Şimdi Ara

Guild Wars 2 hakkında öğrenmem gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce guild wars 1 oynamadım ve seriye guild wars 2 ile başladım. Blizzard'ın bütün oyunlarını oynamış olsamda world of warcraft da oynamadım. Yani çok istediğim MMORPG dünyasına geç giriş yaptım diyebilirim. Aslında 5-6 sene önce Ragnarok online diye bir mmorpg oynamıştım. Neyse konuyu dağıtmayayım. Guild Wars 2 yi dün aldım ve 2 saat falan oynamışımdır. Şu anda level 4'üm. Sorularıma gelince.

Irklar arasındaki farklar nedir.Dış görünüşleri dışında bu ırkların birbirinden farklılıkları avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Bir diğer sorum oyunda her karakterin kendine özgü kaç skills'i var? Çeşitliliği merak ediyorum?

Öldürdüğüm yaratıklardan çıkan eşyalar benim ne işime yarayacak? Inventory'im çok çabuk doldu ve bu eşyaları atmalımıyım satmalımıyım yoksa saklamalı mıyım? Diablo da olduğu gibi köyüme dönüp topladıklarımı saklayacağım bir çanta gibi birşey yok mu?

Şimdilik son sorum ise bu karma olayı nedir altından ne farkı vardır ?

Teşekkürler

Arkadaşım, forumlarda 6-7 başlıkta uzun uzun yazılan şeyleri tek başlıkta hazır cevap olarak istiyorsun sen :) Üşenme de biraz forumları dolaş.
  • Ohannes kelimesi ile giriş yapan kişi benim yazdıklarımdan rahatsız oluyor. Çelişki seziyorum.

Ayrıca forumda sorduğum şeyler yazmıyor.
  • Ben cevaplıyayım ırklar arasında koşuşlar , skilleri kullanışlar ve birkaç skill farkı var.Skill farklari pvpde yok çünkü ırk skillerin pvp de gözükmüyor fakat WvWvW de bu farkı görebiliyorsun.Kaç tane ırk skilli var ? kesin sayı söyleyemem ama 7-8 tane diyebilirim.Her karakterin kendine özgü birçok silah skili ve birçok slot skili var.Mesela Engineer sadece 2-3 silah kullanabilirken alev tabancasıdır,bomba çantasıdır,tamir çantası silahlarıdır birçok başka silaha ve skille de sahip olabiliyor.Oyunda toplam 600+ skill oldugunu duydum ve her bir karakterde çok fazla hoş skill oldugunu söyleyebilirim :p.Şehirde bir banka var fazla eşyaları oraya koyabilrsin ben 45 lv oldum elime ne geçse degersiz ise npc sativerdim :P oyunun ögrenmeye başladikca zaten ne degerli ne degersiz anlarsin diablo gibi sonra satmayi kesersin.Karma olayi da eventten kazandigin para karma ile silah,item,craft bla bla alinio altindan farkı harcarken içim gitmio hehe :D

• Çanta konusunda bilmen gereken en önemli şeyler:
    1. Yanında sürekli Salvage kit taşı(çoğu vendorde var)
    2. Kullanmayacağın itemleri ve parçalanan tropy itemlerini bu kit ile parçala
    3. Bunları yaptıktan sonra Çantayı açtığından sağ üst köşede dişli çarka tıklayıp ordan Deposite All Collectibles'e tıkla.

Böylelikle craftingde kullanılan herşeyi bankaya göndermiş oluyorsun üstelik yerinden kımıldamadan.

Sonra ileriki lvllerde (10 civarı) görev yaparken craftingleri öğreten npcleri göreceksin 2 tane prof seçip craft stationa geçtiğinde bu bankaya gönderdiğin herşeye ulaşabilirsin.

Orijinalden alıntı: HeIIoweeN

Ohannes. Biraz sert oldu ama böyle.

Arkadaşım, forumlarda 6-7 başlıkta uzun uzun yazılan şeyleri tek başlıkta hazır cevap olarak istiyorsun sen :) Üşenme de biraz forumları dolaş.

forum bu tarz insanlarla dolu.cevap vermek istemiyosan verme seni zorlayanmı var hayret bişey

Orijinalden alıntı: nazgulll

quote:

forum bu tarz insanlarla dolu.cevap vermek istemiyosan verme seni zorlayanmı var hayret bişey

Adamın sorduğu sorular kapsamlı. Her karakterin kendine özgü kaç skili var demiş. Düzgün cevap gelmiş mi? Yok...

İnventory doldu, bu itemleri atmalı mıyım satmalı mıyım diyor. Itemler ne işime yarayacak diye soruyor. Düzgün cevap gelmiş mi? Yok... Çünkü düzgün cevap gelmesi için, adamın ne karakter açtığı, meslekleri falan önemli. Bunlara göre karar verilir. Artı, itemin beyazı, mavisi, yeşili, sarısı vs.. var. Yani kişinin biraz araştırmayla kendi çözeceği bir şey bu. Kısaca buna da tatmin edici bir yanıt verilmemiş burada.

Halbuki bu sorulara kısa bir google araştırması ile ulaşılabilir. Tabi bulunanlar uzun yazı olacak, okumak zor olur bize. Sevmeyiz okumayı.

Kısacası, cevap vermek isterdim, boş cevap değil ama, tatmin edici cevap. Tatmin edici cevap yazmak için zaman harcamak lazım. Benim yazmayla harcayacağım aynı zamanda, arkadaş araştırma yaparak sonuçlara ulaşabilir zaten. Dolayısıyla, onun harcayacağı zamanı neden ben harcayayım?

Şimdi, düzgün cevap yazmak istiyorsan bu arkadaşa, serbest... Konu senin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Adamın sorduğu sorular kapsamlı. Her karakterin kendine özgü kaç skili var demiş. Düzgün cevap gelmiş mi? Yok...

İnventory doldu, bu itemleri atmalı mıyım satmalı mıyım diyor. Itemler ne işime yarayacak diye soruyor. Düzgün cevap gelmiş mi? Yok... Çünkü düzgün cevap gelmesi için, adamın ne karakter açtığı, meslekleri falan önemli. Bunlara göre karar verilir. Artı, itemin beyazı, mavisi, yeşili, sarısı vs.. var. Yani kişinin biraz araştırmayla kendi çözeceği bir şey bu. Kısaca buna da tatmin edici bir yanıt verilmemiş burada.

Halbuki bu sorulara kısa bir google araştırması ile ulaşılabilir. Tabi bulunanlar uzun yazı olacak, okumak zor olur bize. Sevmeyiz okumayı.

Kısacası, cevap vermek isterdim, boş cevap değil ama, tatmin edici cevap. Tatmin edici cevap yazmak için zaman harcamak lazım. Benim yazmayla harcayacağım aynı zamanda, arkadaş araştırma yaparak sonuçlara ulaşabilir zaten. Dolayısıyla, onun harcayacağı zamanı neden ben harcayayım?

benim dediğim de bu.adama düzgün cevap verilmiş verilmemiş sanane.adam düşünsün onu

google dan aramış aramamış sanane.konuya bakma olsun bitsin

yardımınız olmaz anca bilmişlik yapıp gölge edersiniz.bak sen yorum yapmasan konuda bu alakasız yerlere sapmayacaktı

yani anlayacağın yardımın olmuycaksa gölge edip zararın da olmasın hiç değilse

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım,

Etrafta dolanan her foruma her bilmediği soruya topic açan insanlarla karıştırma beni. 7-8 senedir bu foruma üyeyim ve bak bakalım ne kadar mesajım bulunuyor. Emin ol fazlasıyla internette araştırma yaptım. Sorularımın bir çoğu aslında bildiğim ancak emin olmadığım şeylerden geçiyordu. MMORPG dünyası geniş olduğundan ve bir çok forumda 2010 -2011 yıllarına ait veriler yazıldığından gelen güncellemeler ile değişmeler olmuş olabileceğini düşündüm. Kaldı ki gördüklerim ile oyunda oynadıklarım arasında karakter inventory ve hero panelinde bile değişiklikler olmuş. Onun dışındaki o skill konusu ise meraktı. İnternette google a guild wars 2 de her karakterin ne kadar skill'i var yazınca bulabiliyor musun acaba onu da merak ediyorum?

İnsanları tanımadan da okumaktan geçiyor diye bana burda kendine prim yapıp beni yerecek cümleler sarf etme? Bilemezsin belki o an bulunduğum ortam ve koşullar bile araştırma yapmaya yetecek durumda bırakmadı ve anlık bilgi almamı gerektirdi. Ha söylediğin gibi cevap verilmiştir verilmemiştir diğer arkadaşımızın söylediği gibi o senin değil benim sorunum. Ortamı germeye gerek yok burada zamandan bahsediyorsun ama zamanını bak nelere harcıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rmutsuru

Çanta konusunda bilmen gereken en önemli şeyler:
    1. Yanında sürekli Salvage kit taşı(çoğu vendorde var)
    2. Kullanmayacağın itemleri ve parçalanan tropy itemlerini bu kit ile parçala
    3. Bunları yaptıktan sonra Çantayı açtığından sağ üst köşede dişli çarka tıklayıp ordan Deposite All Collectibles'e tıkla.

Böylelikle craftingde kullanılan herşeyi bankaya göndermiş oluyorsun üstelik yerinden kımıldamadan.

Sonra ileriki lvllerde (10 civarı) görev yaparken craftingleri öğreten npcleri göreceksin 2 tane prof seçip craft stationa geçtiğinde bu bankaya gönderdiğin herşeye ulaşabilirsin.

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Oyunu oynadıkça bazı şeyleri daha iyi anlayabildim zaten ama yine de çok saol

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim dediğim de bu.adama düzgün cevap verilmiş verilmemiş sanane.adam düşünsün onu

google dan aramış aramamış sanane.konuya bakma olsun bitsin

yardımınız olmaz anca bilmişlik yapıp gölge edersiniz.bak sen yorum yapmasan konuda bu alakasız yerlere sapmayacaktı

yani anlayacağın yardımın olmuycaksa gölge edip zararın da olmasın hiç değilse

Ben gölge ettiğim için düzgün cevap gelmedi değil mi? Benim yüzümden, düzgün cevaplar arada kaynadı, konu saptı. Evet evet, haklsıın. Ben yazınca en üste değil, ikinci sayfaya gidiyo konu, o yüzden yanıt gelmiyo.

Ben çekileyim, sen takıl kafana göre...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.