Şimdi Ara

GTX 970 + ga-790xta-ud4 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

sistemimde amd phenom II x4 @3.6 ghz + ga-790xta-ud4 anakart + 2x4 gb 1600mhz ram + kingston fury 120gb x2 raid 0 ve highpower 500w psu bulunmakta. şu anki ekran kartım hd6870 ve msi gtx970i vatandan 1249a ayırtmış bulunuyorum ve yarın sabah gidip alacağım hayırlısı..
    bir iki sorunum var,yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
    lafı fazla uzatmadan :
    yukarıda belirttiğim anakart ve işlemci ile gtx970 nasıl çalışır, ciddi bir darboğaz yaşar mıyım ?
    ikincisi gtx970teki güç girişlerinden biri 8 pin diğeri 6 pin ; ama benim psudaki gpu kablolarının girişlerinin 2si de 6 pin,burada bir güç sorunu yaşar mıyım ?
    kısaca bu kart bu sistemde nasıl çalışır ?

Ryzen 9 3900x - MSI b450M Tomahawk Max - CORSAIR 2x 8gb 3000mhz - Asus RTX 3060 Dual - Corsair MP510 240GB - Seagate 3TB HDD - CoolerMaster v750 - CM Silencio 650 - Logitech F710 - F510 -Dualsense @ 8bitdo - SONY MDR-1R - Hyperx Cloud S Revolver - Creative Sound Blaster X-fi Surround 5.1 pro - Logitech Z906 - Logitech G513 Carbon - Zowie EC1-B + HP Omen Reactor - Razer Sphex V2 + Hyperx Fury S Pro- LG 48 C1 PS5 - PSN: ozgmerih
  • Büyük bir yüzdeyle bir çok oyunda kesinlikle hissedilir darboğaz yaşarsın

Büyük ihtimalle Psu çeviren kabloya ihtiyacın olacaktır.
  • cevap için teşekkürler. bütçe kısıtlı olduğu için önce kartı alıp taksitle ödeyip :) ardından da işlemci+anakart almayı düşünüyorum. fazla kullanmayacağım 6 ay sonra işlemci ve anakartı alacağım. kısacası hd6870ten daha iyi bir performans alırsam şimdilik benim için yeterli olacaktır, şayet alabilirsem kartı alacağım.. rise of tomb raider oyun var oynanmıyor şimdiki kartla..
    Ryzen 9 3900x - MSI b450M Tomahawk Max - CORSAIR 2x 8gb 3000mhz - Asus RTX 3060 Dual - Corsair MP510 240GB - Seagate 3TB HDD - CoolerMaster v750 - CM Silencio 650 - Logitech F710 - F510 -Dualsense @ 8bitdo - SONY MDR-1R - Hyperx Cloud S Revolver - Creative Sound Blaster X-fi Surround 5.1 pro - Logitech Z906 - Logitech G513 Carbon - Zowie EC1-B + HP Omen Reactor - Razer Sphex V2 + Hyperx Fury S Pro- LG 48 C1 PS5 - PSN: ozgmerih
  • Güç kaynağınız 2-3 güne kalmaz iflas eder hazır değişmişken güç kaynağı da değişsin.
  • cooler master v750 ile psuyu da değiştirdim. bir hafta oldu,genel olarak performanstan çok memnunum. rise of tomb raider benchmark sonuçları da aşağıda. gördüğüm kadarıyla herhangi bir darboğaz yaşamadığmı düşünüyorum.böylelikle bu işlemci ve anakarttan birine veya ikisine de sahip olanlara gtx970 kullanmalarında bir sıkıntı olmayacağını söyleyebilirim.
    işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünmemeye başladım :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: merihanac

cooler master v750 ile psuyu da değiştirdim. bir hafta oldu,genel olarak performanstan çok memnunum. rise of tomb raider benchmark sonuçları da aşağıda. gördüğüm kadarıyla herhangi bir darboğaz yaşamadığmı düşünüyorum.böylelikle bu işlemci ve anakarttan birine veya ikisine de sahip olanlara gtx970 kullanmalarında bir sıkıntı olmayacağını söyleyebilirim.
    işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünmemeye başladım :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hayırlı olsun
    Psu gayet kaliteli gpu zaten seviyesi belli en az 3 sene rahat rahat oyun oynarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB

• Tam tersine önce cpu+mobo alıp daha sonra ekran kartı al. Birkaç ay içinde yeni "nesil" ekran kartları çıkacak. Yeni serinin ötesinde, yeni nesil olacak bunlar. Birçok açıdan farklılık sunacaklar. Dx12 desteği falan adam gibi olacak.

Edit: Kart alınmış zaten. Hayırlı olsun. Umarım birkaç ay sonra bu kart gözüne eski görünmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 23 Mart 2016; 12:21:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Min fpslerin dusuk oyun 9 fps ye kadar inmiş tam besledigini soylemek zor bu durumda tabi oyunda da sorun olabilir baska etkenlerde olabilir.

Gpu ve cpu kullanimlarini afterburner tarzi programlar ile takip etmek lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Mart 2016; 15:24:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.