Şimdi Ara

gtx970 bellek sorunu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 970 in bellek sorunu konularda fazlaca tartışılyor ve bunun hakkında bir çok konu başlığı da var ama benim yazacaklarım biraz farklı. Middle earth shadow of mordor da ultra 1080p de akıcı bir oynanış sunuyor. Ekran kartı bellek kullanımı 3800mb larda gezdiği halde 55-60 fps akıcı bir şekilde oynanıyor. Bu bir tek bende mi böyle. 3.5+500mb bir kart da 3800mb kullanılınca fps çökmemesi beni şaşırtıyor. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler. 970 atılıp tutulduğu kadar kötü bir kart değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Özellikle bu sorunun çıkışıyla beraber gelen driverlarla kartın ram kullanımı değiştirdiler, bende gtx 970 sli var ve nerdeyse kartları ilk alanlardanım, pekçok oyunda kart max. 3.6-3.7 gb görüyor, fakat şöyle bir durum var, windows ortamında ram kullanımına bakarsanız sadece işletim sisteminin 200-300 mb arası vram kullanımının olduğunu görürsünüz, yani sizin o oyunda gördüğünüz vram kullanımı büyük ihtimal 3.5 gb ı oyunlar için geri kalanı windows için olabilir, bu nedenle oyunlardaki takılmaların önüne geçiliyor.

    Yalnız The Witcher 3 gibi çok büyük haritalara sahip yeni nesil oyunlar geliyor, kartlar 3.7 gb değilde 4 gb a kadar zorladıklarında o zaman farklı durumlar olabilir, bende gtx 970 sli var ve sli sistemin vram kullanımı biraz daha yüksek, shadow of mordor, watch dogs, gibi yüksek vram kullanan pekçok oyunda takılmalar nedeniyle sli ı pasif edip tek kartla oynadım oyunları, aynı şekilde far cry 4 bütün ayarlar açık sli ile 80-90 fps oynadım, deneme için dsr açıp 4k ya getirdiğimde vram kullanımı tam 4 gb ı doldurdu ve takılmalar oldu.

    Özetle şunu söyliyeyim, tek gtx 970 alırsan şuan için hiçbir oyunda takılma yapmıyor tahminimce hızlı olması gereken 3.5 gb oyuna ayrılıyor 200-300 arasınıda işletim sistemi yiyor, sizde 3.7-3.8 gb gibi bir kullanım görüyorsunuz, ama ilerde 4 gb tam doldurmak isteyen oyunlar çıkarsa durum nasıl olur bilemem, bu nedenle ben gtx 980 Ti yi bekliyorum, sli sistemini satıp tek karta geçicem.




  • Bu konu kartın özelinde çok fazla abartıldı. Nvidia özelinde ise pazarlama yaklaşımının hiçbir özürü yok. Ama şu anda şartlar değişti. Biz alırken bilmiyorduk, şimdiki alıcılar ise biliyor. Temel mesele yani işin etik boyutudur...

    Bu yeni bir durum değil ayrıca; tam manasıyla olmasa da benzer prensipte mimariler daha önce 550ti ve gtx 660' da kullanılmıştır. Bu kartlar da hitap ettiği segment açısından kendilerinden bekleneni fazlasıyla vermişlerdir. Bunun da vermemesi için bir neden yok.

    6 aydır kullanıyorum. Bahsedilen sorunlar ile bir kez dahi karşılaşmış değilim. Belki karşılaştım ama o olasılıkta dahi demek ki hissedebileceğim ölçüde değilmiş anlamına gelir. İşin özü şu ki; 2k veya 4k dan downsampling yapıp 8xmsaa açarsan 17 fps de oynarken stutterdan falan şikayet etmenin bir anlamı yok. Zamanında forumda da çok tartıştık. Ne istiyorsan SOM, DAI, FarCry 4, Unity vb... hemen frame time larını gönderebilirim. Kartı diğerlerinden ayırmanı gerektirecek bir tablo çıkmayacak karşına... Neticede millet 6 aydır kart çöp diyor ama bizler 6 aydır bütün oyunları akıcı ve sorunsuz bir şekilde oynuyoruz. Zaten önümüzdeki 6 ay içinde bu karta artık orta segment olarak bakmaya başlayacağız. Ondan sonraki 1 sene içinde de hitap ettiği segment açısından yararlı ömrü bitecek. Bunlar ne demek istediğimi açıklamıştır sanırım.

    Ancak şunu söyleyebilirim; nette gördüğüm kadarıyla SLI perofrmansları üzerinde bir konsensüs var gibi. Yani bu karta single card solution olarak bakmak daha doğru gibi... Öte yandan Nvidia' nın 980 Ti sürümünün kapıda olması ve Gtx 980 fiyatlarını etkileme olasılığı. Bunun yanında AMD' nin 3xx serisinin eli kulağında olup fiyatları ve performansları neticesinde bütün sektörü etkileyebilecek olması sebebiyle bunların ne getireceğini görmeden şu anda Gtx 970' e yönelmek doğru bir yaklaşım olmaz.




  • 3.5 gb belleği geçtin diye zaten fps çökmezki. Oyun 4 gbdan fazla kullanmak istese bile fps yerlerde gezmez. Belleğin yetmemesi fps düşürür ama 60 fps olan oyunda 10 fps görmezsin. O kart normal 4 gb olsaydı belki de daha fazla fps alacaksın. Belki diyorum çünkü bunu test etmenin bir yolu yok, ancak sorunsuz bir gtx970 üretilirse karşılaştırma yapılabilir.
  • O kadar çok eleştirildi ki 3.5 sorunu. insanlar bir oyun 3.6 kullandığı zaman fps nin yerlerde gezineceğini zannetdi (ben dahil). bir sorun la karşılaşmadığım için vram in hep 3.5 in altında durduğunu sanıyordum. Ama 3.8 olduğunu ve 60fps çalıştığını göŕünce haliyle biraz şaşırdım. nvidia nin yaptığı kısmen müşteriyi kandırmak ama aldıktan sonra da kartın performanslı çalıştığını görmek nvidia yı az da olsa affettiriyor. Me SoM da çözünürlüğü % 200 e alınca bellek kullanımı 4000mb yi de geçti. O zaman fps 20-30 lara düştü. Ama zaten o çözünürlüğü destekleyen bir monitör üm yok. 1080p de günümüz oyunları nı ultra da oynamak için çok ideal bir kart bence 970...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p'de şuan sorunu yok kartın. Her oyunun altından öyle yada böyle kalkıyor bu bir gerçek. Birde AMD'nin 1080p teklifine ve 960ti'a da bakmak gerek tabi.
  • Bilebile defolu kart alınmaz amd yi bekleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.