Şimdi Ara

Güç kaynağı yeter mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba ,gtx 650 ve pentium e6700 kullanıyorum İşlemci 3.5 ghz'de ama haliyle işlemci oyundan oyuna darboğaz yapıyor bende araştırınca en uygun işlemcinin AliExpress de 30 dolara xeon e5450 olduğunu gördüm hazır modlu sticker'a gerek yok. Türkiye'de 180 lira, ki ordan alıyorlardır.Hem 6 gb ram'imi 1333 mhz'de çalıştıracağım şuan mecburen 800 mhz de, hemde darboğazdan kurtulacağım belkide sonra gpu yu değiştiririm. Sorun şunlar soğutucu şuan işlemciye gayet yeterli max yükte 55 derece 80 watt'da sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Ama psu 350 watt Everest 12 volt üzerinden 15 amper veriyor şuan sıkıntı yok ama İşlemci değiştirince ne olur yeter mi psu alamam şuan İşlemci bile zorla. Ekran kartını 1260 mhz'de kullanıyorum voltaj verip böylede sıkıntı yok ama hem bu işlemci ile kullanıp hemde ekran kartını overclock ile kullanabilirmiyim?
    Anakartım ise asrock G41 mvs3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan bile tehlikeli.

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Almayayım mi?

İşlemci değişiminden bağımsız olarak bu psu ile hele hele oc yaparak kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

O zaman overclock yapmayacağım peki alsam işlemciyi, yetmese sisteme zarar gelir mi?
    En kötü yeni bir psu alana kadar diğerini kullanırım.

Hocam önce ekran kartına yaptığınız hız aşırtmayı geri alın stok değerlere getirin. Çin'den alacağınız işlemciye güvenmeyin, ne çıkacağı belli değil. Bu kadar eski bir platform için ikinci ele yönelmenizi mantıklı olacaktır ama bu platform için yeterince fazla masraf yapmışsınız bana kalırsa bir sonraki masrafınız yeni bir sistem olmalı. Bu psu ile şuan bile sorun çıkabilir ayrıca.

Sistemdeki ekran kartını çıkaramam zaten onu çıkarmak yerine işlemciyi değiştirmem.
    Orayı kaçırdınız galiba.

Hocam psunun yanındaki tablonun fotoğrafını atabilir misiniz?
  • quote:

Sistemdeki ekran kartını çıkaramam zaten onu çıkarmak yerine işlemciyi değiştirmem.
    Orayı kaçırdınız galiba.

Hocam işlemciyi değiştirdikten sonra ilerleyen zamanda ekran kartı değiştirmeyi düşünürseniz psu nuz kaldırmaz fakat işlemciyi değiştirirseniz psu nuz kaldırır anlamında söyledim.

Orijinalden alıntı: Bionic.

quote:

O zaman overclock yapmayacağım peki alsam işlemciyi, yetmese sisteme zarar gelir mi?
    En kötü yeni bir psu alana kadar diğerini kullanırım.

Hocam önce ekran kartına yaptığınız hız aşırtmayı geri alın stok değerlere getirin. Çin'den alacağınız işlemciye güvenmeyin, ne çıkacağı belli değil. Bu kadar eski bir platform için ikinci ele yönelmenizi mantıklı olacaktır ama bu platform için yeterince fazla masraf yapmışsınız bana kalırsa bir sonraki masrafınız yeni bir sistem olmalı. Bu psu ile şuan bile sorun çıkabilir ayrıca.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Bionic.
    Çin'den alaca?ynyz i?lemciye güvenmeyin, ne çykaca?y belli de?il.

Çinliler i?lemci çakacak seviyeye gelmediler. Bunlar eski serverlardan çykma i?lemciler, ebay vs. bunlarla kaynyyor. Gönül rahatly?yyla alynabilir.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Xeon'lar overclock edilemiyor, zaten edilsede serverlarda etmezler. Serverların da kaliteli PSU'lar kullandığını tahmin ediyorum. O yüzden işlemcinin çok yıpranmış olduğunu sanmam. Birkaç yıl idare eder bence. Çipset konusunu bilemiyorum, sorun çıkmaz herhalde.

GENELDE EVERESTİN POWERLARIN DA PEAK 400 W REGULER 350 İSE ÜRÜNÜNÜ 350W OLARAK SATIYOR ADAMLAR REALİST.
    BİRÇOK MARKA TAM TERSİNİ YAPIYOR.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-650/specifications

AMA YİNDE POWERINI DEĞİŞTİR DERİM. POWERI DEĞİŞTİRMEDEN O.C YE GİRİP SİSTEMİ RİSKE ATMA.

PEAK ANLIK 420 VERİR AMA 420DE UZUN SOLUKLU ÇALIŞTIRAMAZSIN

Öncelikle merhaba ,gtx 650 ve pentium e6700 kullanıyorum İşlemci 3.5 ghz'de ama haliyle işlemci oyundan oyuna darboğaz yapıyor bende araştırınca en uygun işlemcinin AliExpress de 30 dolara xeon e5450 olduğunu gördüm hazır modlu sticker'a gerek yok. Türkiye'de 180 lira, ki ordan alıyorlardır.Hem 6 gb ram'imi 1333 mhz'de çalıştıracağım şuan mecburen 800 mhz de, hemde darboğazdan kurtulacağım belkide sonra gpu yu değiştiririm. Sorun şunlar soğutucu şuan işlemciye gayet yeterli max yükte 55 derece 80 watt'da sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Ama psu 350 watt Everest 12 volt üzerinden 15 amper veriyor şuan sıkıntı yok ama İşlemci değiştirince ne olur yeter mi psu alamam şuan İşlemci bile zorla. Ekran kartını 1260 mhz'de kullanıyorum voltaj verip böylede sıkıntı yok ama hem bu işlemci ile kullanıp hemde ekran kartını overclock ile kullanabilirmiyim?
    Anakartım ise asrock G41 mvs3

Bence deneme hocam PSU yu yukseltmenı onerırım.
    Raijintek Ponos Ultra MS4 / İntel(R) Core U7-265KF / DeepCool LD-360 CPU Cooler / Asus B-860 PRIME PLUS WIFI / MSI 6800XT GamingX Trio / GSKİLL Trident Z 32GB DDR5 7200 MT/S CL34 / Sharkoon 650 Watt +80 Plus GOLD Moduler / WD Purple 64 MB Cache İntelliPower 1 TB Sata 3 HDD / SAMSUNG 970 Evo 500 GB nVME SSD / AOC CQ27G2S 165 Hz 1MS QHD Monitor / Mikado MD-856 5+1 / Bloody W90 Max / Redragon K555-1 Indrah Mekanik Klavye

• metekmete kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum belkide Power alırım. Bir kere baktım olmuyor mavi ekran falan yiyorum pc kapanıyor kullanmam zaten.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.