Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.629
Cevap
31
Favori
245.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord7134

    bian aklima ilk 90larda nete baglanirken cikan o ses geldi
    ne gunlerdi o gunler sanki uzaya cikiyomus gibi dirt dirt diye nete baglaniyodukbence teknoloji ilerlemiyor geriye gidiyor cw sesi o sese benziyo




    Bunun gerçek ismi coil whine kıyamet :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Merhaba,

    Evga GTX 980Ti Hybrid ile bende aranıza katıldım. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir kart. Özellikle soğutma konusunda harika bir iş çıkarmış EVGA. Sıvı soğutma sayesinde henüz hiçbir test veya oyunda 50 derece sıcaklığı geçmedi kart. Kaldı ki kartı o.c'li olarak +45mv voltaj ile 1520 mhz de kullanıyorum ona rağmen hiçbir ısınma problemi mevcut değil kartta. İşlemci de 6700k skylake ve onu da h110igt sıvı soğutma ile 4.5 ghz'da kullanıyorum. Kartı dün aldım henüz herhangi bir olumsuz tarafına rastlamadım. Özellikle soğuk çalışmasının, kartın ömrü açısından oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim.

    Fakat aklıma takılan birşey var. Şimdi bilgisayara witcher 3'ü yüklemiştim test etmek amacıyla kartı. Monitör olarak UHD TV kullanıyorum samsung 55ju7500 modelini. Ancak witcher 3'de 1080p ile 4k çözünürlük arasında öyle muazzam bir fark çarpmadı gözüme. Acaba birşeyi eksik mi yapıyorum yoksa 4k ile 1080p arasında öyle muazzam bir fark yokmu gerçekten arkadaşlar. Birde bu kartı monitöre hdmi 2.0 ile bağlıyorum ancak 4kda görüntüde titreme ve rahatsız edici takılmalar mevcut. Acaba televizyondaki giriş hdmi 2.0'ı desteklemiyor da veri aktarımı yavaş olduğu için mi takılıyor görüntü. 45-50 fps arası olmasına rağmen 4kda oynanmayacak kadar rahatsız edici takılmalar ve ekran yırtılmaları mevcut. TV'nin oyun modunu açtığımda bu durum biraz düzeliyor ancak yine de yeterli seviyede değil. Bu konuda bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa teşekkür ederim şimdiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar


    Bir de bunları deneyin
    Nvidia denetim masasını açın;
    3D Ayarların Yönetilmesi bölümünün içinde Güç yönetimi modunu bulup maximum performans yapın,
    Surround PhysX Yapılandırmasını otomatik seçin,
    Bilgisayarın denetim masasında da Güç Seçeneklerine girip Ek planları göster yazısına tıklayıp Yüksek perfomansı tıklayın ve Bilgisayarı tekrar başlatın.



    Hocam dediklerinizin hepsini yaptım ve düzeldi çok teşekkür ederim yardımınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Türkiye de iç piyasada bu zımbırtıyı temin etmenin yolu var mı? yoksa Ebay yolları taşlı mı?

  • Msi gtx 980 Ti Gaming 6g nasıldır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps Cs6 ekran kartını görmüyor. 364.47
  • Nvidia'nın son sürücülerinde ciddi sıkıntılar olduğuna dair şüpheler var. hatta bazı Nvidia sürücülerinde ekran kartını bilgisayar harici bir donanım gibi görüyordu. Ekranın sağ alt köşesinde ki Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar sembolüne sağ tıkladığınızda ekran kartınızın usb bir cihaz gibi algılandığını görebiliyordunuz sonraki sürücülerle giderilse de başka sıkıntılar devam ediyor görünüyor...) Sürücü olarak şimdilik güvenli bir limana 361,43 sürümüne kadar geri döndüm. Bu yanda linkini verdiğim sitede ise 362 sonrası önerilmiyor ve nedenleri hakkında kaynakta belirtilmiş.http://www.donanimcibaba.com/2016/03/nvidia-kart-sahipleri-dikkat.html Ayrıca nacizane uyarı olarak forumun kalitesi açısından işe yarayan bilgiler hakkında geri bildirim yapmanız olumlu karşılanırken rahat olmak açısından teşekkür, sağol gibi ifadelere yer verilmemesi isteniyordu. (Geri bildirim için bende size Teşekkür ederim...)




  • Nvidia tarafında sorunlu olduğu iddaa edilen sürücüleri kullandım ve en ufak bir sorun yaşamadım.Nette bakıyorum bazı siteler her zaman yaptığı gibi herhangi bir veriye dayandırmadan başka sitelerden aldığı haberleri kopyala-yapıştır yaparak paylaşıyorlar.Ne elle tutulur bir veri sunuyorlar nede herhangi bir donanımda test edip sonuç bildiriyorlar sonrada sürücüleri donanım yaktırıyor deyip kurmayın diyorlar.Sonuçta herkes aynı kaynaktan sürücüleri edindiğine göre sorun yaşamayanlar acaba neleri doğru yapıyorlarda bir problem gözlemlemiyorlar ?

    Son 3 sürücü ile Far Cry Primalden The Divisiona kadar pek çok oyunu oynadım ve en ufak bir sorun yada sistem stabilitesini etkileyen bir durumla karşılaşmadım.Eğer sürücülerde bahsedilen sorunlar tamamen sürücüden kaynaklı olsaydı herhalde bir şekilde karşılaşmak gerekirdi fakat son çıkan .51 kodlu onaylı sürücüde dahil herhangi bir sorun yaşamayıp özellikle The Divisionda elde edilen % 10 luk performans artışını(364.47 1080P Ultra Ortalama 76 FPS,364.51 1080P Ultra 84 FPS) görmek bu oyunu oynayanlar için .51 kodlu sürücünün kullanılma gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkarmış oldu eğer bu oyunu yada bahsi geçen diğer oyunları oynamıyorsanız doğal olarak sürücüyü güncellemenize gerek kalmaz ve sorun yaşama düşüncesindende kurtulmuş olursunuz.

    Sürücülerde sorun yaşayanlara baktığınızda pek çoğu temiz kurulum yapmayanlar ve çoklu monitör kullananlar onların dışında rapor edilenler her sürücüde olabilecek durumlar fakat iş donanım yaktırmaya geldiyse işte o zaman büyük bir sıkıntı var demektir bu durumda bozulan kartların kullanılamaz hale gelmelerinde tek etkenin sürücü olduğunu bildirirken nelere dayandırarak sürücüyü neden olarak gösteriyorlar ?Sorun yaşayanlar gibi yaşamayanlarda oluyor peki neleri farklı yapıyorlarda bir sorun yaşamıyorlar onuda açıklayayım çünkü sürücü kurmak için ddu yada diğer 3.parti programları kullanmamak gerekli bu tür programlar stabil bir sistemi bile sistem dosyalarında yaptığı değişikler nedeniyle sorunlu hale getirebiliyorlar halen katetmeleri gereken çok yol var.Bu nedenle belki sürücüyü manuel olarak komple kaldırmak için 10-15 dakika vakit gidiyor fakat sonunda sorunsuz bir kurulum ve ardından stabil bir sistem kullanımına sahip olunuyor.Sorun yaşayanlar bir kaç etken yüzünden bu sorunlarla uğraşmak durumunda kalıyorlar genelde bunlar sürücüyü eskisinin üzerine doğrudan kurmak,belirli aralıklarla sistem bakımını yapmamak,işin sadece sürücüyü indirip yüklemekle kaldığını sanıp sürücü ve işletim sisteminden gerekli ayarları yapmamak gibi etkenler halbuki işin kolayına kaçmayıp bunlar yapılmış olsa ne bahsedilen sorunları yaşayacaklar nede oyunlarda düşük performans ile karşılacaklar.

    Sürücülerin her sistemde benzer stabilite ve performans tepkisi vermesi beklenemez fakat ortada bir sorun varsa ve bunun kesin olarak sürücüden kaynaklandığı tespit edilmemişse o zaman olayı tamamen sürücüye yıkmamak gerekir fakat sürücüde sorun olduğu yapılan gözlemler sonucu tespit edilmişse o zaman kurulmaması daha sağlıklı olur yoksa her yapılan habere uyulsa o zaman bırakın oyun oynamayı sistemi açmaya bile düşünür olursunuz.Bu nedenle tabiki yorumları gözden geçirin fakat yinede bizzat deneyimlemeden bir sonuca varmayın ve özellikle ekran kartınızı daha az performans alacak şekilde kullanmak durumunda kalmayın.




  • Bu sene 900 serisi sürücülerinde yaşanan sıkıntılardan oyunlarda mundar oldu...) Nvidia sitesinde Beta Ve Arşiv Sürücülerini arattığınızda 361.60, 361.82, 364.47 gibi sürücülerin yayından kaldırıldığını göreceksiniz. Nvidia bile bu sürücüleri sitesinden kaldırmışsa biz sistemimizden hayli hayli kaldırmalıyız. 364.51' e kadar tüm çıkan sürücüleri yükledim hepsinde de oynanan oyuna göre değişen sıkıntılar vardı. Şahsi olarak 361.82 ve 364.47 en çok sıkıntı yaşadığım sürücüler. 361.82'de masaüstünde donma sorunu 364.47 de ise oyundan sonra masaüstüne döndüğümde simgelerin yerinin değiştiği ve çözünürlüğün düştüğünü görüyordum. Nasılsa bir sonraki sürücüde giderilir diyordum. 364.47 sürücüsünün sıkıntılarının nedenini araştırınca Windows'ta çökmeye varan sorunlara yol açtığını, bana da farazi gelse de fiziki hasara yol açtığını okudum ve sonrasında "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diye düşündüm.

    Sıkıntılı olan sürücüler genelde oyuna göre iyileştirme yapılan sürücülerde bu yüzden içinde oyun adı geçmeyen 361.43'e kadar güvenli modu açıp geri döndüm. Her bir önceki versiyona geri döndüğümde C sürücüsünde bulunan NVIDIA/DisplayDriver klasörünün içinide kontrol ettim bekleyen dosya var mı diye. 361.82 sürücüsüne kadar güvenli modda kaldırdığım hiçbir sürücüde sıkıntı olmamasına rağmen .82 kaldırdığımda C sürücüsünde bulunan NVIDIA/DisplayDriver klasörünün içinde 361.82 hala bekliyordu ayrıca bu DisplayDriver klasörünün içinde daha geçmiş sürücülerde bulunduğundan toplam kapladığı boyutuna baktığımda 9 küsür gb kadar olduğunuda görünce tüm driverları kaldırmaya karar verdim. Tek tek hepsiyle uğraşmaktansa ve ya format atmaktansa Display Driver Uninstaller'i daha önce de kullandığımdan, tekrar kullanmakta sakınca görmedim. Sonra da kalan tüm Nvidia klasörlerini temizledim. 361.43'ü yeniden kurdum şu an için hiçbir sorunum yok ve yaklaşık 8.5gb yerde boşaldı. Yeni sürücüleri elbetteki yüklemeliyiz ama 364.51 en son ve sorunsuz sürücüde olsa Vulkan API desteği yeni geldiğinden bir-iki sürüm daha bu teknolojinin oturmasını beklemeyi düşünüyorum

    Bu arada Nvidia'dan Mayıs ayında yeni kartlar gelebilir sabreden dervişlere duyrulur;
    http://www.guru3d.com/news-story/rumor-geforce-gtx-1080-8gb-gddr5x-based-on-pascal-gpu-in-may.html
    http://www.donanimcibaba.com/2016/03/geforce-gtx-1080-mayis-ayinda-gelebilir.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 16 Mart 2016; 13:53:23 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    GTX 460 SLI kullanmaktayım ve artık yollarımızı ayırmanın zamanı geldi diye düşünüyorum aslına bakarsanız geç bile kaldım
    Benchmarklara bakıyorum sürekli ve fp oranı en iyi kart GTX 970 gibi geldi bana ne dersiniz ??
    ASUS Strix 970 modelini alma niyetim var. Ancak biraz daha verip GTX 980 mi alsam ? GTX 980 Ti ise gerçekten çok para Aslında bunu almak isterim ama :(
    Bu arada GTX 970 inde 4GB yerine 3,5 GB rami var buda düşündürüyor beni ???
    Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
    Teşekkürler
  • Bence biraz daha bütçeni ayarla ve 980 al seni 4-5 sene götürür.malum gtx460'ı bu zamana kadar sabırla kullanmışsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunga83 -- 16 Mart 2016; 18:20:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCYBORG kullanıcısına yanıt
    Okadar olur hocam onada şükret kullan okadarcik bişi olmaz o futuremarkta ötmezse oyunlarda ötmez zannetmem öteceğini

  • CCYBORG kullanıcısına yanıt
    Karti hep oyunlarda kullaniyorsaniz ve oyunlarda otmuyorsa gerek yok baktiniz ilerleyen yillarda artis felan oldu garanti verirsiniz bakarsiniz eski karttan kalmayinca yeni modelden verirler sizin icinde iyiolur hem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 18 Mart 2016; 15:08:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCYBORG

    quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord7134

    Okadar olur hocam onada şükret kullan okadarcik bişi olmaz o futuremarkta ötmezse oyunlarda ötmez zannetmem öteceğini



    Kartı bunun üstüne bo3 , Tomb raider , crysis3 oyunlarında denedim hiç bir ses duymadım. Ancak dediğim gibi sistem derecelendirmesinde çok net şekilde coil whine duyuyorum. Kartı götürmelimiyim lütfen yardım edin.

    Kesinlikle göndermeyin o testte çoğu kart oter.oyunlarda aşırı sinek sesi gibi geliyorsa o zaman götürün o yüzden 2 3 tane kart değiştirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamun aleyküm arkadaşlar

    Ben msi gtx 960 gaming 4g satın aldım ama kart yüksek fps'de cızırtı yapıyor. V-sync kapattığınızda cs go ets 2 gibi oyunlarda sizdede yüksek fps'de böyle bir sorun mevcut mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: In Time

    Selamun aleyküm arkadaşlar

    Ben msi gtx 960 gaming 4g satın aldım ama kart yüksek fps'de cızırtı yapıyor. V-sync kapattığınızda cs go ets 2 gibi oyunlarda sizdede yüksek fps'de böyle bir sorun mevcut mu?

    Coil whine sorunu sinek sesi gibi mi geliyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06


    quote:

    Orijinalden alıntı: In Time

    Selamun aleyküm arkadaşlar

    Ben msi gtx 960 gaming 4g satın aldım ama kart yüksek fps'de cızırtı yapıyor. V-sync kapattığınızda cs go ets 2 gibi oyunlarda sizdede yüksek fps'de böyle bir sorun mevcut mu?

    Coil whine sorunu sinek sesi gibi mi geliyor ?

    evet hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: In Time

    quote:

    Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06


    quote:

    Orijinalden alıntı: In Time

    Selamun aleyküm arkadaşlar

    Ben msi gtx 960 gaming 4g satın aldım ama kart yüksek fps'de cızırtı yapıyor. V-sync kapattığınızda cs go ets 2 gibi oyunlarda sizdede yüksek fps'de böyle bir sorun mevcut mu?

    Coil whine sorunu sinek sesi gibi mi geliyor ?

    evet hocam

    Tmm aynısı geçmiş olsun.coil whine sorunu aşırı ses geliyor ise yeni aldiysam ürünü değiştir veya iade et.nvida 9xx serisi ile çok kötü giriş yaptı.3.5 gb ram sorunu ve coil whine sorunu yüzünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cavcavcv C kullanıcısına yanıt
    Hocam nerhaba

    Bizde 980 ti alma arefesindeyiz ve tabi ki evga. Kingpuin düşünüyoruz. Hybrid sivi sogutmali fakat ses durumu nedir ?

    Sistemlerimiz ayni bizde 6700k aldik. Sıvı sogutucu işlemci için nasil ? ses var mi ?

    Ek olarak o kartin hakkini 27 inc acer in predator serisi monitörlerde 2k çözünürlükte verebilirsiniz. Veya asus olan rakiplerinde. Tv seçimi çok yanliş olmuş. ki bileginin hakkini vericek 4k monitor su an piyasada yok. 2k monitorler görüntü bakimindan henüz yeni oturdu. 4k icin uzun zamanin oldugunu dusunuyorum. benim fikrim acer predator x27 almaniz ve 2k çözünürlükte gsync ile +144 fps de muazzam deneyimi yaşamanuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tired of waiting -- 21 Mart 2016; 3:40:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.