Şimdi Ara

Gtx970 sli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. İşlemcim fx 8350 @4.5Ghz tek gtx 970 kullanıyorum. İkinci bir gtx 970 alarak oc yapıcam. Psu olarak zalman glx700 80 plus. Acaba bu psu sli için yeterli olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    FX8350 overclocksuz boşta 100W,yükte 200-240W arası yiyen bir işlemci...Her bir 970'de overclocksuz tam yükte 225W civarı güç çekecektir.Net 700W veren bir güç kaynağına ihtiyacınız var.Net 700W için (overclocksuz ) minimum 850W ve üzeri güç kaynağına ihtiyacınız var.FX8350 4,5Ghz değerinde 970sli kaldıracak kadar güçlü bir işlemcidir.Ancak 1-2 çekirdek kullanan uygulamalarda,multiplayer olup da çoklu oyuncuyla oynanan oyunlarda(örneğin BF4 64 kişilik haritalar...),bir miktar fps kaybınız olacaktır.Özellikle minimum fpsde hatrı sayılır miktarda kaybınız olacak.2K ve üzeri çözünürlüklerde bu kayıp minimum olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 31 Mayıs 2015; 17:57:22 >
  • Fx8350, 970 SLI icin maalesef yeterli olmayacaktir darbogazi cok net soyluyorum kralini yasarsiniz. 970 sli icin min. i7 3770-i5 4590 lazim kesmesi icin.
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Darboğaz konusunda analmadığım bir nokta var. Örneğin tek ekran kartıyla 50 fps aldığım bir oyun, sistemi sli yaptığımda, 50 fps ninde mi altına düşüyor. yoksa iyi bir işlemciyle 70-80 e çıkabilecekken darboğaz yaşayacağım için misal 55-60 gibi bir değerde mi kalıyor. ayrıca internette bikaç video izledim aynı konfigürasyondaki, sonuçlar gayet tatmin ediciydi. benim amacım 2k çözünürlükte 60 fps. 120 fps lerde gözüm yok yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Darboğaz konusunda analmadığım bir nokta var. Örneğin tek ekran kartıyla 50 fps aldığım bir oyun, sistemi sli yaptığımda, 50 fps ninde mi altına düşüyor. yoksa iyi bir işlemciyle 70-80 e çıkabilecekken darboğaz yaşayacağım için misal 55-60 gibi bir değerde mi kalıyor. ayrıca internette bikaç video izledim aynı konfigürasyondaki, sonuçlar gayet tatmin ediciydi. benim amacım 2k çözünürlükte 60 fps. 120 fps lerde gözüm yok yani :)

Fps azalmasi falan olmuyor sadece 970 sli ile alman gereken performansi alamiyorsun birde soyle bir sey var fx8350 zaten tek 970 de bile bf4 mp- Gta V gibi islemciye yuklenen oyunlarda gereken %100 performansi gostertemiyor min. fps testlerine baktiysan intel'in acik ara onde oldugunu gorursun ve SLI-CF duzenekli sistemlerde fx ler icin daha da komik sonuclar ortaya cikiyor. Dusunsene tek kartta intelle ayni performansi sunamayan bir islemcimcinin 970 sli da ne yapacagini ? CF-SLI isi cidden saglam islemci ister her kart ayri ayri ilgi cpu gucu bekler yani tek guclu bir kart ile 2 kartin istedigi islemci gucu cok farklidir cift kart islemciyi daha da cok yorar onun icin fx lerle CF-SLI olaylarina girismek cidden akilli adamin yapacagi is degil. Siz 2K monitor kullandiginiz icin daha az islemciye yukleneceksiniz belki ama yinede SLI duzenegini kurdugunuza degmeyecek cok az fark bekliyorsaniz dediklerimi unutun buyrun ikinci 970'i alin.

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirdiğnz için. Kımi yerde artar diyo kimiyse asla yetmiyeceğini söylüyor. Belki dx12 düzeltir bu durumu biraz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darboğaz olayı oyundan oyuna büyük ölçekte değişir ama bir örnek vereyim:

Bir oyunda i5 4590k ile 970 sli li sistem her zaman hemen hemen sabit 60 fps verebilirken, 8350 li sistem oyunun işlemciye abandığı (atıyorum bol patlamalı, çok kalabalık yerlerde vb.) 60 fpsden çat diye 30 a düşer 50 ye çıkar bir anda. Bu tip dalgalanmalar olur. Bunlarıda siz oyunda takılma olarak algılarsınız. Bu olay her oyunda olacak diye bir şey yok. Bazı oyunlardan hiç problem yaşamazsınız bazı oyunlarda illalah edersiniz.

Burada bütün suçu işlemciye atmamak gerek tabi ki bu dediğim olay genelde problemli oyunlardan kaynaklanıyor.

Yerinizde olsam bulabildiğim en ucuz anakart + i5 sisteme geçip ondan sonra gpu yu arttırmaya bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 31 Mayıs 2015; 23:22:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.