Şimdi Ara

GTX 1650'li sistem ile alakalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 5 ay önce aşağıdaki sistemi topladım ve halihazırda kullanıyorum. Toplamadan önce PS4 Slim cihaz vardı oynuyodum falan sonra satmaya karar verdim.

Tabi kullanmaya başladıktan sonra farkettim dengesiz bir sistem olduğunu. Battlefield 1 64 kişilik serverlarda 60 fps'den 40'lara falan düşüyorum. RAM'i bir ara 16 yaptım fakat pek faydası olmadı, aldığım o 16'lık RAM'in 8'lik modülü de memtest'te bol hatalı çıktı falan sürekli mavi ekran veriyordu. PS4 Slim varken daha huzurluydum vallaha. Aç oyna tertemiz kablo yok bişey yok. E haliyle gaming mouse gaming klavye kablolar çoğaldı. PS4'ü sattım piyasası yükseldi, ekran kartını sıfır aldım piyasası çakıldı resmen mining falan dolayısıyla kötü bir tercih vermiş oldum fakat bilmiyordum. Şu an anakart - ram - işlemci üçlüsü satılık. MSI H310M pro vdh plus anakartı düşünüyorum yanına i5 9400f işlemci ve 16 gb ddr4 ram. Böyle bir upgrade mi gitsem yoksa sistemi bu şekilde komple mi satsam. Bu şekilde satsam maksimum 6500 veren olur belki 6000 olur. Tüm herşeyiyle sistem 9000 tutmuştu. Evde tek PC bu var. Tekrar PS4 - laptop yapsam üstüne para eklemem lazım. Sizce ne yapmalıyım? Bir yandan i7 4790 işlemci alıp ekran kartını satıp daha düşük fiyatlı bir ekran kartıyla hem sistemi dengeleyip hem de biraz para geçer elime diye düşündüm ama   yorumları bekliyorum.

MSI M300 Shield mini kasa

Anakart : Asus H81M-K

İşlemci : i5-4570

RAM : Gskill 2x4 GB DDR3 1600 mhz Ram XMP

Aerocool kule tipi işlemci soğutucu

Ekran kartı : ASUS TUF GTX 1650 4GB OC EDITION

2 adet Hi-Level marka 120 ve 240 GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 5 Şubat 2023; 13:50:37 >

• 6000 tl ye bu şekil satarsan ,üzerine max. ne kadar ekliyebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • Szin yazdığınız alternatiflerde de üzerine ekleme yapmanız lazım .Yani i5 9400F işlemci ,anakart ve DDR4 ram yaparsanız.

Veya, i7 4790 ve başka bi e.kartı alternatifinde de.

Bi de 6000-6500 tl ye ryzen bi sistem kurmanız mümkün değil.E.kartınında değişeceğini hesaplarsak.

Fakat GTX 1650 yi kullanırım derseniz;

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-a520m-h-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,785562118.html 1341.

https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-5500-alti-cekirdek-3-60-ghz-fiyati,1782415465.html 2019.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-vengeance-16-gb-2x8-3200mhz-ddr4-cl16-cmk16gx4m2e3200c16-fiyati,504034759.htm .l 961

Bu üç parça 4320 tl.

• forvet09 kullanıcısına yanıt

İşlemci ve RAM kullanımı fazla Battlefield 1'de

MSI A320M-A Pro anakart

Ryzen 3 3100 işlemci

16 gb DDR4 RAM

GTX 1650 ye uygun sistem
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci ağırlıklı bi oyun olduğu için,4 çekirdek 8 izlek Ryzen 3100, tabi ki intel 4570 den çok daha iyi olur. 2. el ucuza bulursanız,alın gitsin. 

İşlemcide Ryzen 5600, intel 11400 de aşağı düşme.. Oyunları yüksek ayarda oynucam dersen ekran kartı da değişmesi lazım minimum 3060 gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.