Şimdi Ara

. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
10
Favori
17.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cannavaro1903 kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olmaz eğer render almayacaksanız. Bunun için sistem ayarları ile oynamanıza değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

    Bir sorun olmaz eğer render almayacaksanız. Bunun için sistem ayarları ile oynamanıza değmez.

    sırf final cut pro x kullanmak için kurdum hocam hackintoshu. yani render harici bir işim yok hackintoshta

    sorunu tekrar sistem kurarak çözdüm. şuanda ramlerimi 2666mhz işlemcimi de 4.4 ghz de kullanıyorum.

    bu arada 1050ti ekran kartı aldım bakalım bu pascal mimari kartlar için destek ne zaman gelecek ya da gelecek mi. tonyde birisi 1070 kartını çalıştırdığını iddia ediyor ama pek inanılası değil. şimdilik dual boot yapıcam artık. hd4000le mac os 1050ti la da windows kullanayım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannavaro1903 -- 8 Şubat 2017; 16:43:34 >
  • Cannavaro1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam Tonymac sitesine bakın. Belki DSDT yamalamaya ihtiyacınız olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam beyler uzun bi aradan sonra tekrar sizlerleyim Maalesef yaşadığım ailevi ve maddi sıkıntılardan dolayı foruma vaktim yoktu. Allah a şükür sorunlarımı hallettim bir şekilde. Tam gaz devam edebiliriz. Söyleyin kim biraz Hackintosh ister bakalımm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Allah sıkıntı vermesin ama sorunu çözülemeyen çok oldu bence. Sorunlarını da tam söyleyemiyorlar. İlk sayfaya en çok karşılaşılan sorun ve çözümler diye bölüm açmalısın ve başlığa 'İlk sayfayı oku' eklemelisin.
  • Pazar kahvaltımdan sonra kahvemi alıp bütün gün bu konuyla ilgilencem. İçiniz rahat olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir laptopuma mac os kurmayı düşünüyordum. Bu aralar biraz araştırma yaptım. Bilgisayardan az çok anlarım fakat bu iş biraz zahmetli gördündü gözüme. Sony Vaio serisi SVE1512Y1ESI laptopum var. İşlemcim intel fakat ekran kartım AMD sizce kursam çalıştrabilir miyim?Hangi sürümü kurmam uygun olur sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguz35ergen O kullanıcısına yanıt
    Sürüm çok önemli değil. Amd'nin bazı ekran kartına destek veriyor MacOS fakat sizinki hangisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveeeeettt yine geldik kürkçü dükkanına

    İlk önce sistemim imzanda yeralan sistemdir ve Killer E2205 Gigabit LAN controller Nvidia 970 ekran kartım bulunmakta, kamerada Microsoft life cam hd-5000 var. Bunların yüklenmeside gerekiyor.Sierra yüklemek istiyorum ve takip ettiğim klavuzda ekran kartı yükleme işlerinin sierrada değiştiği yazıyor ama daha oraya gelemedim :D

    Buradahttps://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-x99a-gaming-7-macos-kurulumu.415640/page-6#post-2329902 bir topik açtım ama moderatör arkadaş kaçmış ve ilgilenen arkadaşı çok sıkboğaz ettim. Sıkıntım buradakihttps://www.technopat.net/sosyal/konu/macos-sierra-guencel-kurulum-imaji.375019/ işlemleri yapıyorum ama cahil değilim ama bu işte baya cahilim ve bazı adımlar baya yutularak anlatılmış. Sorun oluyor birisinin yardımıyla adım adım gitmem gerekiyor.

    En büyük problemim UEFI olarak oluşturulmuş hazır bir yükleme dosyası yapmış bu arkadaşımız. Hiç bir komuta ihtiyaç olmadan X99 kullanıcısı olarak yükleme yaptım ve biostan baktığımda yükleme yaptığım SSD uefi olarak gözüküyordu. Rehberin kendi yüklediği MULTIBEAST la boot attım. Usb diski çıkardım açılışta diski seçtim ve girilmez levhası verdi, 2-3 kes daha denedim olmadı ve bunda sonra direk windowsa atmaya başladı. Sonra MULTIBEAST işe yaramazsa diye USB diske CLOVER BOOT LOADER da atmıştı. Onunla bu sefer boot attım sistemden yükleme yaptığım diski seçerek açılış alabildim usb takılıydı ama oradan boot etmeden. Ben dedim bu iş oldu galiba; Sonra rehberin içindeki KCPM Pro ile eternet kexti atmaya çalıştım ve sistem uçtu, karlar yağdı, deprem oldu, yandı bitti kül oldu. Bundan sonra ne kadar yükleme yaparsam yapayım Sistem kurduğum disk GPT oldu, CMOS bile temizledim ve bir daha biosan uefi olarak gözükmedi.

    Şimdi napayım Hakim Bey?




  • UEFI olarak yüklememi yaptım sırada Nvidia 970 yükleme killer e2205 eternet yüklemem lazım biraz bakındım İnternete ama hep ingilizce türkçe kaynaklarda da çok detaylı anlatım bulamadım mesela efi içine atın demiş bir yerde ama efiyi mount etmeyi anlatmamış yada siatemin kurulu olduğu diskin içinde bi efi klasörü var orasımı değilmi yazmamış. Adım adım anlatacak birileri varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanr kullanıcısına yanıt
    Dostum Clover Confugrator programında EFI bölümünü mount etmek için araç var. Olmadı EFI Mounter programını indir ve mount et. UEFI kurulumlarda EFI bölüntüsü ayrı bir şekilde oluşuyor. MacOS'un kurulu olduğu sürücüde değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Selam clover ile yapmayı öğrendim efiyi mount etmeyi ama şu aşağıda verdiğim linkteki adımları takip edip aradından nvidanın 10.12 (16A323) driverini indirip işlemden sonra kurdum. Ama görüntü düzelmedi. Videodaki xcode uygulamasındaki"systemparameters" InjectKexts" kısmında bende "Yes" yazıyor ama videoda "Detect" yazıyor. Sorun buradan mı kaynaklı? Yada ilk önce nvidanın web sürücüsünü yükleyip sonra mı xcode düzenlemesi yapmam gerekiyordu?



    https://youtu.be/ebKZqCmOiGc





    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boot gui hatalarını çözmek için Kernel And Kext Patches seçeneğinde "kext to patch" yazan yerde (+) yazan yere tıklayın ve kodları girin.



    Comment: Boot graphics glitch, 10.10.x/10.11.x (credit lisai9093, cecekpawon)

    Name: IOGraphicsFamily

    Find: <01000075 17>

    Replace: <010000eb 17>

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar...

    El Capitan kullanıyorum uzunca bir süredir. USB klavye yerine PS2 klavye taktım. Ama OSX maalesef görmedi. USB mouse çalışıyor ama.

    Windows 10 da kurulu. Paragon HFS+ for Windows kullanarak bulduğum VoodooPS2Controller.kext dosyasını System\Library\Extensions içine attım ama yine çalışmadı.

    Hem Sierra hem de El Capitan'ı sorunsuzca kurdum zamanında. Final Cut Pro'da birçok eklenti Sierra'da çalışmadığı için El Capitan'da karar kıldım. Ama sanırım sistemim şansıma uyumlu olduğu için ses ve ekran kartı harici hiç bir şey kurmak zorunda kalmamıştım. Yani kext yüklemesini falan da bilmiyorum. Kısacası şimdi Windows üzerinden macOS kurulu diske kext atarak PS2 klavyemi çalıştırabilir miyim?
  • Merhaba arkadaşlar.

    Mid2012 Macbook Pro Retina 15" var ve kronik arızası olan nvidia gt650m chipset arızası meydana geldi. Harici ekran kartını devre dışı bırakmak istiyorum. Üzerindeki hd4000 ile de sıkıntısız işlem yapabilmekteyim. Nvidia ekran kartını macbook ta nasıl kapatabilirim. Yardımcı olurmusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafapusti kullanıcısına yanıt
    Eskiden çalışan bir kod vardı ama şuan çöp. Harici ekran kartını kapatmak için efiyi yeniden yapılandırmanız gerekiyor. Ki maclerde efi yapılandırma arayüzü(normal pc deyimiyle bios) yok.



    Aslında o kronik dediğiniz arızanın çözümü çok basit



    Biliyorsunuz BGA denen bir lehim methodu var ve bunlarda bilye lehim adı verilen ufak lehim topları kullanılıyor. O yüzden çipsette hiçbir bacak göremiyoruz dışardan. Zaman içinde bu toplar çatlayabiliyor. Bunlarda temassızlığa yol açıp sorun çıkarıyor. Yapılacak işlem ise ya re-balling yada re-heat. Çipseti bol flux ile 300 derecede 1 dakika ısıtırsanız sorununuz çözülecektir. Bunu tecrübeli biri yapmalıdır kesinlikle..!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple cihazlarında nvidia gt650m chipset gibi harici ekran kartı için "video card" veya "graphics card" deniliyor. O şekilde bir arayınca çıkan çözümlerden bir tanesi.



    Apple bile olsa bu cihazları çalışır durumdayken yatak üstünde bırakmamak gerekiyor. Laptop'ta video falan seyrederken yatak üstüne koyunca alttan yatağın esnek yayları, çarşaf sarınca en kral soğutma bile iflas ediyor.



    https://apple.stackexchange.com/questions/70283/how-to-permanently-disable-defective-graphics-card-in-macbook-pro

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, elimde boş bir hdd var. Laptopum vasıtasıyla hackintosh kurmak istiyorum. Cihazım uygun mu ?



    Intel Core i7 4710HQ işlemci

    Amd Radeon R9 M265x ekran kartı

    8+8 gb ddr3 RAM



    Detaylar:http://www.teknosa.com/urunler/125032855/toshiba-satellite-p50-b-116-notebook

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler.
    Elimdeki bilgisayarı DAW olarak kullanmak için Hackintosh aracılığıyla MacOS kurmak istiyorum, konu hakkında hiçbir fikrim yok, internet üzerindeki rehber ve makaleler de inanılmaz karışık geliyor, sistem bileşenlerimin uyumlu olup olmadığını dahi bilmiyorum desem yeridir, yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim. Elimde MSI GE72 6QF Apache Pro var, sistemi USB 3 HDD kutusuyla bilgisayara bağladığım Sandisk 240GB SSDPlus'a kurmayı düşünüyorum, aşağıdaki linkte PC ve SSD'nin özellikleri var, Wi-Fi kartı hariç sıkıntı yaratabilecek bir bileşen var mı?

    http://www.hepsiburada.com/msi-ge72-6qf-apache-pro-052xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-32gb-1tb-256gb-ssd-17-3-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-pm-bd601947
    https://www.sandisk.com.tr/home/ssd/ssd-plus
    .
    SSD'nin Okuma-Yazma hızları çok düşük görünüyor, sanırım harici şekilde bağlamamdan kaynaklı diye düşünüyorum.




  • Arkadaşlar yeni mac kullanıcısıyım
    mac e ücretsiz ve ful programları nerden indirip kurarım beni bilgilendirirseniz sevinirim .
    ıbm spss programı crel draw viwer pro gibi programlara ihtiyacım var...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.