Şimdi Ara

Güç Yüzükleri dizisi Amazon Prime Video’da izlenme rekoru kırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Amazon Prime ayrıca dizinin yorumlarını da 72 saat geciktirecek. Bu süreçte troll veya bot yorum taramasının yapılacağı ifade ediliyor.

    Bot, troll bahanesiyle insanların düşünce özgürlüklerine sansür uyguluyorlar. He yavrum he diziyi eleştirenler hep troll hep bot zaten. Yoksa herkes SJW saçmalığınızdan memnun da işte diğerleri hep troll/bot. Sizin bahanenizi sevsinler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet meraktan izliyor zaten beğendiği için değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon’un ödeme hatası uyarısından dolayı platformunda izleyemedik. 1 kişi daha ekleyin o sayıya 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya hakikaten ağzım açık kaldı. Adam çıkmış "siyahi renk ışığı nasıl temsil eder" filan diyor. Sorsan ben asla ırkçı değilim der. Kişi önce kendini bilecek işte.


    Işığı temsil ten rengiyle oluyorsa sıçtık zaten.


    Bakın, "beğenmedim, çok temposuz" dersiniz, anlarım. "Karakterlere ısınamadım" dersiniz anlarım. "Efektleri beğenmedim" dersiniz anlarım. Ama eğer ortaya konan eseri "elfler beyaz değil," "galadriel'i oynayan hatun çok zayıf," "cücelerin biri zenci" filan diye eleştiriyorsanız sizin derdiniz diziyle falan değil. Sizin dünyaya bakışınızda yanlış bir şeyler var.


    Kardeşim, bu siyah-beyaz kavgası bizim kavgamız değil. Neden Amerika'dan kopyalanacak onca şey varken bunu kopyalamayı seçtiniz bilmiyorum. Kraliçe Victoria devrinde, o dönemin sosyal normlarına göre yetişmiş Tolkien'in 80 yıl önce söylediği şeyi ben niye dikkate alayım. Ona bakarsanız Tolkien orklar için de "bodur, geniş suratlı, basık burunlu, sarı benizli, geniş ağızlı ve çekik gözlüdürler: aslında (Avrupalılara) en itici gelen Moğol tiplerin yozlaşmış ve tiksindirici versiyonlarına benzerler" demiş. Niye kimse "orkları Moğollar (ya da Özbekler, Kazaklar, Çinliler, vs.) oynamalı" diye bağırıp çağırmıyor?


    Düşünce özgürlüğüne gelince: daha özgürlüklerin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Adamın platformunda istediğiniz saçma sapan düşünceyi ifade etme özgürlüğünüz yok. Eğer Amazon düşünce özgürlüğünüzü gerçekten engellemiş olsaydı bu forumda beni sinir ediyor olamazdınız. Ama Bezos seni çekmek zorunda değil. İfade özgürlüğüne devlet engel olamaz, adamın platformunda konuşmak istiyorsan kurallarına uyacaksın. Yoksa başka platformda konuş. İşte cayır cayır söylüyorsun hezeyanını burada. Mesela Youtube sizin kafanın borazanları ile dolu.





  • mutercim kullanıcısına yanıt

    Adamın yazdığı kendisine ait şahsi eser için ‘ o dönemin şartlarına göre öyle yazmış İngiltere’si cart curt zart zurt’ böyle argüman mı olur ne saçmalıyorsun Allah aşkına :) Bir adam kendi fantastik kurgu evrenini oluşturmuş ve bu evren dünyanın açık ara en sevilen evreni olmuş. Orta dünyayı sizin 2022 model SJW saçmalıkları ile yoğrulmasını istemiyoruz Tolkien severler olarak. Onun yaşadığı döneme atıf yapıp adamın kaleminden çıkmamış bir tasvire sjw saçmalığı son 10 yılda moda oldu diye eklemeyi meşru gören zihniyet ancak bu kadar saçmalayabilir. Sen siyahi elf görmek istiyorsan git kendi fantastik evrenini yarat tutarsa izletirsin bunun için Tolkien ve eseri olan Yüzüklerin Efendisi ismini kullanma. Bu ismi kullandığın an zaten milyonlarca fan izleyicisi çekeceksin ama eserin içeriğini eğip bükeceksin. Aynı hassasiyet ile bu dünyada gaylar çok baskı altında onların da sesi olalım diyip iki erkek elf seviştirince Amazon şey dersin ya Tolkien’in yaşadığı İngiltere de gayliğe bakış zar zurttu adam kitabına koymamış ne olmuş şimdi eklendiyse. Geçiniz. Elflerin kitapta tasviri net.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prime video hala 720p mi, yoksa biraz iyileştirme yaptılar mı?

  • Elfler insan deyildir. Nokta. O yuzden zenci elf olmaz, bunun irkcilikla ne alkasi var simdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben izlerken yüzüklerin efendisi izlediğimi hissettim. Bu durumda bana yeterli geldi ve dizi konuyu gerçekten güzel ve yeterli hızda anlatarak ve göstererek ilerlemesi hoşuma gitti. Cüceler ve Elfler arasında rekabetide çok güzel göstermişler. Ben izlerken hiç sıkılmadım hatta 2 kez izledim.

  • mutercim kullanıcısına yanıt

    Diye buyurdu mor saçlı dişi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben beğenmedim. bazan sahneler gereksiz uzuyor . bi de zenci elf mi olur . gey uruk hai ler de olsun tam oldun. böyle senaryonun içine soxum .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 6 Eylül 2022; 12:14:11 >
  • LuxAeternaFB kullanıcısına yanıt
    Haklısında yanlız herşey kitaplardaki gibi olmuyor malesef.Bu bir yapım belki başka ona uygun başrol oyuncusu bulamamışlardır.Herkes her rolde oynamayı kabul etmiyor adamlar kendilerince en uygun Oyuncuyu bulmuş ve onu tercih etmişler.Birde siyahi oyuncular daha ucuza çalışıyorlar heralde oda bir etken olabilir.Tabi bunlar izleyiciyi ilgilendiren mesele değil fakat kitaptaki hiçbirşey %100 olamıyor.Bu yüzden ben en çok Anime seviyorum :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Saydıklarından hiçbiri gerekçeleri değil hocam Allah aşkına tarihin en yüksek bütçeli dizisinde casting mi yapamadılar da o role sadece siyahi oynatmayı uygun gördüler :) Tamamen amaç SJW tripleri kasmak Tolkien fanları da bu duruma tepki gösteriyor. Dizi görsellik olarak muhteşem ama orta dünyanın kasveti yerine narnia günlükleri atmosferi izliyoruz ışıl ışıl. Bu yüzden ağır eleştiri alıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi kötü değil. Tabi şu an için Wheel of Time kadar kötü değil. Diğer bölümlere de bakmak gerekir. Prodüksiyon çok iyi. Galadriel ile ilgili eleştirilere de hak veriyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 25 milyon iki bölümün toplam izlenme sayısı sanırım. Bir hileye gitmişler gibi. Ayrıca Amazon daha çok satış yapsın, tepki çekmesin diye alınmış politik kararlar da iğrenç. Mide bulandırıcı kapitalizmin net bir fotoğrafı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamın yorumuna bak:

    "Kraliçe Victoria devrinde, o dönemin sosyal normlarına göre yetişmiş Tolkien'in 80 yıl önce söylediği şeyi ben niye dikkate alayım."

    O zaman dizinin adına neden Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri demişler ki koç.

    Otlarin efendisi.Ne bilim kraliçenin kolyesi yada Victoria gölündeki şempanzeler falan deselermiş ya.Bak o zman senin yorumun cuk otururdu 😂

    Bu dizinin adı Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri ise sen paşa paşa 80 yıl önceki Tolkienin yazdiklarini dikkate alıcaksın.Almaz isen de oturursun efendi gibi g.tünun ustune kendin çalar kendin oynar kendin izlersin.

    Hiç alınma gücenme ama bu işler boyle koç.Millet zaten boyle bir eserin dizisi acaba nasil diye meraktan açıp izliyor.Yani o kadar izlenme rekoru dedikleri şey beğendikleri için değil.Olmuş mu olmamış mıyı kendilerini şahit tutmak için.

    Peki olmuş mu.Olmamış.İstenilen ruhu gerçek manada ortaya koyamamislar bu bir gercek.Yani bunu tartışamazsin bile bildigin olmamış bir seyi oldurtamazsın.O olmuş der bu yol olmamıs der.Önemi bile yok.Hikaye ortada kitap ortada ruh ortada.Tasvirler ortada.Dizide ne var peki.G.tlerinden uydurduklari bir orta dunya ve alakasiz karakterler.

    Elon Musk bile erkek karakterler için ya ahmak yada ödlek diye tabir etmiş 😂

    Tolkien döne döne çukur açtı magmaya düşecek 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben diziyi çok beğendim. Keyifle izledim. Oyuncuların çocuğunu beğendim. Galadriel efsane uymuş. Çok büyük problemler görmedim dizide.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu Orijinaline sadık mı değil mi meselesine kafayı takmazsanız bence gayet zevkle izlenecek bir dizi. Sırf görselleri için bile izlenir.

  • Kitapları okumadım. Sadece lotr ve hobbit izleyicisiyim. Gözüme batan tek şey siyahi elf. Hiç içine sinmedi. Hikayesini falan nasıl anlatacaklar bilemiyorum. Efektler muhteşem. Devamını bekliyorum bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.