Şimdi Ara

Gümrük Vergisine nasıl itiraz edilir? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
32
Favori
26.199
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Once eve evrak geldi aldığınız fiyatı ve kimlik vs leri istemisler AliExpress ten aldim aldigim tutar+ kredi kartı ekstresi hepsini yolladım. Yani 35 40 tl max bekliyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar su kaynatmış gümrükte. 15 17 dolarlık powerbank lara vergi kesiyorlarmış.

    22 euro altı ödemeyin hiç bir şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    30 dolarlık ürünün fiyatını kazara 60 dolar falan göstermeleri lazım gümrüğe, ki 65 lira vergi çıksın, yüzde 20 yani. Nereden aldınız ürünü?

    Alıntıları Göster
    İtiraz etmek icin ilgili birimlerle görüştüm. İtiraz edecekseniz kargoyu teslim almayın dedi sonra buraya gelin itiraz dilekcesi yazin felan dediler. Bende sadece edevletten ozel şikayetçi oldum. 65 tl icin iİn alip onla ugrasmak bana daha maliyetli geleceginden prosedüre uygun aikayet etmedim. Dahada disardan bisi alinmaz birsuru vergi eklenmis 10 tl lik radroda alsaniz 100 tl vergi odeyebilirsiniz. Bu konudaki tepkilerinizi edevletten yazin. Hükümet genclerin önünü keserek ekonomiye %2 bilemedin 4 katki yapacam diye bizleri tefecilerin eline mahkum ediyor. Ulkenin gelisimini tokezletiyor. Burda sadece insanlar kendi basit ihtiyaclarini almiyor. Bircok proje icin vs icin bireysel gelistiriciler birseyler alip uretim yapmaya çalışıyor. Her neyse hükümet yaptigi bu kararlarla beni kaybetti. Bu kqrarlara imza atanlar sevinsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir kaç başlık altına yazmıştım sorunumu çözüm bulamadım bende. 168 tl lik araç içi kameraya 75 tl gümrük vergisi (sunum bedeli hariç olan tuttardır) ödedim. ürün bana Türkiye fiyatı ile aynı geldi. Garantisiz bir ürünü 2 ay beklemiş oldum. Ağzım yandı açıkcası. Evrakları topladım CİMER üzerinden şikayetçi olacağım.Mevzuatı araştırdım biraz GÖzetim Uygılaması vs yönetmeliklar var. Mevzu karışık. Gümrükçülerin kafasına göre ürün bedeli belirlemesi kabul edilemez. Ben ürüne 168 tl ödediğimi banka ekstresi ve sipariş sayfası çıktısı ile belgelendirmeme karşın kendileri Türkiyede 250 tl ye de şuan hb ve n11 de listelenen ürün için 375 tl bedel belirlemiş ve bunun %20 si olan 75 tl yi benden aldılar. Canım yandı üzüldüm ve paşa paşa ücreti ödeyerek ürünü teslim aldım çünki acil lazımdı ve aliexpreste iade süreci sıkıntılı olacaktı. Bir daha incil boncuk dışında amazon.de harici bir siteden elektronik ürün almam.




  • JustForYouu kullanıcısına yanıt
    Ukim e posta adresi -gokhan.baran2@ptt.gov.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ôdediğiniz yüksek gümrük vergisi itiraz için belge banka dekontu ôdediğiniz vergi faturası kimlik fotokopisi ile bu emeil adresine mail atın herkes hakkını arasın para kolay kazanılmıyor e posta- ekonomi@hs01.kep.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü almayıp geri gönderecekseniz satıcılara "Türk hükümeti Çinden gelen ürünlere ekstra vergi koyduğu için vazgeçtim" deyin. Çekik gözlüler misilleme de geç kalmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vc1903

    Bu aralar su kaynatmış gümrükte. 15 17 dolarlık powerbank lara vergi kesiyorlarmış.

    22 euro altı ödemeyin hiç bir şekilde.
    Powerbanklar uzun zamandır gelmiyor ve daha doğrusu gönderilmiyor ki Türkiye'ye? Özellikle Çin'den.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Powerbanklar uzun zamandır gelmiyor ve daha doğrusu gönderilmiyor ki Türkiye'ye? Özellikle Çin'den.

    Alıntıları Göster
    Yakın zamanda üst üste 2 tane getirdim hocam.
    https://www.aliexpress.com/item/Baseus-10000mAh-LCD-Quick-Charge-3-0-Dual-USB-Power-Bank-For-iPhone-X-8-7/32832804443.html?spm




  • 36 dolarlil medya kutusuna 120lira vergi cikardilar. geri nasil iade ederim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 72 dolara aldığım tv box gümrüğe takıldı, takip sayfasında 197 tl toplam vergi görünüyor, %20 vergi olsa 80tl olması lazım, aradaki fark nerden kaynaklanıyor bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    Elinize ulaştımı?
    Hocam zimmet alındı yazıyor. Ama vergi ücreti yazmıyor.

    Sizde zimmet alındı yazısı sırasında mı vergi ücreti geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana son gün Bursa PİM'e geldiğinde dahi vergi çıkarmamışlardı. Zimmet alındığında yazdı vergi. 20,75€ gönderi ücreti görünen gönderiye tam 268 TL gümrük vergisi istediler. Ürün değerli ve iade etmekle uğraşmak istemediğim için aldım. Yarın görüşmeye gideceğim, umudum yok ama çok can sıkıcı.
  • basturkemin B kullanıcısına yanıt
    Benim 107 euroya 130 tl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: live2lift

    72 dolara aldığım tv box gümrüğe takıldı, takip sayfasında 197 tl toplam vergi görünüyor, %20 vergi olsa 80tl olması lazım, aradaki fark nerden kaynaklanıyor bilen var mı?
    63 dolara aldigim tv box da 182 TL gumruk yaziyor, %20 olsa 80 yapar. kimler calisiyor bu kurumda bilmiyorum ki
  • Urunu degerinden fazla vergi ciktigi icin teslim almasak bir yaptirimi var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluthegreat M kullanıcısına yanıt
    gümrük bölümüyle görüşüp yeniden değerleme yaptırın.

    ben kargoyu teslim aldığım için yeniden değerleme yapılamacağını belirttiler. dilekçe yazsam da sonuçsuz kalırmış gitti 263 TL :(

    Gümrükteki arkadaş, ürünlerin fiyatlarına internetten bakıyoruz ona göre değer biçiyoruz dedi, olay doğruymuş hakikaten.
  • arkadaşım koreden bana paket yolladı içinde birkaç kurabiye birkaç noodle ve soju vardı hiçbir mali değeri olan birşey değil 110 TL gümrük vergisi yansıtmışlar almadım ürünü ukime mail attım sonucu bekleyeceğim.
  • aliexpressten tvbox aldim. ogunku kur ile 121tl tuttu. ortalama 19 euro yapiyor. urun ulkeye geldi ptt bir yazi yollayıp benden hesap ekstresi ve kimlik fotokopisi istedi. ekstrede ödeme kalemini isaretleyip 121tl odeme yaptığımı belirtip pttye yolladım. sonuc olarak 49tl gumruk vergisi koymuslar. 22 euro isi bu durumda artik yalan mi oldu? 120 lira icin 49tl vergi cok degilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluwin B kullanıcısına yanıt
    tvbox'larda 22 euro sınırı işlemiyor, her türlü vergiye tabii o cihazlar.

    ülkemiz sağolsun bizi pek önemsiyor,pek seviyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.