Şimdi Ara

Güç Kaynaklarına Yeni Sertifika: Cybenetics

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
4
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ecova'nın sunduğu 80 Plus verimlilik sertifikası yıllardır piyasada tekel konumunda. Yapılan testeler yüzeysel ve test prosedürlerinde bazı çelişkiler var. Bu videoda bu durumu daha net anlayabilirsiniz.





    Cybenetics bu duruma tepki olarak doğdu. Kurucu ekibin başında techpowerup vs tomshardware güç kaynağı test editörü Aris var. Kendisi bu konuda piyasadaki en deneyimli isimlerden ve elinde olan servet değerindeki test ekipmanlarını daha da faydalı bir amaç uğruna kullanıyor artık. Cybenetics verimlilik sertifikası yanında bir de ses için sertifika sunuyor. Verimlilik Sertifikasının ismi Eta. Beş farklı verimlilik sınıfı var ve sitede bu sınıfların hangi seviyelere tekabül ettiğini görebilirsiniz. Ses için kullanılan sertifika ismi Lambda ve yedi farklı seviye var. Verimlilik ve ses seviyesinden ziyade sonuçlarda güç kaynağının farklı yük seviyelerinde ortaya çıkan ripple, voltaj regülasyonu, hold-up time süresi ve 5VSB verimliliği de yer alıyor. Yani baya baya güç kaynağı detaylı olarak test edilmiş. Şimdilik beta aşamasından ve Seasonic, Silverstone ve Corsair bu kervana katılmış. 23 Farklı ürün var.

    Veritabanı:https://cybenetics.com/index.php?option=database
    Test Prosedürü:https://cybenetics.com/index.php?option=methodology


    Lab



    Bence oluşum çok mantıklı olmuş. Benimde aklımda bu tarz bir proje yeşillenmişti zamanında fakat çılgın maliyetinden dolayı doğal olarak hayata geçemedi. Kim bilir belki ilerde fan testinde bir standart oluştururum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Sektördeki tekellere farklı yaklaşımlar ve işin arka planında bilerek bırakılan detayların açığa çıkması çok güzel.
    Bu tarz farklılıkları yaratmak için maalesef ciddi bütçeler gerekebiliyor. Beni ve birkaç arkadaşımı da alıkoyan bu bütçeler maalesef.
  • Paylaşım için teşekkürler. Bilgilendim.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    O kadar dedik, üreticiden alın diye. Bu kadar sahtekarlık yapılabiliyorsa, hâlâ markanın bir değeri olduğu için.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Anlamadım ne demek istedin
  • quote:

    To be frank, people tend to overspec the heck out of their PSUs. Primarily I think important to look for a well-reviewed model from a reliable manufacturer, rather than to worry about processor power draw on 95W Ryzen CPUs. Heck, 125W FX processors tend to run fine on a decent 450W juice box from my experience, but Igor at Tom's Hardware frankly knows a hell of a lot more than I ever will about PSUs. He's your guy when it comes to power draw.

    Bu Aris Abi ile Igor Abi hısım mılar? [Kaynak]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 14 Nisan 2017; 18:17:21 >
  • Güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80+ güvenilir değil diyorduk zaten. Onu geçtim, onaylanan psu'ların, test edilen ve onaylanan ürünlerin, dahi o verimliliği çok kısa sürede kaybettiğini gördük zaman zaman. 2 sene sonra 80+ sertifikası alamayacak kadar düşebiliyor verimlilikleri. Buna karşı hiç bir şey yok.
  • Cybenetics sertifikası almak, çok yüksek kaliteli bileşenlerin kullanmaktan geçiyor. Kaliteli bileşen eşittir çok para. Teoride düşünce güzel ama pratikte tüm kullanıcıların %5'lik dilimin ancak dikkate alacağı bir mevzu. Öte yandan son yıllarda PSU'ların kalitesi herkese hitap edecek şekilde ciddi anlamda arttı. Eskiden Enermax diyince akan sular duruyordu şimdi kimse yüzüne bakmıyor o derece rekabet kızıştı. Zaten hemen hemen tüm PSU'lar 80+ sertifikasını alıyor. Kronik sorunu olmayan bir PSU almak isteyen incelemelere bakmadan, son kullanıcıların yorumlarını okumadan tercih yapmaz zaten. PSU, ezbere tercih edilebilecek en son bileşen bana göre. Şahsen bu sertifikalandırmanın çok az bir kitle tarafından satın almalarda dikkate değer görüleceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Cybenetics sertifikası almak, çok yüksek kaliteli bileşenlerin kullanmaktan geçiyor. Kaliteli bileşen eşittir çok para. Teoride düşünce güzel ama pratikte tüm kullanıcıların %5'lik dilimin ancak dikkate alacağı bir mevzu. Öte yandan son yıllarda PSU'ların kalitesi herkese hitap edecek şekilde ciddi anlamda arttı. Eskiden Enermax diyince akan sular duruyordu şimdi kimse yüzüne bakmıyor o derece rekabet kızıştı. Zaten hemen hemen tüm PSU'lar 80+ sertifikasını alıyor. Kronik sorunu olmayan bir PSU almak isteyen incelemelere bakmadan, son kullanıcıların yorumlarını okumadan tercih yapmaz zaten. PSU, ezbere tercih edilebilecek en son bileşen bana göre. Şahsen bu sertifikalandırmanın çok az bir kitle tarafından satın almalarda dikkate değer görüleceğini düşünüyorum.

    Oturması zaman alacaktır fakat firmaların bir kısmı destek vermiş bir kısmına da büyük ihtimal destek verecektir. Şahsen Aris'i tanımasaydım bu durumdan büyük ihtimal benimde haberim olmazdı çünkü haberler bile düşmedi daha. Şimdilik beta aşamasında olduğundan üç seneyi geçer diye düşünüyorum ben bilinirliği. Firmalar Ecova ile çalışmayı bırakıp direkt buna geçerlerse belki hızlanır biraz.




  • Mining Ready Psu adı altında bir projeye başlıyorlarmış.

    https://www.cybenetics.com/index.php?option=database&manfID=28

    Şu an bünyelerinde 79 güç kaynağı var ve giderecek artacak gibi duruyor. Mining içinse belirtilen özellikler zaten hemen her kaliteli güç kaynağının destekleyebileceği şekilde
  • Bu sertifika şu an hayata geçmedi değil mi ? Tam olarak ne zaman etkin olmaya başlayacak ve ürünler iki sertifikayı da aynı anda mı alacaklar ? Veyahut ayrı ayrı sertifikalı ürünler mi görülecek (bu da pek olası durmuyor) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Bu sertifika şu an hayata geçmedi değil mi ? Tam olarak ne zaman etkin olmaya başlayacak ve ürünler iki sertifikayı da aynı anda mı alacaklar ? Veyahut ayrı ayrı sertifikalı ürünler mi görülecek (bu da pek olası durmuyor) ?

    Hayata geçti. Hatta üç gün önce 79 yazmışım ama şimdi 82 olmuş test edilen güç kaynağı. Firmalarda yavaş yavaş ürün ana sayfalarına koyuyor.

    https://www.cybenetics.com/index.php?option=database




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Şimdi fark ettim, yazmışsın.

    Bakalım benim bahsettiğim konuları nasıl ayarlayacaklar ? Muhtemelen iki sertifika da alınacaktır. Ama Ecova'nın sertifikasındaki sıkıntılı süreçler artmaya devam ederse; ibre yön değiştirebilir.

  • Bunun gibi bir çok sertifika veren kurumlar çıkmıştı zamanında. Her biri tektek silindi gitti. Silinmelerinin sebebi teslerinin yanlış olduğu değil, yanlış anlaşılmasın. Üretici firmalarının ve tüketicinin ilgilerini çekemediler. Zaten bakın sitelerine bir çok markanın sadece 1 veya 2 ürününü test etmişler , muhtemelen izin isteyip kendileri satın alıp denediler. Bu sertifikayı veren kurumun kendi reklamlarını yapması lazım. Bunun üzerine tüketicinin bu sertifikaya talep etmesi lazım ki, üretici firmada para verip ürünlerini sertifikayı veren kuruma test ettirsin. Ben ilk defa burada görüyorum bu sertifikayı yani üründe bu sertifika varmı yok mu diye bakmam ürün satın alırken.

    80Plus sertifikasının hataları şu yönde oluyor. Firma gerçekten %85 verimli olan güç kaynağını test ettiriyor. Fakat sana bana satarken %85 lik güç kaynağını satmıyor. Veya etiketini değiştiriyor veya distribütör etiket değiştiriyor. 500W lık psu yu 700W diye satıyor. Bizde bakıoz X firmasının 700W ı 100tl Y firmasının 700W ı 75tl. Bu işlerden anlayan kişiler X i alıyor veya bile bile işine geldiği için Y yi alyıor. Fakat bilmeyen adam gidip Y yi alıyor. Birde sonuçta ticaret işi olduğu için pahalı ürün daha iyi, kesin söylenen değeri veriyordur diye bir şeyde diyemiyoruz.

    Bu yeni sertifika bunun önüne geçmek için bir çözüm üretiyor mu? Mesela 6 ayda bir kendileri ürünü herhangi bir dükkandan satın alıp tekrar teste sokacaklar mı? Peki yaparlarsa,bu işi yaparken sadece Amerikadaki dükkandan mı alacaklar? Türkiyedeki satici etiket degistiriyorsa biz Amerikadakinin testlerine bakarak nasıl guveneceğiz?




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hocam firmalar sitelerine koyar tabi. Alt tarafı bir logo eklicekler ürün resimlerinin yanına. Benim bu sektörde çalışan arkadaşlarım var ve bana dediklerine göre 80Plus FSP nin oluşturduğu bir ajansın(Ecova) nun sertifikası vede firmalar bu sertifikanın populerleşmesiyle birlikte talep edilen fiyatdan rahatsızlar. Yani sırf 80Plus sertifikası için binlerde dolar ödüyorlarmış.

    Bence asıl sorun yeni bir sertifikanın ortaya çıkması değil. Bana göre olay bir üst tarafta sorduğum sorulara cevap verebilirler mi veremeler mi olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trooftile -- 28 Temmuz 2017; 9:52:10 >
  • Aris yıllardır editör olarak bu işin içinde, zaten bütün firmalarla iletişimi vardır. Jonnyguru formuna bakarsan bir oda dolusu güç kaynağı var neredeyse, hemde aynı güç kaynaklarından 2 3 tane mevcut. Editör olduğundan dolayı zaten hem firmalar hem son kullanıcı yakından tanıyor. Zaten siteye eklenen ürün sayısı her geçen gün artıyor. Hem daha önce bu işe bu kadar detaylı giren hiç olmadı, zamanında yüzeysel bir iki çalışma bende hatırlıyorum.

    Dediğiniz olayı daha önce yaşandı. Firma altı ay sonra içindeki bazı devre elemanlarını değiştirebilir. Bunun önüne geçmenin bir yöntemi yok, firmanın ahlakına kalmış bir konu. Normal kullanıcının fark etmesinin imkanı yok zaten. Sample temin etme genelde farklılık gösteriyor, editörün sorun yaşamaması için genellikle doğrudan o ülkede ki dist tarafından temini sağlanıyor. İşlemci, ekran kartı için genelde seçilmiş silikonların ürünleri gönderilir ama diğer ürünlerde öyle değil.

    @Trooftile




  • seasonic focus plus 750w 80+ gold hangi belgelere sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.