Şimdi Ara

Gümrüğe takılan ürün

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Aliexpressten 2bin liralık bi ürün satın aldım. Bu ürün gümrüğe takılacak muhtemelen. Gümrüğe takıldığıda ne gibi işlemler oluyor yani gümrüğe takıldığını nerden öğreniyorum, vergiyi nereye veriyorum ve hangi evraklar isteniyor, ürünü nerden alıyorum bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..



  • ilk önce takılsın sonra yardımcı oluruz , zaten hangi kargo ile aldıysanız muhtemelen size takip ekranında bilgi geçerler oradan arayıp öğrenebilirsiniz. ayrıca, her firmanın her ürünün gümrük işlemi farklılık gösterebiliyor . biz ürünü ve hangi firma ile geldiğini bilmeden size doğru bilgileri veremeyebiliriz.


    ilk önce ürün türkiyeye ulaşsın sonraki adımlar için yazarsınız buraya

  • musicalite kullanıcısına yanıt
    Genel olarak yapılan işlemlerle alakalı bilgi verseydiniz takıldığında bilgi arayışında olmazdım.
  • ama dediğim gibi sizin ne aldığınızı hangi kargoyu kullandığınızı biz bilmiyoruz .


    normal prosedür ptt ile dağıtılan ürünler yani ems , air mail small packet , epacket...vs


    gönderiniz gümrüğe gelir ve memur ürünü açar veya hiç açmaz içinde yasak birşey yoksa paketin üzerinde yazan değere göre vergilendirmesini yapar ürünü gümrükten çıkartıp dağıtımını yaptırır.


    fiyata inanmazsa , ya size kağıt yollanır nereden,ne kadara aldığınız ve ödeme dekontu belgelerini gösteren bilgileri sorarlar ve bunları mail ile yollamanızı isterler eğer bu gönderdiğiniz belgelere inanırlarsa o değer üzerinden vergi çıkar, ürün adresinize gelir .


    yok inanmazlarsa ürün gümrükten geldiiği ülkeye iadesi yapılır. ( daha önce bu şekilde bir şey yaşamadım )


    ama vergisi yüksek gelip ürünü almazsanız ürün tekrar iadeye düşer , vergi itirazı vs süreçleri baya uzun hikaye ve şahsen ben olumlu bir itiraz sonucu alamadım . üç dört ürünüm iade oldu . değerlerine gümrük inanmadı buda son zamanlarda olmaya başladı önceden böyle bir sorun yoktu. neyse özel kargolarda durum daha değişik yani ne olacağını anlamanız için önce ürünün ülkeye gelmesi lazım belki gümrüğe takılmaz belki üzerindeki değere göre vergisi yapılır elinize gelir. bunu bilemeyiz. beklemenizi tavsiye ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 5 Mart 2021; 17:39:47 >




  • musicalite kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Ürünüm aracım için bir multimedya sistemi. Yaklaşık 2bin liralık bir ücret ödedim ve beklentim sağda solda heba olup gitmemesi. Fiyatına göre alınacak vergi 800 küsür lira çıkıyor zaten gerekli gereksiz onu tartışmıyorum da ürünüm yalan olmasın o derdim.
  • gowlet kullanıcısına yanıt

    rica ederim , gümrüğün işlerine ben şahsen anlam veremiyorum. forumda yazılanlara bakıyorum kimisi 1 dolarlık ürün alıyor 50-60 lira vergi ödüyor kimisi 100 dolarlık ürün alıyor 20-30 lirayla kurtarabiliyor . yani bu yüzden ürün buraya gümrüğe girmeden şu kadar vergi çıkar vs demem doğru olmaz çünkü belirli bir standart yok.


    ama sizin ürününüzde heba olacak bir durum yok gibi gözüküyor yani vergisi neyse öder alırsınız diye düşünüyorum.

  • musicalite kullanıcısına yanıt
    Miktar olarak sıkıntı yok aracıma carplay destekli multimedya ekranı aldım fiyat olarak 2bin tl etti yani normal şartlarda 800 küsür lira vergi gözüküyor. Ben sadece işlemleri merak etmiştim. Öğrendiğim kadarıyla bi yazı geliyor başakşehirden gidip vergisi ödenerek alınıyor.
  • işlemlerin ne olacağını tam öğrenmeniz için gönderinizin türkiyeye ulaşmasını beklemelisiniz . zaten takip sisteminde gözüküyor ne olup bittiği.

  • musicalite kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.