Şimdi Ara

GÜMRÜK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lightinthebox sitesinden daha önce bir şeyler alan var mıdır? (daha güvenilir site biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.)

Ben saat alacağım 21$ a fakat gümrükte kalır mı kalmaz mı bilemedim. Genelde elektronik eşyalar takılır diye duyuyorum ama birde sizlere sormak istedim.

Ve alacağım saatin yanına ek sanırım 7$ kargo eklenecek. Bu 7$ dolarlık kargo miktarı 75£ sınırına dahil oluyor mu?

Alışveriş nasıl yapılıyor bunu da açıklarsanız çok iyi olur..

İlgilenen herkese teşekkürler..

İyi forumlar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gümrük: Bilmeniz Gereken Her Şey

Gümrük, ülkenin sınırları dahilinde ve dışına mal giriş ve çıkışlarını düzenleyen ve denetleyen bir devlet kurumudur. Gümrük işlemleri, yasa dışı mal giriş ve çıkışlarını önlemek, ülkenin ekonomik çıkarlarını korumak, vergi ve harçların toplanmasını sağlamak gibi amaçlarla gerçekleştirilir.

Gümrük İşlemleri

Gümrük işlemleri, malın ülkeye giriş veya çıkış yaptığı sırada gerçekleştirilir. Bu işlemler şunları içerir:

• Mal beyannamesi verilmesi
    • Malın gümrük memurları tarafından kontrol edilmesi
    • Gümrük vergisi ve harçlarının ödenmesi
    • Malın gümrükten geçirilmesi

Gümrük Vergileri ve Harçları

Gümrük vergileri ve harçları, ithal edilen veya ihraç edilen mallara uygulanan vergilerdir. Bu vergiler, malın türüne, değerine ve ülkesine göre değişir. Gümrük vergileri, ülkenin ekonomisini korumak ve yerli üreticileri desteklemek için kullanılır.

Yasaklı Mallar

Bazı malların gümrükten geçirilmesi yasaktır. Bu mallar arasında uyuşturucular, silahlar, patlayıcılar ve telif hakkıyla korunan eserler bulunur. Yasaklı malları sokmaya veya çıkarmaya çalışmak ciddi cezalara yol açabilir.

Light in the Box Türkiye

Light in the Box Türkiye, yurtdışından alışveriş yapmayı kolaylaştıran bir e-ticaret platformudur. Light in the Box Türkiye üzerinden yapılan alışverişlerde, gümrük işlemleri platform tarafından gerçekleştirilir. Bu sayede, müşteriler gümrük işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmadan rahatlıkla alışveriş yapabilirler.

Sonuç

Gümrük, ülkenin sınırlarını korumak, ekonomik çıkarlarını desteklemek ve yasadışı faaliyetleri önlemek için önemli bir kurumdur. Gümrük işlemlerini doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek, yasalara uymak ve olası sorunların önüne geçmek için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takılmaz
  • Çok aydınlatıcı oldu
  • Bu fiyattaki bir şey takılmaz geçirirler.
  • 100 dolara kamera aldim gecti knk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu ürün fiyatıyla alakasız bir şekilde takıldığı çok oluyor söz konusu ağırlığı, saat getirttirmiştim gümrükte takılmıştı vergisini ödedikten sonra alabildim vergisi de saatin yarısı kadardı.

• Teşekkürler arkadaşlar. Site sizce güvenilir mi? (lightinthebox)

Şimdi 21 dolar saat 28 e geliyor kargoyla bu da 61 liraya tekabül ediyor. 62 lira koysam sana karta alışverişi tamamlayabilir miyim?
  • cevap verecek yok mu?
  • Memurun o anki keyfine baglı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2Shakur

Çoğu ürün fiyatıyla alakasız bir şekilde takıldığı çok oluyor söz konusu ağırlığı, saat getirttirmiştim gümrükte takılmıştı vergisini ödedikten sonra alabildim vergisi de saatin yarısı kadardı.

böyle birşey nasıl mümkün olabilir

%50 vergi

--

1500 euro'yu geçse bile en fazla %10-15 vergi uylanması lazım.
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    145 dolarlık ürün için 100 dolar Terminal ve Vergi ücreti ödedim
  • Takılırsa çekerim ki her ürünüm takılıyor. Al örnek:

1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 29/08/2014 10:25:55
    2. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM) 29/08/2014 10:25:55
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

eeee o zaman özel kargo ile (dhl, ups) getirtmişsin ama ardiye parasi vs rahat cikar o kAdar

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

eeee o zaman özel kargo ile (dhl, ups) getirtmişsin ama ardiye parasi vs rahat cikar o kAdar

Evet ama Gümrükler Müdürlüğü "Özel Kargo Firmalarının Terminal, ardiye vb isimler altında ek ücret almaları mümkün bulunmamaktadır" dediği için BİMER' e şikayet ettim.
    Bu arada 100 dolarlık ek masrafın 50 dolarını satıcı ödediği için gümrükten çektim. Yani vergi hariç 75 TL zararım var.

• Nasıl alışveriş yapıldığını biri açıklayabilir mi?
    Ve giysideki bedenler değişik sanki bizdekilere göre m diyor ama xl ye eş değer falan diyor sanırım hiç anlamadım
  • Kargo ucreti dahil olmaz.

• En sağlamı PTT ile almak. Bu durumda yurtdışı alış veriş yaptığınız satıcının anlaşmalı kargo firması çok önemli. ChinaPost veya SwedenPost gibi resmi kargo firmalarıyla gönderirse PTT teslimatı yapar.
    PTT' de işkillendiği her ürünü gümrüğe sevk eder.
    En son 60 dolara satın aldığım kamerayı gümrüğe attılar ve benden kredi kartı ekstremi kimlik fotokopimle fakslamamı istediler. Ben de gönderince 2 hafta sonra gümrükte bekleyen kamerayı dağıtıma çıkardılar.

Bu olaydan yola çıkarak 100 $ üzeri ürünleri PTT' den takılmadan alabilmek için kendimce bir yöntem geliştirdim:
    Satıcıya mesaj atarak tutarı kartımdan parçalı tahsil etmesini istiyorum. Misal 150 dolarlık ürünü 80 dolar ve 70 dolar olarak 2 parçada kartımdan çekiyor.
    PTT gümrüğüne takıldığında bu çekilen tutarlardan birini ibraz ediyorum ki burada hassas bir nokta daha var.
    Satıcıya koli üzerine değer olarak 80 dolar yazmasını istiyorum ki kredi kartı ekstresi ile bir olsun.

Kritik noktalardan bir diğeri de 300 dolarlık bir ürünü 20-30 dolar gibi komik rakamlar ile belirtmemek. Mümkün olduğunca 100 $ yakın değer yazmalı koli üzerine.
    Ama bazı eşyaların dünyanın her yerinde az çok değeri aynı olacağından eşyanın niteliği de çok önemli. Sen istediği kadar bu ürün 80 dolar de ama PTT memuru biliyor ki yurtdışından alsan bile bu ürünün 100 dolardan ucuz olmayacağı kesin bu durumda senin kredi kartı ekstrene göre değil Türkiye' deki satış fiyatına göre vergi hesaplar.

• Neden en iyisi PTT?

Çünkü, yukarıda saydığım yöntemlerin hiç biri işe yaramadı ve misal 300 dolara satın aldığınız ürünün gerçek değerini PTT memuru öğrendi.
    Bu durumda 300 doların %20 Gümrük Vergisini ödeyip ürününüzü teslim alabilirsiniz.

Ama özel kargo firmaları bu vergi üzerine terminal ve ardiye ücreti de alıyorlar.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Özel kargolarda gumruge takilinca geri gonderilsin deyince ucretsiz gonderiyorlari yoksa ucret talep esiyorlar mi ? Ptt de ucret alinmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.