Şimdi Ara

Güncel! Sinyal Problemi tam 5 gündür uğraşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun diye es geçmeyin yardımlarınızı bekliyorum.
    Dikkat ettim umarım yanlış yere açmıyorumdur konuyu, öyle ise özür diler uygun yere taşınmasını rica ederim.
    Arkadaşlar çatıda çift çanağım var. Turksat ve hotbird. Turksatt çanakda çift çıkışlı lnb var. Kablonun biri direk mutfağa iniyor ve hiç bir kanalda bir problem söz konusu değil.
    Gelelim diğer kabloya burnumdan getirdi hele ki yeni tv aldım oturup keyfini süremedim.
    kablo disqe geliyor ordan odama iniyor. Hotbirdde sorun yok Turksatta çoğu kanalda da sorun yok ama gel gelelim Beyaz tv hiç yok Star ntv ntvspor ise sinyal 80lerde olmasına rağmen aralıklarla 30 saniye 1 dak. değişiyor sinyal 10a düşüp geri çıkıyor. Peki ben ne yaptım.

Dısqe değiştirdim. düzelmedi
    lnb üzerinden kablonun yerlerini değiştirdim(mutfak yine sorunsuz) düzelmedi
    uçların hepsini yeniden açıp taktım düzelmedi
    kanalları silip yeniden yükledim düzelmedi
    odada ki uydumu (next cool hdmi ile bağlı) mutfaktaki tv ve kabloda denedim çalışıyor sorun yok.
    bugun son olarak ana kablo uzun olan kabloyu değiştirdim kaliteli kablo ile tvde ise beyaz tv açık bıraktım emanet taktım tvye baktım beyaz gelmiş sorunsuz gösteriyor. hemen kalıcı olarak bağladım uçları ve starı bir açtım ki donmalar karelenmeler devam ediyor :( beyaza döndüm geri gösteriyor sinyal 75lerde ama aynı star gibi sinyal arada düşüp çıkıyor.

Şimdi söyleyin ben ne yapıyım sorun neden olabilir fikir ve bilgilerinizi esirgemeyin lütfen. Hadi beyaz tvyi geçtim arda televizyona bakarım ondada stara bakarım ntvspora bakarım kafayı takmış durumdayım.
    Not: uyduculara gittim şuan gelemeyiz diyorlar uğraşmak istemiyorlar ufak iş diye kendim halletmeliyim anlayacağınız.

• Beyaz tv,deng,denge tv,fog tv gibi kanalların frekansları oldukça sacma bir frekanstır.Hassas ayar ister, bu kanalların bozulmada 4 neden vardır;
    1.Kablo eski veya kablo boyu çok uzunsa gelmez.
    2.Lnb çok eskiyse yine sorun yapar.
    3.Çanak ayarı tam olarak ayarlandığına emin olmalısınız.
    4.çift girişli twin Lnb genelde bu tür sorunlarada yol açmaktadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkatten can sıkıcı bir durummuş.... Yalnız Next Mınıx serilerinin çoğunluğunda bu sinyal problemi var. Özellikle Star ntv beyaz tv gibi 30000 SR deki kanallar zaten çok hassas iken birde cihazların tuner yazılım eksikliği altın vuruş oluyor....

*Nacizane tavsiyem mutfakta kullandığınız uydu alıcıyı bir kaç saat odanızda kullanın. Bu bir kaç saatlik süre içinde kanallarda hiç bozulma olmazsa tesisata yüklenmeyin. Sorun uydu alıcıdadır. Next sitesinden güncel yazılım varmı kontrol edin. Bu tür durumlarda yeni yazılım çıkarıyorlar ve genelde düzeliyor.

*Bu sinyal kayıplarında Dıseq bile sorun çıkarabiliyor. İstersen 10 tane Dıseq dene farketmez.. Cihazda hata varsa o dıseq deki sinyal kaybını bile büyütür.

* Son olarak odana gelen hattı Türksattan direk al. Yani geçici bir süre Hotbird ve Dıseq in devre dışı kalsın. Birde bu şekilde kontrol et kanalları...Tabi bu arada mutfaktaki uydu alıcında açık olsun. Bakalım 2 cihazda aktif iken LNB sinyal kaybı yaşatıyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 19 Ekim 2013; 17:59:02 >

• söylediklerinizi hava karardığı için yarın tek tek deneyeceğim bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazacağım buraya. Not az önce lnb de değiştirdim düzelmedi , eskisini geri taktım.
    Son durum beyaz geldi ama sık karelenmeler oluyor starda 1 dakika içerisinde 2-3 sefer karelenmeler oluyor
  • Cool'u mutfakta denediğinizi ve problem olmadığını söylemiştiniz...Şu durumda problem tesisatta gözüküyor ama bencede bu mümkün değil....Tesisatın değişmeyen parçası kalmadığına göre bence sizin Coool'un bir tuner yazılım problemi var....
  • Next.com.tr destekten konu ile ilgili gelen cevap.

"Öncelikle ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz 7500cı modelimiz sd bir üründür minix hd cool modelimiz hd bir üründür bundan dolayı 2 üründe tüner farklı olmaktadır ve minix hd cool yayınları hd kalitesinde aldığından anten ayarınız mükemmel ayarlı değil ise bundan kaynaklı belirtmiş olduğunuz yayınlarda sorun yaşanabilir "
  • yengecharun Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yukardada yazmıştım ama bir daha hatırlatayım. Salona gelen kabloyu direk Türksat çanağına takıp denediniz mi?? Yani arada Dıseq olmadan direk Twın LNB ye bağlamanızı kasdediyorum....

Orijinalden alıntı: yengecharun

Uzun diye es geçmeyin yardımlarınızı bekliyorum.
    Dikkat ettim umarım yanlış yere açmıyorumdur konuyu, öyle ise özür diler uygun yere taşınmasını rica ederim.
    Arkadaşlar çatıda çift çanağım var. Turksat ve hotbird. Turksatt çanakda çift çıkışlı lnb var. Kablonun biri direk mutfağa iniyor ve hiç bir kanalda bir problem söz konusu değil.
    Gelelim diğer kabloya burnumdan getirdi hele ki yeni tv aldım oturup keyfini süremedim.
    kablo disqe geliyor ordan odama iniyor. Hotbirdde sorun yok Turksatta çoğu kanalda da sorun yok ama gel gelelim Beyaz tv hiç yok Star ntv ntvspor ise sinyal 80lerde olmasına rağmen aralıklarla 30 saniye 1 dak. değişiyor sinyal 10a düşüp geri çıkıyor. Peki ben ne yaptım.

Dısqe değiştirdim. düzelmedi
    lnb üzerinden kablonun yerlerini değiştirdim(mutfak yine sorunsuz) düzelmedi
    uçların hepsini yeniden açıp taktım düzelmedi
    kanalları silip yeniden yükledim düzelmedi
    odada ki uydumu (next cool hdmi ile bağlı) mutfaktaki tv ve kabloda denedim çalışıyor sorun yok.
    bugun son olarak ana kablo uzun olan kabloyu değiştirdim kaliteli kablo ile tvde ise beyaz tv açık bıraktım emanet taktım tvye baktım beyaz gelmiş sorunsuz gösteriyor. hemen kalıcı olarak bağladım uçları ve starı bir açtım ki donmalar karelenmeler devam ediyor :( beyaza döndüm geri gösteriyor sinyal 75lerde ama aynı star gibi sinyal arada düşüp çıkıyor.

Şimdi söyleyin ben ne yapıyım sorun neden olabilir fikir ve bilgilerinizi esirgemeyin lütfen. Hadi beyaz tvyi geçtim arda televizyona bakarım ondada stara bakarım ntvspora bakarım kafayı takmış durumdayım.
    Not: uyduculara gittim şuan gelemeyiz diyorlar uğraşmak istemiyorlar ufak iş diye kendim halletmeliyim anlayacağınız.

sizin sorununuz lnbnizin bir gözü arızalı ve alt bant problemi var lnbyi değiştirin.

• lnb bir gözü arızalı olabilir diye kablonun yerlerini değiştirmiştim ama değişen bir şey olmadı.
    janjarre arkadaşın dediğini deneyeceğim bugun. Direk lnb takıp deneyeceğim. sonuç için dönüş yapacağım.....

lnb bir gözü arızalı olabilir diye kablonun yerlerini değiştirmiştim ama değişen bir şey olmadı.
    janjarre arkadaşın dediğini deneyeceğim bugun. Direk lnb takıp deneyeceğim. sonuç için dönüş yapacağım.....

benim size bahsettiğim lnb tek gözle çalışır demiyorum biri arızalndımı diğeride istifade eder. En iyisi lnb alın ve 0.3db aşağısı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Adam LNB yi değiştirmiş zaten......

Lnb yi demiyor diseci değiştirmiş ve lnblerin ucundaki kabloların yerini değiştirmiş yazıyor anlayacağınız lnb cihaz uyuşmuyor yada cihazda problem olabilir.....
  • Arkadaşlar konu ile ilgili son durum, yapılanlar ve sonucu adım adım yazmak istiyorum.

Bu can sıkıcı olayı kendi denemelerim ile düzeltemedim gelmekte nazlanan uydu serviscilerini ikna ederek ben yorulacağıma param yorulsun diyerek ikna ettim. Gelen arkadaşlar kabloyu kendi cihazlarına taktılar sinyaliniz iyi dediler çıkıp lnb de kablo yerlerini değiştirdiler (sanki ben denememişim gibi) sorunu çözdük diye indiler çatıdan 2-3 dakika boyunca hiç karelenme olmadı bu büyük bir talihsizlikti benim açımdan. Tamam dediler sorun yaşarmıyım dedim hayır dediler. Gittiler açtım starı kontrol ediyorum tekrar ve evet bildiniz sorun devam ediyor.
    Tekrar aradım bana şunu dene bunu dene dediler denedim olmadı işte siz çözün dedim sinyalinizde sorun yok diyorlar.

Peki ben sorunu gidermek için neler yaptım ve denedim.
    Çatıda çift çanak turksat ve hotbird var. Turksata bakan çanakda çift çıkışlı lnb var. Kablonun biri direk olarak next minix sd uyduya iniyor ve hiçbir sorun yok.

Diğer kablo diseqe giriyor ve salona next cool hd uyduya bağlanıyor. Televizyonda lg 42la620 tv kendinden uydulu.

hotbird ve çoğu kanalda sorun yok star, ntv ntvspor e2 cnbce trtspor beyaztv azeri kanalları foq tvde karelenmeler oluyor bu karalenme sürekli değil 30saniye 1 dakika yada 2 dakika aralıklarla oluyor. sinyal 70lerden 10a düşüp çıkıyor.

Yeni kablo çekildi
    2 Diseq değişti
    lnb değişti ama ben değiştirdim takıp ince ayar yapmadım markasıda iyi değildi düzelmedi şuan eskisi takılı
    kabloyu direk lnbye taktım diseq aradan çıktı.
    next coolu mutfakda denedim sorun yok.
    Uyduya yazılım yükledim olmadı fabrika ayarı yaptım olmadı.
    salona eski uydum 7500 taktım uğultu çıkıyor ses kısık olmasına rağmen ama görüntüde donma yaşamadım.
    Tvnin kendi uydusunu denedim karelenme oldu.
    ÖZETLE. SD UYDU KARELENME YAPMAZKEN HD UYDU YAPIYOR. AYNI HD UYDU ALICISI MUTFAKDA SORUN YAPMIYOR.
    Lanet olsun tek hd izlemeyim sd izleyim dedim uğultu var bu sefer ve hdmi olmadığı için görüntü dalgalı.
    3 hdmi girişi var tvde üçünde de denedim.
    2 farklı hdmi kablo denedim.
    cool da av bağlantısıda var onunlada denedim olmadı.
    AKLIMA GELEN herşeyi denedim olmadı olmadı olmadı belki bir arkadaş birşey yakalar gözümden kaçan yoksa bugun yarın kıracam uyduyu televizyonu canımdan kıymetli değil. bayramdan buyana uğraşıyorum. Akşamları oturup starı ntvsporu izleyemiyorum.

• Dahili uydu alıcısı olan TV lerde topraklama hattı sorun çıkarabiliyor, topraklama hattınız iyi değilse.
    LG 42la620 ye giden topraklama hattını çıkarıp dener misiniz?

* Vertical Low (VL)

* Horizontal Low (HL)

* Vertical High (VH)

* Horizontal High (HH)

Bu dört "band ve polarizasyon"dan sinyal çıkışı bulunmaktadır. İşte sorunun özü, her bir çıkışa ait band ve polarizasyonlar, bir diğer çıkıştaki band ve polarizsonları etkileyebilmektedir.

Universal özellikli olupta, çok çıkışlı LNB 'lerde bahsettiğiniz sorun az yada çok gözlenmektedir.

Yani bireysel kullanım için üretilmiş çok çıkışı olan LNB'lerden bahsediyorum. ( Twin(2), Quad(4), Octa(8) )

Bu sorunu aşmak için, Quad modelde, Quad switch LNB 'ler üretilmiştir.

Ürün tam adı ;

Quad switch LNB yada

Quad quattro switch LNB olarak geçer.

Tabi siz twin LNB kullanıyorsunuz.

Switch LNB'lerin ürün olarak twin modelleri üretilmiş mi diye google'dan kabaca araştırdım. Ancak bir ürüne ulaşamadım.

Quad ürün adı olarak, ürün adı tanımına göre Google 'dan arama yaparsanız, bahsettiğim ürün görsellerine ulaşabilirsiniz.

Geçmişte dört çıkışlı LNB ile bu sorunu bende yaşamıştım. Quad Switch LNB ile sorunu aşmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sizdeki sorun kesinlikle LNB'den kaynaklanmaktadır. Bağımsız çok çıkışlı LNB'lerin her bir çıkışında ;

* Vertical Low (VL)

* Horizontal Low (HL)

* Vertical High (VH)

* Horizontal High (HH)

Bu dört "band ve polarizasyon"dan sinyal çıkışı bulunmaktadır. İşte sorunun özü, her bir çıkışa ait band ve polarizasyonlar, bir diğer çıkıştaki band ve polarizsonları etkileyebilmektedir.

Universal özellikli olupta, çok çıkışlı LNB 'lerde bahsettiğiniz sorun az yada çok gözlenmektedir.

Yani bireysel kullanım için üretilmiş çok çıkışı olan LNB'lerden bahsediyorum. ( Twin(2), Quad(4), Octa(8) )

Ürün tam adı ;

Quad switch LNB yada

Switch LNB'lerin ürün olarak twin modelleri üretilmiş mi diye google'dan kabaca araştırdım. Ancak bir ürüne ulaşamadım.

Quad ürün adı olarak, ürün adı tanımına göre Google 'dan arama yaparsanız, bahsettiğim ürün görsellerine ulaşabilirsiniz.

Geçmişte dört çıkışlı LNB ile bu sorunu bende yaşamıştım. Quad Switch LNB ile sorunu aşmıştım.

Bilgiler için tşkler yazdıklarınızı okuyunca o bahsettiğiniz lnb yi buralarda bilen yok (kırıkkale) bende sorunun lnbden kaynaklandığından emin olmak için tek çıkışlı bir lnb taktım hemen ve evet sorun yoktu :)))) nasıl mutlu oldum bilemezsin :) Sorunu sayenizde hep beraber bulduk. şuanda tek çıkışlı lnb takılı ve mutfak iptal olmuş durumda. Yazdıklarınızdan bu lnb isimleri ve türleriyle ilgili anlayamadıklarım var nasıl bir lnb ve nerden bulabilirim yada bulabilirim bulur takarsam çift çıkışlı olarak kullanabilirim. Olmadı aklıma gelen son çare mutfak için ayrı bir çanak çaktırmak ki... bu son ihtimal.

• Şimdi aklıma bir şey daha geldi. Evet sorunu bulduk ama neden salonda sorun çıkartırken mutfakta denediğimde sorun vermedi?

Birde internet bunları buldum sorunumu çözer mi yada siz link verebilirmisiniz?
    http://www.sanalpazar.com/Inverto-Black-Ultra-Cift-Cikisli-Hd-Lnb-40mm-0.2-Twin__isp10152401

http://www.dikeysatis.com/?urun-18-red-extend-twin-40mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yengecharun -- 26 Ekim 2013; 15:34:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sizdeki sorun kesinlikle LNB'den kaynaklanmaktadır. Bağımsız çok çıkışlı LNB'lerin her bir çıkışında ;

* Vertical Low (VL)

* Horizontal Low (HL)

* Vertical High (VH)

* Horizontal High (HH)

Ürün tam adı ;

Quad switch LNB yada

Bilgiler için tşkler yazdıklarınızı okuyunca o bahsettiğiniz lnb yi buralarda bilen yok (kırıkkale) bende sorunun lnbden kaynaklandığından emin olmak için tek çıkışlı bir lnb taktım hemen ve evet sorun yoktu :)))) nasıl mutlu oldum bilemezsin :) Sorunu sayenizde hep beraber bulduk. şuanda tek çıkışlı lnb takılı ve mutfak iptal olmuş durumda. Yazdıklarınızdan bu lnb isimleri ve türleriyle ilgili anlayamadıklarım var nasıl bir lnb ve nerden bulabilirim yada bulabilirim bulur takarsam çift çıkışlı olarak kullanabilirim. Olmadı aklıma gelen son çare mutfak için ayrı bir çanak çaktırmak ki... bu son ihtimal.

quote:

Şimdi aklıma bir şey daha geldi. Evet sorunu bulduk ama neden salonda sorun çıkartırken mutfakta denediğimde sorun vermedi?

Birde internet bunları buldum sorunumu çözer mi yada siz link verebilirmisiniz?
    http://www.sanalpazar.com/Inverto-Black-Ultra-Cift-Cikisli-Hd-Lnb-40mm-0.2-Twin__isp10152401

http://www.dikeysatis.com/?urun-18-red-extend-twin-40mm

Verdiğiniz link 'leri inceledim. Link'teki LNB 'ler normal twin LNB 'lerdir. Switch özellikleri yoktur.

Yani benim quad switch LNB 'ler üzerinden örneklediğim şekilde bir çalışma yapısı yoktur. Bu nedenle link verdiğiniz LNB 'lerin aynı belirtiyi verme ihtimali yüksektir.

İki çanak anten başlamak yerine, aynı çanağa iki adet single( tek çıkışlı ) LNB bağlatmak daha mantıklı ve kolaydır. Tek zorluğu, iki adet tek çıkışlı LNB'yi Türsat 'tan sinyal alır tarzda odaklamaktır. Bu işi de elinde uydu bulucu olan, usta kişi yapabilir. Yani çanak üzerinde LNB, uydu bulucu ile iyi sinyal aldığı yere sabitlenecek. Basit multifeed aparatlar var. O aparatlarla çanağa birden fazla LNB montajı mümkün olabiliyor.

Her iki LNB, TÜRKSAT üzerinden sinyal alacağı için, ince ve yassı tip LNB'ler sizin için en uygun çözüm ürünü olur diye değerlendirmekteyim. Yani bu tip LNB'ler, yanyana yapışık şekilde bağlanınca, Türksat'ı odaklayacaktır büyük bir olasılıkla...

Yani LNB ve multifeed aparatı aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ;
     Güncel! Sinyal Problemi tam 5 gündür uğraşıyorum.

Yani resimdeki multifeed aparatı üzerinde LNB'ler biribirine yapışık olacak tarzda yerleştirilse, büyük bir ihtimalle, her iki LNB'de TÜRKSAT üzerinden sinyal alacaktır. Sinyali kuvvetlendirmek için, yapışık konumdaki LNB 'lerin arka tarafını 1 - 2 mm. açmak yeterli gelecektir. LNB 'ler bu şekilde çanağın merkezini daha iyi odaklayacaktır. Yani herşey ustasının eline bağlı birazda...

Bu LNB'leri satan yerlerde, bu LNB'ye uygun multifeed aparatı da satılmaktadır.

Türkiye 'de bu tip LNB'lerden inverto marka olanına rastladım. Diğer markalarda da bu tipten olanını Google 'dan araştırmak lazım.

Bu tip LNB'lerin satış tanımı; "multiconnect LNB" olarak geçmektedir.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.