Şimdi Ara

🔥 DOLAR - EURO - ALTIN 🔥(ANA KONU) (12662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (3 Mobil) - 22 Masaüstü3 Mobil
5 sn
253.246
Cevap
1.230
Favori
13.140.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1164 oy
Öne Çıkar
Giriş
    Gelir vergisi her yıl artıyor zaten matrah sistemi nedeniyle :)
    Mümkün olduğunca kayıtsız çalışmak en iyisi zaten böyle yapan kişi sayısı da çok fazla arttı. Haklılar..

Değeri pul olmuş 200 tl yerine yüksek değerli banknot basmama ısrarı da aslinda bundan dolayı.. Para taşımayı engellemek ve kayit içine zorlamak.. Ama çözüm Cok, altın ve gümüşle Alışveriş yapılıyor bu tip durumlarda..
    İmkanı olanlarda barter sistemini kullanıyor Ticari işletme ve esnaflar..
    Yiyecek üretip satanlar bile döner /pizza yakası yapıyor kendi arasında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 1 Kasım 2025; 13:53:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin altına vergi getirmiş. Zaten yüksek ons fiyatına bir de vergi eklenecek, istisnayı kaldırmışlar artık vergi alacaklarmış. Çin’de inanılmaz bir altın yatırımı ve altın takı kültürü var, o kadar olduğunu bilmiyordum Hindistan’la yarışacak düzeydeydi gidip gözlerimle gördüğümde, global ons fiyatına etkisi olur mu göreceğiz herkes olur diyor ama bu işler ezberle olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türkiye de altın alıp satmak büyük risktir. Sorsanız herkes çok kazanmıştır. Elbette taşıma maliyeti hesabını bilmeyen veya yapmayanlar nominal olarak kazandığını sanıyor. Teyze 10 yıl önce almış 10 cumhuriyet şimdi voleyi vurduğuna inanıyor. Oysa 10 yılda neler oldu neler. Bir de gözü kara mı desek cahil mi desek bir kesim internetten yemek ısmarlar gibi altın ısmarlıyor. Neymiş damgalı- kaşeliymiş.

Tecrübe dedikleri şey zaten yenen kazıkların acısıdır. Bir yakınım anadoludan kalkıp İstanbul kapalıçarşıya gelerek kendince düğün için takıları daha hesaplı alacaktı. Sonuçta tek akıllı kendisi ya... 500 bin liralık takı alarak ilçesine gidiyor. Nişan yapılıyor takılar takılıyor. Aradan geçiyor 4 ay , düğün olunca ; bunlar altınları tam zirveden bozalım bir ev alalım diyorlar. Yine geliyorlar kapalıçarşıya. Kuyumcu tek tek inceliyor , bazılarını kenara ayırıyor ve bunlar düşük ayarlı, şunlar sahte vs.....Adam çıldırıyor. Nasıl olur ? Aldığı kuyumcu dükanını bile bulamıyor kocaman çarşıda. İnanmıyor , başka kuyumcuya, başka kuyumcuya derken anlıyor dolandırıldığını.

Yani , altın alınıp tutulan bir metal olunca sahteliği bile çok geç fark edilmiş oluyor. İlla da alınacaksa bazı bankaların fx uygulamalarından alış- satış yapılabilir. Sahte derdi olmaz. Makas ve vergiden korkanlar ; zaten kuyumcularda da çok makas var. Hiç değilse kafan rahat uyursun.

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Kuyumcuya çuvalla 1 kg altın karşılığı 200'lükleri getiren adam geldi aklıma. Kayıt dışından devam ediyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Fiziki altın ise sahtesi var, alması zor. Sonra saklaması zor. Apartman dairesinde oturuyoruz deprem olsa ne olacak? Bina yıkılsa ölmesek altını nasıl bulacağız? Ayarı düşük altını da anlayamayız.

Kuyumcular da fizikiyi bozduruken bir güzel geçiriyorlar hocam. Kuyumcu 100 lira düşükten bozuyorsa banka da 130-140 civarı makas atıyor. Aradaki fark fizikinin riskleri için makul bir değer gram başına bence.

Pos'tan olunca zaten herşey ortada olduğu için öyle demiştir. İşletme KDV farkını ödemek zorunda kalır. 100 liraya alıp 120 liraya satınca arada 4 lira KDV farkı oluyor ( alışta KDV 20 lira satışta 24 lira) direk 24 lira ödeyemez bankaya, önceden mal alırken 20 lira KDV ödemişti satıştaki 4 lira farkı ödemesi gerekir sadece . Bu 4 lirayı ödememesi için ya yangın hırsızlık gibi birşey göstermesi gerekir yada 10 ürün satmışsa 8 -9 satış göstermesi gerekir . Bu durumda da depoda fazla ürün gözükür veya daha az ürün almış gibi göstermesi gerekir ... Birde 4 liralık KDV beyanı için 1000 lira gibi damga vergisi ödemesi gerekiyor

Saçma sapan işler. İsletmelere dolar kuruyla vururken asgari ücret düşük tutularak destekleniyor . İstanbul'da 22bin lirayla çalışan oranı ne kadar acaba veya 25 bin dense sene sonuna kadar bu ücretle çalışacak oranı % kaç? araştırmak gerekli... İstanbul'da 35-40bin olmalı ki bütçe açığına destek olsun işletmeler. Ekmekte İstanbul'da 20-25 lira olmalı ki herkesin İstanbul'da yaşama zorunluluğu bitmeli

Bu sistem en çok özel'de çalışanı vuruyor insanların sistemden haberi yok OKS-BES zorunlu olmasına rağmen firmalar çalışana yapmıyor.

İnsanlar finansal okur yazar olmadığı için sistemi bilmiyor paraları tl'de kalıyor bilgisi olmadığı için fonları yönetemiyor para eriyor bir de bizim devlet güven vermiyor.

Devlet kesmeye gelince çok güzel ama emekli maaşı bağlama oranlarını düşürüp EYT çıkarıyor onu da bu şekilde telafi etmeye çalışıyor.

İnsanlar örgütlü değil örgütlü olmadığı için eylem yapamıyorlar başka ülke de olsa siyasetçiyi pişman ederler.

Hükümet ile işletmeler arasında gizli savaş var zaten. Ne yapabilirsin diyorsun da , kayıt dışı işlemler , maaşların elden ödenmesi,maaşın asgari ücret gösterilmesi. Buna karşı hükümetin 200 lira üzeri para çıkarmaması, kredi kartlarına teşvik edilmesi , kredi kartını reddeden işletmelere ceza verilmesi vs olmakta. Ne yapabilirsin desende aslında kanlı savaşlar yaşanıyor piyasada... Hükümet damga vergisini 1000 liraya çıkarmış konutlarda kira gelirinde mahsup miktarını kaldırmış borsaya vergi getirmiş vs vs

Takas yöntemini herkes kullanmalı artık . Bunun için badem ceviz vs üretmeye çalışıyorum herşeyi bunla almak için. Parayı hayatımdan çıkarmak istiyorum. Bankada param var ve en küçük şeyde bloke oluyor kullanamıyorum . Yok vergi borcu yok avukat ücreti yok dava ücreti vs vs

Fiş, fatura kesmiyorlar kuyumcuların hepsi kaçakcı geçen beyanları gördük şok geçirdik adamların aylık geliri / Kuyumcu: 42 bin 360 TL mümkün değil adamlar cadde de dükkan kirası beyandan fazladır devlet resmen maaşlı çalışanı düdüklüyor kaçağa göz yumuyor aynı kaçak elektrik kullananların parasını bize ödettiği gibi..

Sadece orda mı? altın fiyatlarında dalgalanma olunca hemen altın kalmadı diyorlar fiziki aldıysan geri satmayacaksın.

Dükkan kirası matrahtan düşülüyor zaten. Şok market diyelim 500 milyon yıllık kazanç sağlasa bile bu kazançtan daha fazlası 10 bin dükkanın kirası olabilir bunu 2-3 katı çalışan maaşı olabilir ... Fakat artık bunlara harç getirildi kazanamayan dükkanı kapatsın denildi bir bakıma ( kuyumcu doktor emlakçı galericilere)

• Bu vergi sisteminde vergi kaçırmayan batar çok net iş yapmasan dükkanı açıp kapatsan devlete borçlu çıkıyorsun illa beyanname vereceksin oda yetmiyor muhasebeci tutacaksın ne kadar kötü bir sistem kurmuşlar resmen girişimciyi cezalandırma sistemi..

Devlet olarak üstüne düşeni yapma istihdam sağlama ondan sonra kendi yağıyla kavrulmaya çalışan adamı cezalandır.

İnsanlar tepki gösteremediği için ne yaparsak kar kardır diyorlar kendi ülkesinde bu kadar çok ezilen başka bir Millet yoktur utanç verici bir durumdayız.

Her kelimesine katılıyorum, tam olarak dediğiniz ortama şahit olan bir insan olarak bunu çok zalimce ve sadistçe bulduğumu söylemem lazım. Bu tarz bir bürokrasi ve vergi adaletsizliğinin sonucu da batık şirketlerin artması, kayıt dışılığın imkanlar dahilinde coşması ve fiyat istikrarının tamamen ortadan kalkması, net. Tam bir domino etkisi çöküş anlamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Kasım 2025; 3:39:34 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Vergi dairesine bir gidiyorsun hepsinin elinde mesai saatinde çay, kahve özel sektörde göremeyeceğin rahatlığı görüyorsun kapıda güvenlik bile var o binanın bir günlük masrafı kim bilir ne kadardır hepsi bizden çıkıyor içim sızladı halen babam, annem yaşında doğru düzgün bilgisayar kullanmasını bilmeyen insanların olduğunu görmek beni şok etti adamlar EYT'yi garantilemişler maaş küçülecek diye emekli de olmuyorlar bir araştırsak çoğusu ilk okul, orta okul mezunu çıkar.

Türkiye bu vergi sistemiyle sittin sene kalkınamaz ben hiç bir partinin vergi sistemini değiştireceğim dediğini duymadım hepsi sistem partisi..

Matematik belli bütçenin açığı ne ? Toplam gelirim %34 ü basit çakıyorsun İÖG vergisi (işime öyle geldi ) %35 mesele çözüldü .

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.