Şimdi Ara

Güncel DH PlayStation®Portable Topluluğu(PSP) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
10
Favori
42.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Bir umut olarak yazayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adoring

    Bir umut olarak yazayım dedim.

    En az onun kadar iyi Vita'dakinden çok daha fazla sayıda oyun mevcut. Kaç tane Tomb Raider ve Indiana Jones oyunu var. Elbet grafik kalitesi Vita ile yarışamaz ama benim için önemli olan da grafik değil zaten 1994'de çıkmış Fate of Atlantis'in keyfini yeni jenerasyon full hd oyunlardan alamıyorum örneğin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 23 Nisan 2015; 22:23:23 >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle benim içinde grafik pek önemli değil ben zevk alıyorum psp oyunlarından önemli olan o.
  • Merak ediyorum bazı oyunlarda ekran çizgileri PSP 2000 serisinde dikey bir şekilde birden bire belirebiliyor bunun nedeni elbette PSP 3000 serisinden farklı ama sebebi sizce nedir? Yabancı sitelerde biraz araştırma yaptım kimisi ekranı değiştir diyor kimisi de anakarttan oluyor bu sorun diyor.Aynı sorunu yaşayan biri ekran tertemizken birden bire dikey çizgiler çıkıyor ve PSP'ye hafif bir şekilde vurunca ya da kapatıp açınca çizgilerin gittiğini söylüyor.Durum böyle olunca da ekranı suçlamak biraz mantıksız çünkü başta ekran tertemiz,sonradan bazı oyunlarda sıkıntı beliriyor.Bu sorun hakkında yardımcı olup bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Çizgiler aynen şu resimdeki gibi;

     Güncel DH PlayStation®Portable Topluluğu(PSP)

     Güncel DH PlayStation®Portable Topluluğu(PSP)




  • CoolerRooster C kullanıcısına yanıt
    PSP 3000'deki yatay tarama çizgileri fotoğrafta gayet açık,bunu göz önünde bulundurun derim.Son modelde kontrastta iyileştirmeler var ama bu çizgi sorunu donanımdan kaynaklanıyor ne yazık ki ve önlenemiyor.Kullanıcılardan da zamanında çok tepki toplamış okuduğuma göre.Ama sana kalmış ekranı biraz daha parlak,canlı olsun diyorsan tabi ki alınabilir.

     Güncel DH PlayStation®Portable Topluluğu(PSP)




  • Bunca yıldır bu cihazlarla haşır neşirim ilk kez duydum 2000'de de bu sıkıntı olduğunu, bu bir arıza değil fabrikasyon teknik bir hata, vurma sallama gibi yöntemler uygulamayın eğer o şekilde düzelmiş ise sadece rastlantıdır.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz gibi biz Türkler elektronikte vurup çalıştırmayı denemeyi severiz İlginç bir şey hala anlamış değilim ama oyunlardan olduğu belli,normal zamanda ya da çoğu oyunda bir sıkıntı yok.Bu arada şarj aletini de orjinal almam şart,bendekinin amperi yüksek kalıyor bu bataryaya,zamanla daha çok yıpratır.Gps aksesuarı hakkında bilginiz varsa biraz açıklar mısınız,nasıl çalışır ne kadar işe yarar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 25 Nisan 2015; 22:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GPS aleti haritaları güncellenmediği sürece fasa fisodur, hele ki bizdeki gibi bir apartman dikildiğinde 4 çevresi yeni sokak olan yerleşkelerde çok sık güncellenmelidir. Sony PSP'nin üretimini dahi durdurdu ki zaten GPS tamamen bir heves amaçlı başladıkları işlerden biri oldu aynı Digital Comics gibi daha senesini doldurmadan çektiler desteği.

    PS Vita 2011 sonunda çıktı daha bir kaç yıl öncesine kadar Skype yoktu 2 ay önce onun da Youtube ve GPS desteğini kestiler.

    Bir heves giriyorlar plansız programsız piyasa araştırmasız "tutmadı çıkalım" diyorlar. Yıllarca "PSP kullanıcıları çok fazla korsana meylettiği için cihazın kaliteli oyunlar almasına, Sony'nin para kazanmasına mani oldular, PSP gelmesi gereken yere gelemedi" deniyordu. E hani PS Vita kırılmadı herkes orjinal oyun alıyor, demo indiriyor veya takas ediyor, hafıza kartı dünyanın parası ona neden oyun geliştirmiyorlar ? Sebep basit portatif oyun pazarı sabit konsollar kadar para kazandırmıyor.

    Sony'nin bir daha portatif konsol işine gireceğini sanmam ağzının payını iyi aldı




  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Kimileri git onun yerine tablet al Full HD ekranda oyununu oyna,filmini izle,nette takıl diyor,kimisi de fiziksel tuşların verdiği konsolun tadını o veremez diyor.Şöyle bir düşününce ikisi de mantıklı ki bence Ps Vita şimdi eskide kalan Psp'den ilham alarak teknolojiyi yakalamak adına Vita'yı çıkardı ve gerek dokunmatik gerek fiziksel tuşlara sahip başarılı bir konsol çıkardı.Bunun örneğini İphone'da da görebiliriz,zamanında karşısında yükselişte olan BlackBerry'nin meşhur klavyesini birebir kopyalayıp kılıf şeklinde İphone'a uyarlamıştı.Tabi sonunda mahkemelik olup ürünü pazardan geri çekti.Diyeceğim o ki Ps Vita hemen hemen herkesi memnun edebilecek bir konsol,bu yüzden gerektiği yerde kalıp zamanla geliştirilmeyi hak ediyor,o da biterse gerçekten üzücü olur.Bu devirde her şeyin taşınabiliri yapılmaya çalışılırken,taşınabilir konsol fikri ölmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evimde konsolum yok hatta PC'de şimdiye kadar sadece GTA ve AC oynadım. Oturupda oyun oynamak bana sıkıcı geliyor mobil konsolun kendi ekranının olması ve gömlek cebine dahi girebilecek kadar küçük olması benim hoşuma gidiyor.

    Note 2 telefonumda da oyun yüklü değil çünkü PSP'de fiziksel tuşla oynadığım oyunu ancak Sixasis ile DS3 bağlarsam alıyorum.

    Mesele şu ki konsola üretici firma oyun yapmadığında konsol isterse masaüstü bilgisayar kadar güçlü olsun beş para etmez. Örnek Vita, canavar gibi güçlü ama doğru dürüst bir web sitesi dahi açmaktan aciz. Amacı elbette web sitesi açmak değil ama insanlar 500 TL üstü bir meblağ verdiğinde yan özelliklerinin de tatmin edici olmasını bekliyor.

    Sözün özü konsol üreten firmalar konsolların gücünü öne çıkaracak ve cazip kılacak oyunlarla karşısına çıkmaz ise oyuncu kitlenin mobil konsolların geleceği parlak değil.

    Her aklı başındaki insan gider 700 TL'ye bir akıllı telefon alır full HD GTA'sını da oynar FIFA'yı da, emülatörle birkaç PSP oyunu da çalıştırabilirse ki ben en keyif aldığım oyunu PSP'nin kendisinden daha verimli oynadım konsolun hiç bir esprisi kalmaz. Pilini bulmak dert, hafıza kartı desen özel, yazılım desteği kısıtlı, TV'ye bağlamak Sony isterse mümkün. Çok fazla kısıtlayıcı faktör var.


    edit Bu arada PSP'nin en popüler homebrew oyunu Zombie Nazis, ilgini çekeceğini düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 26 Nisan 2015; 2:45:03 >




  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda size hak veriyorum,geleceğinin parlak olmaması can sıkıcı bir şey.Geç de olsa PSP aldım,biraz daha ucuzlarsa oyunları Ps Vita da alırım düşüncesindeydim ama şimdi pek de sıcak bakmıyorum açıkçası.Şu ana kadar küçük şeyleri saymazsak beni en çok hüsrana uğratan cihaz BlackBerry PlayBook tablet oldu ve şu an Sony'nin de ona benzediğini düşünüyorum bu konsol pazarı açısından.Zamanında BB10 güncelleştirmesi gelecek diye sattılar sonrasında cihazı unutup gittiler ve milleti yeni çıkardıkları telefonları aldırmaya ittiler.Sony de eğer böyle desteği kesecekse parayı israf etmek istemem ki daha 6 oyun almadan konsolun fiyatını geçiyor.Bakalım zamanla ne olacak zaten biliyorsunuz Sony Vaio dizüstü bilgisayar pazarından da çekildi,konsolu da heba edebileceğinin işaretini vermiş oldu.Oyun tavsiyesi için teşekkürler şu sıralar sık oynadığım COD WAT Nazi Zombies'in uyarlanmış hali izlediğim kadarıyla :) Eğlenceye oradan da devam ederim iyi oldu bu ve grafiklerden midir nedir bana Wolfenstein 3D'yi hatırlattı nedense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 26 Nisan 2015; 12:51:25 >




  • Ps vita'nın durumuna üzülüyorum cihaz çok güzel ama maddi zarardan dolayı oyun desteği gelmez daha doğru düzgün.Şu güçteki cihaza neler yapılır hayal edebiliyorum.21 yaşındayım daha yeni 2.el psp alabildim benim durumum yokta olan insanların oyunları satın alıp destek vermesi lazım yoksa el konsolu denen birşey kalmayacak.
  • Arkadaş destek vermekle gelişecek bir şey olsa ben bir deste alayım her yerde de övgüyle bahsedeyim cihazdan bende 3 tane PSP tüm aksesuarları ile var biraz daha durumu aydınlatmak amacıyla söyleyim iş güç sahibiyim evim arabam hatta kira aldığım evler var ama yine de PS Vita almam, konsolu sevmediğimden, gelişmesini istemediğimden değil bilakis tanıtım konferansını sabah 5'te kalkıp izledim ama cihazın lansman oyunları ve sonrasında oyun yapmamakta diretmesi benim fikrimi değiştirdi.

    Bunda etken olan bir diğer husus da avuç içi kadar PSP-go dahi TV'ye bağlanabiliyor ve gamepad ile uzaktan oynanıyor iken Sony "bunu yapmak istiyorsan git Vita TV al" dedi. İyi ama onun da ekranı yok ayrıca Vita'nın tüm oyunlarını da oynatmıyor.

    Bir konuyu dğzeltmem lazım ki o da "Sony Vita oyunlarından zarar ediyor" demişsin, bu mümkün değil. Eğer önceki mesajlarımda ben ima ettiysem ben de boş bulunmuşumdur, zarar etmesi söz konusu değil zira Ps3 ve PS4 oyunlarında 5 koyup 20 kazanıyorsa Vita'da 5 koyup 10 kazanıyor dolayısıyla vakit kaybetmek istemiyor daha çok kazanabilmek varken. Cihaz 7 milyon adet satmış hala bir GTA'sı, GoW'u veya Monster Hunter'ı yok.

    Kimse şimdi var olan bir iki oyuna bakıp da bir konsolu satın almaz, ileriye dönük beklentinin parlak olması lazım oysa Sony var olan oyunları iptal edip, yazılımlardan desteği kesiyor. Cihazın hemen kırpılmış ucuz ekranlı modelini çıkardı bazı portları iptal etti.

    Vita'yı bu saatten sonra ancak PS2 desteği kurtarır ama onu da Sony vermez çünkü raflar hala PS2 oyunları ile dolu ve hala iyi satılıyor.




  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Kendi ayağına sıktı.Bende açıklayıcı yazmak yerine üzüntüm dolayısıyla ani duygumla yazdım.Dediğiniz gibi ama cihaza tam anlamıyla oyun desteği + yazılım desteği verseler kimse tutamaz.Desteği kestiği içinde bu durum da yok artık.Rotayı daha kısa zamanda para kazandıran platformlara dönmüş durumda.Bu durumda benim 5 yaşımda atariyle sabahın 7sinde dayımı uyandırıp street fighter atan bir genç olarak üzüyor açıkçası.
  • Selamlar,pazartesi günü internetten PSP'yi Tv'ye bağlama kablosunu ve birkaç aksesuar sipariş ettim,şu Component AV kablosundan bahsediyorum 5 uçlu olan.Fakat 3 uçlu bir kablo ulaştı,hemen kutuyu açıp attım eve geçince denerim diye fakat o heyecanla da tam farkına varamadım,bu konuda pek bilgim de yok üstelik.Sorun şu ki televizyona sorunsuzca bağlandıysam da oyun oynayamıyorum uyarı veriyor.Bu kablo ne işe yarar sadece müzik,resim ve video için mi ve oyun oynamam için Component AV kablosu şart mı? Şimdiden teşekkürler.

    Bana gönderilen kablo aynen şu;

     Güncel DH PlayStation®Portable Topluluğu(PSP)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 14 Temmuz 2015; 13:51:52 >




  • Aslanleo75 kullanıcısına yanıt
    Ps Vita kırıldı diye haberler gördüm ama iyice bir araştır derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefon oyunlarından zevk almıyorum ama normal konsol oyunlarını seviyorum. Bunu dikkate alarak hala psp alınır mı ucuza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Beyler telefon oyunlarından zevk almıyorum ama normal konsol oyunlarını seviyorum. Bunu dikkate alarak hala psp alınır mı ucuza

    3ds veya vita al

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Beyler telefon oyunlarından zevk almıyorum ama normal konsol oyunlarını seviyorum. Bunu dikkate alarak hala psp alınır mı ucuza

    Kesinlikle PSP almalısınız, oyun kolleksiyonu devasa ( gerçi DS'in de öyle ama oyunlar aşırı çocukça, zevk meselesi bu konu biraz da ) cihaz ucuz parçası tamiri kolay. Homebrew yelpazesi çok geniş, inanılmaz yazılımlar ve oyunlar geliştiridi amatör meraklılar.

    Vita'dan uzak durun derim, zaten alanlar bin pişman fazla bir şey yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. PSP oyunlarını daha geniş bir ekranda oynamak istiyorum derseniz ancak düşünülebilir ama bence yine de gereksiz PSP alın TV bağlantı kablosu ile TV'de oynayın dilerseniz.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Homebrew oyunlar ornek verebilir misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.