Şimdi Ara

Noter Araç Satış - Plaka Değişikliği Kılavuzu (1 Şubat 2018) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
15
Favori
109.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Artık seçenek sunmuyorlar tıklıyor ne gelirse bunu beğenmedim diyemiyorsun :D 3 harf ve 3 rakam oluyor 2 harf olayı kalkmış. Özel plaka istersen alabilirsin mesela 20 ahmet mehmet güleç 352 gibi ama sanırım 15bin tl filan.
  • Arkadaşlar 2.el araç alacaksanız alıcı satıcı notere gidiyorsunuz her ikinizde , noter aracın borcu harcını sorguluyor araç temiz ise Sigortası da olması lazım, sigortası bitik ise yapmıyor, sigortanızda varsa satış işlemini yapıyor, 180 kusur bir ücret ödüyorsunuz, plaka aynı kalsın isterseniz kalıyor sökmenize gerek yok, değişsin istiyorsanız eski plakayı söküp getirmeniz gerekiyor, noter yeni ruhsatı hemen yazıcıdan basıp veriyor, plaka değişikliği için plaka basım belgesi veriyor o kağıtla en yakın şöförler cemiyetine gidip 50 lira ödeyip plakanızı alıyorsunuz, müfüs müdürlüğündeki mernis adresiniz kars’da da olsa plakayı bastırmak için oraya gitmenize gerek yok, benim adresim manisa idi gittim fethiyeden aracı aldım bana oradan 45 plakayı şöförler odası bastı plaka yı elime hemen tutuşturdu takıp geldim, yani büyük kolaylık oldu bu iş, ama siyasi parti akp gibi seriler denk gelebiliyor chp li adamlara ona göre dikkatli olun seriyi sorun notere öyle karar verin
  • Araç il dışında fakat plakasını eski sahibi değiştirmemiş 06 plaka bende ankara nüfusuna kayıtlıyım bu sebeple plakayı değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
  • Arkadaşlar boştaki bir plakayı noterde falan seçemiyor muyuz yahu? Mesela 34 HS 9458 plakası boşta diyelim. Benim bu plakayı alma şansım yok mu artık? Prosedür nasıl işliyor bilgilendirebilecek olan var mı?
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Ben emniyet üzerinden internetten plaka ayırtmıştım ama notere gittiğimde sistemde gözükmedi ve sıradaki plakadan almak zorunda kaldım.
  • Herkese merahaba 2018 yılı itibari ile araç devir işlemleri değişti. Noter'de araç alım satımı hakkında
    https://arabanakit.com/noterde-arac-devir-islemleri-ucretleri/ sayfasına göz atabilirsiniz ! Araç devir işlemleri hakkında merak ettikleriniz çekinmeden sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabanakitcom -- 17 Kasım 2018; 13:0:51 >
  • aynı şehirde alımlarda plaka değişimi artık mümkün değil dedi geçen bir noter eğer plaka özel değilse, bunla ilgili kesin bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar selamlar

    Ben de bu konuyla ilgili araştırma yaparken konuya denk geldim ve benim yaptığım işlemi izah edeyim istedim. Bir kaç arkadaş yazmış onların çok faydası oldu. Ben manisada ikamet ediyorum. Alacağım araç adanada. İzmirli olduğum için aracı izmir plakalı çıkarmak istemiştim ama yaklaşan seçim sebebiyle ikametimi İzmire taşıyamadim. Üstüme kayıtlı fatura istediler babamın adresinde ikamet edeceğim dedim o zaman babanız ile onun üstünde kayıtlı fatura ile gelmeniz lazım diye belirttiler bende çok uğraşmak istemedim ve zamanımda yok açıkçası. Bu kısmı istediği şehirden plaka çıkarmak isteyen arkadaşlar için yazdım. Diğer bir konu ise istediğim şekilde plakaya sahip olmaktı. Onda da çoğu kişinin belirttiği gibi noter otomatik plaka veriyor ama notere gitmeden önce ikametiniz kayıtlı olduğu şehrin trafik tescil şubesine gidip 200 tl ücret karşılığında istediğiniz plakayı alabiliyorsunuz. (Tanıdığınız trafik polisi varsa bu parayı vermeyebilirsiniz.) İstediğiniz derken %100 istediğiniz olmuyor tabi. Ben eşim ve benim baş harflerimiz olan EB plakayı istemiştim birde izmirli olduğum için sonu 35 olsun bari diye düşündüm ama öyle olmadı. Harf kısmı tamam onda sorun olmadı ama sayı kısmında sistemde belirlenen sayılar dışında seçim şansı maalesef yok. Memur sistemdeki sayıları söylüyor ve soruyor hangi sayıyı istersin diye bende 45 e en uygun sayıyı seçtim. Bundan sonrasına alacak olduğunuz aracın plaka bilgisini veriyorsunuz. Araç kimin üstüne olacak ise onun tc sini veriyorsunuz ve o plaka sizin adınıza sisteme rezerve edilmiş oluyor. Bundan sonra notere gittiğinizde benim plakam hazır ayrıldı dediğiniz zaman sisteme bu plaka yansıyor. Ondan sonrası da zaten herkesin yazdığı gibi notere en yakın şoförler cemiyetine gidip plakayı bastırıyorsunuz. 4 ocak 2019 tarihi itibariyle güncel bilgi bu şekildedir.
  • egs35 E kullanıcısına yanıt
    2019 icin noter, tescil ve plaka ucreti ne kadar? zam gelmis mi?
  • slm arkadaşlar sigorta sirketinden cekme belgeli arac satısı aldım aracımı plaka degişikligi yapabilirmiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adil07 -- 4 Ocak 2019; 20:47:22 >
  • campos67 kullanıcısına yanıt
    Noter 224 tl plaka için 42 tl ödedim. Yalnız plaka için 28 tl bağış alıyorlarmış alırken bunu söylemiyorlar makbuzu alınca fark ediyorsunuz bu nedenle plaka parasını öderken bağış yapmak istemiyorum diye belirtin.
  • Arkadaşlar, plaka değiştirmek istiyorum, bu yüzden eşime satış yapmayı düşünüyorum ama eşimin ehliyeti yok yine de satış verebiliyormuyum bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bricklayer

    Arkadaşlar, plaka değiştirmek istiyorum, bu yüzden eşime satış yapmayı düşünüyorum ama eşimin ehliyeti yok yine de satış verebiliyormuyum bilgisi olan var mı?
    evet ehliyetsiz kişiler de araç alabilir
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum
  • egs35 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Konuyla ilgili en kapsamlı cevaplardan birini yazmışsınız.
  • Selamlar arkadaşlar ,

    Şehir dışından 0 araç alacağım. Örneğin Ankara ikametim ve Ankara'da oturuyorum. Aracı İstanbul'dan alacağım. Araç tescil işlemleri için vekalet vereceğimden İstanbul'da 06 plaka çıkacak biliyorum ama sıradan gelecek plaka. Ben kendim 06 olarak farklı bir plaka seçmek istiyorum. Bayi motor ve şaşi no ile kendinize aracı almadan plaka ayırtabilirsiniz dedi ama internet araştırmalarımdan çok sonuç alamadım böyle bir durumda nasıl işlem yapacağız. Aracın tescil yapılması gerektiği söyleniyor tescil işlemi plakadan farklı bir işlem mi ? Aracı henüz almadan bu araç için kendime Ankara Emniyet'ten plaka seçebiliyor muyum ve vekalet vereceğim kişiler bunu İstanbul'dan bastırıp araca takabiliyorlar mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi offday -- 18 Ocak 2019; 15:47:15 >
  • offday kullanıcısına yanıt
    uygulamanın başladığı ilk gün satışı gerçekleştirirken plaka seçmek istedim noter 15 bin tl istemişti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    uygulamanın başladığı ilk gün satışı gerçekleştirirken plaka seçmek istedim noter 15 bin tl istemişti
    hocam merhaba,

    2. el araç alırken plakayı noterde bırakıp (veya düşürüp) 3 harfli ve önceden boş olduğunu belirlediğim bir plakayı almak için ek olarak ne yapmam gerekir?

    emniyet 3 harfli (boşta olan) bi plakayı bağışsız veriyor mu yoksa o işlem içinde resmi bağış gerekli mi?

    plaka özel değil, atıyorum 34pak veya 34sab

    çok teşekkürler ilginize.
  • egs35 E kullanıcısına yanıt
    O zaman bu emniyette plaka ayırtma işini eğer aracı kesin alacaksak yapıyoruz. Çünkü alacağımız aracın da plakasını istemişler. Eğer araç istediğimiz gibi çıkmaz ise ve almaktan vazgeçersek, emniyete verdiğimiz para boşa mı gidiyor? Ve ayrılan plaka kaç gün süre ile ayrılıyor acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karotcuabi

    hocam merhaba,

    2. el araç alırken plakayı noterde bırakıp (veya düşürüp) 3 harfli ve önceden boş olduğunu belirlediğim bir plakayı almak için ek olarak ne yapmam gerekir?

    emniyet 3 harfli (boşta olan) bi plakayı bağışsız veriyor mu yoksa o işlem içinde resmi bağış gerekli mi?

    plaka özel değil, atıyorum 34pak veya 34sab

    çok teşekkürler ilginize.

    Alıntıları Göster
    o konuda net bilgim yok fakat çevremden duyduğuma göre "ahbap" işi olarak yapılıyor bu işlem
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.