Şimdi Ara

[Güncelendi]Aldığım elektronik malı iade etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Olay:
    Arkadaşlar dün akşam saat 9 da samsung galaxy ace s5830 i model telefon aldım.eve geldim biraz oyna sonra bitince şarja 12 saat tak dedikleri için biraz uygulama indirdim bu esnada 3 kere dondu hiç bir şekilde açılmadı.ayrıca neyse dedim belki şarja takmam gereklidir dedim.yatarken 12 saat olayına dikkat ederek şarja taktım fakat öğlen aldığımda şarjdan sadece yüzde 57 şarj olmuş. biraz daha baktım sıkıntı devam ediyomu evet ediyodu.hemen aldığım yeri aradım ben ücret iadesi istiyorum dedim.mırın kırın ettiler rapor almanız lazım dediler sizin yapmadığınıza dair.hemen servise koştum.servis pazartesiden önce veremeyiz dedi.bıraktım.eğer servis sorun bulmazsa yada onarım yaparsa nereye başvurmam lazım ben bu telefonu istemiyorum.takdir edersiniz ki daha 1 - 2 saat sonra sıkıntı çıkaran telefondan herkes soğur.internette dolaşırken şu maddeyi gördüm
    quote:

Ayıplı Mal

Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda

acaba ürünü iade etmemde bi engel varmı istemiyorum gerçekten soğudum.
    --------------
    Gelişme 1:
    Tarih: 3 eylül 2012
    Bu sabah başarı teknik servis den aradılar ürünün arızasını tespit ettiklerini söylediler. Diyalog;
    -Başarı:Merhaba Uğur beyle mi görüşüyorum
    -Ben:Evet buyrun.
    -Başarı:Cumartesi servisimize tespit ettiğiniz cihazda arızanın olduğu tespit edildi.Ürünün değişimini mi istiyorsunuz ?
    -Ben:Hayır.takdir edersiniz ki ürünü alalı saatler sonra arıza çıkınca insan ister istemez soğuyor.Ben para iadesi istiyorum.
    -Başarı:Anladım efendim. Ozaman ben bu durumu Samsung firmasına bildiricem.Onlar sizinle irtibata geçiceklerdir.
    -Ben:Peki ne kadar sürer çözüm süresi?
    -Başarı:Tahmini olarak 1-2 hafta içinde size ulaşırlar.
    -Ben:oooo.. çok geç ya ben 1 hafta sonra şehir dışında olucam okumaya gidicem
    -Başarı:yapabileceğimiz bişey yok efendim prosedür böyle.
    -Ben:Peki diyelim 30 günü geçti süreç benim iade hakkıma bişey olurmu çünkü tüketici haklarında 30 gün içinde ayıplı mal iadesi diye bi madde olması lazım
    -Başarı:hayır efendim sizin telefonu servise verdiğiniz gün belli.
    -Ben:Peki o zaman napalım telefon sizde mi kalıcak ?
    -Başarı:evet Ozaman ben talebinizi başlatıyorum.
    -Ben:Tamam inşallah en kısa sürece çözülür
    -Başarı:İnşallah.İyi günler
    -Ben:İyi günler.
    -Başarı: dıt dıt dıt.....
    --------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uLtRaMaRiNe -- 3 Eylül 2012; 13:07:05 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnscrutability -- 1 Eylül 2012; 21:03:21 >

Orijinalden alıntı: İnscrutability

Eğer para iadesi yapmazlarsa Tüketici Hakları Mahkemesine başvurabilirsin.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.peki çok masraf olur mu ne kadar para gider ayrıca çözüm süresi uzun mudur ?

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

quote:

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.peki çok masraf olur mu ne kadar para gider ayrıca çözüm süresi uzun mudur ?

Herhangi bir ücret almıyorlar.Çözüm süresi için bişey diyemem 2 hafta da çözülebilir 2 ayda da bende başvurmuştum 2 haftada çözülmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnscrutability -- 1 Eylül 2012; 21:16:41 >

Orijinalden alıntı: sadecefatih

nerden aldınız cihazı bilindik bir yerden mi

İzmir optimum avm samsung plaza

quote:

quote:

Herhangi bir ücret almıyorlar.Çözüm süresi için bişey diyemem 2 hafta da çözülebilir 2 ayda da bende başvurmuştum 2 haftada çözülmüştü.

teşekkür ederim pazartesiyi bekliyip olmazsa çarşamba günü kaymakamlıktan tüketici haklarıyla ilgili müracaat etmem gereken yer hakkında bilgi alıcam.
    Peki benzer sorun yaşayan varmı arkadaşlar Sonuçta 24 saat olmadan hatalı çıktı ürün.Direk değiştirme yada para iadesi olması lazım değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uLtRaMaRiNe -- 1 Eylül 2012; 21:19:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim pazartesiyi bekliyip olmazsa çarşamba günü kaymakamlıktan tüketici haklarıyla ilgili müracaat etmem gereken yer hakkında bilgi alıcam.
    Peki benzer sorun yaşayan varmı arkadaşlar Sonuçta 24 saat olmadan hatalı çıktı ürün.Direk değiştirme yada para iadesi olması lazım değil mi ?

Hocam detaylı bilgi için buraya göz atabilirsin.
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=6546

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam detaylı bilgi için buraya göz atabilirsin.
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=6546

yardımlarınız için sağ olun

• güncellendi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.