anlamazsan da sor,dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışırız.sormak iyidir,öğrenmeyi sağlar,saksıyı çalıştırır.sorunca kimse terslemez çünkü bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.

    kağıt,matbaa,telefon,elektrik falan icat oldu bu arada okuyup öğrenmeye ve iletişim kurmaya faydası oluyor.gavur icatları falan ama tavsiye ederim.birkaç tane daha vereyim hem de bedavaya... dünya yuvarlakmış,aya gidildi,mars'a yol yakın soran olursa haberin olsun.arada kaçan 600 yılı detaylara girmeden özet geçtim.bu kadar bilgi fazla gelmez umarım.

    Anlamaman senin kusurunu gösterir. Kusuru bakma biraz yüksekten konuştum ve Gerçeği çıplak söyledim. Sizin bu kadar bilimi ağzına almanız beni sizi yüksekten konuşmaya sevk etti kusura bakma.
    Oysa yazıda veya senin anlattıklarının hepsini ben anlamak için orta okul öğrencisi olmak yeterli çünkü ben okulda anlatıyorum.
    Sadece bilim denen şeyi sizin kullanma ve anlama şekliniz ne kadar yanlış onu söyledim.
    Bilim denen şeyin kaynağı sen değilsin hele o avrupalılar hiç değil. Bu icadların çoğunu yapanlar kısmen Allah (Tanrı) inancına sahip kişiler. Rehbersiz olmanın sonucu.
    Size ilerlemiş dediğiniz toplumların nereye ilerlediğini göstereyim
    Şimdi bak o 600 yıllık ileri dediğin toplumun ilk asrı olan
    1400 1500 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE birinci asrın İLERLEMİŞLERİ
    1500 1600 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE İKİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1600 1700 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ÜÇÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1700 1800 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE DÖRDÜNCÜ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1800 1900 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE BEŞİNCİ asrın İLERLEMİŞLERİ
    1900 2000 yılları arasında yaşayan Avrupadaki BÜTÜN insanlar Toprağın içine boşaltılmış ve ÜSTLERİ toprakla örtülmüş İŞTE ALTINCI asrın İLERLEMİŞLERİ

    Hani o ilerleyenler. Eserleri burada onlar nerede.
    Sizde buradasınız bir kaç yıl veya bir kaç gün sonra ne kadar ilerleyeceksiniz. İlerleyin İlerleyin İlerleyin.

    kusurumu itiraf ettim zaten Türkçe dışında dil anlamıyorum diye.tıpkı senin itiraf etmesen de bilimden anlamadığın gibi.bu kadar yazına rağmen hala bilim adına birşey sunamadığın için böyle görüyorum.bir de anadili Türkçe olan bir ülkede olduğum için yabancı bir dili anlamamam çok şaşırtıcı olmasa gerek.yazdıklarını dil seçiminden dolayı yüksek görüyorsan Türkçe'yi alçak olarak nitelendiriyorsundur.açıkçası anadilimizle gurur duyarız.dil demişken ingilizce ve almanca da biliyorum ama çaktırmıyorum.Türkçe bir ortamdayızya ondan yani.

    bilimi mühendislik eğitimim sayesinde çok az da olsa kullandım.çok az diyorum çünkü öğrendikçe ne kadar az bildiğimi gördüm.rehbersiz bilim olmaz.bilim,teoremler sorgulanarak ya da üzerine bilgi eklenerek kullanılır.mesela manyetik alan teoremi kullanmadan manyetik tren üretilmez.benim gibilerin kullanımı yanlış demişsin de nesi yanlış ispat etseydin iyiydi.insanlar ölmüş ben de ölücem diye mi? bilim adamları kendileri için değil insanlık adına o çalışmaları yaparlar.onlar öldü isimleri,teoremleri sonraki nesillere yazılı miras kaldı.mesela matematik/fizik olmasa bugün beyin tomografisi çekilemezdi,kimya/bijoloji olmasa eczacılık diye birşey olmazdı.o ilerleyenler dünyada büyük güç sahibiler.yüzyılın global ekonomisine yön veriyorlar.yazılım ve silikon teknolojisiyle geleceği yazıyorlar.daha basite indirgersek senin ülkece 1 yılda fındık üreterek kazandığın parayı 40 kişiyle 2 haftada katlıyorlar.

    burda 20 dakikadır 40 tane delil sunuyorum ama hayatında 2 denklem çözmediğini anladığım,bilim hakkında hiçbirşey bilmeyen birinin bilim hakkında fikir vermesini dileyip vaktimi boşa harcıyorum.laf oyunu yaparak konu çarptırıyorsun.önce bilgi sahibi olunur,sonra fikir sahibi olunur.zaten bu zihniyet yüzünden geri kalmışın kibarcası "gelişmekte olan ülkeler" diye geçiyoruz.bunları yazmak için satın aldığın o basit klavye bile 1890'da ölmüş amerika'lı bir gavurun icadıdır hatırlatırım.dünya yerinden oynadı,millet atomu parçaladı,sen hala fikir yağdır havadan sudan topraktan ...

    Lütfen sıkılmadan okuyun uzun oldu ama bence bir bakmaya değer.

    Söylediklerimin hiçbirini mi anlamadın. Ben bilim denen şeyin sizin gibi gençlere yanlış aktarılmasını ve sizinde bunu artık doğru kabul etmeniz eleştiriyorum.
    Şimdi Bir daire düşün ve onun etrafındada daha geniş daireler. Sen merkezdeki dairedesin ve biri seni oradan çıkarmaya çalışıyor. Hangi yöne çekmiş olursa olsun tek amacı seni o dairenin içinden çıkarmak.
    İşte bunun gibi bu bilim denen şeyin, yapılan keşiflerin, bulunan icatların size anlatımının getirdiği sonuç olarak sizi o daireden çıkarmış.
    O daire islamiyet dairesidir. Herşeyi yaratan Rabbinin adıyla oku emridir.

    Bilim sebep sonuç yakınlığını tespit eden bir yoldur. Bu yolda bir sıkıntı yokki.
    Ben senin bilim bilgini eleştirmedim anlayış tarzını eleştirdim ve bu haberi yapanların kaçırdığı büyük noktayı ifade ettim. Ben seninde bu ithamlarını anlamıyorum ne kadar çabuk birşey bilmediği hemen ifade ediyorsun. Eğiticiyim ben bilgin olsun diye söylüyorum. Sizinde bilgili olduğunuzu biliyorum.
    Bu bilgi konusuna girmeyin lütfen çok seviye düşüyor.

    Asıl mevzuya gelelim
    Kimse size bilme demedi anla dedi. Öğrendiklerini tesadüf eseri bu güneş var olmuş gibi anlatış ne kadar saçma. Hem güneşin kaybolması gibi bir ihtimalin sonucunda dünyanın içindekilerin yok olacağını görüyorsunuz
    Fakat bu güneş nasıl dengesinde kalıyor Nasıl patlamıyor Nasıl dökülmüyor Nasıl Saat görevi görüyor Nasıl bizi besliyor Nasıl Mesafesi hikmetli kalıyor bunların hepsini bu gördüğünüz sebeplere bağlıyorsunuz. Hemde biz akıllıyız demek istiyorsunuz.
    Sen birinin bir düzen kurduğunu görmüyorsun herşeyi yerli yerinde tutduğunu görmüyorsun.
    Dünyanın anası olan güneşin onu bir annenin şefkatini vermesi gibi Güneşinde dünyayı yakmayacak bir derece ve mesafede olduğunu okumuyorsun veya bu haberi illaki bu şekilde yapan zatda.

    Herşey kaybolmaya giderken sen ne kadar bu bilimden ölüme çare menfaat bekliyorsun.
    İlerleyenler neredeler, bulduklarından hangisini yanında götürmüş. Böyleleri ancak hamal olur.
    Hakiki müslümana hamallık yapar ancak. Çünkü müslüman burada çalışır toplar gittiği yerde inş. mükafatını görür. Yanlış anlama bilimide kullanır, kafirin bulduğunu da bildiğini de. İnanmayan için bu dünyada herşeyin karşılığı var bizde vereceğiz karşılığını.
    Fakat cennetin kapısının anahtarı olan imanın karşılığı yok.
    Onu ancak aklını veya kalbini kullananarak Yaratanı bulmaya çalışanlara lutfeder verir o Nuru.
    Sende artık onunla bakarsın herşeye.

    40a merdiven dayamışım,ihtiyar bile sayılırım.sıkılmadım okudum ve tekrar ediyorum.fizik,kimya,biyoloji ve matmatik hakkında zerre kadar bilgi sahibi değilsin çok belli çünkü lafı evirip geveliyorsun,toplamaya çalışıyorsun ama çok belli oluyor.felsefe ve din konusunda tecrüben olabilir ama onları konuşan yok burda.yanlış sınıftasın,dersimiz Fen Bilgisi.neden ısrar ediyorsun bilmediğin konuda konuşmaya? bir de öğretmenlik yapıyormuşsun yazık gençlerin de kafasını bilmediğin konularla konuşarak karıştırıyorsan anlamazlar da yetişkinler gibi.yeşermeden köreltiyorsundur genç genç beyinlerini.tekrar ediyorum bilgi sahibi olmadan fikir yürütüyorsun,cehalet akıyor cümlelerinden,inanılmaz gülünç duruyor.sen de sınıfında uzmanı olduğun konuda ders ver,bilmediğin dersleri de uzmanına bırak.

    Uzmanı olamadığım bir alan olan teknoloji ile alakalı mesleğim. Sen konuyu daraltıyorsun.
    Benim konuştuğum felsefe değil MANTIK tır.
    Mantığın olmadığı bir şey konuşulmaz, düşünülmez, tartışılmaz.
    Önceki yazılarımda Cevabını Aradığım Mantık Sorusu Sebep sonuç ilişkisindeki sebeplerin, neler olduğunu değil, sonuçlara sebep olmasını gerektiren nedir kısmıdır.
    Çünkü akla geliyor bu Sebepler
    Sonucu bilerek mi ona sebep oluyor,
    Niye kendilerini feda edip o sonuca malzeme oluyorlar?
    Yoksa tohum mu onlardan Faydalanmayı biliyorda onları ele geçirip işini görüyor (ve kendisi de başkasına feda oluyor)?
    Sebep olmaya çalıştığı Sonucun sonunda ortaya çıkanın Sonuc için mi daha çok faydası var yoksa Sonucdan faydalanan için mi faydası var. Örneğin Bir tohumun yeşermesi büyümesi ağaç olup meyve vermesi için gereken ana unsurlar olan HAVA, Su, Güneş, Toprak bilerek mi ya bu tohumun bize ihtiyacı var gidip onun ihtiyacını karşılayalım ve ağaç olsun meyve versin ve insanlar hayvanlar bundan faydalasın da hayatları devam etsin diye yardım ettikleri vakit Akla geliyor
    Ya bunlar ağaç olma sonucunu bilerek mi yardım ediyorlar veya Ağaçtaki meyve sonucunu bildikleri için mi yardım ediyorlar veya
    O meyveden o ağaçtan o yapraktan Hayvan ve İnsanın faydalanma sonucunu düşünerek mi yardım ediyorlar.
    Gerçekten işleyiş böyle değil mi?
    Sen o öğrendiğin bilginle(biz o ona Araç veya Alet diyoruz) söyle hangisini niyet etmiş olabilirler?
    Bilim denen şey bu fayda zincirini tespit etmemiş mi?
    Bu mantıkla alakalı değil mi?
    Bilimsiz bir şey dedimse onu da yaz.
    Mantık problem çözmede bilgiden daha çok gereklidir. Onun için küçük yaştaki çocuklara bilgi yüklemek yerine mantık öğretilmeye çalışılması ne kadar yerindedir ve Küçük Dehaları tespitte mantık soruları daha ön planda olur.
    Sen mantıksız bir iş için yüzbinlerce malzeme kullanılmasıyla elde edilen bir şeyi mi seçersin yoksa Mantıklı az sayıda malzemeyle yapılan işimi?
    Lütfen cevap yazarken Hem Yazınızda bu soruların cevabı olabilecek içerik olsun Çünkü önceki yazılarıma karşılık hiç bir içerik cevabı paylaşmadınız aksine konuyla alakası olmayan noktalardan bahsettiniz Hem de samimi olarak düşünüp yazın zıt bir niyetle yazı yazmanızın hiç bir anlamı olmaz. Madem yetişkinsiniz fayda çıkmalı ortaya buradan yoksa niye yazalım ki.


    yazdıklarına dair içerik cevabı paylaşmadığımdan yakınmışsın.aslında sürekli yazdım,ama dikkat etmemişsin.sebebi,yazdıklarının baştan beri burdaki konuyla alakası olmaması.ben haberin içeriğinin dışına çıkmıyorum,konuyu çarpıtmıyorum.burda konuyla alakası olmayan sensin.ne fizikten bahsediyorsun ne matematikten.havada kalmış benzetmeler,süslü cümlelerin yeri konu dışı forumudur.




  • Güneşin yok olması, ışığın olmaması ve -250 derece soğuklar evet insan dahil bir çok bitki ve hayvanı yok edecek ama dünyada bu şartlar altında yaşayan bir çok mikroorganizma da var, sanırım geriye sadece onlar kalacak ve dünya artık onların olacak.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.