Şimdi Ara

Günde 30 sayfa kitap okursak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurney5


    quote:

    Orijinalden alıntı: pistachios

    Bugune kadar basılmış kitapları okumaya bir insanın ömrü yetmez zaten. Biz e-kitap okuyoruz diye bundan sonra kitap basılamayacak ise çok da önemli değil. Hali hazırdaki kitaplar yeter bize

    Sadece bu açıdan bakmayın bu kitabı çevirenler vs. bir sürü insan bu işten para kazanıyor el verdikçe korsan kullanmayın.

    bütün klasikler ücretsiz olarak İngilizce e kitap halinde yayınlanıyor. Klasikler İngilizceye çevrilip İngilizce bilenlerin hizmetine ücretsiz sunuluyorken o çevirmenler nasıl çevirip halkın hizmetine sunmuş. Neden bizim kültür bakanlığı böyle bir hizmet yapmıyor? Bizim önemli yazarlarımızdan biri olan Reşat Nuri’nin kitapları bile en pahalı kitaplar arasında. Ben kültür bakanlığının yerinde olsam Reşat Nuri, Sait Faik , Hüseyin Rahmi, Tanpınar, Halife edip, Peyami safa, Mehmet Akif, gibi Türk diline hizmet eden bütün yazarlarımızın telif haklarını alır hem Türkçe hem İngilizce e-kitap halinde tüm insanlığın ücretsiz erişimine sunarım. Kitap illa para kazanılacak bir meta değil. Kitabı sırf ticaret olarak görmemek lazım. Bir kitap çevirecek kadar bir dili bilsem oturur o dildeki öenemli eserleri Türkçeye çevirerek bu ülkeye hizmet etmek isterdim elimde geldiği kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de günde ortalama 30 sayfa civarı okurum. Günümüm yoğunluğuna göre 20-50 sayfa arası bir okuma periyodu ayarlarım kendime. Bazen kapılıp 100-150 sayfa okuduğumda olur, ama en kötü günüm 20-30 dan aşağı düşmez. Bir alışkanlık haline geliyor bir süre sonra. İnsana çok şey katıyor.

    Maddi kısmını da genelde kampanyaları takip ederek çözüyorum. Direk D&R gibi bir yerden 70-80 tl tutan kitapları 30-40 civarına getirmek mümkün oluyor. Bu tip kampanyalar denk geldiğinde toplu olarak alıyorum bir sonraki kampanyaya kadar idare ediyor beni.
  • Kitap almak için letgo ve sahafları kullaniyorum. Insanlar ateş pahalarına nerdeyse kutüphane satiyorlar. Bu zamanda kitapçılar ölücü bence.affedersiniz de ortalama 300 400 sayfalik bir kitaba sırf çok satılmış, kapagi ciltliymis,baskısı bilmem neymis diye 30 40 lira vermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde şöyle bir şey yapıyorum yatarken yada evde okuduğum bir kitabım var birde metroda, otobüste okumak için genelde taşınması kolay başka bir kitabım var. Yani iki kitabı aynı anda okuyorum. başta acaba karakterler karışır mı? Olaylar birbirine karışır mı? diye denemiyordum fakat hiç öyle olmuyor her kitap kendi moduna sokuyor ve okumaya başladığım an içine giriyorum. İki farklı diziyi takip etmek gibi. Kesinlikle daha fazla okumamı sağladı.
  • Hedefinizi gerçekleştirmeyin kendinizden farklı türlerde okumayın ama mutlaka okuyun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 hedefimde her hafta en az 1 kitap okumak var. Çok akıcı olmasa bile günde 20-30 sayfa altına düşmemeye gayret ediyorum. Bazen çok akıcı, merak uyandırıcı ve heyecanlı bir hikaye denk gelirse 50-60 sayfaya çıktığım da oluyor tabii.

    Bir de yatarak/uzanarak kitap okumaMAya çalışıyorum, sandelyede/koltukta oturduğumda çok daha fazla sayfa okuyorum.
    Kusura bakmayın ama tablet/telefon ekranından kitap okumayı da saçma buluyorum.
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Bende akşama kadar işte oturunca eve gidip uzanmak istiyorum ve dediğin gibi oturarak okumaktan daha verimsiz oluyor.
    Yinede eskiye nazaran çok daha iyi okuyorum.
  • hocam bir de kitabı bitirmeye kıyamamak var
  • lumiasha23 kullanıcısına yanıt
    Bitmesine yakın keşke bitmese denen kitaplar var malesef :D:D
  • Bahsettiğin şeyin aynısını yapıyorum, konunu yeni gördüm.Ama ben günde 20 sayfa okuyorum.30 sayfa biraz çok gelebilir başka işleri olanlar için.Üniversite dersleri , çalışanlar vs.
    Otobüste gidiş geliş 10 ar sayfa okuyunca zaten 20 sayfa yapıyor. Ayda 600 sayfa.200 sayfalık 3 tane roman, 300 sayfalık da 2 tane roman veya kitap bitiriliyor rahatlıkla.Bence yeterli bir sayı.
  • Tabi kişiden kişiye değişebiliyor bu rakam :)
    Alt sınır koysanda üst sınır koymayarakta çok verimli okumalar yapabilirsin.
  • http://barisozcan.com/2018de-zinciri-kirma/

    Çıktı alıp çizelgeden takip yapabilirsiniz arkadaşlar günleri, ben öyle yapacağım. Ama sayfa değil de, süre tutmayı düşünüyorum. Çünkü kitabına göre 30 sayfa, 10 dakikada da bitebiliyor; 3 saate de uzayabiliyor.
    Herkese kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 24 Mart 2018; 6:35:30 >
  • Çok güzel bir konu, açan arkadaşı canı gönülden kutluyorum. Ben de yoğun iş tempomun yanında kitap okumayı eksik etmemeye çalışıyorum son zamanlar. Günde çok az miktarda bile okusan aya vurduğunda gerçekten etkili oluyor. Herkesin hedefine ulaşması dileğiyle
  • düzenli okumanın sırrı ilgi alanını belirlemekte yatıyor. İlgi alanını doğru belirlendikten sonra okunan kitaptan keyif almaya başlıyor insan.
  • ungalath kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bir de okuma dili de önemli kişiye uygun bir dili olması lazım yoksa bıkıp bırakılabilir daha başında...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapların şarjı bitmez, ekranı kırılmaz, güzel kokar nokta
  • Burda asıl amaç alışkanlık haline gelmesi ve okumadığınız günle ilgili vicdan azabı yaşamak :)
    Yoksa günde 20 sayfa yada yarım saat okunması çok mühim değil.
  • Pendik metro gidiş geliş 50-60 sayfa
    Havalimanı metro + marmaray gidiş geliş 50-60 sayfa
    Zaman çarkı 10.kitaptayım
  • aeson01 kullanıcısına yanıt
    Benimde herzaman yanımda kitap oluyor metroda.
    Birde bostancı ümraniye otobüsü vardı 1 sene günde işe git gel ortalama 3 saat yol yapıyordum.
    Güzel kitaplar okudum :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.