Şimdi Ara

Gtx 980'in 4gb olması mantık dışı değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia bu karta bu kadar sağlam br gpu koymasına rağmen ram miktarı 4 gb. kartın miadı dolmadan kart neredeyse yetersiz geliyor artık. Nvidia burada resmen mantıksızlık yapmış. Gtx 980ti gibi bir kartında 6gb olması içler acısı. Bu kartlar çok ciddi paralara satılıyor ama son çıkan oyunlarda vram yetersizliğinden kıvranıyorlar hemde 1080p de. Bana göre nvidia pc oyuncularına tarihin en büyük kazığını gtx 970 ile değil 980 ile atmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 7 Nisan 2016; 17:11:06 >

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Shots fired.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU / Intel Core i5 6600K / Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHz DDR4 / SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE OC GDDR6 6GB / Zalman LQ315 Ultimate Liquid Cooler / Corsair Force LS 120GB SSD / Asus Xonar Essence STX Audiophile Burr-Brown PCM 1792A DAC Soundcard / Aerocool Strike-X AIR Case / Aerocool Touch 2000 Control Panel / Denon Avr-2312ci Integrated Network A/V Surround Receiver / Denon AVR-X2000 7.1 4K ULTRA HD &amp; 3D PASS THROUGH + AirPlay / YAQIN MC-30L (EL34) Vacuum Tube Stereo Amplifier / Harman/Kardon HK980 Stereo Amplifier / Technics SH-GE90 DSP Equalizer / Heco Victa Prime 702 Loudspeaker / JBL Northridge E250P Subwoofer / Pioneer CS-980 3-way Bass Reflex Stereo Vintage Speaker PS3 / PS4 / Xbox 360 Pal 120gb Jasper / Fanatec CSR Wheel ClubSport Pedals CSR Shifter Set US
  • Daha kartin adini dogru yazamayan fanboylara itibar etmeyin lutfen

• gtx 980 çıkalı tam 19 ay olmuş. 19 ay demek neredeyse 2 sene demek. 2 sene önce hangi oyuna 4gb vram yetmiyordu acaba? adamlar ticari strateji uyguluyor kartın ömrünü daha çıkarırken belirlemişler. gtx 980 gerçekten de çok güçlü bir kart eğer 8gb olarak piyasaya sürülseydi önümüzdeki aylarda çıkacak olan pascal serisi kartları kim alırdı acaba? sonuçta her marka gibi nvidia'nın da birinci önceliği satış yapmak. ellerinde ki son teknolojiyi kullanıp ürün çıkartmak zorunda değiller neden kendi satışını baltalasın?
    demek istediğim eğer gtx 980 8 gb vramle çıksaydı NVIDIA kendi topuğuna sıkmış olurdu.

Orijinalden alıntı: fuko08

gtx 980 çıkalı tam 19 ay olmuş. 19 ay demek neredeyse 2 sene demek. 2 sene önce hangi oyuna 4gb vram yetmiyordu acaba? adamlar ticari strateji uyguluyor kartın ömrünü daha çıkarırken belirlemişler. gtx 980 gerçekten de çok güçlü bir kart eğer 8gb olarak piyasaya sürülseydi önümüzdeki aylarda çıkacak olan pascal serisi kartları kim alırdı acaba? sonuçta her marka gibi nvidia'nın da birinci önceliği satış yapmak. ellerinde ki son teknolojiyi kullanıp ürün çıkartmak zorunda değiller neden kendi satışını baltalasın?
    demek istediğim eğer gtx 980 8 gb vramle çıksaydı NVIDIA kendi topuğuna sıkmış olurdu.

Hocam sen şimdi "ticari strateji" 'nin anlamı kullanıcı dostu kararlar almaktır kesinlikle KAZIKLAMAK değildir mi diyorsun. Misal ben iphone'a 4s e bile ios 9 verdiği için ticari strateji uyguluyor diyebilirim ama kazıklıyor diyemem. Sizde bu şekilde mi düşünüyorsunuz. Yani 4gb vram ile 980 almış olmak kullanıcının pascal serisine geçmesini kolaylaştırmak için kullanıcı lehine olan ticari bir stratejiden ibaret midir?

• selmand kullanıcısına yanıt
    4s e ios9 vermek o telefonu yavaşlatıp öldürmek demek. Kullanıcı alehine yani o olay. Apple bunu hep yaptı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i9 12900k // Gigabyte RTX 4070 Gaming OC // Asus TUF Gaming Z690 // Corsair Vengeance LED 3600MHZ C16 DDR4 4x8GB // Corsair Obsidian 450D // Seasonic X-850 80+ Gold Psu // Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD // Seagate Barracuda 2TB HDD 7200RPM 64MB // MSI MAG27CQ QHD 144Hz 1ms 27" // BATTLELOG ID: Sonicboom_TR
  • 980 i olan şu an hangi oyunu fulleyemiyor acaba merak ettim?
    verdiğin örnek yazılımsal. nvidia da yazılım desteği veriyor eski cihazlarına. bence nvidia uyguladığı taktikler sayesinde bugün amd'den çok daha önde en azından satış rakamları olarak. Gtx980in 4gb olarak çıkma nedeni de mükemmelleşmeyi önlemek bence.

Bin kere söyledim forumlarında ama anlatamadım.

Biri de işlemcide çekirdek sayısı değil tek çekirdek gücüne bakılır demez mi??

22 Çekirdekli Xeon e5-2699 v4 Boşuna yapmışlar o zaman :D

Orijinalden alıntı: Mixus

Recep Baltaş Diyordu ki Ekran Kartında Bellek önemsizdir, İşlemcisi önemlidir Mimarisi önemlidir deyip deyip durdu.

ben o arkadaşları çok ciddiye almıyorum vrmlerinin yarısı soğutmasız asus gtx 970e en iyi dediler ya

Orijinalden alıntı: fuko08

verdiğin örnek yazılımsal. nvidia da yazılım desteği veriyor eski cihazlarına. bence nvidia uyguladığı taktikler sayesinde bugün amd'den çok daha önde en azından satış rakamları olarak. Gtx980in 4gb olarak çıkma nedeni de mükemmelleşmeyi önlemek bence.

hocam mükemmelleşmeyi önlemek ne demek zamanının amial gemisinde mükemmelleşmeyi önlemek demek kullanıcıya KAZIK ATMAK demektir.

Recep Baltaş Diyordu ki Ekran Kartında Bellek önemsizdir, İşlemcisi önemlidir Mimarisi önemlidir deyip deyip durdu.

kullanım alanına göre degisir. çekirdek sayısı o kadar önemli olsaydı 123123 çekirdekli amd fx işlemciler 5 nesil öncesinin i5 lerinden dayak yemezdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Canok

quote:

kullanım alanına göre degisir. çekirdek sayısı o kadar önemli olsaydı 123123 çekirdekli amd fx işlemciler 5 nesil öncesinin i5 lerinden dayak yemezdi.

mikrosoftun dx11de tek çekirdeği daha fazla kullanması nedeniylee bu kadar büyük problem oldu fxlerin tek çekirdek performansının düşük olması. dx12 ve mantle da daha iyi sonuçlar aldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: Canok

quote:

mikrosoftun dx11de tek çekirdeği daha fazla kullanması nedeniylee bu kadar büyük problem oldu fxlerin tek çekirdek performansının düşük olması. dx12 ve mantle da daha iyi sonuçlar aldılar.

hocam teferruatı beni ilgilendirmiyor açıkçası. ben son kullanıcıyım. yok microsoft yüzünden yok bilmem ne onlar benim derdim değil. hangisi daha performaslı ise onu seçiyorum. amd nin işlemcilerinin durumu da ortada hani çok çekirdekle falan alakası yokmuş demekki.

gtx 980 4yerine 6yada 8gb çiksaydi kimse 980ti almazdi

>>Amd Freesync Kullanıcıları Klübü ve ASUS MG278Q İncelemesi<<

>>Inno3D GeForce GTX 1050 Ti Compact İncelemesi 2100mhz Overclock<<

>>Asrock Fatal1ty 970 Performance Kullanıcı İncelemesi fx8350 ile 5200mhz Overclock<<

>>FULLSYSTEM OVERCLOCK REHBERİ i7 4790k Hava soğutmayla 4.8ghz<<

CPU>AMD Ryzen™5 1600X Soket AM4(16MB Cachle upto 4.4Ghz 1.3v)>MOTHERBOARD GIGABYTE X370-Gaming 5>Gpu Sapphire RX Vega⁵⁶ 8GB HBM2 Radeon™>RAM Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V(upto 3200mhz cl18 1.35v)>Case Desk Case>Klavye Motospeed CK888 NKRO Blue Switch>Monitör LG 29UM68 21:9 Ultrawide®IPS
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.