Şimdi Ara

Güçlü el fenerinden fotoğraf için ışık kaynağı elde etme..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın arkadaşlar profesyonel fotoğrafçılar flaş yerine bazen devamlı ışık kaynağı kullanabiliyorlar, malum onlar çok pahalı..

    Acaba çok güçlü led ışıklı el fenerleri vb şeyler amatör çekimler için uygun olabilir mi ? kendi fotoğraf makinenin flaşı dışında olabilecek en ucuz yok ne olabilir ? çünkü profesyonel olmayınca aşırı derecede portre'de çekmeyince haliyle boşa masraf gibi görülüyor, fikirleriniz nelerdir ?





    Mesela aşağıdaki el feneri 300 M mesafeliymiş ; buna benzer daha büyük önü olan ışığı daha geniş olanlarda var biliyosunuz zaten..

    http://www.cepfeneri.com/?gclid=CMzUrPnA_LcCFUhb3god0w4ARA





    Aşağıda daha kapsamlı hali mevcut o da ampullerden yapılmış ;

    http://www.bascek.com/9912/flas-yerine-surekli-isik-kullanin/



  • mesajım bulunsun
  • Aynı fenerin 10W 910 lümen olanı var bende fener zoom özellikli yani istersen geniş açıda istersen çok dar açıda ışık verebilirsin. ayrıca ben 20TL gibi bir rakama sadece feneri aldım pil ve şarj aletinide 10TL dersek toplam 30TL tutmaz bile sizin verdiğiniz link çok pahalı tabi ben yurtdışından aldım. Birkaç makro çekiminde kullandım iş gördü ama portre falan bence gereksiz bu iş için yapılmış ekipman almanız daha mantıklı eğer pahalı derseniz ucuza bulacağınız tasarruflu ampuller bile daha iyi iş görecektir. birde yumuşatmak için şemsiye uydurdunuz mu tamamdır. ebayda uygun fiyata vardı sanırım.
  • Ahmet sağol dostum, nasıl olabilecek en ucuz şekilde tatmin edecek bir şey yapabilirim diye düşünüyorum fazla para vermekte istemiyorum...



    Şarjlı ampül gördüm şimdi internette, fiyatıda 9 tl çok ilginç bence, hep elektriğe'de muhtaç kalmazsın, bundan 4 tane olsa, bir de şemsiye alınsa birde ışık ayağı 50 tl civarı tutar sence iş görür mü ?

    http://www.youtube.com/watch?v=Pd1ih4MZY4I



    Mühensiz arkadaşlar varsa bilirler kaç watt ampul güçlü denilebilir ? yani iş görmesi için ne bileyim bir flaş görevi görebilecek güçte olması için...
  • okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    o 9 tl olan pilli ve önünde mantar led olan bir lamba çok zayıf ışık verir hiç tavsiye etmem.

    dediğim gibi en ucuz yöntem tasarruflu ampullerdir.
    aşağıdan bakabilirsin. Kutulamak yapmak senin el beceri ve hayal gücüne kalmış.

  • ahmet__01 kullanıcısına yanıt
    Sağol ahmet cevaplar için, bunların da şarjı falan yok sanırım ev için uygun görünüyor, flaşları araştırayım..saygılar.
  • 500 lira civarı Fenix Tk70 bulmak mümkün. Her türlü flaştan daha fazla aydınlatma sağlar.

  • mesajim bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardeşim ben ucuz diyorum, yukarıda bir şahıs 500 Tl'lik malzeme öneriyor..
  • Devamlı ışıklar Flaşlardan daha güzel yaw, bir bayan var çocuk ve evlilik fotoğrafları çekiyor hep böyle devamlı ışık kullanıyordu...Mükemmel fotoları vardı..


    Fotokritik yıllarını özlüyoruz ne olursa olsun sonuçta bir sürü fotoğrafçı vardı, fotoğraf izliyor soru falan soruyorduk yok artık, değerini bilemedik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 31 Ocak 2014; 1:17:29 >
  • Beyler Fener satıcısı kamea ışığı olarak kullanılabileceğini söylemişyorumlarda okudum, Ben elektronik watt gücü falan anlamam düşünceniz nedir ?

    Profsyonel fotoğrafçılardan bazıları devamlı ışık kullanıyorlar ancak aşırı pahalı aklıma orada geldi bu fener en küçüğü olduğu halde bu kadar güçlü bunun daha büyük ve güçlüleride aynı firma tarafından satılıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.