Şimdi Ara

(Günceleme 2 )yeni girdiğim işimden çıkarmak istiyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme 3;bugün ayın biri idi para yatmadı arayıp sorduğumda 1-5 arası yayacağını söylediler hala beklemedeyim.


    güncelleme 2 ;arayıp 18 günlük para vericeklerini ayın 1'inde param yatınca gelip istifa sözleşmesini imzalamamı söylediler bende kabul ettim param yatar yatmaz istifa sözleşmesinin imzalıcam.umarım başka pürüz kalmamıştır sayenizde mücadelemi kazandım hakkınızı helal edin. ülkemizde iş az olduğu ve işçi çok olduğu için işçinin değeri çok düşük. umarım herşey adaletli olur.



    Güncelleme;bugün saat 3 te konuşmaya gidiyorum umarım hakkımı alırım.

    herkese iyi geceler sizlere belkide başıma gelmiş en ilginç bir o kadar da gurur zedeleyici olayı yazıcam.
    bir arkadaş aracılığı ile getir'e iş başvurusu yapmıştım aynı geri döndüler ve hemen sigorta kaydımı yaptılar
    09.07.2019'da sigorta kaydım yapıldı 10.07.2019'da büyük hevesle iş başı yaptım ve ilk 5 gün 10 saat çalıştım.

    21.07.2019 tarihinde ise mesaimin bittiği ve işten çıkacağım sırada yetkili bir arkadaş bana ; yarın biz seni arayana kadar işe gelme toplantı yapıp senle birinin kalmasına karar vericez' dediler ve hiç kimse beni aramadı.
    bugün yetkili kişiyi ben aradım bana söylediği şey ; biz seni unuttuk kusura bakma yarın gel istifa dilekçeni doldur gelecek ayın ilk günü, çalıştığın günlerin parası yatar hesabına. bana en başta bunun deneme olduğunu bir karar yoluna gidiceklerini söylemiş olsalardı 20.07.2019'da ben başka bir yerden iş teklifi almıştım. o değerlendiremedim. zaten uzun zamandır da işşizdim. 10 çalışıp işten atmaları çok onur kırıcı bir davranış.sizce aranacak haklarım var mı ? yoksa direkt gidip istifa dilekçesi mi doldurayım 3 gündür işe çağırmıyorlar zaten. acaba istifa dilekçesi benim iş sicilime işlermi ? çok teşekkürler aylarca işşiz olup iş bulduktan sonra 10 içinde çıkarılmak başıma gelen en ilginç olay olarak kalacak. umudunuz daim olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNTIWIRUS -- 1 Ağustos 2019; 18:34:59 >







  • Ne labali bir iş yeri ya bu tip yöneticilerin para kazanması bile saçma geliyor profesyönellik ciddiyet 0.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakin dilekce falan doldurma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik çok zor, bende 3 ay kadar çalıştığım işyerinden çıkartılmıştım. Borçlarım vardı, planlarımı ona göre yapmıştım ama öyle olmuştu. Her şeyde bir hayır var demek gerekiyor sanırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    MADDE 15. – Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.

    Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”

    Yukarıdaki maddeye göre deneme süresi hükmü “iş sözleşmesinin ilk iki ayı deneme süresidir” şeklinde kendiliğinden mevcut olan bir hüküm değildir. Aksine, deneme süresi, iş sözleşmesinde taraflarca böyle bir süre ve kayıt konulduğu takdirde söz konusu olabilmektedir.

    Bu nedenle, deneme süresinin varlığını iddia eden taraf, iş sözleşmesinde deneme kaydının varlığını ve öngörülen deneme süresinin ne kadar olduğunu ıspatlamakla yükümlüdür.

    İş sözleşmesi yazılı yapılmadığı takdirde, sözlü olarak yapılan iş sözleşmesinde deneme kaydının konulduğunu ispatlamak çok zor görünmektedir. Taraflar iş sözleşmesini yazılı yapmamakla birlikte, salt deneme kaydını gösteren özel bir metin imzalamışlarsa bu da geçerlidir. Ancak, herhangi bir yazılı belge bulunmayan hallerde, karşı taraf ikrar etmedikçe, deneme kaydının ispatı mümkün görünmemektedir.

    Sözleşmende böyle bir madde yoksa dilekçe falan doldurma.




  • istifa dilekçesi yazmayacağım peki maaşımı ödememezlik yaparlar mı ?
  • BearGyrlls kullanıcısına yanıt
    işe girerken hiç bir sözleşme imzalamadım. başvurduğum gibi sigortamı başlatıp ertesi günü işbaşı yaptım o kadar.
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Uğraşmak istiyorsan uğraşabilirsin o zaman 10 günlük para çok önemli değilse.
  • Sigorta başlangıcı yapıldıktan sonra önemli değil. Eğer seni maaşı vermemekle tehdit ederlerse işçi mahkemesine gideceğini söyle, maaşın + üzerine kallavi bir ceza yerler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin dilekce yazmana gerek yoktu ancak sen keske gelme dediklerinde mesaj atsaydin “ dun biz haber verene kadar gelmeyin demistiniz kacta gelmem gerekiyor acaba diye “ . Bu mesaj onlarin sana o sozu soylediginin kaniti olurdu , ve o gun gitmedigin icin kusur islemis sayilmazdin . Sonraki gun normal is gunu olarwk gitseydin ve calistirmak istemezlersede video kaydi vs yapabilirdin . Su an seni isten atmak icin 3 gundur ise gelmedigini bahane edebilirler .
    Sen dilekce yazma onlar yazsin isten cikardiklari a dair dilekce ve okuyarak imzala . Olmayan seylerden dolayida isten cikariyoruz vs yazabilirler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 25 Temmuz 2019; 2:8:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vay çakallara bak sen kendileri gibi yönetici vasıfsızını da bulmuşlar, tam gevşek toplantısı olmuş. İnsanları ne kadar kolay kullanıp atıyorlar öyle unuttuk falan. Geçmiş olsun hocam al paranı bu köpeklerle uğraşma sıfatlarına tükür geç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Senin dilekce yazmana gerek yoktu ancak sen keske gelme dediklerinde mesaj atsaydin “ dun biz haber verene kadar gelmeyin demistiniz kacta gelmem gerekiyor acaba diye “ . Bu mesaj onlarin sana o sozu soylediginin kaniti olurdu , ve o gun gitmedigin icin kusur islemis sayilmazdin . Sonraki gun normal is gunu olarwk gitseydin ve calistirmak istemezlersede video kaydi vs yapabilirdin . Su an seni isten atmak icin 3 gundur ise gelmedigini bahane edebilirler .
    Sen dilekce yazma onlar yazsin isten cikardiklari a dair dilekce ve okuyarak imzala . Olmayan seylerden dolayida isten cikariyoruz vs yazabilirler .
    Malesef böyle bir mesaj yok ama konuştum telefonda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda mesaj geldi çalıştığın gün kadar paranı alacaksın dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşine son vermeye onlar karar vermiş sen neden dilekçe dolduracakmışsın? İstifa yazarsan "ben kendim işten ayrıldım" anlamına gelir sakın yapma öyle bir şey. Senden bunu istemeye bile hakları yok. Gitmemezlikte etme evde oturma öyle, her gün iş başı saatin kaçsa git işe aksi durumda mazeretsiz işe gitmemiş olursun. Sen normal bir şekilde işine git sigortalı çalışanısın firmanın, istemiyorlarsa iş akdinin feshine dair bir yazı getirirler önüne, hangi tarihten itibaren ilişiğini kesmişler orada açıkça yazar. Öyle lafla sözle olmaz bu işler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor

    İşine son vermeye onlar karar vermiş sen neden dilekçe dolduracakmışsın? İstifa yazarsan "ben kendim işten ayrıldım" anlamına gelir sakın yapma öyle bir şey. Senden bunu istemeye bile hakları yok. Gitmemezlikte etme evde oturma öyle, her gün iş başı saatin kaçsa git işe aksi durumda mazeretsiz işe gitmemiş olursun. Sen normal bir şekilde işine git sigortalı çalışanısın firmanın, istemiyorlarsa iş akdinin feshine dair bir yazı getirirler önüne, hangi tarihten itibaren ilişiğini kesmişler orada açıkça yazar. Öyle lafla sözle olmaz bu işler.
    Hocam pazartesiden beridir çağırmadılar bende gitmedim dün aradılar bugün saat 2 de görürşeceğiz. Ben 2-3 maaş istiyorum ama nasıl anlaşayım sizce ? Çok teşekkürler iyi günler ben çıkmak istemedim onlar çıkartıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamı bekliyorum,bütün işçiler bana sen çıktın muamelesi yapıyorlar çok ayıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 2 ay deneme süresidir bundan yararlanıyorlar

    geçmiş olsun takmamak lazım bu üçkağıtçıları madem çıkarıcaksın neden alıyorsun
  • Son durum ne

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.